תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 08:47

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מחלת הסרטן - אשכול ההיפוכונדרים הרשמי
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:54 
אולי אני טועה כן
אבל אסור לשכוח שפעם אנשים היו מתים מסיבות אחרות שקשורות אולי לסרטן שלא התגלה לפני כי לא ידעו לאתר אותו.
אני לא יודע לגבי האם יש יותר סרטן היום מפעם אבל להערכתי זה נובע הרבה מהעובדה שהיום פשוט יותר קל לגלות את הסרטן ואת סוגיו השונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 16:11 
Roman כתב:
אולי אני טועה כן
אבל אסור לשכוח שפעם אנשים היו מתים מסיבות אחרות שקשורות אולי לסרטן שלא התגלה לפני כי לא ידעו לאתר אותו.
אני לא יודע לגבי האם יש יותר סרטן היום מפעם אבל להערכתי זה נובע הרבה מהעובדה שהיום פשוט יותר קל לגלות את הסרטן ואת סוגיו השונים.

אתה לא טועה
מאבחנים היום הרבה יותר מבעבר, וגם יש בדיקות סקר עם הרבה false positive
סרטן הערמונית למשל מאבחנים היום ליותר ממחצית הגברים מעל גיל 70 (כמה באמת מתים מזה זה כבר סיפור אחר)

האבחון המוגבר הוא לחלוטין אחת הסיבות לעלייה בשכיחות ובהארעות של סרטן

(אגב גם של אוטיזם, ADHD ועוד אינספור הפרעות שמייחסים אליהם גורמים סביבתיים כאלה ואחרים...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 17:52 
מזהמים לנו את האוויר,את המים ואת האוכל.נותנים לנו לאכול כמויות שבכלל לא יועדנו לאכול,מזונות שגוף האדם לא נועד לאכול,אנחנו עובדים ולחוצים רוב הזמן,יש עלינו מלא קרינה מכל עבר,מגפת השמנה בכל העולם המערבי,עוד סיבות לעלייה במקרי הסרטן והפחד מסביב לזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 17:54 
אינפקציה כתב:
מזהמים לנו את האוויר,את המים ואת האוכל.נותנים לנו לאכול כמויות שבכלל לא יועדנו לאכול,מזונות שגוף האדם לא נועד לאכול,אנחנו עובדים ולחוצים רוב הזמן,יש עלינו מלא קרינה מכל עבר,מגפת השמנה בכל העולם המערבי,עוד סיבות לעלייה במקרי הסרטן והפחד מסביב לזה?

תרופות.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 19:13 
romario כתב:
אינפקציה כתב:

תרופות.

יכולתי להמשיך עוד אבל הייתי צריך לזוז כבר :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 19:59 
סמל אישי של המשתמש
כמה אירוני, שהאדם בפורום שהכי צריך תרופות דחוף, מטיף נגדן כל כך.
:bang:

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 20:05 
במקום שהיחס יעלה, הוא רק יורד עם הזמן. עצוב :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 22:03 
Fez כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
כן, גם לי קשה עם הרומנטיזציה של העבר, ולא רק בנושא הזה.
השאלה של מרחב הבחירה של אדם היום היא שאלה סוציולוגית מורכבת למדי והיא הרבה פחות טרוויאלית ממה שנדמה לנו.
לגבי הקרינה - למיטב זכרוני יצא לי לקרוא ולשמוע אנשי מדע שמדברים אחרת, אבל לא מן הנמנע שמדובר באותו מיעוט בקהילה המדעית, רק שכהדיוט אין לי כלים לשפוט.

מסכים איתך שזו שאלה סוציולוגית מורכבת, ואני אפילו משתייך ל-"זרם" שחושב שיש לנו הרבה פחות בחירה ממה שאנחנו חושבים.
נדמה לי שבדיון אחר שלנו בנושא, לגבי השמנה וכו', גם התבטאתי בצורה כזו (שאי אפשר להגיד שאנשים היום לא בריאים וכו' רק כי "הם עצלנים" ולשייך את הכל לאחריות אישית, עד כמה שאני נוהג כך לגבי עצמי).
כן, יש פה מרכיב חברתי חשוב ואני מסכים איתך שהוא במידה רבה שלילי. תרבות ה-magic pill, הסיפוק המיידי, הצרכנות האובססיבית וכו' - בעיני זו מחלה חברתית קשה.

עם זאת, כשאני רואה את כל ה-"דיאטת האדם הקדמון" והטרנדים המצחיקים האלה שיש היום, זה באמת מגוחך כמעט בכל רמה שמסתכלים על זה. יש חשיבות מדעית ורציונלית להסתכל על העבר (הרי הגוף שלנו התפתח בסביבות מסוימות לצרכים מסוימים ואנחנו כן צריכים להבין אותם כדי להבין את עצמנו יותר טוב) אבל צריך לדעת לעשות את ההפרדה בין זה לבין הרומנטיזציה המוגזמת למה שהתרחש בעבר מהסיבה היחידה שהוא היה בעבר.

לא קשור ישירות, אבל דוגמא מצויינת להשפעה האדירה שיש למבנים חברתיים על ההחלטה של הפרט
תמונה

Uploaded with ImageShack.us

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 22:05 
סמל אישי של המשתמש
התכוונת דוגמא מצויינת לטימטום האנושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 22:05 
same same

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 23:08 
סמל אישי של המשתמש
http://eishton.wordpress.com/2012/11/08/2013_elections_voting_tactics/

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
אינפקציה כתב:

ותוחלת החיים עלתה פלאים

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2012, 01:08 
אגב, הנושא המשמעותי ביותר שלא הוזכר פה הוא כמובן עניין הזיהומים.
התמותה מסרטן בעלייה בעיקר מכיוון שזיהומים הם כמעט non-issue בעולם המערבי באנשים צעירים בעלי מערכת חיסון תקינה, שזה דבר שהוא מבחינה היסטורית בלתי נתפס. גם היום במדינות עולם שלישי אנשים מתים כמו זבובים מזיהומים קשים מאוד במים, אוכל, סביבה וכו'. לפני עידן הסניטציה והאנטיביוטיקה אנחנו מדברים על מגפות ענק שהיו קוטלות מאות אלפים ואפילו מיליונים כל שנה. השפעת הספרדית ב-1918 שקטלה מעל 50 מיליון אמנם לא קשורה לסניטציה או אנטיביוטיקה (זה היה וירוס אינפלואנזה שמדביק מדרכי הנשימה), אבל עדיין אין ספק שעם הרפואה המודרנית והמדע המודרני כמות המתים היתה פחות מאחוז מהקטסטרופה ההיא. למעשה אין ספק שהעלייה בתוחלת החיים היא בראש ובראשונה עניין של מניעת זיהומים - לידה סטרילית, סניטציה של מערכת המים וחיסונים הם שלושה גורמים שהאריכו את תוחלת החיים יותר מכל תרופה בהיסטוריה. החיסון לאבעבועות שחורות אשכרה הכחיד מהעולם את אחת המחלות הנוראיות ביותר בהיסטוריה, אם לא הנוראית ביותר, וכיום החיסון לפוליו קרוב להכחיד עוד מחלה מזעזעת במיוחד.

זה לא טריוויאלי. מצחיק להגיד את זה, אבל עצם זה שסרטן הוא גורם תמותה כל כך משמעותי היום זו תעודת כבוד ענקית למין האנושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2012, 11:12 
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4318256,00.html

הטיפול שהציל בת 6 מלויקמיה: נגיף איידס מהונדס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 11 דצמבר 2012, 22:25 
סמל אישי של המשתמש
לאור נסיון חיים מר קראתי הרבה פעם פעם.
כורכום חברים למי שמאמין במזון,תאכלו כורכום.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2012, 00:36 
סמל אישי של המשתמש
zakibp כתב:
כל שנה יש בישראל עשרת אלפים חולי סרטן חדשים כולל ילדים ונשים לידיעתכם לצערי אני חליתי בסרטן בראש לפני 5 חודשים :bang: הייתי הדוגמה הכי בריאה בעולם לא עישנתי בחיים׳ תזונה נכונה׳ ספורטאי ועם כל זה הוציאו לי גידול בגודל כדור טניס מהראש מאחל לכולם בריאות ושלא תחוו חס וחלילה את הסיוט שעובר עלי :hapoel:

:ROSE:

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 דצמבר 2012, 00:38 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
Fez כתב:
אוגוסטוס היל כתב:
כן, גם לי קשה עם הרומנטיזציה של העבר, ולא רק בנושא הזה.
השאלה של מרחב הבחירה של אדם היום היא שאלה סוציולוגית מורכבת למדי והיא הרבה פחות טרוויאלית ממה שנדמה לנו.
לגבי הקרינה - למיטב זכרוני יצא לי לקרוא ולשמוע אנשי מדע שמדברים אחרת, אבל לא מן הנמנע שמדובר באותו מיעוט בקהילה המדעית, רק שכהדיוט אין לי כלים לשפוט.

מסכים איתך שזו שאלה סוציולוגית מורכבת, ואני אפילו משתייך ל-"זרם" שחושב שיש לנו הרבה פחות בחירה ממה שאנחנו חושבים.
נדמה לי שבדיון אחר שלנו בנושא, לגבי השמנה וכו', גם התבטאתי בצורה כזו (שאי אפשר להגיד שאנשים היום לא בריאים וכו' רק כי "הם עצלנים" ולשייך את הכל לאחריות אישית, עד כמה שאני נוהג כך לגבי עצמי).
כן, יש פה מרכיב חברתי חשוב ואני מסכים איתך שהוא במידה רבה שלילי. תרבות ה-magic pill, הסיפוק המיידי, הצרכנות האובססיבית וכו' - בעיני זו מחלה חברתית קשה.

עם זאת, כשאני רואה את כל ה-"דיאטת האדם הקדמון" והטרנדים המצחיקים האלה שיש היום, זה באמת מגוחך כמעט בכל רמה שמסתכלים על זה. יש חשיבות מדעית ורציונלית להסתכל על העבר (הרי הגוף שלנו התפתח בסביבות מסוימות לצרכים מסוימים ואנחנו כן צריכים להבין אותם כדי להבין את עצמנו יותר טוב) אבל צריך לדעת לעשות את ההפרדה בין זה לבין הרומנטיזציה המוגזמת למה שהתרחש בעבר מהסיבה היחידה שהוא היה בעבר.

לא קשור ישירות, אבל דוגמא מצויינת להשפעה האדירה שיש למבנים חברתיים על ההחלטה של הפרט
תמונה

Uploaded with ImageShack.us

דוגמא מעולה למה שקורה כשיהודים זקנים משתלטים על מקום? (פלורידה).

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: