אוגוסטוס היל כתב:
כן, גם לי קשה עם הרומנטיזציה של העבר, ולא רק בנושא הזה.
השאלה של מרחב הבחירה של אדם היום היא שאלה סוציולוגית מורכבת למדי והיא הרבה פחות טרוויאלית ממה שנדמה לנו.
לגבי הקרינה - למיטב זכרוני יצא לי לקרוא ולשמוע אנשי מדע שמדברים אחרת, אבל לא מן הנמנע שמדובר באותו מיעוט בקהילה המדעית, רק שכהדיוט אין לי כלים לשפוט.
מסכים איתך שזו שאלה סוציולוגית מורכבת, ואני אפילו משתייך ל-"זרם" שחושב שיש לנו הרבה פחות בחירה ממה שאנחנו חושבים.
נדמה לי שבדיון אחר שלנו בנושא, לגבי השמנה וכו', גם התבטאתי בצורה כזו (שאי אפשר להגיד שאנשים היום לא בריאים וכו' רק כי "הם עצלנים" ולשייך את הכל לאחריות אישית, עד כמה שאני נוהג כך לגבי עצמי).
כן, יש פה מרכיב חברתי חשוב ואני מסכים איתך שהוא במידה רבה שלילי. תרבות ה-magic pill, הסיפוק המיידי, הצרכנות האובססיבית וכו' - בעיני זו מחלה חברתית קשה.
עם זאת, כשאני רואה את כל ה-"דיאטת האדם הקדמון" והטרנדים המצחיקים האלה שיש היום, זה באמת מגוחך כמעט בכל רמה שמסתכלים על זה. יש חשיבות מדעית ורציונלית להסתכל על העבר (הרי הגוף שלנו התפתח בסביבות מסוימות לצרכים מסוימים ואנחנו כן צריכים להבין אותם כדי להבין את עצמנו יותר טוב) אבל צריך לדעת לעשות את ההפרדה בין זה לבין הרומנטיזציה המוגזמת למה שהתרחש בעבר מהסיבה היחידה שהוא היה בעבר.
לא קשור ישירות, אבל דוגמא מצויינת להשפעה האדירה שיש למבנים חברתיים על ההחלטה של הפרט