תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 10:56

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מחלת הסרטן - אשכול ההיפוכונדרים הרשמי
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 08:54 
סמל אישי של המשתמש
אחד מכל שלושה? מה קרה ב10 שנים האחרונות בעולם, שלא ידעתי? הרי עד לפני כמה שנים זה היה 1 מ5, או אפילו זוכר ימים שזה היה 1 מ10(שנות ה90 המוקדמות)
האם גם העצים כבר התחילו לפלוט קרינה בלתי מייננת(או מייננת ללא הבלתי, להיפוכונדר זה לא משנה).

האם עידן הסלולר נותן את אותותיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מחלת הסרטן - אשכול ההיפוכונדרים הרשמי
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 09:06 
אתה יודע יש המון גורמים לסרטן שהם לא קרינה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 09:08 
סמל אישי של המשתמש
apu כתב:

כן אני יודע. ואתה מוזמן לכתוב אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 09:18 
dino כתב:
apu כתב:

כן אני יודע. ואתה מוזמן לכתוב אותם.

יש המון אבל אחד שלא ידוע כל כך זה שאפשר לקבל סוגים מסויימים של סרטן מוירוס.

ואיפה קראת שזה אחד מכל שלושה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 09:31 
הגיוני מאוד שהתמותה מסרטן בעליה.
בעבר, אנשים מתו הרבה יותר בגילאים צעירים יחסית ממחלות אחרות, בעיקר מחלות לב. כיום, כשהרפואה מצאה פתרונות לחלק ניכר מהמחלות הללו (שתיית מיצים ולימוד תורה) - אנשים מאריכים ימים ואז מתים ממשהו אחר. המשהו האחר הזה, הוא בדרך כלל סרטן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 09:40 
לפני שהדוקטורים יגיעו ויתנו תשובות מקצועיות, אני חושב בגדול שמבחינה לוגית בריאות נובעת ממה שאתה מכניס לגוף, ואיך אתה מפעיל אותו.
חומרים נכנסים בכל מיני דרכים -
תזונה- ובפרט זבל מצוי שמאוד פופלארי בימינו, כולל חומרי הדברה שיש מחלוקת על מידת השפעתם.

אוויר-החל מזיהומי אוויר שונים, ועד דברים שאנשים מכניסים לריאות מרצונם החופשי...
עור-יתקנו אותי הדוקטורים, אבל הרבה מאוד דברים נכנסים לגוף דרך הנקבוביות של העור. גם תוצרי נפט דוגמת sls ואחרים שנמצאים במרבית הסבונים, דרך אלומיניום בדאודורנטים וכו'
קרינה-תחום גדול שלא מספיק ידוע עליו אבל אני מתקשה להאמין שלקרינות השונות אין השפעה על הגוף.

בתוך כל זה, תרבות המערב וסוג העבודה הנפוץ בעולם מודרני לא מביאים להפעלת הגוף.
פעם היתה הרבה יותר עבודה פיזית. היום זה מצרך נדיר.

בכלל, התרבות שלנו מכתיבה אורח חיים לא בריא, נהנתני ועצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 10:03 
חברות התרופות,חברות המזון המעובד,מפעלים מזהמים,מים לא מסוננים עם שאריות ביוב.
בעיות נפשיות כתוצאה מטראומות,גירויים חיצוניים רבים,דיכאון,סטרס.

מחלה מתחילה כאקוטית
מדכאים אותה ע"י תרופות הופכת לכרונית
ואחרי זה מדכאים עוד פעם הופכת לניוונית.

הגוף צריך לשחרר רעלים,ברגע שהוא מדחיק אותם זה מגיע למצב קשה עד רמת התא הבודד.

(כל זה על רגל אחת)

הרבה שמחה ושחרור מתחים עוזר.
מיצים טבעיים ושייקים טבעיים.
פעילות גופנית כמובן.
אוויר נקי.
הורדת חלבונים מן החי מהתפריט.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 10:19 
סמל אישי של המשתמש
אי אפשר לצפות כשלכל אדם בימינו יש תיק שזה לא יפגע בבריאות.
במקום לפחד ממחלות פשוט זירקו את כל התיקים לפח, ואל תיקנו תיקים חדשים בכלל. ברגע שחברות התיקים תיעלמנה, כולנו נהיה בריאים שוב.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 10:32 
עוד אוסיף למה שאמר עמיתי אוגוסטוס היל לגבי העור.
הנקבוביות הם פתח להרבה רעלים שנכנסים לגוף כמו תכשירי עור,משחות,דאודרנטים,צבעי שיער
וזה נספג בדם ומרעיל אותו.

יש יתרון למקלחות במים קרים.
הם מכווצים בהתחלה אך אח"כ הדם זורם בצורה יותר טובה.
לכן מומלץ את השמפו לחפוף דווקא במים קרים ולא בחמים שאז הוא נספג בדם.

צבעי שיער יכול לגרום גם לאלצהיימר,לבעיות מוטוריות יש בזה חומרים הרסניים לגוף.

"העצבות נועלת שערי שמיים,התפילה פותחת שערי שמיים והשמחה בכוחה לשבור חומות"(הבעש"ט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 12:28 
כשמדברים על סטטיסטיקה צריך להבין על מה מדברים.
אחד מתוך שלושה זו סטטיסטיקה שמדברת על הסיכוי של אדם לחלות בסרטן במהלך חייו - לא על כמה אנשים בחברה חולים כרגע בסרטן.
הסטטיסטיקה הזו ספציפית יציבה כבר מספר שנים ואין בה משהו פורץ דרך. כנראה פותח האשכול התבלבל עם סטטיסטיקות אחרות. הרי רק לגבי סרטן השד, אחת מכל שבע נשים תאובחן במהלך חייה (כפי שאתם בטח שומעים מדי שנה בקמפיינים שמוקדשים לעניין), וזה אפילו לא הסרטן הנפוץ ביותר.

עוד דבר שצריך להבין כשמדברים על סטטיסטיקה זה מה היא אומרת.
הסיבה העיקרית לסטטיסטיקה הזאת היא כפי שאמר אע"ב, אנשים נעשים יותר ויותר מבוגרים ככל שתוחלת החיים עולה.
פעם היה מעט מאוד סרטן כי אנשים פשוט חיו עד גיל 40. ברור שאם אנשים חיים עד גיל 80-90 הסיכוי שלהם לחלות בסרטן עולה.
מעל גיל 90 גם הסיכוי לקבל אלצהיימר הוא בערך 50%, אז ברור שככל שתוחלת החיים תעלה סטטיסטיקות דומות יהיו גם לאלצהיימר (אם לא תמצא תרופה). זה לא אומר שהשכיחות של המחלה עולה מסיבות סביבתיות אלא שאנשים חיים יותר.

לגבי קרינה, בפעם האלף. יש קרינה מייננת (קרני רנטגן ממכשירי דימות, קרינת UV וגמא מהשמש) שהיא מסרטנת באופן ברור ומוכח לעומת קרינה בלתי מייננת (כמו מכשירי חשמל ומכשירים סלולריים או סתם אור) שמעולם לא הוכחה כמסרטנת. יש אינספור גורמים מסרטנים ידועים ומוכחים (עישון, חשיפה מוגברת לשמש, משקל יתר, צילומי CT) ואנשים כל כך אובססיביים לגבי קרינה מטלפונים סלולריים או מכשירי חשמל כאילו זו הסיבה העיקרית כשזו אפילו לא סיבה שולית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 12:55 
אני קראתי שתיקים של ג'נספורט מעכבים את התחלקות התא,האם זה נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 13:39 
סמל אישי של המשתמש
עמוס נחייסי כתב:
רק במקומות בהם יש קליטה של METV. קרינה נוצרית היא מאד מסוכנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:32 
אוגוסטוס היל כתב:
לפני שהדוקטורים יגיעו ויתנו תשובות מקצועיות, אני חושב בגדול שמבחינה לוגית בריאות נובעת ממה שאתה מכניס לגוף, ואיך אתה מפעיל אותו.
תזונה- ובפרט זבל מצוי שמאוד פופלארי בימינו, כולל חומרי הדברה שיש מחלוקת על מידת השפעתם.

עור-יתקנו אותי הדוקטורים, אבל הרבה מאוד דברים נכנסים לגוף דרך הנקבוביות של העור. גם תוצרי נפט דוגמת sls ואחרים שנמצאים במרבית הסבונים, דרך אלומיניום בדאודורנטים וכו'
קרינה-תחום גדול שלא מספיק ידוע עליו אבל אני מתקשה להאמין שלקרינות השונות אין השפעה על הגוף.

אני מסכים איתך בגדול, אבל אז אני חושב על סטיב ג'ובס שהכניס תפוח ביום לגוף שלו ועדיין זה לא מנע את המחלה הארורה הזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:43 
chimpfive כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

אני מסכים איתך בגדול, אבל אז אני חושב על סטיב ג'ובס שהכניס תפוח ביום לגוף שלו ועדיין זה לא מנע את המחלה הארורה הזאת

מה ז"א הכניס תפוח ביום לגוף?
תפרט.
עדיין גם יש את המוטיב הנפשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:45 
ג'ובס היה בודהיסט משוקץ, לא היה לו סיכוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מחלת הסרטן - אשכול ההיפוכונדרים הרשמי
הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:47 
romario כתב:
chimpfive כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תפרט.

הרבה לפני כל מה שנכתב פה, יש dna

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:48 
zink כתב:

מה הקשר?
חוץ מזה אם הוא הכניס רק תפוח ליום אז היו חסרים לו הרבה אבות מזון וויטמינים ומינרלים.
אבל כל מקרה לגופו.
בן אדם יכול לשמור על התזונה הכי בריאה ובסופו של דבר לחלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:48 
romario כתב:
chimpfive כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תפרט.

ג'ובס היה משנותיו הצעירות טבעוני קיצוני מאוד, הוא אכל מנות קטנות מאוד של מזון מן הצומח ולא נגע בבשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:49 
zink כתב:

בדרך כלל אתה יותר חד ומשוחז, הפעם קצת פחות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:49 
chimpfive כתב:
romario כתב:
chimpfive כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

תפרט.

ג'ובס היה משנותיו הצעירות טבעוני קיצוני מאוד, הוא אכל מנות קטנות מאוד של מזון מן הצומח ולא נגע בבשר.

באיזה איבר בגוף היתה לו את המחלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:56 
נורא מצחיקה אותי הנטייה הזאת של אנשים לחשוב תמיד ש-״פעם היה יותר טוב״. לכו למדינת עולם שלישי ותראו כמה מתים מסרטן קיבה כי האוכל שלהם מזוהם לפני שאתם מתלוננים על ״הזבל שהחברה דוחפת לכם״ ו-״חומרי ההדברה״. תראו את השכיחות של הסרטן הזה במדינות עולם שלישי (שם הוא גורם תמותה עיקרי) לעומת מדינות מפותחות (שם הוא בקושי קיים). לפחות יש לכם את האופציה לקבל אוכל נקי.
מעבר לזה ״הפעילות הגופנית״ שהיתה פעם היתה כולה בשמש והיתה גורמת לרובכם לקבל סרטן עור הרבה לפני שהיתה מגנה עליכם. תגידו תודה שיש לכם את האפשרות להתאמן בחדר כושר פאקינג סגור וממוזג.
אפשר לחשוב שכל כך רע פה והחברה המערבית הורגת את כולכם, שתוחלת החיים שלכם גבוהה פי 2 מלפני מאתיים שנה בערך. פשוט אויויוי.

הטלפונים הסלולריים באמת הורגים אבל רק בגלל שאנשים משתמשים בהם בנהיגה. כמות המיתות כתוצאה משימוש בפלאפונים בזמן נהיגה גדול לאין שיעור מכמות המיתות כתוצאה מ-״קרינה״ (שהוא כנראה אפס). אבל אנשים אוהבים לפחד מהלא נודע, מהקרינה שם בחוץ, מהפלואור שדוחפים להם למים (פחחחחחח), מחומרי ההדברה בירקות שלהם (חבל שבמאות מחקרים לא הוכח שמזון אורגני עדיף בריאותית), מהביג בראדר, מחברת התרופות. למי אכפת מפאקינג היגיון כשאפשר לפחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 14:58 
כל שנה יש בישראל עשרת אלפים חולי סרטן חדשים כולל ילדים ונשים לידיעתכם לצערי אני חליתי בסרטן בראש לפני 5 חודשים :bang: הייתי הדוגמה הכי בריאה בעולם לא עישנתי בחיים׳ תזונה נכונה׳ ספורטאי ועם כל זה הוציאו לי גידול בגודל כדור טניס מהראש מאחל לכולם בריאות ושלא תחוו חס וחלילה את הסיוט שעובר עלי :hapoel:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:00 
its-sick כתב:
עמוס נחייסי כתב:
רק במקומות בהם יש קליטה של METV. קרינה נוצרית היא מאד מסוכנת.

תמשיך להעריץ את הדוקטורים למיניהם,אם תבדוק נתונים מדעיים ,אחוז השורדים את המחלה מקרב שותי המיצים גבוה בהרבה מאחוז זורקי התיקים ששרדו קרינה נוצרית.אבל תמשיכו לתת לתישקורת להאכיל אותכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:03 
פז, יש לי רק 2 השגות -
א. הנחרצות שלך בנוגע לנושאים שנויים במחלוקת, כמו סלולרי. אין מספיק שנות שימוש כדי לבדוק השפעה וגם אם כרגע הבסיס התאורטי לא ברור, הייתי נזהר.
ב. ההשוואה ליותר גרוע לא הוגנת ומוציאה את העוקץ מדיון הנוגע לקשר בין אורח החיים המערבי לבין בריאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:06 
צחי, רק בריאות! :ROSE:

סרטן זה תוצאה של מוטציות בחומר הגנטי של התא, שהן במקרים רבים אקראיות ובמקרים אחרים מוכתבות מה-dna שלנו או מנזקים סביבתיים. בכל תא יש מאזן בין גורמי גדילה לבין גורמים מדכאי גדילה, כדי לאפשר לתא להתחלק מצד אחד אבל לא לעבור התמרה סרטנית מצד שני. כשהמאזן הזה מופר התא יכול או למות, או להתרבות ללא בקרה (וזה סרטן).
כמו כן יש מנגנוני תיקון dna שתפקידם לתקן מוטציות בגנום (שנגרמות הן כתוצאה מנזק והן באופן אקראי). מוטציות הן מצד אחד הסיבה שאנחנו כאן מכיוון שהם מאפשרים קיום אבולוציה, מצד שני זה גם גורם לסרטן ולכל מיני מומים, אז באסה. כשמנגנוני התיקון של התא לא פועלים היטב גם זה יכול לגרום להתמרה סרטנית.
בכל אופן, מזה ברור שבמחלה כמו סרטן אפשר רק לדבר על ״גורמי סיכון״ ו-״גורמים מגנים״, אבל ברור שאין דרך חד משמעית למנוע את המחלה, מה גם שיש סוגים כה רבים של סרטן וסיבות כה מגוונות.

רומאריו, היה לו סוג נדיר של סרטן לבלב. בוא תתאים את זה למרידיאנים ואז לכוכבים ואז לקבלה וספר לי מה הסיבה.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 10 דצמבר 2012, 15:08, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:06 
סמל אישי של המשתמש
1.בטח שיש מספיק שנים של תקשורת סלולרית. אתה מצטט טיעון מלפני 20 שנה.

2. כל השוואה של העולם המערבי של ימינו למשהו אחר אינה הוגנת, כי תוחלת החיים בו כל כך גבוהה שהוא ינצח בכל השוואה שכזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:21 
Fez כתב:
צחי, רק בריאות! :ROSE:

סרטן זה תוצאה של מוטציות בחומר הגנטי של התא, שהן במקרים רבים אקראיות ובמקרים אחרים מוכתבות מה-dna שלנו או מנזקים סביבתיים. בכל תא יש מאזן בין גורמי גדילה לבין גורמים מדכאי גדילה, כדי לאפשר לתא להתחלק מצד אחד אבל לא לעבור התמרה סרטנית מצד שני. כשהמאזן הזה מופר התא יכול או למות, או להתרבות ללא בקרה (וזה סרטן).
כמו כן יש מנגנוני תיקון dna שתפקידם לתקן מוטציות בגנום (שנגרמות הן כתוצאה מנזק והן באופן אקראי). מוטציות הן מצד אחד הסיבה שאנחנו כאן מכיוון שהם מאפשרים קיום אבולוציה, מצד שני זה גם גורם לסרטן ולכל מיני מומים, אז באסה. כשמנגנוני התיקון של התא לא פועלים היטב גם זה יכול לגרום להתמרה סרטנית.
בכל אופן, מזה ברור שבמחלה כמו סרטן אפשר רק לדבר על ״גורמי סיכון״ ו-״גורמים מגנים״, אבל ברור שאין דרך חד משמעית למנוע את המחלה, מה גם שיש סוגים כה רבים של סרטן וסיבות כה מגוונות.

רומאריו, היה לו סוג נדיר של סרטן לבלב. בוא תתאים את זה למרידיאנים ואז לכוכבים ואז לקבלה וספר לי מה הסיבה.

קודם כל אתה מתבטא ומתנסח בצורה יפה.
אני לא עובד לפי מרידיאנים,כוכבים וקבלה.
אני צריך לשבת עם הבן אם ולתשאל אותו ואז להגיע לשורש של הסיבה שגרמה לו את המחלה.
מכיוון שאותו אדם אינו איתנו אני גם לא אתן כאן אבחנה כי זה לא יהיה נכון.
כל אדם הוא עולם שלם וצריך לראות את חייו כמכלול להגיע לסיבה ולהסיר אותה ע"י נתינת כח לגוף לרפא את הבעיה.
נתינת כח לגוף נותנים בעזרת תזונה נכונה
חיזוק למערכת ההפרשה שלו(מעיים,כליות,ריאות ועור)
מנוחה לאותו איבר חולה כדי שיהיה לו את הכוח להחלים ולשקם את עצמו.
טיפול נפשי כדי לחזק את כח החיים שלו ואת השמחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:29 
אוגוסטוס היל כתב:
פז, יש לי רק 2 השגות -
א. הנחרצות שלך בנוגע לנושאים שנויים במחלוקת, כמו סלולרי. אין מספיק שנות שימוש כדי לבדוק השפעה וגם אם כרגע הבסיס התאורטי לא ברור, הייתי נזהר.
ב. ההשוואה ליותר גרוע לא הוגנת ומוציאה את העוקץ מדיון הנוגע לקשר בין אורח החיים המערבי לבין בריאות.

א. שנוי במחלוקת אצל מי? כי בקרב הקהילה המדעית שעוסקת בנושא זה שנוי במחלוקת בערך כמו אבולוציה או התחממות גלובלית (על אבולוציה נדמה לי שיש 99% הסכמה בקהילה המדעית הרלבנטית, על התחממות גלובלית בערך 95% ועל סלולרי זה קצת יותר "טרי" אבל שמעתי מעט מאוד אנשים מומחים בנושא שטוענים שזה מסרטן בסבירות גבוהה). זה שבציבור זה שנוי במחלוקת (כמו אבולוציה או התחממות גלובלית) יכול בערך לעניין לי את העכוז כי הציבור לא מבין בנושא.
יש מספיק שנות שימוש ובטח שיש מספיק מחקרים ומידע. השאלה היא רק איך מפרשים את המידע הזה. לי כרגע נראה בסבירות גבוהה שזה די חרטה (לא כתבתי בנחרצות שמדובר באפס, כתבתי "כנראה אפס"). בכל מקרה אין לי ספק שגם אם יש נזק מסוים הפאניקה בציבור גוברת עליו לאין שיעור. אנשים מתים מפחד לדבר בסלולרי יותר מ-X דקות אבל מצד שני בערך כל אחד מאיתנו כותב סמסים בזמן נהיגה (שזה הוכח כגורם תחלואה הרבה יותר משמעותי). פשוט במקרה השני הרבה יותר קל לך לשכנע את עצמך ש-"לי זה לא יקרה", ומנגד הרבה יותר קל לפחד מדבר כמו קרינה.

ב. כמו שאיציק כתב, ברור שהיא לא הוגנת. ההשוואה לא הוגנת כי אורח החיים המערבי עדיף בהרבה מבחינה בריאותית על כל דבר שקדם לו.
גם לי וגם לך יש השגות על "אורח החיים המערבי" כי היום אנחנו יכולים to know better ולהבין בזכות המדע מה נכון בריאות ומה לא נכון בריאותית. אבל עדיין באורח החיים המערבי גם אותו אדם morbidly obese שכל היום מרעיל את עצמו עם High fructose corn-syrup שדוחפים לו במוצרים תעשיתיים מגעילים (ואני הראשון לבקר התנהגות כזאת), יש לו סיכוי כל כך הרבה יותר גבוה גם לאורך חיים וגם לאיכות חיים טובים משמעותית משל אבות אבותיו, שנהיה כל כך פופולרי להלל כל היום את אורח החיים שלהם. כך שבואו ניקח את הדברים בפרופורציות ולא נתחיל להלל את העבר ולצאת נגד ההווה כמו בני אנוש טיפוסיים.
כל זה לא אומר שהכל טוב אצלנו (רחוק מכך) אלא שהטרנד הזה לבקר את התרבות המערבית ולהסתכל על החיים המדהימים של "אבות אבותינו" זה לא בדיוק הפיתרון. אפשר במקום זה פשוט להסתכל על ידע מדעי שנאסף במשך עשרות ומאות שנים לגבי הנושאים האלה.
מעבר לזה, עם כל הבעיות באורח החיים בחברה שלנו, לפחות יש לנו את האפשרות. יש לנו את האפשרות לחיות חיים בריאים, יש לנו את האפשרות להתאמן נכון, יש לנו את המידע שם בחוץ, יש לנו את ה-resources. נראה לי שצריך להבין כמה אנחנו ברי מזל לפני שרצים להסתכל אחורה בערגה.

נערך לאחרונה על ידי Fez בתאריך 10 דצמבר 2012, 15:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:37 
כן, גם לי קשה עם הרומנטיזציה של העבר, ולא רק בנושא הזה.
השאלה של מרחב הבחירה של אדם היום היא שאלה סוציולוגית מורכבת למדי והיא הרבה פחות טרוויאלית ממה שנדמה לנו.
לגבי הקרינה - למיטב זכרוני יצא לי לקרוא ולשמוע אנשי מדע שמדברים אחרת, אבל לא מן הנמנע שמדובר באותו מיעוט בקהילה המדעית, רק שכהדיוט אין לי כלים לשפוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 דצמבר 2012, 15:47 
אוגוסטוס היל כתב:
כן, גם לי קשה עם הרומנטיזציה של העבר, ולא רק בנושא הזה.
השאלה של מרחב הבחירה של אדם היום היא שאלה סוציולוגית מורכבת למדי והיא הרבה פחות טרוויאלית ממה שנדמה לנו.
לגבי הקרינה - למיטב זכרוני יצא לי לקרוא ולשמוע אנשי מדע שמדברים אחרת, אבל לא מן הנמנע שמדובר באותו מיעוט בקהילה המדעית, רק שכהדיוט אין לי כלים לשפוט.

מסכים איתך שזו שאלה סוציולוגית מורכבת, ואני אפילו משתייך ל-"זרם" שחושב שיש לנו הרבה פחות בחירה ממה שאנחנו חושבים.
נדמה לי שבדיון אחר שלנו בנושא, לגבי השמנה וכו', גם התבטאתי בצורה כזו (שאי אפשר להגיד שאנשים היום לא בריאים וכו' רק כי "הם עצלנים" ולשייך את הכל לאחריות אישית, עד כמה שאני נוהג כך לגבי עצמי).
כן, יש פה מרכיב חברתי חשוב ואני מסכים איתך שהוא במידה רבה שלילי. תרבות ה-magic pill, הסיפוק המיידי, הצרכנות האובססיבית וכו' - בעיני זו מחלה חברתית קשה.

עם זאת, כשאני רואה את כל ה-"דיאטת האדם הקדמון" והטרנדים המצחיקים האלה שיש היום, זה באמת מגוחך כמעט בכל רמה שמסתכלים על זה. יש חשיבות מדעית ורציונלית להסתכל על העבר (הרי הגוף שלנו התפתח בסביבות מסוימות לצרכים מסוימים ואנחנו כן צריכים להבין אותם כדי להבין את עצמנו יותר טוב) אבל צריך לדעת לעשות את ההפרדה בין זה לבין הרומנטיזציה המוגזמת למה שהתרחש בעבר מהסיבה היחידה שהוא היה בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 47 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: