אני מצטט את ההודעה הפותחת שלי באשכול הזה, כי הנה היום התבשרנו על ההחתמה הצפויה של פאביצ'ביץ' וזה תואם את רוח דבריי בפתיחת האשכול הזה.
ofer23 כתב:
לאחרונה, התקשורת מפמפמת שוב ושוב על החיזוק שהפועל צריכה לעשות בחלון ההעברות בינואר (בלם חדש, מגן חדש, קשר אחורי וכדומה).
גם כאן בפורום, זה נהפך לשגרה לציין ש"אחרי ינואר, עם חיזוק מתאים במספר עמדות בסגל, ... ".
אז הרשו נא לי להנמיך קצת ציפיות ואולי גם לחסוך לרבים מכם מראש אכזבות.
ההיצע בינואר הוא בד"כ מוגבל, ומורכב בעיקר משחקנים שלא משחקים באופן סדיר (אם בכלל), רבים מהם אינם עוברים אימונים סדירים, אינם בכושר מתאים, עברו פציעות בעת האחרונה, בסיכון גבוה להיפצע שוב ועוד. גם השחקנים שמשחקים באופן סדיר ולפחות לכוארה נמצאים בכושר תקין, הם בד"כ שחקנים אנונימיים ורב הנסתר על הגלוי לגבי יכולותיהם וכישוריהם.
זה מזכיר קצת את הרכש שלנו בתחילת העונה, לא ? (קוטיניו, פטקוביץ', חיימוביץ', אולי גם פנסטיל. שלא לדבר על תעלומת תומר בן-יוסף).
אז למה אנו מצפים בינואר, לעוד רכש בינוני, בכושר די ירוד והפעם עוד מהיצע מוגבל הרבה יותר, לעומת תחילת העונה ?
ההיסטוריה הקצרה שלנו עם חיזוק באמצע העונה, מלמדת שאכן היו מקרים יוצאי דופן - בפרט צמד הבולגרים שהגיעו בשלהי עונת גיא-לוזון -> גוטמן. יש שהיו מציינים גם את דה-רידר. לדעתי הרכש של צמד הבולגרים הוא היוצא-מן-הכלל שאינו מעיד הכלל ובכל מקרה:
1. הרכש הזה סייע להציל אותנו מירידת ליגה ולא במאבקי אליפות באותה עונה שבה הגיעו.
2. מספר השחקנים והעמדות שנדרש בהם חיזוק בינואר הקרוב הוא רב מדיי מכדי ש"נפגע בול" בכולם.
וכמובן - הלוואי ואתבדה ובסיום חלון ההעברות יהיה כאן משתמש שיקפיץ את האשכול הזה, על מנת להמחיש עד כמה טעיתי בהערכות אלה.