dreamTheater כתב:
ג'וקס כתב:
כבוד של שחקן הפועל עמד על הפרק והם שמרו עליו. גם אם יונתן לא יודה בזה אני בטוח שזה שיחרר אצלו פורקן.
אני אישית לא אוהב את הקארמה של הקללות האלה אבל זה איפה שאנחנו חיים ואין מה להתרגש. מה שמעניין אותי זה האם מי ש"מזדעזע" מזה פשוט נגעל מהשלט או שמה שמפריע פה זו התנהלות "פוליטית" לא נכונה על דעת הקהל/עיתונות בארץ. אם בחרתם באופציה הראשונה אתם מייצגים את ישראל ואם את השניה אז מי אתם שתטיפו בכלל.. כל אחד והפוליטיקה שלו ו-וואלה מהפרספקטיבה הזו, עין תחת עין, השלט לא כזה זוועה.
אני פשוט חייב להגיב.
זה שני הדברים בו זמנית.
אחד - כן, זה גועל נפש. אתה יודע, יש לקרוא למכבי נאצים וגרמנים, יש גם לאחל להם שואה.
אפשר להתווכח שנים על קריאות כאלו. אבל פניני לגז? אתה רציני?!
הקהל שלנו, שידע להיות חריף ושנון גם בעקיצות האלו שלו (זה לא סרט זו הקרנה וכדומה) הגיע לצערי לשפל המדרגה.
איחול אישי כזה ועוד בשלט מתוכנן מראש זה תת רמה, גועל נפש של ילדים מסכנים. ואם היית קצת מכיר את שולדבראנד (אפילו רק מהתגובות שלו לאירועים האחרונים), היית יודע שזה מגעיל גם אותו. אין בזה שום טוב.
דבר השני. אתה עכשיו בוודאי טוען שאני מייצג את ישראל (אוי לא ממש נפגעתי), ואני בטוח שאתה צועק בקול גדול את הקונטרה, על כמה שאתה מייצג את הפועל ולא את ישראל.
אז מתי תבין, אתה והאנשים שמאחורי השלט הזה,
שאתם - מייצגים - את - הפועל.
אתה מייצג את הפועל, לעזאזל, תתחיל לעמוד מאחורי המילים שלך!
כל דבר שאתה אומר, משליך על הדימוי של כל אחד מאיתנו ושל הקבוצה וזה עוד לפני שמדברים על העמדות לדין וקנסות.
תתחילו לקחת אחריות על הדברים שיוצאים לכם מהפה (ומהמכחול), תפעילו את המסננת, זה לא כזה קשה.
לשלוח מישהו לתאי גזים לא עובר את המסננת, אם אתה צריך איזשהו מדד להתחיל איתו.
וכן אני כן אטיף לך כי אני ועוד רבים אחרים אחר כך צריכים להסביר בצבא, בעבודה בבית ספר ואיפה שלא תהיה למה אנחנו שולחים אנשים לגזים בזמן היא שהאמת היא שאנחנו קהל הרבה הרבה יותר טוב מזה ורק כמה אידיוטים מחרבים.
אז אני יודע שאני לא מוכר בקהל ולכן כנראה לא תהיה שום משמעות להודעה הזו אבל אני מקווה שלפחות גרמתי לך קצת להבין.
כתבתי במפורש שאני לא מתחבר לשלט הזה. לא אכתוב דבר כזה, לא אניף ולא שר שירים (אבל גם לא אדרוש מאף אחד להתנהג כמוני). למה אתה כותב "אתם" בגוף שני?
אתה כותב שמפריע לך חילול השואה, אוקיי, לא התכוונתי לעורר עלבון כזה. ואני מקווה ושמח לשמוע ששולדבראנד לא לקח את זה אישית. כמו שצריך. אז למה אתה כן? כי יש גבול לקללות? יש אישור לשירי שואה אבל אין לגז? מי קבע את הדקויות המצחיקות האלה? כל השירים האלה מכוערים אבל כל הטאבויים שמטפסים עליהם הם האלימות האמיתית לדעתי, אנחנו חיים בחברה שיש כל כך הרבה גבולות למילים אבל אין למעשים.
אבל בכל מקרה אם מה שמפריע לך זה חשש מעונש קולקטיבי, אז העלבון לא במקום. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות. מישהו פה כתב שהשלט אגואיסטי ושאני אגואיסט (לא הבנתי על מה). אבל להיפגע עד עומק הנשמה ובו זמנית לחשוש מהעונש.. זה מוסרית קצת משונה.
העונש של פניני דפוק לגמרי, כמו ההשפלה שעבר ביומיים האחרונים. היחידי שהרוויח פה זה מזרחי שנשאר "נאמן" לאתוס. האוברדרמטיות הזו שמובילה לסנקציות היא שרקובה. הרצון לפרמט את שער 5. לצרוב את התודעה של היציע המזרחי. רדיוסים וקנסות. זה איפה שההתאחדות אלימה בדיוק כמו השלט.. אני חושב שאנחנו לא צריכים לשתף עם זה פעולה זה הכל. העליהום על חלק מהאוהדים זה בדיוק לשתף פעולה עם הדון שימעונים.. כמו שלפניני היחס מוגזם גם למניפים של השלט הזה היחס כאן מוגזם.
לא מנסה לעורר פרובוקציה ולא קללות (כולל החצוף שעשה את זה בפרטי, נו באמת...), יש לי דווקא הערכה לחלק נכבד מהכותבים פה, אבל יש את העניין הפלורליסטי שבו אנחנו לא הגמונים, ויש הרבה אנשים עם דרכי ביטוי קיצוניות והדרישה להשתיק חלק היא צהובה.