its-sick כתב:
kobster כתב:
איציק,
תסתכל שוב על המספרים ותגיד לי מפלגה אחת שהפרזתי/המעטתי בכוחה. כל המספרים היו קיימים לפי הסקרים בתקופה כזו או אחרת, מרצ מעולם לא עברו את השישה מנדטים לפי הסקרים אז גם עשירית מ 120 זה מוגזם בשבילם.
יש לך הרכב קואליציה סביר אחר ? תן אותו. אני מתבסס על ההרכב בפעם האחרונה שהעבודה הרכיבה את הממשלה (99). תסתכל על הרכב הקואליציה אז ועל ההרכב שאני כתבתי ותראה שהוא זהה.
יש הבדל גדול בין אופטימיות זהירה לתסריט דמיוני. שום דבר ממה שרשמתי לא מתקרב לזה, את הדמיונות אני משאיר לילדים.
כל מספר היה קיים מתישהו? אתה מתכוון שפעם לעבודה היה 20 וללפיד 10 (סתם דוגמא), ופעם ללפיד 20 ולעבודה 10, אז הגיוני תסריט שבו לעבודה 20 וללפיד 20?
בכל הסקרים שראיתי לביובי יש קואליציה בלי להתאמץ בכלל. הימין בישראל רק ממשיך להתחזק.
בחיאת, אתה לא מנהל דיון עם אדום טורקי.
ללפיד וללבני נתתי 18-20 מנדטים, כשלפי הסקר מיום שישי כל אחד מהם מביא 9 מנדטים. העבודה כבר היתה על 24 ועכשיו היא על 20 לפני הרשימה שנבחרה ביום שישי.
תעשה משהו יותר פשוט לפני שאתה מזלזל באינטילגנציה של כולנו, תיקח את המספרים שדיברתי עליהם, תפתח את גרף המנדטים שיש בוואלה או במאקו ותראה שבשלב מסוים כל מספר שהזכרתי היה קיים לאותה מפלגה ספציפית.
הדיון הוא בכלל לא על המספרים, 3-5 מנדטים שיעברו מגוש הימין לגוש השמאל זה דבר שהוא לא מופרך, בפרט כשאנחנו עוד לא יודעים איך יראה הרכב הרשימה של לבני. אם לינדנשטראוס ירוץ איתה, הוא יכול להיות כוח אלקטוראלי לא מבוטל. אם שטרן ירוץ איתה הוא יכול למשוך חובשי כיפות סרוגות שלא מסכימים עם הקיצוניות של בנט. אם מצנע ירוץ איתה הוא יכול למשוך אנשים מהשמאל-מרכז שמחפשים ערכיות ונסיון. אלו רק דוגמאות מהאנשים שהוזכרו עד עכשיו.
החלק האקוטי הוא ההיתכנות להרכב הקואליציה בראשות העבודה. לדעתי האופציה הסבירה ביותר היא כניסה של ש"ס לקואליציה יחד עם העבודה,לבני,לפיד,מרצ ואמסלם.
אני חושב שזה אפשרי ביותר אבל גם מבין את מי שמפקפק בכך.
קח בחשבון שעוד לא התחיל הקמפיין וש"ס כבר מתכננים להסתער על מאוכזבי הליכוד המזרחים-מסורתיים, בפרט לאור האיחוד עם ליברמן האנטי-דת, ויכולות להיות לזה השלכות לא קטנות.
מציע לכולם לחכות להרכב הרשימה של לבני בשביל לחרוץ גורלות לכאן או לכאן.