תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 29 יוני 2025, 13:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 13:37 
סמל אישי של המשתמש
אופטימי,
כדי שביבי לא ירכיב את הממשלה הבאה צריך לקרות התסריט הבא:
1) גוש הימין והחרדים יגיע לאיזור ה 45-50 מנדטים. גוש זה כולל את הליכוד ביתנו וכל מה שמימין לו (הבית היהודי,יהדות התורה,עוצמה לישראל) שברור שלא ישב תחת העבודה בקואליציה. אם נעגל מספרים אז זה ליכוד ביתנו עם 33-35 מנדטים, הבית היהודי עם 8-10, יהדות התורה עם 4-5 ועוצמה לישראל עם 0-2. אלו לא מספרים בשמים ולא מופרכים.

2) הגוש הנגדי צריך להעמיד את אותם מספרים פחות או יותר וגם הוא מורכב מארבע מפלגות - עבודה עם 23-25 , לבני ולפיד עם 18-20 ביחד ומרצ עם 5-6. גם לא מספרים מופרכים, בטח כשעוד לא ידוע מי ברשימה של לבני.

3) אז מתחיל הדיון על ש"ס ואמסלם. ש"ס אמורים לקבל באיזור 12-14 ואמסלם באיזור 2-4. למרות היריבות בינהם לא מן הנמנע שהם יכנסו ביחד לממשלה, כשהעובדות שדרעי החבר הטוב של רמון עומד בראש ש"ס ושאלי ישי רק מחפש הזדמנות להיכנס בביבי רק מחזקות את האפשרות הזו.

4) חד"ש אמורים להגיע לחמישה מנדטים (שתי האחרות צפויות להגיע ביחד ל 5). ויוכלו לתמוך בממשלה מבחוץ כפי שעשו בעבר.

בשורה התחתונה, מדובר על תסריט של ממשלה (עבודה,לבני,לפיד,מרצ,ש"ס,אמסלם) עם 65 ח"כים + תמיכה מבחוץ של 5 ח"כים של חד"ש. אופוזיציה של 45 מהימין (ליכוד ביתנו,הבית היהודי, יהדות התורה) ועוד 5 מבל"ד ורע"ם/תע"ל.

מה הסיכוי שתסריט כזה יתממש ?
כרגע הוא לא גבוה אבל ההשוואה של רשימת העבודה לעומת הליכוד נותנת אופטימיות, מה גם שעדיין לא ידוע מהי הרשימה של לבני וכל הבלאגן ברשימות של הדתיים יכול בסופו של דבר להחליש אותן.
נקווה לטוב כי אחרת יהיה רע מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 13:48 
סמל אישי של המשתמש
ידידי,
את המספרים אני מכיר, וחבל שטרחת לפרט .
השורה התחתונה היא הקובעת והסיכויים הם נמוכים מאוד עד אפסיים.
אבל אם הפועל ניצחה בדרבי 3:0 כשדברונו הוא חלוץ מרכזי וההגנה והשוער מורכבים בעיקר משחקנים שרק עלו מהנוער....אז הכל אפשרי.
אני בשונה ממך לא חושב שש"ס תיצטרף לממשלת שמאל אם תהיה לה אפשרות להצטרף לממשלת ימין. פשוט כוח הסחיטה שלהם ישתפר ואם הם ישיגו יותר מ-10 מנדטים הם בכלל ישתלטו על הממשלה.

בקשר לרשימות של המפלגות ואיכותם, לך זה חשוב. גם לי אבל בפועל הבדלי איכות לא יזיזו 5-7 מנדטים מהליכות לכיוון המרכז והשמאל.

כל שכן כאשר ביבי בעזרתו האדיבה של אבו מאזן דואגים שהבחירות האלה כמו אלה בעבר יהיו על מדיניות החוץ והביטחון ולא על נושאים חברתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אופטימי,
כדי שביבי לא ירכיב את הממשלה הבאה צריך לקרות התסריט הבא:
1) גוש הימין והחרדים יגיע לאיזור ה 45-50 מנדטים. גוש זה כולל את הליכוד ביתנו וכל מה שמימין לו (הבית היהודי,יהדות התורה,עוצמה לישראל) שברור שלא ישב תחת העבודה בקואליציה. אם נעגל מספרים אז זה ליכוד ביתנו עם 33-35 מנדטים, הבית היהודי עם 8-10, יהדות התורה עם 4-5 ועוצמה לישראל עם 0-2. אלו לא מספרים בשמים ולא מופרכים.

2) הגוש הנגדי צריך להעמיד את אותם מספרים פחות או יותר וגם הוא מורכב מארבע מפלגות - עבודה עם 23-25 , לבני ולפיד עם 18-20 ביחד ומרצ עם 5-6. גם לא מספרים מופרכים, בטח כשעוד לא ידוע מי ברשימה של לבני.

3) אז מתחיל הדיון על ש"ס ואמסלם. ש"ס אמורים לקבל באיזור 12-14 ואמסלם באיזור 2-4. למרות היריבות בינהם לא מן הנמנע שהם יכנסו ביחד לממשלה, כשהעובדות שדרעי החבר הטוב של רמון עומד בראש ש"ס ושאלי ישי רק מחפש הזדמנות להיכנס בביבי רק מחזקות את האפשרות הזו.

4) חד"ש אמורים להגיע לחמישה מנדטים (שתי האחרות צפויות להגיע ביחד ל 5). ויוכלו לתמוך בממשלה מבחוץ כפי שעשו בעבר.

בשורה התחתונה, מדובר על תסריט של ממשלה (עבודה,לבני,לפיד,מרצ,ש"ס,אמסלם) עם 65 ח"כים + תמיכה מבחוץ של 5 ח"כים של חד"ש. אופוזיציה של 45 מהימין (ליכוד ביתנו,הבית היהודי, יהדות התורה) ועוד 5 מבל"ד ורע"ם/תע"ל.

מה הסיכוי שתסריט כזה יתממש ?
כרגע הוא לא גבוה אבל ההשוואה של רשימת העבודה לעומת הליכוד נותנת אופטימיות, מה גם שעדיין לא ידוע מהי הרשימה של לבני וכל הבלאגן ברשימות של הדתיים יכול בסופו של דבר להחליש אותן.
נקווה לטוב כי אחרת יהיה רע מאוד.
יש גם תסריט סביר באותה המידה, ולפיו למרצ יהיו 120 מנדטים. ואם כבר לפנטז על דברים ברמת הסבירות הזו, אז למה דווקא על קואליציה כל כך קשה?

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 14:25 
סמל אישי של המשתמש
איציק,
תסתכל שוב על המספרים ותגיד לי מפלגה אחת שהפרזתי/המעטתי בכוחה. כל המספרים היו קיימים לפי הסקרים בתקופה כזו או אחרת, מרצ מעולם לא עברו את השישה מנדטים לפי הסקרים אז גם עשירית מ 120 זה מוגזם בשבילם.
יש לך הרכב קואליציה סביר אחר ? תן אותו. אני מתבסס על ההרכב בפעם האחרונה שהעבודה הרכיבה את הממשלה (99). תסתכל על הרכב הקואליציה אז ועל ההרכב שאני כתבתי ותראה שהוא זהה.

יש הבדל גדול בין אופטימיות זהירה לתסריט דמיוני. שום דבר ממה שרשמתי לא מתקרב לזה, את הדמיונות אני משאיר לילדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 14:55 
אפשר תסריט פחות מוגזם שעדיין מביא לאותן תוצאות:

1) גוש הימין עם 52-56:
הליכוד ביתנו 35-38; הבית היהודי 10-12; יהדות התורה 5-6 . עוצמה לישראל לא עוברים ולוקחים לימין שני מנדטים (כמו התחייה ב-92)

2) עבודה 22-24 (כי עוד מעט יתחילו להזכיר כאן לאנשים שהם לא גומרים את החודש ובגלל מי, שנמצא בשלטון כבר 27 מתוך 35 השנים האחרונות, זה קורה); מרצ 4-5, חד"ש 5, רע"מ ובל"ד 3 ו-3 (קשה מאוד לקבל 2 מנדטים בגלל אחוז החסימה) - סך הכל 11; לפיד ולבני 13-15. סך הכל 50-55

3) ש"ס 11-13, אמסלם 3: סך הכל 14-16 (אגב, מעניין מה הפילוח של מצביעי אמסלם. אם הם מאוכזבי ש"ס והוא לא עובר, אז זה נטו קולות ימין שהולכים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:02 
קובסטר, גם אם התסריט שלך יתממש, עדיין הנשיא יטיל על ביבי לנסות להקים קואליציה כראש הסיעה הגדולה ובעל הסיכויים הגבוהים ביותר. זו השיטה שלנו וזו הסיבה למהלך לאיחוד הליכוד עם ליברמן.
לפיד יכנס לממשלה הזאת תוך חמש דקות, ש״ס תהיה שם עוד לפניו.  

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:05 
כל התסריטים שהועלו כאן שייכים לז׳אנר המדע הבדיוני
מה שכן, אני מעדיף את ביבי כראש ממשלה על פני שלי שנתמכת בקולות של המפלגות הערביות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:08 
קורמן אתה גזען עלוב נפש.
ואני מעדיף את שלי (ואת רבין) בקולות הערבים,
על פני קולות הרבנים המשיחיים (הבית היהודי), הרבנים המטורפים (מיכאל בן-ארי), הפשיסטים המסריחים (כנופיית רוצחי שלטון החוק), הגנבים והמושחתים (ליברמן)

ואגב, אם אתה כל כך מפחד משלי בקולות הערבים, אז תצביע לה ויהיו לה הרבה קולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
איציק,
תסתכל שוב על המספרים ותגיד לי מפלגה אחת שהפרזתי/המעטתי בכוחה. כל המספרים היו קיימים לפי הסקרים בתקופה כזו או אחרת, מרצ מעולם לא עברו את השישה מנדטים לפי הסקרים אז גם עשירית מ 120 זה מוגזם בשבילם.
יש לך הרכב קואליציה סביר אחר ? תן אותו. אני מתבסס על ההרכב בפעם האחרונה שהעבודה הרכיבה את הממשלה (99). תסתכל על הרכב הקואליציה אז ועל ההרכב שאני כתבתי ותראה שהוא זהה.

יש הבדל גדול בין אופטימיות זהירה לתסריט דמיוני. שום דבר ממה שרשמתי לא מתקרב לזה, את הדמיונות אני משאיר לילדים.

אתה צריך לתת את הדין גם על היום שאחרי.
נגיד והתסריט האופטימי שלך יתרחש.
אתה יודע מה הבעיה? שבפעם האחרונה שש"ס נכנסו לממשלת עבודה-מרצ, הם נכנסו כגיס חמישי, ובכלל לא ניסו להסתיר את זה.
אלי ישי היה תוקף בתקשורת את הממשלה שהוא עצמו חבר בה, כל יום פעמיים.
זה היה הכי שקוף בעולם שהם נכנסו לממשלה כדי לסחוט אותה כמה שיותר, ובסוף להפיל אותה.
למה שעכשיו זה יהיה שונה? בגלל דרעי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:13 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
אפשר תסריט פחות מוגזם שעדיין מביא לאותן תוצאות:

1) גוש הימין עם 52-56:
הליכוד ביתנו 35-38; הבית היהודי 10-12; יהדות התורה 5-6 . עוצמה לישראל לא עוברים ולוקחים לימין שני מנדטים (כמו התחייה ב-92)

2) עבודה 22-24 (כי עוד מעט יתחילו להזכיר כאן לאנשים שהם לא גומרים את החודש ובגלל מי, שנמצא בשלטון כבר 27 מתוך 35 השנים האחרונות, זה קורה); מרצ 4-5, חד"ש 5, רע"מ ובל"ד 3 ו-3 (קשה מאוד לקבל 2 מנדטים בגלל אחוז החסימה) - סך הכל 11; לפיד ולבני 13-15. סך הכל 50-55

3) ש"ס 11-13, אמסלם 3: סך הכל 14-16 (אגב, מעניין מה הפילוח של מצביעי אמסלם. אם הם מאוכזבי ש"ס והוא לא עובר, אז זה נטו קולות ימין שהולכים)

1) מוגזם ? ההבדל היחיד במספרים שלך לעומת המספרים שלי הוא במנדטים של לבני והיכולת שלה לקחת קולות מהליכוד.
מאחר ועדיין אין רשימה ללבני קשה לדעת כמה מנדטים היא תקבל וכמה יהיה הכוח המשולב שלה ושל לפיד (וכמה היא תיקח ממנו). אני חושב שהם יגיעו ביחד לאזור ה 18 ולא 15 (ואז הליכוד יגיע ל 35 ולא ל 38), כשתורכב הרשימה שלה נהיה יותר חכמים.

2) בל"ד ורע"מ/תע"ל לא ישבו בממשלה ציונית, חד"ש לא ישבו בממשלה אבל יתמכו בה מבחוץ כמו שעשו בשתי ממשלות העבודה האחרונות (92 ו 99) ולכן חישוב גוש השמאל שלך הוא לא נכון מבחינת מי שיהיה חלק מהממשלה.

3) גם לפי המספרים שלך, התסריט היחיד של ממשלת שמאל הוא ההרכב הבא : עבודה,לבני,לפיד,מרצ,ש"ס,אמסלם.
נחיה ונראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:14 
מה הגזענות כאן?
שאני לא רוצה קואליציה שנשענת על חברי כנסת שחפצים בחיסולי ומצהירים על כך בריש גלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:28 
סמל אישי של המשתמש
אם מעלים אפשרות שהנאצים של בן ארי לא נכנסים לכנסת ומבזבזים קולות לימין (כמו התחייה ב-92׳), ראוי לציין שכל עוד קדימה וארץ חדשה רצות, אז גם הן עלולות לבזבז עשרות אלפי קולות למרכז-שמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:35 
קורמן אתה אידיוט. וגזען
דב ליאור מצהיר על רצונו בחיסול החילונים (גם אם לא המיידי, וגם אם "רק" התרבותי).
ואגב אם אתה מקשיב לחברי הכנסת הערבים הם לא מדברים על חיסול. אלא חיים משותפים וחיים בשלום. אבל אתה אידיוט. וגזען. וגם חרש.

ובינתיים, ביבי וליברמן עושים יותר מכולם להביא לחיסול מדינת ישראל. הם מפנים את העולם נגדנו ומסכנים בכך את בטחון המדינה שהכלל היחיד של מקימיה היה שהעולם יהיה איתנו. איך בנאדם שהוא חפץ קיום יכול להצביע להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אם מעלים אפשרות שהנאצים של בן ארי לא נכנסים לכנסת ומבזבזים קולות לימין (כמו התחייה ב-92׳), ראוי לציין שכל עוד קדימה וארץ חדשה רצות, אז גם הן עלולות לבזבז עשרות אלפי קולות למרכז-שמאל.

מסכים איתך במאה אחוז (עריכה- חוץ מהשימוש במילה נאצים, לא לעניין).
ארץ חדשה לפחות כבר הצהירו שאם לפני ההצבעה הם יראו לפי הסקרים שהם לא עוברים את אחוז החסימה אז הם ימשכו את הפתק שלהם. לא מאמין שקדימה יעשו את אותו הדבר.
בימין, גם כצל'ה מצטרף למפלגה חדשה ולא נכנס לאיחוד של הבית היהודי והאיחוד הלאומי בראשונת בנט. גם זה יכול לפגוע במנדטים של הימין. ככל שיהיו יותר מפלגות מימין לליכוד, כך גובר הסיכוי של הגוש לאבד מנדטים בפועל.

נערך לאחרונה על ידי kobster בתאריך 01 דצמבר 2012, 16:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 15:59 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:

מה להערתכך הסיכוי שארץ חדשה יפרשו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 16:03 
20 כתב:
קורמן אתה אידיוט. וגזען
דב ליאור מצהיר על רצונו בחיסול החילונים (גם אם לא המיידי, וגם אם "רק" התרבותי).
ואגב אם אתה מקשיב לחברי הכנסת הערבים הם לא מדברים על חיסול. אלא חיים משותפים וחיים בשלום. אבל אתה אידיוט. וגזען. וגם חרש.

ובינתיים, ביבי וליברמן עושים יותר מכולם להביא לחיסול מדינת ישראל. הם מפנים את העולם נגדנו ומסכנים בכך את בטחון המדינה שהכלל היחיד של מקימיה היה שהעולם יהיה איתנו. איך בנאדם שהוא חפץ קיום יכול להצביע להם?

תענוג להתדיין כאן עם אנשים
במיוחד אם אתה לא מסכים עמם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 16:09 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
קובסטר, גם אם התסריט שלך יתממש, עדיין הנשיא יטיל על ביבי לנסות להקים קואליציה כראש הסיעה הגדולה ובעל הסיכויים הגבוהים ביותר. זו השיטה שלנו וזו הסיבה למהלך לאיחוד הליכוד עם ליברמן.

זו כבר לא השיטה.
לפי השיטה החדשה, הנשיא קורא לנציגי המפלגות הגדולות (6-7 הראשונות) ומבקש מהם להמליץ על מועמד.
אם יהיה דיל מקדים בין העבודה לש"ס שיהיה דיל יותר טוב ממה שהליכוד יציעו להם, אז הם ילכו עם העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 16:27 
אני חושב שהמספרים שנזרקים כאן לאוויר הם בהחלט אפשריים. אבל אין שום סיכוי שבעולם שש"ס במצב שכזה תתן את השלטון למישהו שהוא לא ביבי.
למיטב ידיעתי מפלגה דתית או חרדית מעולם לא נתנה את השלטון למפלגת שמאל או אפילו מרכז.
ב1999 אגב הייתה בחירה ישירה לראשות הממשלה. מי שנתן של השלטון לברק היו הבוחרים עצמם ולא ש"ס. השיטה כיום שונה ובשיטה הזאת ש"ס לא תמליך מועמד שמאל או מרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 16:55 
גיא האדום כתב:
אני חושב שהמספרים שנזרקים כאן לאוויר הם בהחלט אפשריים. אבל אין שום סיכוי שבעולם שש"ס במצב שכזה תתן את השלטון למישהו שהוא לא ביבי.
למיטב ידיעתי מפלגה דתית או חרדית מעולם לא נתנה את השלטון למפלגת שמאל או אפילו מרכז.
ב1999 אגב הייתה בחירה ישירה לראשות הממשלה. מי שנתן של השלטון לברק היו הבוחרים עצמם ולא ש"ס. השיטה כיום שונה ובשיטה הזאת ש"ס לא תמליך מועמד שמאל או מרכז.

ראשית אין היום סיכוי מנהיג ימין להיות ראש ממשלה כך שבכל מקרה הם ימליכו אנשי מרכז או שמאל. הכל שאלה של כסף אצלם. זה הפרמטר העיקרי . תמורת מספיק כסף הם היו תומכים גם בדב חנין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 16:58 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
kobster כתב:
איציק,

אתה יודע מה הבעיה? שבפעם האחרונה שש"ס נכנסו לממשלת עבודה-מרצ, הם נכנסו כגיס חמישי, ובכלל לא ניסו להסתיר את זה.
זה היה הכי שקוף בעולם שהם נכנסו לממשלה כדי לסחוט אותה כמה שיותר, ובסוף להפיל אותה.

זה יהיה שונה כי :
1) האנשים שעומדים בראש מרצ הם לא אותם אנשים כמו שהיו בעבר (יוסי שריד ואלוני). המפתח מבחינת שלי הוא לא לתת למרצ את משרד החינוך ובטח שלא למנות סגן שר חינוך מטעם ש"ס כמו ב 99.
2) אלי ישי מאוד פגוע מביבי ומחכה להזדמנות להיכנס בו. אני אומר את זה מידיעה.
3) כן, דרעי. בעל הבית שלנו הוא זה שעומד מאחורי המפלגה של לבני, הוא זה שישלח (כמו לפני 20 שנה בדיוק) בבוא העת לשכנע את ש"ס להיכנס לממשלה בראשות העבודה.

אני לא מנותק ויודע שזה הרכב בעייתי, בפרט כש"ס תהיה לשון המאזניים ותכריע אם תהיה ממשלה בראשות העבודה או לא. הם יכולים לדרוש לא מעט (והם גם ידרשו) בשביל להיכנס לממשלה כזו ובשביל להישאר בפנים.
אמרתי כבר שהיחס שלי אליהם הוא כמו היחס שלי לניצן שירזי אחרי חילוף בעלים. מבחינתי היה עדיף שירזי מאמן תחת חיים רמון כבעלים מאשר עם טביב כבעלים.
אז נצטרך לשרוד קדנציה אחת עם ש"ס בפנים. אחרי הקדנציה הזו אולי יהיה אפשר להקים קואליציה חילונית שכולנו מייחלים לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
EISEN כתב:
kobster כתב:
איציק,

זה יהיה שונה כי :
1) האנשים שעומדים בראש מרצ הם לא אותם אנשים כמו שהיו בעבר (יוסי שריד ואלוני). המפתח מבחינת שלי הוא לא לתת למרצ את משרד החינוך ובטח שלא למנות סגן שר חינוך מטעם ש"ס כמו ב 99.
3) כן, דרעי. בעל הבית שלנו הוא זה שעומד מאחורי המפלגה של לבני, הוא זה שישלח (כמו לפני 20 שנה בדיוק) בבוא העת לשכנע את ש"ס להיכנס לממשלה בראשות העבודה.

אני לא מנותק ויודע שזה הרכב בעייתי, בפרט כש"ס תהיה לשון המאזניים ותכריע אם תהיה ממשלה בראשות העבודה או לא. הם יכולים לדרוש לא מעט (והם גם ידרשו) בשביל להיכנס לממשלה כזו ובשביל להישאר בפנים.
אמרתי כבר שהיחס שלי אליהם הוא כמו היחס שלי לניצן שירזי אחרי חילוף בעלים. מבחינתי היה עדיף שירזי מאמן תחת חיים רמון כבעלים מאשר עם טביב כבעלים.
אז נצטרך לשרוד קדנציה אחת עם ש"ס בפנים. אחרי הקדנציה הזו אולי יהיה אפשר להקים קואליציה חילונית שכולנו מייחלים לה.

לא יהיה גבול לסחטנות ולכפיות טובה שלהם. תזכור מה אני אומר לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:20 
סמל אישי של המשתמש
EISEN כתב:
kobster כתב:
EISEN כתב:
kobster כתב:
איציק,

זה יהיה שונה כי :

לא יהיה גבול לסחטנות ולכפיות טובה שלהם. תזכור מה אני אומר לך.

הרע במיעוטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:37 
kobster כתב:
Lion Den כתב:

זו כבר לא השיטה.
לפי השיטה החדשה, הנשיא קורא לנציגי המפלגות הגדולות (6-7 הראשונות) ומבקש מהם להמליץ על מועמד.
אם יהיה דיל מקדים בין העבודה לש"ס שיהיה דיל יותר טוב ממה שהליכוד יציעו להם, אז הם ילכו עם העבודה.

זאת אותה שיטה, הם ממליצים והוא מחליט למי יש את מרב הסיכויים ומטיל עליו את הקמת הקואליציה.
לפי התסריט האופטימי שלך לביבי יש 35 ולשלי 25. על מי ימליץ יאיר לפיד במצב הזה? על מי ימליץ אלי ישי (ראש סיעת ש"ס בכנסת להזכירך)?
אם שלי לא תהיה ראש הסיעה הגדולה אין לה שום סיכוי להיות ראש ממשלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:38 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
איציק,

כל מספר היה קיים מתישהו? אתה מתכוון שפעם לעבודה היה 20 וללפיד 10 (סתם דוגמא), ופעם ללפיד 20 ולעבודה 10, אז הגיוני תסריט שבו לעבודה 20 וללפיד 20?
בכל הסקרים שראיתי לביובי יש קואליציה בלי להתאמץ בכלל. הימין בישראל רק ממשיך להתחזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
Lion Den כתב:
אם שלי לא תהיה ראש הסיעה הגדולה אין לה שום סיכוי להיות ראש ממשלה.
לא שאני מסכים עם kobster - לדעתי הוא נע בין אשלייה לשכנוע עצמי - אבל דווקא בנקודה הזו אתה טועה. לראיה, קדימה היתה הסיעה הגדולה ביותר בכנסת החולפת, ובכל זאת הטלת הרכבת הממשלה ניתנה לנתניהו כיוון שיותר מ-61 חברי כנסת המליצו עליו. כמובן שלדעתי לפיד וש"ס לא יעזו להמליץ על יחימוביץ', אבל תיאורטית - ורק תיאורטית - זה אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:50 
סמל אישי של המשתמש
אתם מתעסקים לי בבחירות לכנסת בזמן שלפני כמה דקות החלה התמודדות פוליטית מותחת הרבה יותר:
נפתחה ההתמודדות על ראשות מפלגת העבודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 17:58 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
kobster כתב:
איציק,

כל מספר היה קיים מתישהו? אתה מתכוון שפעם לעבודה היה 20 וללפיד 10 (סתם דוגמא), ופעם ללפיד 20 ולעבודה 10, אז הגיוני תסריט שבו לעבודה 20 וללפיד 20?
בכל הסקרים שראיתי לביובי יש קואליציה בלי להתאמץ בכלל. הימין בישראל רק ממשיך להתחזק.

בחיאת, אתה לא מנהל דיון עם אדום טורקי.
ללפיד וללבני נתתי 18-20 מנדטים, כשלפי הסקר מיום שישי כל אחד מהם מביא 9 מנדטים. העבודה כבר היתה על 24 ועכשיו היא על 20 לפני הרשימה שנבחרה ביום שישי.
תעשה משהו יותר פשוט לפני שאתה מזלזל באינטילגנציה של כולנו, תיקח את המספרים שדיברתי עליהם, תפתח את גרף המנדטים שיש בוואלה או במאקו ותראה שבשלב מסוים כל מספר שהזכרתי היה קיים לאותה מפלגה ספציפית.
הדיון הוא בכלל לא על המספרים, 3-5 מנדטים שיעברו מגוש הימין לגוש השמאל זה דבר שהוא לא מופרך, בפרט כשאנחנו עוד לא יודעים איך יראה הרכב הרשימה של לבני. אם לינדנשטראוס ירוץ איתה, הוא יכול להיות כוח אלקטוראלי לא מבוטל. אם שטרן ירוץ איתה הוא יכול למשוך חובשי כיפות סרוגות שלא מסכימים עם הקיצוניות של בנט. אם מצנע ירוץ איתה הוא יכול למשוך אנשים מהשמאל-מרכז שמחפשים ערכיות ונסיון. אלו רק דוגמאות מהאנשים שהוזכרו עד עכשיו.
החלק האקוטי הוא ההיתכנות להרכב הקואליציה בראשות העבודה. לדעתי האופציה הסבירה ביותר היא כניסה של ש"ס לקואליציה יחד עם העבודה,לבני,לפיד,מרצ ואמסלם.
אני חושב שזה אפשרי ביותר אבל גם מבין את מי שמפקפק בכך.
קח בחשבון שעוד לא התחיל הקמפיין וש"ס כבר מתכננים להסתער על מאוכזבי הליכוד המזרחים-מסורתיים, בפרט לאור האיחוד עם ליברמן האנטי-דת, ויכולות להיות לזה השלכות לא קטנות.
מציע לכולם לחכות להרכב הרשימה של לבני בשביל לחרוץ גורלות לכאן או לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 18:02 
סמל אישי של המשתמש
באמת לא הבנת מה אמרתי? לא מעניינים המספרים שהיו בסקרים לכל מפלגה ספציפית, רק המספרים של הגושים.
תראה לי סקר שבו יש למפלגות "המרכז הלא כל כך ימני" סיכוי להרכיב קואליציה. אני לא אחפש סקר כזה לבד, כי אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 18:08 
וגם אם נזרום עם הפנטזיה, שס תבין את הכח שיש לה ותחזיק. בביצים של העבודה. לא רק שזה יהיה רע למדינה זה יהיה רע למפלגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 דצמבר 2012, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
באמת לא הבנת מה אמרתי? לא מעניינים המספרים שהיו בסקרים לכל מפלגה ספציפית, רק המספרים של הגושים.
תראה לי סקר שבו יש למפלגות "המרכז הלא כל כך ימני" סיכוי להרכיב קואליציה. אני לא אחפש סקר כזה לבד, כי אין.

כנראה שלא הבנת מה אני אמרתי.
המספרים אפשריים, בפרט שעוד לא ידוע כמה לבני יכולה לקחת מהליכוד.
כדי לפשט, אלו המספרים:
גוש ימין : ליכוד ביתנו 33, הבית היהודי 10, יהדות התורה 5. סה"כ 48
גוש שמאל-מרכז: עבודה 24, לבני 11, לפיד 8 , מרצ 5. סה"כ 48
ש"ס 12
אמסלם 3
חד"ש 4
בל"ד + רע"מ/תע"ל 5

קואליציה של 63 ח"כים + תמיכה מבחוץ של 4 ח"כים של חד"ש.

גם אם עכשיו זה לא המצב, בהתבסס על התחזיות עד עכשיו מה במספרים האלו נראה לך מופרך ותלוש ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: