kobster כתב:
אדום אופטימי כתב:
kobster כתב:
ירמי קדושי כתב:
אם לבני מתאחדת עם יחיימוביץ' ולפיד, כשהיא בראש המשולש - אני מאמין שהיא תזכה שוב בבחירות.
וכמובן לתת ליחיימוביץ' את תיק הרווחה, וליאיר לפיד את החינוך.
כן, אחת שנכשלה בהובלת המפלגה הגדולה ביותר בכנסת
ומגיעה מבית חירותניקי תהיה המובילה של גוש השמאל ותדלג לה למקום הראשון אחרי שאנשים אחרים קורעים את התחת כבר למעלה משנה.
יאיר לא מהווה אלטרנטיבה לכלום כי הוא באמת כלום ויצטרף בבוא העת גם לממשלה של ביבי אם הוא יציע לו.
מה שמעניין אותו זה להיות בקואליציה ותו לא.
לבני היתה יכולה להצטרף לעבודה ולגרום לתזוזה אמיתית בגושים םלוס יצירת מהלך תודעתי של איחוד שורות כדי להפיל את ביבי.
מעניין לראות גם מי יהיה ברשימה שלה.
את זה כתבתי לך לפני יותר מחודש כאשר כתבת ולא פעם אחת שהיא תהיה המספר 2 של שלי. לא הסכמת אז.
ד"א למה שהיא תהיה מספר 2 ולא 1 ?
גוש השמאל הם העבודה + מר"ץ + המפלגות הלא ציוניות שמשמאל.
יאיר לפיד הוא לא גוש שמאל, ולכן אם ציפי נניח היתה עומדת בראש גוש של העבודה+ לפיד + מי שמצטרף למפלגה שתקים אי אפשר היה לראותה כמובילה של גוש השמאל אלא מובילה של המרכז עם פזילה קטנה שמאלה.
הסכמתי איתך אז ואני מסכים איתך גם היום. לא היה ואין שום סיכוי שהיא תהיה מס' 1.
אפשר להתווכח אם שלי ראויה להוביל את המחנה האלטרנטיבי לנתניהו אבל העובדה היא שהיא הגיעה למפלגה מרוסקת עם מס' חד ספרתי של מנדטים ותוך שנה הפכה אותה ב 180 מעלות למפלגה תוססת עם צפי של למעלה מ 20 מנדטים (הסקרים האחרונים גם מדברים על אזור ה 25 מנדטים) ומגיעה לה את כל הקרדיט על זה.
הדבר הכי חיובי בעיני שיוצא מהמהלך של לבני הוא הפיכת מפלגת הקואליציה של לפיד ללא רלבנטית בחישובי הגושים.
לתפיסתי, לבני לא תמליץ על נתניהו ותעדיף להיות הסמן הימני בקואליציה בראשות העבודה.
נחכה לראות מה הרכב הרשימה שלה, אופי האנשים שם יבהיר לאיזה כיוון היא הולכת.
נראה לי שכדאי להזכיר שהעבודה הייתה עד לא לפני הרבה זמן המפלגה של המדינה, בטח ובטח של השמאל המרכזי.
המצביעים הכללים של העבודה תמיד היו שם. פשוט ברוב טמטומו מפלגות השמאל - מרכז התפלגו והתברחו במנהיגים מסריחים ומגעילים כל אחד יותר מהשני, כשברק הוא דגל הכותרת.
כל מיני אנשים הזוים ובעיקר פוליטיקיים בשקל, שנבחרו בלת ברירה. אז פעם אחרונה זה היה קדימה. היום זה עבודה/לפיד.
שלי לא עשתה איזה מהפך והפכה יש מאין. לקחה מפלגה עם יותר כוח פוטנציאלי או מורשת בשווי הגדול בארץ (בצוותא עם הליכוד) והפכה אותה להרבה פחות נסבלת.
וגם היום רוב האנשים שאומרים לי שמצביעים לשלי מצביעים "כי אין ברירה אחרת", והם צודקים. שלי היא דיי כלומניקית ברוב הדברים, חברת כנסת ראויה מאוד אך אינה ראויה להנהיג את העבודה, ויותר מכך היא לא כריזמתית והאופי שלי מעצבן מאוד חלק גדול מהאנשים ובסופו של דבר זה מה שקובע בבחירות. המערך בבסיסה היא המפגלה לדעתי הכי נכונה על הנייר ובעלת הדעות הכי נכונות במצע שלה וזה ככה כבר 80 + בעליות וגם במורדות. חבל שמי מנהל אותה זה אנשים חסרי מושג וחסרי בושה שמבריחים את המצביעים שלהם למנחי תוכניות בידור.
זה נכון שהמדינה לקחה סטייה חזקה ימינה 15 ומשהו שנה האחרונות אך אל תזזלו בציבור השמאל והשמאל - מרכז. הוא חיי ונושם ולהספיד אותו לקרוא כישלון על המדינה זאת טעות.
וכן גם מפלגה כמו המערך יכולה לחזור לימים הטובים שלי עם המנהיגים האופטימלים שהעם אוהב ויכול לסמוך עליו, היא יכולה לחזור לאיזור ה-30-40 מנדטים שמגיע לה.
כמו שאמרתי, חבל שהשמאל בארץ מנוהל בכזאת טיפשות וחוסר מנהיגות גם הפעם. והנה להן עוד 4 שנים של ימין פוליטי חברתי שכולם כולל כולם ידפקו את הראש בקיר.
חבל.