אני לא הייתי במשחק אתמול,ולא ראיתי מה בדיוק קרה,
יחד עם זאת מאתמול אני רואה כאן דעות לכאן ולכאן ומתלבט ,
מצד אחד אני מאלו שחושב שלקלל במגרש ואת יריבנו זה הדבר הכי לגיטימי ואין עם זה לי עם זה בעייה ערכית
נהפוך הוא,מדובר במשהו בעיניי שהוא חלק מתחרות הספורט,
כל עוד שלא עובר את גבול הטעם הטוב ,ובטח ובטח לא כרוך באלימות או/ו בעבירה על החוק /תקנון וכד'.
למשל בנושא שירי השואה פעם היה ויכוח ערכי לגבי חופש הביטוי וכוונות המסר בשירים אלו ,לעומת אלו שחשבו אחרת.
ברגע שההנושא הפך לתקנוני ונאסר על ידי המנהלת/אגוד ,אחרת נענשים ,כאן הפך הנושא מעבר לערכי ,אלא נושא מחייב אחרת הקבוצה תיענש ובעצם אנו נפגע בקבוצה מבחינה כלכלית.
בנושא שדנים פה מדובר אך ורק במשהו ערכי שמחד האיבה והטינה למוני פנאן היא כזו גדולה ששירה בגנות האדם ,ילדיו וכד' נראית לגיטימית ,ומה שנראה בעיני אחרים כבזוייה,אבוד צלם אנוש וכל מה שנטען.
אין אפשרות בנושא זה לכפות את דעתו של אחד על השני ,אלא רק לנסות להסביר ולשכנע.
רק אנא מכם אל תעשו דה לגיטימציה לאוהדים שכאילו הם הקימו ואלו הרסו .לכל אוהד יש את הזכות לדעתו ואנא כבדו אחד את השני.
הפועל ת"א כדורסל היא לא סתם קבוצה,היא מתנהלת אחרת ,היא בנוייה אחרת ,האוהדים הם הבעלים ,קיים קשר הדוק וגם אישי בין האוהדים וההנהלה שהם גם אוהדים ,וגם הקשר עם חלק מהשחקנים הוא שונה במהותו לשאר הקבוצות,
מתן נאור הוא לא סתם שחקן ,החיבור שלו הוא גם כמנהיג מחוץ לפרקט ,יש באישיות שלו משהו שנותן ועוזר לקבוצה להיות מעבר למה שהיא הייתה בלעדיו.
נכון הוא רק שחקן עם חוזה וכו' ,אך לעיתים יש להסתכל מחוץ לקופסה ולחשוב מה הערך המוסף של השחקן .
מתן נאור משחק עבור הפועל ת"א ובמיוחד עבור הקהל אותו הוא ממש אוהב,
דבריו אתמול נגעו מאד לליבי ,הם נאמרו בצורה הכי מכובדת ,עם הרבה רגש .
נכון דבריו אינם מחייבים אף אחד,נכון שכל אחד יכול להגיד לו שישאר שחקן וזהו ,
אין ספק שמתן נאור עשה מעשה אמיץ,ובמידה מסויימת הוא הלך על חבל דק בנושא ההפרדה המוחלטת שאמורה להיות בין קהל לשחקן.
יהיו כאלה שיענו לבקשתו של מתן ויהיו שלא.
אני מתכוון במקרה הזה להענות לבקשתו
מתן