נועם שחם כתב:
יאיר -
א. נתחיל בזה שהההנחה שלך שרגב פנאן אחראי למעשי אביו, היא בעיני מראשיתה מאד בעייתית.
ב. יש פה התממות בלתי רגילה מצידך. הרי השירה כלפי רגב פנאן לא באה כאמירה של מחאה או מצד קורבנות ה"בנק". היא באה כדי לקנטר ולפגוע ברגב פנאן. לא רק שזו לא גבורה גדולה, אבל זו פחדנות לשמה.
ג. בנפול אויבך אל תשמח, ובטח אל תבוא לחגוג לו על הקבר. אין דבר יותר בזוי מזה בעיני.
ד. אם המטרה של השירים היא מחאה נגד מכבי ופנאן, אז היא משיגה את המטרה ההפוכה. לא פלא שהנושא נקבר וטואטא אל מתחת לשטיח. השירה העלובה הזו רק פוגעת בלגיטימיות של כל ביקורת או טענה נגד מכבי.
ה. עם כל המילים היפות, מה שעומד מאחרי השירה הזו זו שמחה לאיד ורצון להעליב ולפגוע. אין בה שום מטרה אחרת ושום תועלת אחרת. אנשים קטנים ועלובים, שמרגישים גיבורים כשהם רומסים אדם אחר.
כמו שאמרתי רגב פאנן בחר להתפרנס דרך קשריו של אביו מענף שאבא שלו היה מההורסים הראשיים שלו. אם היה בוחר לעבוד כקופאי בבורגר ראנץ אף אחד לא היה מארגן משמרות מחוץ לסניף שלו בשביל לקלל אותו.
זה אולי בזוי אבל כשחלאה מתה אני שמח. וכשמוני פנאן מת שמחתי אין לי כסף ולכן לא יכלתי כמו אופטימי לפתוח בקבוק קוניאק על גורג חבש אבל בכל זאת שמחתי. ורגב פאנן הוא לא ילד הוא יודע להתפנס יפה מאוד ולהפיק תועלת ממעשיו של אביו ולכן אני לא רואה כל צורך לרחם עליו גם אם זה משרת רק את החלקים הילדותיים של מבנה האישיות שלי(והם לא במקום נורמאלי הם היו מעלים שוב את פרשת פנאן לכותרות).
ואם אתה חושב שלא חקרו את פרשת פאנן בגלל שקיללו את הילדים שלו (לירון חטפה קללות בטורניר פתיחת עונה לפני שנתיים, למרות שגם קנו לה המבורגר...) ולא כי איתן רוב בכיר בראשות המיסים ושימון מזרחי מצליח להעביר הכל במדינה אז באמת שאין לי מה להגיד.
פרביס,
באמת שיפה שאתה מוציא מהקשר. אתה מכיר אותי בערך בשביל לדעת שאני לא מהאלה ששרים "עד המוות הפועל" ושאני די רחוק מהאולטראס "והקומץ", ולמען האמת אם נעשה השוואה אז אני הרבה יותר קרוב בדעותיי עליך ברוב המקרים. אבל אם כל הכבוד לבוא ולהתעסק כל הזמן רק בקללות של האוהדים של הפועל ולהאשים את כל התחלואים בהם זה ממש להיות שאול ולהודות שצדק שטען שאמר שאותם 20 חוליגאנים הרסו לו הכל. אולי תלך אליו כמו אדם אלי להתנצל?
האיגוד והמנהלת מצחיקים ומזיינים אותנו. (אני לא אתפלא אם באורך פלא מחר יופעל העונש על תנאי ולא ימכרו לנו כרטיסים לדרבי) כמו שהם עושים לכל מי שלא מתכוףף בפנ שימון. אז כן זה נראה מאוד אינפםנטלי לשבור את הכלים בגלל קללותת והאמת שזה באמת זה. אבל איפשהו צריך לשבור את הכלים ולהגיד בחוקים האלה לא משחקים ואצלי זה עובר כשאומרים לי שאסור לקלל את הצוררים ממכבי (למרות שאני אישית לא עושה את זה באופן מיוחד) ולעמוד מולם אז אצלי עובר הקו.
ובקשר לנושא הספונסרים. הם לא באים כי אין כזה ספורט שנקרא כדורסל ישראלי (ואליו התכוונתי שאף אחד לא ישים לב אם יעלם) ולמרות הקללות היינו מרחק מוטי אמסלם אחד מלהיות עם התקציב השלישי בגודלו וכמו שלא היית מוכן בשביל כסף לקבל את מוטי אמסלם על הספסל (גם אני לא רציתי) ככה אני לא מוכן לא לקלל את משפחת פאנן כשאני רואה אותם. גם אם מתן נאור ביקש (ואני באמת אוהב אותו כמו שלא אהבתי שחקן הרבה זמן) גם לו מותר לטעות.