שבתאי יחבס כתב:
לי יש כרטיס אשראי אחד שהוא כמובן גם לחו"ל וגם לארץ.
חייל.
בבנק לאומי.
שמרוויח אך ורק משכורת צבאית אגב.=)
אז כנראה לאבא יש כסף או שזה כרטיס חייל שהוא גם בינלאומי משום מה. הסיבה שלרוב לא נותנים לחיילים מסגרת אשראי עם כרטיס בינלאומי זה כי חייל מרוויח את ה-300-700 שקל בחודש, וידוע שחיילים יכולים להתפרע. זה נדיר שנותנים לחייל כרטיס בינלאומי.
מוריסי- מה שכתבת זה גם לא נכון. אם אתה מתעמק בזה, אז אתה יכול שיהיה לך כרטיס אשראי ללא שום עמלה. לי למשל יש כרטיס אשראי בנקאי שפטור מעמלות כי אני סטודנט, אבל כל שני וחמישי יוצא כרטיס אשראי חדש שפטור מעמלות באיזה מבצע(כרטיס YOU, כרטיס לייף סטייל וכן הלאה). אם הוא יתקשר לחברות האשראי(אגב השם של האחרונה זה כ.א.ל לא ויזה כ.א.ל) סביר להניח שלא יאשרו לו הנפקה, כי הוא רק חייל.
בטח שלא יאשרו לו כרטיס בינלאומי ובמקרה הטוב(ויותר מעצבן) ישלחו לו כרטיס מקומי(כרטיס אשראי בינלאומי בכ.א.ל למשל מצריך מסגרת אשראי מינימום של 7000).
לפותח האשכול, כרטיס ויזה נטען של בנק הדואר זה כרטיס שאתה משלם בו מראש ואז אתה יכול להשתמש בו על פי כמה שהטענת אותו. אין כזה דבר בישראכרט.
אם זה רק להשתמש באיי בי כדאי לך. אתה גם יכול להנפיק כרטיס בינלאומי חד פעמי שתקף 3 חודשים, שקל להוציא. אבל זה כרוך בעמלה חודשית וזה תקף רק לשלושה חודשים. הכרטיס ויזה נטען תקף למשהוא כמו שנה והעמלה היא חד פעמית(בעת התשלום).