מושקוביץ כתב:
תודה למי שענה אבל באמת שלא הבנתי יותר מדי.
אע"ב, אתה מבין בכל העסק הזה של מקדמים ? אני לא ממש מבין מה ההבדל בין קרן פנסיה לביטוח. לא בעלות החודשית שלי היום ולא בתשואה שלי בגיל הפרישה, אבל נאמר לי שיש קשר למקדמים ושביטוח המנהלים עושה את זה יותר טוב ובעלות טיפה יותר יקרה (כמובן עד לשינוי בינואר הקרוב).
האם זה נכון או שהסוכן בא לעשות עלי סיבוב ?
אלפקה ואוגוסטוס, מה האלטרנטיבה שאתם מציעים ? הרי להפריש אני מחויב, לא ?
זה עובד ככה:
במשך שנות העבודה שלך, המעסיק שלך ואתה מפרישים כל חודש סכום מסוים לקרן/ביטוח. כשאתה מגיע לגיל הפרישה (לצורך העניין 67), רואים איזה סכום צברת ולפי זה נקבע כמה כסף תקבל כל חודש בפנסיה.
הנוסחא מאוד פשוטה: קיצבה חודשית בפנסיה = סכום צבור/מקדם.
לדוגמא: נניח שבשנות עבודתך צברת 2,000,000 ש"ח, והמקדם הוא 200.
אז הקיצבה החודשית שלך כשתפרוש תהיה 2,000,000 לחלק ל-200 - כלומר 10,000 ש"ח בחודש.
בביטוח מנהלים (בהנחה שהוא נפתח אחרי שנת 2001) המקדם הוא פחות טוב מבקרן פנסיה, אבל הוא מובטח לך.
בקרן פנסיה המקדם יותר טוב, אבל אם קרן הפנסיה תיקלע בעתיד לגירעון - היא תצטרך להרע את המקדמים מתישהו בעתיד.
כמו-כן, בכל הקשור לסכום הצבור (המונה בנוסחא) - לקרן פנסיה יש 2 יתרונות:
1. דמי ניהול נמוכים יותר.
2. הממשלה מנפיקה לקרנות הפנסיה אג"ח מיוחדות, שנותנות להן תשואה גבוהה מאוד. בביטוח מנהלים אין את האג"ח האלה, לפחות נכון להיום.
בסך הכל, קרן פנסיה מקיפה זה מוצר הרבה יותר טוב מביטוח מנהלים. התסריט היחידי שבו ביטוח מנהלים יהיה יותר טוב מקרן פנסיה, הוא אם תוחלת החיים בעתיד תהיה מאוד-מאוד גבוהה, משהו כמו מעל 110 שנים. רוב הסיכויים שזה לא יקרה.