יובל כתב:
kobster כתב:
יובל כתב:
קובסטר, אתה ממשיך להתחמק מהעובדה הפשוטה - ש"ס מעולם לא ישבה בממשלת שמאל כשהליכוד יכל להקים ממשלה, ולעולם לא תעשה זאת. גם ב-92 וגם ב-99 לליכוד לא היה סיכוי להגיע ל-60 מנדטים גם עם ש"ס. העבודה הייתה האופציה היחידה שלהם.
ואתה שוב ממציא מספרים. העבודה יחד עם לפיד ומרצ יכולים להגיע ל-43 (זה המקסימום שמנבאים להם הסקרים, זה יכול להיות גם 40). אבל רק אלוהים יודע מאיפה המצאת שבעה מנדטים לאוהד ברק, לגמלאים ולירוקים.
המספרים מגיעים מהסקר של מינה צמח בידיעות אחרונות. מספרים ונתונים זה חלק גדול מהעבודה שלי, אוי ואבוי לי אם אני אמציא אותם...
ש"ס יודעים שהם יהיו גלגל חמישי בממשלת ביבי,ליברמן,ליצמן ומי שיעמוד בראש האיחוד הלאומי, שלא נדבר על הכהניסטים שגם יהיו בפנים.
ש"ס ממקדים את הקמפיין שלהם בשאיבת הקולות מהליכוד שמרגישים בעקבות האיחוד שגנבו להם את המפלגה (כהגדרתם).
ככל שהם יגדילו את כוחם, הם יכנסו בליכוד יותר, וזה בדיוק הפתח ששלי צריכה לזהות ולתעל לטובתה.
ימים יגידו מה יהיה, אני דבק באותו תרחיש מאז שהכריזו על הבחירות :
ממשלה של שמאל-מרכז-ש"ס עם 65 מנדטים ותמיכה מבחוץ של חד"ש.
אולי לדעתך המספרים לא כ"כ מסתדרים אבל לפני חודש חשבת שאני בכלל הוזה. אם בידיעות כבר הציגו את ש"ס מחוץ לגושים גם הם מבינים שזה תרחיש ריאלי ביותר.
אתה מזכיר לי את ההתייחסות החובבנית של התקשורת הישראלית לבחירות בארצות הברית. שם יש עשרות סקרים כל יום, אבל כאן מצטטים סקר אחד בלבד כאילו יש לו משמעות משל עצמו.
העבודה יחד עם לפיד ומרצ מגיעים ל-43 במקסימום, בדרך כלל זה פחות וזה גם יכול להיות פחות מ-40. ברק לא עובר את אחוז החסימה ברוב הסקרים, הירוקים והגמלאים עברו את אחוז החסימה בסקר אחד מתוך עשרות ודווקא אליו אתה בוחר להתייחס. אני מוכן להתערב ששתיהן לא מגיעות לכנסת, רק תבחר איזה יחס אתה רוצה.
ועדיין נשאר העניין הפעוט הזה שלא הסברת איך יש סיכוי בעולם שש"ס יבחרו בעבודה על פני הליכוד (וקמפיין בחירות שנכנס בליכוד הוא לא טיעון רציני).
איך שלא תהפוך את זה, גוש הימין (כולל ש"ס) מגיע ל-61 לפחות, ומשם אין שום סיכוי בעולם שביבי לא ראש ממשלה.
הבאתי את הסקר האחרון שיצא, אם יש לך סקר אחר מהיום אני אשמח לראות ולשמוע.
בסקר של ידיעות, אגב, קדימה בכלל לא מקבלת קולות ועד עכשיו היא היתה על 2-3 מנדטים.
העבודה עם לפיד ומרצ אכן נמצאות כרגע על 43, אני חושב שהם גם יכולים להגיע לכיוון ה 45.
המפלגות הקטנות (גימלאים,ירוקים,עצמאות,קדימה) יכולות להביא 4-5 מנדטים לממשלה מה שבכל מקרה מגיע ל 50 בלי ש"ס. זה יכול להיות 49 וגם 51, אני הולך בכוונה על מספרים עגולים.
בסופו של דבר, אני מאמין ששני הגושים ינועו סביב ה 45-50 קולות בכל אחד, הערביות עם 10 וש"ס עם 15.
אני תמיד טענתי שש"ס הם אלו שיחליטו מי יהיה ראש הממשלה והאיחוד של ביברמן רק הדגיש את זה.
אפשר לתת טיעונים לפה ולפה לגבי ההעדפה שלהם לאן להצטרף, אני אישית חושב שהנקודות הבאות יובילו אותן דווקא להצטרף לעבודה, לא בהכרח לפי סדר חשיבות כלשהו :
1) הכיוון החברתי אליו הולכת כל מערכת הבחירות הזו
2) הקמפיין שלהם נגד הליכוד ונטישת המזרחים והשכבות החלשות, ביבי יכול להגיב במתקפת נגד ולקלקל עוד יותר את היחסים הרעועים בין המפלגות.
3) התיעוב האישי של דרעי,ישי ומועצת חכמי התורה מנתניהו.
4) החשיבות של ש"ס לעומת השותפות האחרות שלה בקואליציה. בממשלה תחת ביבי, ש"ס תקבל עדיפות רק אחרי הרצונות של ליברמן, ליצמן והאיחוד הלאומי. בממשלת שמאל יש לה הרבה יותר כוח שמן הסתם ינותב לדרישות וכסאולוגיה עדיפה לעומת מה שהם יקבלו מביבי, ועם הראש המשולש שלהם בהנהגה (דרעי-ישי-אטיאס) הם יצטרכו שלושה משרדים גדולים.
5) החשש שלהם מהכוח של ליברמן וההשפעה שלו על ביבי במגוון נושאים שהם חלוקים עליהם ובפרט כל מה שקשור לנושאי מוסדות הדת. אני אפילו לא אופתע אם בממשלה כזו משרד הפנים לא יהיה של ש"ס.
אתה יותר ממוזמן לטעון טיעונים כנגד אבל הנקודות האלו לא מגיעות מהאוויר, חלקן אפילו מידע אישי.
יש עוד מספיק זמן עד לבחירות והרבה דברים יכולים להשתנות לכאן או לכאן, בפרט שעדיין לא ידוע מה כחלון יעשה ומה יהיה האפקט של מפלגה חדשה בראשותו. יהיה מעניין, זה בטוח.