אדום אופטימי כתב:
kobster כתב:
אופטימי יקירי,
מה עושה את ליבני יותר ראויה משלי להיות ראש ממשלה ? היא כבר היתה ראש הסיעה הגדולה בכנסת ולא הצליחה להרכיב ממשלה.
מה הופך אחד שכבר נכשל כראש ממשלה להיות יותר ראוי משלי ? עוד פעם שחיתות ? עוד פעם מקורבים שנהנים ממנעמי השלטון ?
אני לעולם לא חושב רק על הכאן ועכשיו. החיים הם מרתון אחד גדול אבל צריך להיות ריאליים.
במסגרת הזמן שנשאר ועם המומנטום העכשווי, מוטב תעשה ליבני אם תחבור לעבודה בתור מס' 2.
בניגוד לאולמרט ולערימת השלדים שהוא סוחב איתו, לבנ הצליחה לשמור על דימוי נקי והתדמית הסמכותית שלה תשכנע את מי שעוד צריך לשכנע מי יוביל את המדינה לתהום ומי הסיכוי האחרון בערך להציל אותה.
זה ממש לא משנה מה אני חושב או אתה יקירי,
חשוב מה חושבים 3-8 מנדטים בליכוד שיכולים אולי לעבור למרכז לאחר החבירה לליברמן. ולי ממש לא איכפת למי הם יעברו האם לשלי, ללפיד או לקדימה.
שלי לא ניתפסת מנהיגה. היא לא עשתה כלום בחייה ( ד"א גם לא לפיד) היא לא ניתפסת כמנהיגה וגם ריפוד שלה בכמה אנשים טובים לא יהפוך את התדמית שלה למנהיגה.
היא לא היתה שרה יום אחד בחייה., ככל שידוע לי , לא היה לה תפקיד ביצועי בחייה לפני שניכנסה לפוליטיקה. לדעתי היא "לא עוברת מסך" .
זה לא משנה שאולמרט יהה ראש ממשלה כושל לדבריך. הוא עובר מסך, וכך גם ליבני.
אתה יכול להציע ללבני כמה פעמים שתירצה להיות מספר 2 לשלי . לדעתי היא לא תעשה זאת. היא תהיה מוכנה להיות מספר 2 של אולמרט אבל לא של שלי. לטעמי גם בצדק.
אז היא נותנת לאגו שלה להוביל אותה והיא טועה בענק.
אולמרט רחוק מלהיות הקונצנזוס שמנסים לתאר פה. ממש לא חושב שממנו תגיע הישועה.
לגבי מנהיגים, לא מכיר הרבה כאלה בהיסטוריה של הפוליטיקה הישראלית שלקחו מפלגה מרוסקת ולא רבלנטית ותוך שנה שילשה את כוחה.
שלי חוקה מלהיות מושלמת, אבל כשמסתכלים על האופציות האחרות, היא והרשימה המסתמנת של העבודה הן האופציות הטובות ביותר.
סוס,
כפי שרשמתי, ניאלץ להמתין ולראות מה המשיח יחליט לעשות.
הלוואי ותוכל לקום קואליציה חילונית, אבל בבחירות הקרובות הכוח של ש"ס רק ילך ויגדל וקשה לי לראות ממשלה קמה בלי לפחות נציגות אחת של הדתיים.
ההרכב היחיד לממשלה בראשות העבודה הוא עבודה-מרצ-לפיד-ש"ס. לא הייתי פוסל על הסף שזה מה שיקרה בסוף.