dr.avi כתב:
טקנו, אני מקווה שתגיב לקישור שקומוניסים הביא.
עברתי שוב על האשכול.
אני גם סבור שמגיעה לו התנצלות לאחר שהשתלחת בו בצורה קשה "כשהעז" לפקפק בתוצאות הסקר.
ציטוט:
קומוניסים יקר, אלה לא "שאלות תם" אלא שאלות של מטומטם.
לך תפתח ספר סטטיסטיקה ואז תשאל עוד פעם את השאלות על מדגם מייצג, וכדומה לגבי יתר הסעיפים.
פעם בורות היתה דבר שיש להתבייש בו, כולל ביהדות הקלאסית שאתה מתיימר לאהוב.
אתה, לעומת זאת, עושה מעצמך צחוק דרך קבע.
למרבה המזל אין לך די שכל להבין את זה, כך שזרם הבידור שלנו לא נפסק לרגע.
אם בטעות תתפכח יום אחד אני עוד אולי איאלץ להתחיל לשלם על תוכן (לפחות תוכן בידורי).
התחלתי לקרוא.
בינתיים הגעתי לשתי טענות
הראשונה היתה שבעוד שלוי טוען שרוב היהודים תומכים בהפרדה בכבישים וכו', בפועל רק מיעוטם תומך והשאר מסכים. אבל זה בדיוק מה שלוי כתב, ויש אפילו גרפיקה צבעונית ויפה בתוך הטור שלו עם הפרטים האלה. לא מבין מה הטענה פה.
הטענה השניה היתה כאילו יש חמש שאלות לגבי אפליית ערבים, בעוד שחמש השאלות שהובאו עוסקות בכמה נושאים. שתיים עוסקות באפליית ערבים\יהודים, ובהן יש אוש שוויון או רוב לתומכים באפלייה, והאחרות עוסקות בזכויות פוליטיות ובהדרה מהמרחב הציבורי. לא באפלייה. גם כאן הטענה לא נכונה.
לצערי אני חייב לזוז אז אין לי כרגע זמן להמשיך, אבל עושה רושם שהטקסט הזה מגמתי לא פחות מזה של גדעון לוי.
עד כה עושה רושם שהמילה "סילוף" מתארת את הביקורת הזו בצורה יותר נאמנה מאשר את הטקסט המקורי, אבל ניחא.
יתכן שאם הייתי קורא עד הסוף הייתי משתכנע. מבטיח לעיין בהמשך אם יהיה לי כוח כשאחזור.
בנוסף, אני לא מבין למה יש לייחס יותר אמינות ומקצועיות לטקסט שהתפרסם באתר של עמותה שעושה רושם שהיא פוליטית אך מסתירה את זה, על פני טקסט שהתפרסם באכסניה מכובדת ובחתימתו של מי שאין ספק לגבי נטיותיו וחתימתו כמוה כגילוי נאות.