תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 23:08

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אחלה מדינה, בחיים לא תהיה פה גזענות ממוסדת, אין מצב
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
הכל מתחיל בחינוך הקלוקל

באופן "מפתיע" אתה גם מגנה גזענות ומאשים את החינוך הקלוקל, וגם מצדיק אותה וטוען שמדובר ב"רצון לחיות".
אני אגיד לך את האמת - חוץ מערך בידורי אתה לא מוסיף הרבה לפורום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:17 
סמל אישי של המשתמש
מי שטוען שפה מדינת אפרטהייד פשוט לא יודע מה זה אפרטהייד.

חוקי האפרטהייד:
חוק איסור נישואי תערובת (1949) – אסר על נישואים בין-גזעיים
חוק המוסר (תיקון משנת 1950) – אסר על יחסי מין בין לבנים לבין בני גזעים אחרים
חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, כשחור או כצבעוני
חוק דיכוי הקומוניזם (1950) – איפשר לממשלה לתייג כ"קומוניסטי" כל ארגון, תנועת אופוזיציה, או התאגדות שלא היו לרוחה, ולהוציאם מחוץ לחוק
חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים
חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או מהמעביד המתירות או מגבילות את תנועתו
חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה גזעית במתקני שעשועים, בגנים ציבוריים, במתקני שירותים, בחופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם
חוק חינוך הבַּנְטוּ (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך להם היו זכאים שחורים, שהייתה נמוכה במידה משמעותית מזו שזכו לה הלבנים
חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע איוש תפקידים בכירים בלבנים בלבד
חוק עידוד שלטון עצמי שחור (1958) – תחם חבלי ארץ במדינה כ"בנטוסטנים" לשחורים, שם יכלו ליהנות מאוטונומיה לכאורה
חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מ"אזרחי" אותם בנטוסטנים והפך אותם מבחינה טכנית לזרים במקום מושבם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:21 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

חוקי האפרטהייד:
חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, כשחור או כצבעוני - קיים בישראל
חוק דיכוי הקומוניזם (1950) – איפשר לממשלה לתייג כ"קומוניסטי" כל ארגון, תנועת אופוזיציה, או התאגדות שלא היו לרוחה, ולהוציאם מחוץ לחוק
חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים - קיים בישראל ואפילו יש חוק בנושא, שמתיר בפועל ליישובים לא לקבל תושבים ערבים
חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או מהמעביד המתירות או מגבילות את תנועתו - קיים בישראל (אמנם לכל אזרח, בפועל עוצרים ברחוב לבדיקת תעודות רק מי שאינו לבן)
חוק שמירת מתקנים נפרדים (1953) – חייב הפרדה גזעית במתקני שעשועים, בגנים ציבוריים, במתקני שירותים, בחופי רחצה וכדומה, ובפועל מנע מלא-לבנים את השימוש במרביתם
חוק חינוך הבַּנְטוּ (1953) – קבע את רמת שירותי החינוך להם היו זכאים שחורים, שהייתה נמוכה במידה משמעותית מזו שזכו לה הלבנים
חוק המכרות והעבודה (1956) – מיסד את האפליה בתעסוקה וקיבע איוש תפקידים בכירים בלבנים בלבד
חוק עידוד שלטון עצמי שחור (1958) – תחם חבלי ארץ במדינה כ"בנטוסטנים" לשחורים, שם יכלו ליהנות מאוטונומיה לכאורה - קיים בישראל
חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מ"אזרחי" אותם בנטוסטנים והפך אותם מבחינה טכנית לזרים במקום מושבם - קיים בישראל

המצב די עגום...

עריכה: למען הסר ספק: ישראל = ישראל והשלטים שבשליטתה

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסם יקר,
מגיע לך הרווחת ביושר !!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:36 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:

חוקי האפרטהייד:
חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, כשחור או כצבעוני - קיים בישראל
חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים - קיים בישראל ואפילו יש חוק בנושא, שמתיר בפועל ליישובים לא לקבל תושבים ערבים
חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או מהמעביד המתירות או מגבילות את תנועתו - קיים בישראל (אמנם לכל אזרח, בפועל עוצרים ברחוב לבדיקת תעודות רק מי שאינו לבן)
חוק עידוד שלטון עצמי שחור (1958) – תחם חבלי ארץ במדינה כ"בנטוסטנים" לשחורים, שם יכלו ליהנות מאוטונומיה לכאורה - קיים בישראל
חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מ"אזרחי" אותם בנטוסטנים והפך אותם מבחינה טכנית לזרים במקום מושבם - קיים בישראל

המצב די עגום...

קודם כל תפריד בהתייחסות שלך את היחס לערביי 67 לבין היחס לערביי 48.
בוא נעבור אחד אחד:
גרמת לי לשלוף את תעודת הזהות שלי. בשום מקום לא כתוב בה שאני לבן.

על מה אתה מדבר ?? חסרות במדינה ערים מעורבות ?
מטבע הדברים כל אחד גר לפי העדפתו שיכולה להיות דתית (ראה החרדים), עדתית (ראה שכונות שלמות של "רוסים")
וגם לפי דת - יהודים / מוסלמים. היה נוח לך לגור בכפר ערבי ?

זה אולי נכון לערביי 67 מטעמים מובנים.
חוץ מזה עיכוב עובדים זרים לא חוקיים / מסתננים / שב"חים אולי זה לא לטעמך, אבל זה עדיין חוקי ולגיטימי
מטעמים מובנים.

שוב, אתה חייב להפריד בין ערביי 48 לערביי 67.
איך יכולנו לשלול אזרחות מערביי 67 כשמעולם לא היתה להם אזרחות ישראלית ?

לסיכום, אני לא טוען שהמצב פה הוא יופי טופי, אבל מפה ועד מדינת אפרטהייד המרחק גדול מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:49 
סמל אישי של המשתמש
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1848141

http://www.haaretz.co.il/news/education/

עריכה: רק לפי זה ברור שחלק ממשיבי הסקר אינם יודעים מה זה אפרטהייד

ציטוט:
ואחרי כל זה, נתון מעט מפתיע: "סופרת אמריקאית ידועה מחרימה את ישראל בטענה שיש בה אפרטהייד", שאלו הסוקרים, האם צריך להחרים אותה או להזמינה לבקר בארץ? כמחצית מהישראלים, 48%, מצדדים דווקא בהזמנתה לביקור בישראל (אולי כי היא אמריקאית). 28% מציעים שלא להגיב ורק 15% קוראים להחרימה

נערך לאחרונה על ידי dr.avi בתאריך 23 אוקטובר 2012, 21:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 21:50 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
dr.avi כתב:

חוקי האפרטהייד:

המצב די עגום...

0. קודם כל תפריד בהתייחסות שלך את היחס לערביי 67 לבין היחס לערביי 48.
בוא נעבור אחד אחד:
1. חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, כשחור או כצבעוני - קיים בישראל
גרמת לי לשלוף את תעודת הזהות שלי. בשום מקום לא כתוב בה שאני לבן.

2. חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים - קיים בישראל ואפילו יש חוק בנושא, שמתיר בפועל ליישובים לא לקבל תושבים ערבים
על מה אתה מדבר ?? חסרות במדינה ערים מעורבות ?
מטבע הדברים כל אחד גר לפי העדפתו שיכולה להיות דתית (ראה החרדים), עדתית (ראה שכונות שלמות של "רוסים")
וגם לפי דת - יהודים / מוסלמים. היה נוח לך לגור בכפר ערבי ?

3. חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או מהמעביד המתירות או מגבילות את תנועתו - קיים בישראל (אמנם לכל אזרח, בפועל עוצרים ברחוב לבדיקת תעודות רק מי שאינו לבן)
זה אולי נכון לערביי 67 מטעמים מובנים.
חוץ מזה עיכוב עובדים זרים לא חוקיים / מסתננים / שב"חים אולי זה לא לטעמך, אבל זה עדיין חוקי ולגיטימי
מטעמים מובנים.

4. חוק אזרחות ארצות המולדת השחורות (1971) – שלל את האזרחות הדרום-אפריקנית מ"אזרחי" אותם בנטוסטנים והפך אותם מבחינה טכנית לזרים במקום מושבם - קיים בישראל
שוב, אתה חייב להפריד בין ערביי 48 לערביי 67.
איך יכולנו לשלול אזרחות מערביי 67 כשמעולם לא היתה להם אזרחות ישראלית ?

5. לסיכום, אני לא טוען שהמצב פה הוא יופי טופי, אבל מפה ועד מדינת אפרטהייד המרחק גדול מאוד.

0. זה אמנם נוח להפריד, אבל זו טעות. ישראל שולטת גם בהם וגם בהם.
1. אתה רואה שבמקום "לאום" יש לך שורת כוכביות? אז לכל לאום יש שם משהו אחר. ככה עוקפים את הבעיה.
2. יש ערים מעורבות, אבל יש גם יישובים שבוחרים על פי חוק שלא לאפשר לערבים לגור בהם.
3. הכול טוב ויפה, בפועל החוק הזה קיים בישראל.
4. אתה מכריח את ערביי 67 לחיות בסטטוס של חסרי אזרחות. על פי המקובל בעולם זה שקול לשלילת אזרחות אם לא חמור יותר.
5. נכון, אין פה מדינת אפרטהייד כהלכתה. ונכון גם שעוד לא הגענו למחצית הדרך ואולי גם לא לשליש. אתה טוען פה שרבע אפרטהייד זה מצב נסבל?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:01 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
0. זה אמנם נוח להפריד, אבל זו טעות. ישראל שולטת גם בהם וגם בהם.
1. אתה רואה שבמקום "לאום" יש לך שורת כוכביות? אז לכל לאום יש שם משהו אחר. ככה עוקפים את הבעיה.
2. יש ערים מעורבות, אבל יש גם יישובים שבוחרים על פי חוק שלא לאפשר לערבים לגור בהם.
3. הכול טוב ויפה, בפועל החוק הזה קיים בישראל.
4. אתה מכריח את ערביי 67 לחיות בסטטוס של חסרי אזרחות. על פי המקובל בעולם זה שקול לשלילת אזרחות אם לא חמור יותר.
5. נכון, אין פה מדינת אפרטהייד כהלכתה. ונכון גם שעוד לא הגענו למחצית הדרך ואולי גם לא לשליש. אתה טוען פה שרבע אפרטהייד זה מצב נסבל?

0. ישראל לא שולטת בערביי 48. בערביי 67 כן, אבל זה מכורח הנסיבות.
1. לאום זה לא צבע. לא רואה מה הבעיה עם זה אך יחד עם זאת אין לי התנגדות שיוסר הסעיף הזה בעתיד
אם זה כ"כ מפריע למי שזה מפריע.
2. אם זה לפי חוק אז זה לא בסדר. הערת אגב - האם יהודי שירצה לגור בכפר ערבי יתקבל בזרועות פתוחות ?
3. איזה חוק ? לעצור רק את מי שאינו לבן ? אשמח לתימוכין. (הערת אגב - יהודי הוא לבן ומהו ערבי, שחור? לא גם לבן ?
4. אין לי מה להוסיף בנושא.
5. מה שכתבתי מקודם - אני לא טוען שהמצב פה הוא יופי טופי, אבל מפה ועד מדינת אפרטהייד המרחק גדול מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
ד"ר אבי, אני לרגע לא טענתי שבישראל מתקיים משטר אפרטהייד.
אני לא מבין למה אתה כל כך מתעקש להוכיח שהוא לא קיים, כלומר להפריך טענה שאף אחד בעולם לא טוען.
בעצם אולי אני כן מבין. יש מצב שזה יותר נוח מלהתמודד עם העובדה ששבעה מכל עשרה ישראלים היו שמחים לחיות כאדונים במשטר אפרטהייד.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:08 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:

חוקי האפרטהייד:
חוק מרשם האוכלוסין (1950) – חייב כל אזרח להרשם כלבן, כשחור או כצבעוני
חוק אזורי הקבוצות (1950) – הקצה את אזורי המחיה העירוניים לבני הגזעים השונים, ולמעשה אסר על לא-לבנים את המגורים בערים
חוק המעבר (1952) - חייב כל שחור מעל גיל 16 לשאת בכל עת תעודת מעבר, שבה הוטבעו אשרות מהמשטרה או מהמעביד המתירות או מגבילות את תנועתו

לבן=יהודי. נרשם בתעודת הזהות. לא יהודי=לא לבן, נרשם בתעודת הזהות. שחור=ערבי, נרשם בתעודת הזהות. הצבע הוא מלידה ואי אפשר לשנותו אלא אם כוהני דת מסוימים מאשרים זאת.
בישראל מחתנים רק לבנים עם לבנים (יעני יהודים), שחורים עם שחורים (נוצרים ומוסלמים). מי שאינו לבן ואינו שחור, לא יכול כלל להתחתן בישראל למרות היותו אזרח מלידה.
בישראל מקימים עשרות יישובים ל"לבנים" בלבד.
בישראל "שחור" שייסע באוטו מהצפון למרכז ייעצר לפחות פעמיים לבדיקת תעודות על ידי שוטרים. יש עשרות שוטרים שכל תפקידם כל היום רק לחפש אזרחים "שחורים" ולהציק להם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:14 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אני לא מבין למה אתה כל כך מתעקש להוכיח שהוא לא קיים, כלומר להפריך טענה שאף אחד בעולם לא טוען.
בעצם אולי אני כן מבין. יש מצב שזה יותר נוח מלהתמודד עם העובדה ששבעה מכל עשרה ישראלים היו שמחים לחיות כאדונים במשטר אפרטהייד.

חשבתי שפתחת את כל האשכול הזה בשביל לטעון את זה.
עובדה שסימנת את הסעיפים הרלוונטים כדי לחזק את טענתך ופתחת בדיאלוג מולי.
אני כמובן שמח שאינך חושב כך.
לצערי, הרבה כן חושבים כך, בעיקר בחו"ל.
למען הסר ספק, לא רוויתי נחת מתוצאות הסקר על אף שיש לי השגות לגבי תקפותו.
(למשל, איני סבור שהיה צריך לכלול את האוכלוסיה החרדית בסקר)

אני מעתיק בשנית את תגובתי מלמעלה.

dr.avi כתב:
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1848141

http://www.haaretz.co.il/news/education/

עריכה: רק לפי זה ברור שחלק ממשיבי הסקר אינם יודעים מה זה אפרטהייד

ציטוט:
ואחרי כל זה, נתון מעט מפתיע: "סופרת אמריקאית ידועה מחרימה את ישראל בטענה שיש בה אפרטהייד", שאלו הסוקרים, האם צריך להחרים אותה או להזמינה לבקר בארץ? כמחצית מהישראלים, 48%, מצדדים דווקא בהזמנתה לביקור בישראל (אולי כי היא אמריקאית). 28% מציעים שלא להגיב ורק 15% קוראים להחרימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:43 
אני לא מבין איך זה שכל מי שלא רוצה ערבים במדינת ישראל נחשב לגזען נחות ושפל.
כאילו מה? המוסלמים היו כ"כ טובי לב אלינו לאורך השנים עם המלחמות שכפו עלינו, הפיגועים, המשתפ"ים בעלי הת.ז הכחולה, ואנו מפנים להם את הגב. אכן עם קשה עורף אנחנו.

הרי אם תהיה להם הזדמנות להחזיר אותנו לפולניה ומרוקו הם יקפצו עליה! שלא תטעו שמאלנים חביבים, האויב הוא לא נאור כמוכם, אפילו רחוק מזה. וכשהם יהיו פה רוב (תוך כמה עשרות שנים) צאצאינו יהיו בבעיה רצינית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
KingAlpaca כתב:
1. כן עשית.
2. לא ממש כיבדת אותו.
3. למה?

לא עשיתי, תקרא שוב. מהודעת הפתיחה שלו עם ההתנשאות של "יודע/לא יודע לחבר משפט תקין" והמשך ב"אתה מטומטם" "ליצן" וכו' וכו'.
אני משתדל תמיד לכבד כאן את כולם, בעיניי זה מובן מאליו.
לשאלתך, זה כנראה עניין של חינוך, ככה חונכתי. יש אנשים שהם גאונים בתחומם אך לא יודעים לחבר משפט תקין לחלוטין או לחילופין אינם בעלי ידע בנושאים מסויימים, זה לא סיבה להתנשא ולהשתחצן. עצוב שצריך להתאמץ להסביר זאת שוב ושוב בפורום אוהדי הפועל תל אביב.

1. "בטח שלא ממני"
2. "תשמע, אתה חתיכת שחצן. פשוט לא שווה יחס תגובה כזאת יהירה. עם כל הכבוד, תוריד את האף ותדבר בגובה העיניים, אתה לא יותר חכם פה מאף אחד, בטח שלא ממני. מותר לי לא להבין כלום בתורת הסקרים. יש שטחי עניין שבהם הידע שלי עולה על שלך בהרבה. שחצן חוצפן כזה לא ראיתי. וזה התחיל כבר מהודעת הפתיחה בהנשאות שלך על עפרי. תתבייש". כבוד.
3. כן, הבנתי שאתה נגד, שאלתי למה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 23:31 
סמל אישי של המשתמש
metal כתב:
כאילו מה? המוסלמים היו כ"כ טובי לב אלינו לאורך השנים עם המלחמות שכפו עלינו, הפיגועים, המשתפ"ים בעלי הת.ז הכחולה, ואנו מפנים להם את הגב. אכן עם קשה עורף אנחנו.

הרי אם תהיה להם הזדמנות להחזיר אותנו לפולניה ומרוקו הם יקפצו עליה! שלא תטעו שמאלנים חביבים, האויב הוא לא נאור כמוכם, אפילו רחוק מזה. וכשהם יהיו פה רוב (תוך כמה עשרות שנים) צאצאינו יהיו בבעיה רצינית.

אין לי בעיה, האמת, שהלוואי שלא היו פה ערבים, זה היה פותר בערך את כל הבעיות שלנו.
אבל אנחנו לא חיים בלהלהלנד, ויש כאן ערבים, והם לא רוצים ללכת, אז אני חושב שאנחנו צריכים להסתדר איתם.....

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 00:01 
metal כתב:

דווקא באדיר היה סבבה אתמול, אתה אומר שהוא מנסה להרדים אותי ולשלוח אותי חזרה למרוקו בלי שאני אשים לב? that rascal!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 00:17 
apu כתב:
metal כתב:

דווקא באדיר היה סבבה אתמול, אתה אומר שהוא מנסה להרדים אותי ולשלוח אותי חזרה למרוקו בלי שאני אשים לב? that rascal!

היו לו שתי טעויות מעצבנות בהתחלה, אבל סה"כ היה סבבה. אני לא אומר שהוא מנסה להרדים אותך. גם הערבים שאני עובד איתם בבניין לא. מה שאני כן יכול להגיד, זה שוואליד מהפועל תל אביב (סבא שלו נהרג באירוע כפר-קנא) ונעים מהפיגום (לא מכיר ת'משפחה שלו), שניהם ישנו לא פחות טוב בלילה אם וכאשר המאזן הדמוגרפי ישתנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 00:35 
metal כתב:
apu כתב:
metal כתב:

היו לו שתי טעויות מעצבנות בהתחלה, אבל סה"כ היה סבבה. אני לא אומר שהוא מנסה להרדים אותך. גם הערבים שאני עובד איתם בבניין לא. מה שאני כן יכול להגיד, זה שוואליד מהפועל תל אביב (סבא שלו נהרג באירוע כפר-קנא) ונעים מהפיגום (לא מכיר ת'משפחה שלו), שניהם ישנו לא פחות טוב בלילה אם וכאשר המאזן הדמוגרפי ישתנה.

גם אני אשן הרבה יותר טוב אם המאזן הדמוגרפי ישתנה באופן מסויים (אפילו בהרבה אופנים, אבל נתחיל עם החרדים), אז?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 01:12 
סמל אישי של המשתמש
כל 2 העמודים שנכתבו פה הם מיותרים, כי הם מבוססים על שאלה מופרכת ותיאורטית על סיפוח 2.5 מיליון פלסטינאים למדינת ישראל.
האם יש איזשהי תנועה פוליטית שמציעה כזו פתרון? יש איזשהו דיבור על זה כמשהו ריאלי? בצד שלנו ו/או בצד שלהם?
יד על הלב, גם אני, שמאלני שהולך להצביע חד"ש (כנראה) בבחירות הקרובות, חושב פעמים כששואלים אותי כזו שאלה.
אבל גם שאלה כמו: "ארץ ישראל, מדן ועד אילת, מסופחת ממחר בבוקר לירדן. האם אתה בעד המשך שיטת המונרכיה הקונסטיטוציונית או מעבר לדמוקרטיה פרלמנטרית?" תלושה בדיוק באותה מידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 05:26 
עמי נאווי כתב:
כל 2 העמודים שנכתבו פה הם מיותרים, כי הם מבוססים על שאלה מופרכת ותיאורטית על סיפוח 2.5 מיליון פלסטינאים למדינת ישראל.
האם יש איזשהי תנועה פוליטית שמציעה כזו פתרון? יש איזשהו דיבור על זה כמשהו ריאלי? בצד שלנו ו/או בצד שלהם?
יד על הלב, גם אני, שמאלני שהולך להצביע חד"ש (כנראה) בבחירות הקרובות, חושב פעמים כששואלים אותי כזו שאלה.
אבל גם שאלה כמו: "ארץ ישראל, מדן ועד אילת, מסופחת ממחר בבוקר לירדן. האם אתה בעד המשך שיטת המונרכיה הקונסטיטוציונית או מעבר לדמוקרטיה פרלמנטרית?" תלושה בדיוק באותה מידה.

בין אם מדובר על החלטה מודעת או על התרחשות בלתי נשלטת, ממשלות ישראל מובילות למציאות של מדינה דו לאומית. העם מבין את הכוון . השאילה של סיפוח מיליוני פלסטינים איננה תלושה מחיינו, מדובר על חלופה שמתממשת לנגד עיננו.
התבשיל החברתי המזוהם שמלווה את מדינת ישראל מיום הקמתה, יקבל או מקבל תוספת מאד משמעותית בדמותם של מיליוני פלסטינים. הישראליים היהודיים בוחרים כנראה בדגם גזעני . לא חושב שזה מפתיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 07:28 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:

1. חשבתי שפתחת את כל האשכול הזה בשביל לטעון את זה.
עובדה שסימנת את הסעיפים הרלוונטים כדי לחזק את טענתך ופתחת בדיאלוג מולי.
2. אני כמובן שמח שאינך חושב כך.
לצערי, הרבה כן חושבים כך, בעיקר בחו"ל.
3. למען הסר ספק, לא רוויתי נחת מתוצאות הסקר על אף שיש לי השגות לגבי תקפותו.

1. חלילה. סליחה שנסחפתי ועניתי ברצינות להודעה שלך אף שהיא לא היתה קשורה לרעיון המקורי של האשכול. :SMOKE:
2. מציע שתברר עם אותם אנשים בחו"ל את העניין.
3. למה? אתה מניח מראש שהחרדים הם גזענים? ואם כן, זה נראה לך לגיטימי?
3 וחצי. אולי נערוך את הסקרים רק בקרב בוגרי אוניברסיטאות במדעי החברה והרוח? יש סיכוי שככה הסקרים יצביעו על פחות גזענות וניראה בעיני עצמנו עוד יותר בסדר.

כשמה שנשקף במראה לא יפה, החלפת המראה היא לא הפתרון.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 07:36 
apu כתב:
metal כתב:
apu כתב:
metal כתב:

גם אני אשן הרבה יותר טוב אם המאזן הדמוגרפי ישתנה באופן מסויים (אפילו בהרבה אופנים, אבל נתחיל עם החרדים), אז?

מה אז? אני צריך להסביר לך מה הן ההשלכות של רוב לא יהודי עם ת.ז כחולה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 07:56 
סמל אישי של המשתמש
מטאל, זה בסדר, כבר הבנו שאתה בשבעים אחוז.
אף אחד לא יחשוד בך שאתה אוהב ערבים.
אפשר להירגע.

הדיון פה הוא לא על "אפרטהייד, בעד ונגד" (הבנו שאתה בעד, זה בסדר) אלא על ההשלכות של זה שרוב האזרחים הם כמוך על עתיד המדינה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 08:09 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
הכל מתחיל בחינוך הקלוקל

באופן "מפתיע" אתה גם מגנה גזענות ומאשים את החינוך הקלוקל, וגם מצדיק אותה וטוען שמדובר ב"רצון לחיות".

באופן לא מפתיע אתה שוב שטחי, רדוד, קובע קביעות בלי קשר לכלום ובאופן כללי מתקשה לקלוט. זה לא בידור, זה לגמרי מביך. והקטע של ה"מוסיף לפורום"? :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 08:14 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
הכל מתחיל בחינוך הקלוקל

באופן לא מפתיע אתה שוב שטחי, רדוד, קובע קביעות בלי קשר לכלום ובאופן כללי מתקשה לקלוט. זה לא בידור, זה לגמרי מביך. והקטע של ה"מוסיף לפורום"? :LOL2:

אל תילחץ, פשוש, זה רק פורום באינטרנט.
אז אני לא מעריך אותך מי יודע מה, אז מה?
זאת סיבה להיכנס להיסטריה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 08:32 
מתוקי, איזה הסטריה אל תשאל. התחרפנתי פה.
אתה נותן יותר מידי קרדיט לעצמך.
שנינו יודעים מצויין שמה שאתה עושה זאת הונאה והטעיה.
"אתה איש ימין בישראל= אתה גזען
אתה איש ימין וטוען שאינך גזען=אתה שקרן"

לא עובד עליי החרטות האלה, אבל תנסה משתמשים אחרים, אני מזהה שקרים והונאות מקילומטר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 09:36 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
חלילה. סליחה שנסחפתי ועניתי ברצינות להודעה שלך

למה סליחה ? ענית בסדר גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מתוקי, איזה הסטריה אל תשאל. התחרפנתי פה.
אתה נותן יותר מידי קרדיט לעצמך.
שנינו יודעים מצויין שמה שאתה עושה זאת הונאה והטעיה.
"אתה איש ימין בישראל= אתה גזען
אתה איש ימין וטוען שאינך גזען=אתה שקרן"

לא עובד עליי החרטות האלה, אבל תנסה משתמשים אחרים, אני מזהה שקרים והונאות מקילומטר.

אני דווקא מכיר לא מעט אנשי ימין שאינם גזענים.
מה לעשות, אתה לא אחד מהם.
מה שכן, אתה - בניגוד לגזענים אחרים - חש כנראה רגשות אשמה על גזענותך ולכן אתה עושה לה סובלימציה ומדבר גבוהה גבוהה על כל מיני ערכים טרנסצנדנטיים שכיביכול הגזענות שלך משקפת.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 10:31 
סמל אישי של המשתמש
dr.avi כתב:
teknoboy כתב:
חלילה. סליחה שנסחפתי ועניתי ברצינות להודעה שלך

למה סליחה ? ענית בסדר גמור.

:ROSE:
ה"סליחה" זה סתם ביטוי ציורי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:22 
teknoboy כתב:
מטאל, זה בסדר, כבר הבנו שאתה בשבעים אחוז.
אף אחד לא יחשוד בך שאתה אוהב ערבים.
אפשר להירגע.

הדיון פה הוא לא על "אפרטהייד, בעד ונגד" (הבנו שאתה בעד, זה בסדר) אלא על ההשלכות של זה שרוב האזרחים הם כמוך על עתיד המדינה.

אז מה ההשלכות של רוב לאומני כמוני על עתיד המדינה מחד גיסא? ומה ההשלכות של רוב לא יהודי בארץ מאידך גיסא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2012, 18:40 
קומוניסים כתב:
ראשית, אני מוחה על ההקשר שאתה עושה פעם אחר פעם ביני ובין גזענות. תופעה דוחה שאני מתעב ומתנער ממנה ואמרתי לך זאת עשרות פעמים אך אתה בשלך. מה זאת האטימות הזאת?

ומספר שאלות תם-
1. מי זה המכון הזה שביצע את הסקר ומי עומד בראשו?
2. את הסקר הזמין גוף פוליטי מובהק שתוצאות הסקר משום מה עולות בקנה אחד עם השקפת העולם המעוותת שלו המפלה יהודים בשל יהדותם ופועלת לשלול מעם ישראל את זכותו על ארץ ישראל באמצעות מימון זר.
אותו אגרון שקורא לעצמו הקרן החדשה לישראל אך בפועל תרגום שמו הוא הקרן לישראל חדשה. (חד"שה)
מדוע אתה לא מציין זאת בהודעה שלך?

3. אם הסקר נערך בקרב 503 נשאלים (מספר כשלעצמו בעייתי לעניות דעתי במדינה כמעט יש יותר מפלגות מאזרחים, איפה אתה מוצא קבוצה של 503 אנשים המייצגים באמת את דיעות הציבור בישראל? בבני ברק? ברמת אביב?) ברור שעל התשובות לא ענו 59% לא 69% ולא 47%, מעניין מה מספר האנשים ולאיזה כיוון עיגלו את המספרים.
4. המונח אפרטהייד הוא מונח שניתן לפרשנות.

בכל אופן מפתיע מאוד שרק 69 אחוז הצביעו בעד רצונם לחיות. מה עם השאר? מתאבדים?

לסיום, ממש לא מזמן שמחתי להוציא את המרצע מהשק והכוונות מאחורי הגוף האנטי יהודי הזה- תבלו
https://www.facebook.com/eliyahoo1#!/ph ... =1&theater

וההמשך-

https://www.facebook.com/eliyahoo1#!/ph ... =1&theater

אני מציע לך ללמוד סטטיסטיקה ומהר

עכשיו קראתי את שאר התגובות, כדי שלא תיעלב, זו היא רק בגדר המלצה.

נ.ב. אני אישית יותר חכם ממך :PUKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 186 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: