קומוניסים כתב:
גיא, אני אמנם אינני עו"ד ולא מתמצא בחוק הפלילי על פרטיו ודקדוקיו.
אני לא מסכים איתך, ואסביר מדוע.
ראשית משום שאתה עוקר מעבירת האיום ברצח את המהות שלה אם אתה תולה את קיומה בשאלה האם הרצח התבצע בסופו של דבר.
בוודאי שאין כוונת החוק להפוך את עצם השימוש במילים "אני אהרוג אותך" אוטומטית לאיום ברצח, כולנו עשויים להשתמש בביטוי הזה בהומור או בחצי הומור כלפי חבר בסיטואציה מסויימת. מנגד, אותם מילים ממש "אני אהרוג אותך" יכולות להיות עילה לנקיטת הליכים פליליים כנגד אדם ואף להביא לכתב אישום, הרשעה ועונש אף אם לא בוצע בפועל רצח או אפילו פעולה אלימה פיזית כלשהי אחרת. הכל תלוי בנסיבות. בנסיבות מסויימות גם ביטויים אחרים שאינם מפורשים עד כדי כך כמו נניח "אתה תשלם על מעשיך" או "ראה הוזהרת" "אתה מת." או לחילופין "איקס עשה כך וכך, הרגו (לשון ציווי) את איקס" יקבלו משמעות של איום לכל דבר ועניין. ויביאו לחקירה פלילית והעמדה לדין. זה החוק כמו שאני מבין אותו, אם אני טועה זה הזמן לתקן אותי.
מה יש לנו כאן? יש לנו שוטרים, חמושים בנשק חם בעת ביצוע משימה.
יש להם מפקד, קצין שמורה להם, בצורה ברורה ומפורשת לא פעם ולא פעמיים, לא כפליטת פה,
"עלו למעלה, תהרגו אותם", "להרוג אותם, להרוג אותם" "תעלה, תהרוג אותם" ושוב, בקול, לשון פקודה "להרוג אותם, להרוג אותם".
כאן ידידי לא מדובר ב"דיבור לא יפה" או בחוסר נימוס כדבריך. יש כאן הוראה להרוג. הוראה מפורשת להרוג קטינים שאינם חמושים.
האם הסיכון (או הסיכוי) שמה שיקרה לאחר מכן למעלה יסתיים במוות של אחד הילדים לא גבר לאחר האמירות של הקצין לפקודיו? האם לאור מה שראינו לא ראוי שמי שיכריע בשאלה הזאת יהיה שופט?
לגבי טענתך על כך שהם, השוטרים, לא ביצעו שום דבר- אני אבקש שתחזור לצפות בסרטון ולשמוע (אם כי לא לראות) את זעקות הכאב הנשמעות מפי הילדים לאחר עליית השוטרים למעלה.
לגבי טענותיך על עבירות על החוק שבוצעו, מכיוון שהיו שם יותר שוטרים מאזרחים וכל העבירות לכאורה נעשו מול עינהם, אני סמוך ובטוח שמשטרת ישראל לא פיספסה אף הזדמנות לעצור ולהעמיד לדין את מי שביצע אותן.
מבחינתי החוק שווה בפני כולם. מי שעובר עליו צריך למצות איתו את הדין. אם אתה כנער אוהב הארץ לא מוכן להשלים עם עקירת ישוב יהודי ומוכן לעבור על החוק ולשלם מחיר אישי שייתכן ויפגע בך גם בטווח הקצר וגם בטטוח הארוך עם רישום פלילי, אני אישית יכול רק להצדיע לך על כך, אבל זה כמובן לא אומר שאני יתמוך באופן עקרוני מלפטור אותך מהליכים פליליים אם תעבור על החוק.
נתחיל מהסוף. אתה מתעלם מהמציאות. ברור שמטעמים פוליטיים אף אחד מהעבריינים האלו לא יישב בכלא. לכן, אם שמירת החוק חשובה בעיניך ראוי שקים קול מחאה נגד מי שעובר את העבירה החמורה בסרטון שהבאת: הנערים שמנסים להפיל את השוטר מהסולם.
את זעקות הכאב שמעתי אבל לא ראיתי. בעיני זה לא נשמע אמיתי ולמרות המון המצלמות שם לא ראיתי עדיין ראייה לשום פגיעה פיזית.
אשר ל"הוראה להרוג", לא רואה עדות לכך שניתנה כזאת. העובדה שהשוטרים, אחרי שלכאורה קיבלו הוראה להרוג, לא פוגעים באיש, די מעידה שהם הבינו את זה כהוראה לנקוט בכוח, במידה החוקית, כדי לפעול נגד העבריינים הצעירים ולא כהוראה להרוג או לפצוע אותם. סביר שזה ההבנה הסבירה של כל שוטר שהיה שם.