תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 00:50

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פרשת ההסתה לרצח נערים במגרון
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2012, 23:03 
קומוניסים כתב:
גיא, אני אמנם אינני עו"ד ולא מתמצא בחוק הפלילי על פרטיו ודקדוקיו.
אני לא מסכים איתך, ואסביר מדוע.
ראשית משום שאתה עוקר מעבירת האיום ברצח את המהות שלה אם אתה תולה את קיומה בשאלה האם הרצח התבצע בסופו של דבר.
בוודאי שאין כוונת החוק להפוך את עצם השימוש במילים "אני אהרוג אותך" אוטומטית לאיום ברצח, כולנו עשויים להשתמש בביטוי הזה בהומור או בחצי הומור כלפי חבר בסיטואציה מסויימת. מנגד, אותם מילים ממש "אני אהרוג אותך" יכולות להיות עילה לנקיטת הליכים פליליים כנגד אדם ואף להביא לכתב אישום, הרשעה ועונש אף אם לא בוצע בפועל רצח או אפילו פעולה אלימה פיזית כלשהי אחרת. הכל תלוי בנסיבות. בנסיבות מסויימות גם ביטויים אחרים שאינם מפורשים עד כדי כך כמו נניח "אתה תשלם על מעשיך" או "ראה הוזהרת" "אתה מת." או לחילופין "איקס עשה כך וכך, הרגו (לשון ציווי) את איקס" יקבלו משמעות של איום לכל דבר ועניין. ויביאו לחקירה פלילית והעמדה לדין. זה החוק כמו שאני מבין אותו, אם אני טועה זה הזמן לתקן אותי.

מה יש לנו כאן? יש לנו שוטרים, חמושים בנשק חם בעת ביצוע משימה.
יש להם מפקד, קצין שמורה להם, בצורה ברורה ומפורשת לא פעם ולא פעמיים, לא כפליטת פה,
"עלו למעלה, תהרגו אותם", "להרוג אותם, להרוג אותם" "תעלה, תהרוג אותם" ושוב, בקול, לשון פקודה "להרוג אותם, להרוג אותם".

כאן ידידי לא מדובר ב"דיבור לא יפה" או בחוסר נימוס כדבריך. יש כאן הוראה להרוג. הוראה מפורשת להרוג קטינים שאינם חמושים.
האם הסיכון (או הסיכוי) שמה שיקרה לאחר מכן למעלה יסתיים במוות של אחד הילדים לא גבר לאחר האמירות של הקצין לפקודיו? האם לאור מה שראינו לא ראוי שמי שיכריע בשאלה הזאת יהיה שופט?

לגבי טענתך על כך שהם, השוטרים, לא ביצעו שום דבר- אני אבקש שתחזור לצפות בסרטון ולשמוע (אם כי לא לראות) את זעקות הכאב הנשמעות מפי הילדים לאחר עליית השוטרים למעלה.

לגבי טענותיך על עבירות על החוק שבוצעו, מכיוון שהיו שם יותר שוטרים מאזרחים וכל העבירות לכאורה נעשו מול עינהם, אני סמוך ובטוח שמשטרת ישראל לא פיספסה אף הזדמנות לעצור ולהעמיד לדין את מי שביצע אותן.
מבחינתי החוק שווה בפני כולם. מי שעובר עליו צריך למצות איתו את הדין. אם אתה כנער אוהב הארץ לא מוכן להשלים עם עקירת ישוב יהודי ומוכן לעבור על החוק ולשלם מחיר אישי שייתכן ויפגע בך גם בטווח הקצר וגם בטטוח הארוך עם רישום פלילי, אני אישית יכול רק להצדיע לך על כך, אבל זה כמובן לא אומר שאני יתמוך באופן עקרוני מלפטור אותך מהליכים פליליים אם תעבור על החוק.

נתחיל מהסוף. אתה מתעלם מהמציאות. ברור שמטעמים פוליטיים אף אחד מהעבריינים האלו לא יישב בכלא. לכן, אם שמירת החוק חשובה בעיניך ראוי שקים קול מחאה נגד מי שעובר את העבירה החמורה בסרטון שהבאת: הנערים שמנסים להפיל את השוטר מהסולם.
את זעקות הכאב שמעתי אבל לא ראיתי. בעיני זה לא נשמע אמיתי ולמרות המון המצלמות שם לא ראיתי עדיין ראייה לשום פגיעה פיזית.
אשר ל"הוראה להרוג", לא רואה עדות לכך שניתנה כזאת. העובדה שהשוטרים, אחרי שלכאורה קיבלו הוראה להרוג, לא פוגעים באיש, די מעידה שהם הבינו את זה כהוראה לנקוט בכוח, במידה החוקית, כדי לפעול נגד העבריינים הצעירים ולא כהוראה להרוג או לפצוע אותם. סביר שזה ההבנה הסבירה של כל שוטר שהיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 11:22 
1. הקריאות להרוג אותם החלו לפני העניין עם הסולם.
2. כמו שאמרתי לך קודם, אני קורא למצות את הדין עם כל מי שפורע חוק באמצעות העמדה לדין ולא באמצעות אלימות כלפיו. החוק חל על כולם ולא אמרתי לפטור אף אחד ממנו- להיפך.
3. למרות שהשוטרים לא קיבלו את ההוראה כפי שניתנה להם, לשמחתנו, אתה עדיין לא יכול לומר שהיא לא ניתנה. היום הם אולי הבינו שמדובר ב"להרוג אותם במכות" כמו שאומרים "לפוצץ להם את הצורה" , מחר אחד מהם לא יבין את זה כך. ההוראה הייתה להרוג, במפורש והתוצאה היא דווקא כן פגיעה בנערים, עפ"י עדויות שאני שומע מהם, הם הוכו מכות נמרצות. צעקות הכאב רק תומכות בטענות שלהם. אם תראה עדות או ממצא רפואי המוכיח פגיעה פיזית, תשנה את דעתך לגבי הקריאות להרוג?
אגב, גם השוטר שאמר "יש לך מזל שזה מצולם" היה חלק מהתלונה והחלטת מח"ש לא להעמיד לדין נוגעת גם אליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 12:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסם אתה פשוט מתעלם מהמציאות.
נכון, קריאות הלהרוג אותם החלו לפני העליה על הסולם,אולם אין זה המקרה הראשון, וההתבצרות על הגג הייתה לצורך "פינוי" אלים.
נכון שאין מקרה מעיד אל משנהו אבל ממש לא נכון יהיה לנתק את האירוע מהקשר בו הוא התבצע. יתרה מכך, אתה בוחר במודה להתייחס
למילה כלשונה ולא ל"רוח" ל"דרך" בא היא נאמרה ופורשה, וזאת רק מטעמים "פוליטים" ולא משום דבר אחר.
לכן כאשר הרע טוען שזה לא דיון פוליטי, הוא בעצם אומר שרק לכם מותר להכניס פוליטיקה לדיון.
לכן כאשר אתה מסרב לדון באשמת הילדים ולדרוש שהענשתם אתה "רק" מחזק את הטענה לפיה אתה לא מחפש את ה"צדק" עם השוטר
אלא מחפש את ההון הפוליטי שאתה יכול להפיק מכך, וצר לי, אבל אתה עושה את זה בצורה מביכה.

לגבי ה"יש לך מזל שזה מצולם" אני מסכים איתך, לעצרי כנראה שחוסר הרצינות שלך בנושא ה"להרוג" אותם השפיע גם על המקרה הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 18:53 
עדכון: קיבלתי כעת מכתב מוועדת המשמעת עם החלטה להעביר את הטיפול ל"מחלקת פניות ציבור". אולי חלקכם ישמח לאיד אבל לצערי אלימות משטרה היא כלפי כל מי שזז פה מילימטר, פעם ב"מגזר שלי" כמו שאמרו פה ובפעם הבאה בשליכם. כולנו מפסידים. רק הבריונים מנצחים.

el dudernio, אני יוצא, אגיב להודעתך מאוחר יותר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2012, 18:55 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
עדכון: קיבלתי כעת מכתב מוועדת המשמעת עם החלטה להעביר את הטיפול ל"מחלקת פניות ציבור". אולי חלקכם ישמח לאיד אבל לצערי אלימות משטרה היא כלפי כל מי שזז פה מילימטר, פעם ב"מגזר שלי" כמו שאמרו פה ובפעם הבאה בשליכם. כולנו מפסידים. רק הבריונים מנצחים.

זה נכון מאוד, אבל בניגוד למגזר של הסמול הבוגדני, שמטפל גם במקרים של אלימות משטרתית כנגד ימנים\מתנחלים\חובשי כיפה, המגזר של הימין נעמד על רגליו האחוריות רק כשאיזה איש כוחות הבטחון שוכח בשביל מי הוא עובד ומעז להתחצף לילד ימני\מתנחל\חובש כיפה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 35 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: