http://sports.walla.co.il/?w=/156/2577561וואלה כתב:
טביב עדיין כאן
הנה משהו שקרה, שלא במפתיע, יום לפני חזרתה של הליגה הסדירה: חיים רמון פרסם פוסט בעמותת אוהדי הפועל תל אביב ובו קונן על מצבה הכלכלי של הקבוצה. למי שפספס, תוכלו לקרוא את תוכן הדברים המלא כאן, ולעצלים שביניכם רק נספר את עיקריהם: רמון מתלונן על כך שאוהדים שהבטיחו כי יתנו כסף כשאלי טביב יעזוב לא קיימו. "קשה לי להסביר את עומק אכזבתי מאותם אנשים בעלי ממון שהבטיחו לי ולאוהדים מהעמותה כי ברגע שטביב ייצא מהפועל הם ייכנסו וייתרמו מיליונים, יעזרו לגיוס כספים ולא יתנו למועדון לשקוע כלכלית.בפועל, אף אחד מאותן דמויות לא עמד במילתו, ויתרה מכך, רק לצורך המחשה, אחד מאותם אוהדים עשירים אמר לי שבתקופת טביב הוא היה מוכן לתת מיליון שקלים, אבל כעת כשהוא רואה אותי ושהכל מסתדר הוא מוכן לתת רק 150,000 שקל, שגם אותם אגב טרם ראיתי".
מה מסתתר בין השורות? לא מעט, ולא דברים טובים. נראה שרמון כבר מחמם את הקרקע לאקזיט מהיר, במיוחד עכשיו כשהבחירות בפתח. הרי 'לא הלך כמו שתכננתי' היה גם הטיעון של אלכס שניידר, של דניאל יאמר, של גאידמק, של ברק אברמוב שבסך הכל תמך כמה חודשים בבני יהודה. אם אנחנו מבינים זאת נכון, רמון בעצם הבטיח בעלות על סמך ספקולציות ללא ערבויות ממשיות. במסיבת העיתונאים שהתקיימה לאחר הרכישה הוא אמר: "אנחנו מתכוונים שחצי מהקבוצה יירכש על ידי האוהדים והחצי השני יונפק בצורה כזאת שכל אוהד יוכל להגיד שיש לו שבריר מנייה בהפועל ת"א במחיר שמעורך כרגע ב-150 שקל כי האוהדים הם הלב והנשמה של הקבוצה". העיקר הכוונה, הא, מר רמון?
יש משהו פסול ביצירת תלות כספית באוהדים, אמידים ככל שיהיו. מאוהד אמיתי של קבוצת כדורגל ניתן לצפות לדבר אחד בלבד: שירכוש מנוי או כרטיס למשחק. כל דבר מעבר לכך הוא בונוס. בימים שבהם אנשים יוצאים לרחובות בגלל מחירי קוטג' ונכנסים לחובות כבדים רק משום שחטאו והביאו ילדים לאוויר העולם, בזמן שבו כל אדם שמרוויח משכורת גבוהה מהממוצע ומקבל רכב צמוד זוכה לגידופים, לא הוגן ולא נכון לצוות על גורמים פרטיים שיכניסו יד לכיס ויתרמו. מותר להם לבחור לעשות זאת, אי אפשר להשתמש נגדם בהבטחות שלהם, ולא משנה כמה הן חסרות כיסוי.
הבשורה המדאיגה יותר מבחינת אוהדי הפועל תל אביב היא שבסופו של דבר, הקבוצה עדיין לא יצאה מידיו של טביב. בחוזה הזה יש כל מני התניות מעורפלות ולא מובנות לעין הבלתי מיומנת, אבל לפי דברי רמון, לקבוצת ה"רוכשים" שבראשותו אין כרגע כסף להוריד את הגרשיים משמם. ההצהרה של רמון לפיה תם עידן טביב בהפועל תל אביב תעמוד בקרוב למבחן נוסף. האמת? לא נהיה מופתעים כבר משום דבר.