הסלע האדום כתב:
איך נהגה ש"ס בהצבעה על הסכמי אוסלו?
מתי היא פרשה מהממשלת רבין ולמה?
איך היא הצביעה על אוסלו ב'?
מדוע היא פרשה ממשלתו של אהוד ברק?
ועל המפלגה הזאת אתה בונה את חלוקת הארץ לשתי מדינות?
לא הבנתי את תשובתך בנושא הנסיגה החד צדדית. אני, למשל, תומך ביציאה מיידית מהשטחים - בין בהסכם ובין חד צדדית. מה שניסיתי לשאול הוא: מה עמדתה של "העבודה" בנושא? האם יש לכך התייחסות במצעה? במידה שלא יימצא פרטנר לחתימת הסכם,
ובהתחשב בכך שאבד הרוב היהודי בין הירדן לים, מה תעשה ממשלת העבודה/לפיד/ש"ס?
לעניין בקעת הירדן. לדבריך, מבחינת "העבודה" ההתנחלויות בבקעת הירדן נחשבות ל"גוש התיישבות". היות שכך האם נכון
ש"העבודה" תומכת בהמשך הרחבתן ופיתוחן?
ש"ס נמנעו בהצבעה על הסכמי אוסלו. מי שיגיד לך שהסיבה לפרישתה של ש"ס מהקואליציה היתה בגלל ההסכמים האלו משקר. ש"ס פרשה בגלל התאקלים הבלתי נגמרים של אלוני ודרעי, ההסכמים היו הדרך שלהם לברוח החוצה.
בגלל זה התייחסתי לכך שאם הם יקבלו את שלהם מהצד המיניסטריאלי והכלכלי, במקרה הכי גרוע הם ימנעו בהצבעה על הסכם כזה או אחר.
כמובן שכל זה מבוסס על ההערכות שלי והיכרות עם חלק מהאנשים שפועלים מאחורי הקלעים בש"ס, שום דבר לא ודאי ולא חקוק בסלע (האדום).
לגבי עמדת העבודה לגבי נסיגה חד צדדית - לא יודע. באמת. אני מניח שהשאיפה היא הסכם שישרת את מטרות שני העמים שחיים באותה מדינה כרגע. אני בגדול נגד נסיגה חד צדדית באיו"ש בניגוד לעזה, כי אין גבול אמיתי ויש המון אוכלוסיה מעורבבת שצריך לדאוג לה.
סתם לדוגמא, נסיגה אל קווי 67 אומרת שמחזירים את אריאל, אלקנה,אורנית ועל"י זהב, ומציבים גבול 100 מטר מראש העין. לא סביר.
נסיגה אל קווי 67 אומרת שמחזירים את אלפי מנשה, מעל"ש וקרנ"ש, קדומים ואת כל אזור התעשיה בר און. לא סביר.
נסיגה אל קווי 67 אומרת שאין גבול בין מתן לבין חבלה (כיום יש שם חומה). אם אתה מחזיר את מתן אז למה לא להחזיר את כל ישובי חורשים, ואז מה תעשה עם כביש 6 ? תסתכן שהגבול יעבור 20 מטר משם ורק תחכה לפיגוע שיהיה על הכביש הזה ?
פיגוע אגב, יכול להיות חבורה של 5 ילדים שעומדים על חומת קלקיליה וזורקים אבנים או בקת"בים אל הכביש. לא צריך להסביר מה הסיכון שזורקים את הדברים האלו על מכוניות שנוסעות ב 120 קמ"ש בממוצע.
לגבי בקעת הירדן, בעוונותי הרבים הכרתי מצוין את כל הישובים מנעמה ועד פצאל. באמצע רצף הישובים האלו יש את עוג'א (אותה צומת שבו אייזנר היכה את פעיל השמאל), כפר של אנשים בכלל לא נחמדים שיושב משני עברי הצומת שבה נוסעים עשרות אם לא מאות ישראלים ביום.
הצומת הזו היא חתיכת עצם בגרון, מה גם שבשביל להגיע לבקעת יי"טב (עוד ישוב יהודי) אתה צריך לנסוע מערבה על שולי הכפר העוין הזה בשביל להגיע לישוב. יש אוטובוס של תלמידי המועצה שצריכים לאבטח אותו פעמיים ביום וללוות אותו מלפני צומת עוג'א ועד לישוב הישראלי, כי כבר ניסו כמה פעמים להשליך עליו אבנים.
איך פותרים את זה ? שאלה טובה. לא חושב שיש מישהו בעבודה שיודע כרגע איך תראה המדינה הפלסטינית ומה יהיו הגבולות שלנו. יכול להיות שיתחמו את המדינה הפלסטינית בין כביש 60 לכביש 90 עם נתיבי נסיעה מאובטחים עבור הישראלים. פתרונות יצירתיים לא חסר, השאלה היא אם תהיה ממשלה שמוכנה לפתור את זה או ממשלה שתעביר עוד 4 שנים בלי לדאוג להיפרדות הזו, בזמן שהיהודים הם כבר מיעוט בין הירדן לים.
אם הליכוד ירכיב את הממשלה, הם בוודאות לא ינסו למצוא את הפתרון.
אם מי שעוד מתלבט למי לתת את הקול שלו יצביע לעבודה, אולי היא זו שתרכיב את הממשלה ותנסה להגיע לפתרון הזה.
אני באמת חושב שאם מספיק אנשים יתעוררו ויבינו שחלק מהפתרון למצב הכלכלי זה היפרדות מהפלסטינים, מה שיפנה המון כסף ממה שקורה מעבר לקו הירוק אל המצוקות של כולנו פה, הם יצביעו נכון.