תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 01:04

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אשכול השמאלני המתלבט: (עבודה? מר"צ? חד"ש?)
הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 16:18 
kobster כתב:
גיא האדום כתב:
מישהו זוכר מקרה בהיסטוריה הישראלית שבה מפלגה דתית נתנה את השלטון לממשלת שמאל? הכי קרובה הייתה המפד"ל ב84 כשכפתה ממשלת אחדות. ש"ס ב92 בטח שלא עשתה את זה. היה לרבין רוב בלעדיה והם קפצו על העגלה. אבל אם יש לש"ס ברירה אין בכלל ספק לאן הם ילכו.

ב 92 רבין היה חייב את ש"ס ולא היה לו רוב בלעדיה.
העבודה היתה עם 44 מנדטים ומרצ עם 12 מנדטים.
חד"ש ומד"ע הסכימו לתמוך בממשלה מבחוץ אבל לא לשבת בקואליציה ולכן רבין היה חייב עוד 5 מנדטים לפחות.
הוא פנה לצומת בראשות רפול והם סירבו ואז פנה לש"ס, שהסכימו להיכנס לקואליציה עם ששת המנדטים שלהם ולמעשה לתת את האפשרות לעבור את 60 המנדטים הדרושים להרכבת ממשלה.
ש"ס אומנם פרשו בעקבות הסכמי אוסלו וחלק מצומת נכנסו במקום, אבל הם היו שם כשהממשלה הוקמה.
מאז 1984, ש"ס היו בכל ממשלה למעט הממשלה עם שרון וטומי לפיד, הם לא יפספסו גם הפעם את ההזדמנות להיות בפנים.

ב92 היה לרבין רוב בלעדיה. אין שום חובה שבקואליציה יהיו לפחות 61 ח"כים. החובה היחידה היא שבהצבעת אמון בכנסת יהיה לך רוב ואת זה היה לרבין גם בלי ש"ס. לכן, ש"ס לא הייתה יכולה למנוע מרבין מלהיות ראש ממשלה. הבחירה של ש"ס הייתה להיות באופוזיציה עם שמיר וביבי או בקואליציה עם רבין. זה הכל. כאשר זאת הבחירה אז ברור שהם יעדיפו להיות בקואליציה. ואגב, גם אחרי שהם פרשו וגם אחרי שקהלני ושות' פרשו והקואליציה הייתה עם פחות מ61 ח"כים הממשלה לא נפלה.
אני עוד פעם שואל, מתי אי פעם מפלגה דתית בישראל הייתה יכולה לקבוע מי יהיה ראש ממשלה והיא בחרה ראש ממשלה מהשמאל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 16:20 
המפד״ל היתה במשך שנים מפלגת לווין של מפא״י

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 16:45 
סמל אישי של המשתמש
אין פה בכלל שאלה שגוש הימין - החרדים, דתיים, ליברמן ועוד - ימליצו לנשיא להטיל את הרכבת הממשלה על ביבי, גם אם הוא יקבל פחות מנדטים ממפלגה אחרת, וגם אין שאלה שהוא יצליח, כי ביבי מוריד גם את התחתונים בפני השותפות הטבעיות שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 16:52 
אנטיגונה כתב:
אין פה בכלל שאלה שגוש הימין - החרדים, דתיים, ליברמן ועוד - ימליצו לנשיא להטיל את הרכבת הממשלה על ביבי, גם אם הוא יקבל פחות מנדטים ממפלגה אחרת, וגם אין שאלה שהוא יצליח, כי ביבי מוריד גם את התחתונים בפני השותפות הטבעיות שלו .

מפלגת עבודה לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 16:58 
mkorman1 כתב:

הדתיים, ובפרט החרדים, יודעים יפה מאוד איפה מרוחה החמאה ורובם ככולם רצים להצטרף למנצח.
השאלה שלי היא אחרת, האם אי פעם מפלגה דתית (כולל חרדית), כולל המפד"ל, הייתה לשון המאזניים והיא המליכה ראש ממשלה מהשמאל?
אני שואל את זה כי על מיני אנשים שבעקרון תומכים בשמאל משתעשעים עם הרעיון, שנראה לי מגוכח במיוחד, שעם אריה דרעי ש"ס אולי תתמוך במישהו שהוא לא ביבי אחרי הבחירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
אין שום קונסטלציה פרקטית שבה קמה ממשלת מרכז-שמאל. הבחירות קרובות מדי, כמה מנדטים שיזוזו מהליכוד לכיוון המרכז לא יהפכו את הגושים ואין סרט שהדתיים (גם לא דרעי בש"ס) יילכו עם ממשלת יחימוביץ'-לפיד-מרצ, שנשענת על הקולות מבחוץ של חד"ש, רע"ם-תע"ל ובל"ד.
יש שני תסריטים ריאליים: ממשלת ימין כמו הנוכחית או ממשלת ימין-מרכז (עם לפיד ו/או עבודה). זהו. וככה זה יהיה בשנים הקרובות, אלא אם כן תתרחש קטסטרופה לאומית גדולה מאוד שתהפוך את המדינה למשהו אחר לגמרי, וגם אז לא בטוח שמרכז-שמאל ישלוט פה. אם כבר להפך.
זו המדינה, זה מה שהאזרחים שלה רוצים (גם אם לשיטתכם הם לא מבינים שהם פוגעים בעצמם), וזה מה שיהיה.
תחיו עם זה, או תעזבו ולא תצטרכו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:21 
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
נועם,
מוחמד ברכה (למשל) הציע 124 חוקים בכנסת הזו.
ביניהם:
- הקמת רשות לאומית לדיור ציבורי
- חוק דיור סוציאלי
- סיוע בשכר דירה
- תוספת לסל שירותי בריאות
- תיקון לחוק זכויות התלמיד (איסור התניית זכות לימוד בתשלום)

וכו' וכו' וכו'

אתה באמת חושב שחברי הכנסת של חד"ש לא מייצגים אותך? מה יותר מייצג אותך מאשר קידום נושאים כאלה?

קודם כל, תודה שסוף סוף מישהו טורח להתייחס למה שכתבתי..

לגופו של ענין, אין ספק שמבחינת עשייה חברתית ומעורבות בהליכי חקיקה, ברכה חבר כנסת חרוץ ויסודי שעושה דברים יפים.

יחד עם זאת, אני קצת מתקשה להצביע למי שלכאורה נאמרו על ידי האמירות שלהלן (לקחתי מויקיפדיה):

ציטוט:
כחודש לאחר פרוץ אינתיפאדת אל אקצה אמר ברכה בנאום שנשא באוניברסיטת ביר זית כי "אנו מברכים ומעריכים את האינתיפאדה הזו ואנו חושבים שזו התשובה הנכונה בזמן הנכון".

ביחס למשתפי פעולה עם ישראל אמר, כי הוא "נגד גזר דין מוות בכל מקום", אבל "אין ספק שמשתפי הפעולה הם אחת המורסות הכי טעונות בחברה הפלסטינית... [העם הפלסטיני] לא יכול להשלים עם קיומם של יצורים תת-אנושיים בתוכו, שמשרתים את מי שמרעיב, מדכא וכובש".

לאחר חטיפת החיילים בהר דב אמר, כי חסן נסראללה והחזבאללה "עשו את מה שזכותם וחובתם לעשות – לפעול על מנת לגרש את הכובש הישראלי... הם נאלצו לחטוף שלושה חיילים, אחרי שהישראלים חטפו כמה מנהיגי חזבאללה, כדי להתנגד לכיבוש... ישראל חטפה את דיראני ועובייד ונהגה בכך כמאפיה ולא כמדינה... התנהגות הממסד הישראלי הולידה את חטיפת החיילים.‏[5]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:45 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
אין שום קונסטלציה פרקטית שבה קמה ממשלת מרכז-שמאל. הבחירות קרובות מדי, כמה מנדטים שיזוזו מהליכוד לכיוון המרכז לא יהפכו את הגושים ואין סרט שהדתיים (גם לא דרעי בש"ס) יילכו עם ממשלת יחימוביץ'-לפיד-מרצ, שנשענת על הקולות מבחוץ של חד"ש, רע"ם-תע"ל ובל"ד.
יש שני תסריטים ריאליים: ממשלת ימין כמו הנוכחית או ממשלת ימין-מרכז (עם לפיד ו/או עבודה). זהו. וככה זה יהיה בשנים הקרובות, אלא אם כן תתרחש קטסטרופה לאומית גדולה מאוד שתהפוך את המדינה למשהו אחר לגמרי, וגם אז לא בטוח שמרכז-שמאל ישלוט פה. אם כבר להפך.
זו המדינה, זה מה שהאזרחים שלה רוצים (גם אם לשיטתכם הם לא מבינים שהם פוגעים בעצמם), וזה מה שיהיה.

מצטער, אבל אני חולק עליך.
על סמך מה קבעת בכזו נחרצות שש"ס לא ישבו בממשלה עם עבודה-לפיד-קדימה-מרצ ?
אם נתבסס על תקדימי העבר, זה מעולם לא הפריע להם. ב 99 הם היו הסיעה השניה בגודלה בממשלה יחד עם העבודה (ישראל אחת), מרצ ומפלגת המרכז. איך זה בדיוק שונה ממהרכב המוזכר לעיל ?
רצוי לקחת בחשבון שוישיבה בממשלה שהיא חברתית בהגדרה שלה, הרבה יותר מתאימה לאג'נדה של ש"ס מאשר ממשלת ימין לוחמנית של ביבי, ליברמן ושאר הדתיים.
בדיוק בשביל זה העבודה צריכה להבהיר שהיא לא תשב בממשלה יחד עם ביבי, ובכך גם לנסות ולסנדל את לפיד.
בהינתן מצב בו ביבי מרכיב את הממשלה, מצרף אליו את ליברמן הפאשיסט ואת כל המפלגות הדתיות שלא יסכימו לגעת בסטטוס קוו בין החילוניים לדתיים, כמה השפעה כבר תהיה לו בממשלה כזו ? עד כמה הוא יוכל לעשות משהו עם השאיפה שלו לחלוקה שווה בנטל ? מי בדיוק יסכים לשנות את שיטת הממשל ? מי בדיוק ידאג לעסקים הקטנים כמו שהוא רוצה ? ביבי ושטייניץ ?

מציע לאף אחד לא לפסול שום תרחיש. מפלגת עבודה עם מעל 20 מנדטים והתחייבות חד משמעית שלא לחבור לביבי יכולה לשנות את מה שכולם משוכנעים שהוא תסריט קבוע מראש.
אם למישהו בא להוריד את הראש ולחכות שהמצב רק ימשיך וידרדר, בכיף שיהיה.
מפתיע שזה מגיע מקבוצת אנשים שרק לפני כמה חודשים הפכה עולמות נגד בעל בית שהיה פחות גרוע לקבוצה שלו מאשר ביבי למדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:49 
גיא האדום כתב:
mkorman1 כתב:

הדתיים, ובפרט החרדים, יודעים יפה מאוד איפה מרוחה החמאה ורובם ככולם רצים להצטרף למנצח.
השאלה שלי היא אחרת, האם אי פעם מפלגה דתית (כולל חרדית), כולל המפד"ל, הייתה לשון המאזניים והיא המליכה ראש ממשלה מהשמאל?
אני שואל את זה כי על מיני אנשים שבעקרון תומכים בשמאל משתעשעים עם הרעיון, שנראה לי מגוכח במיוחד, שעם אריה דרעי ש"ס אולי תתמוך במישהו שהוא לא ביבי אחרי הבחירות.

אכן רעיון עוועים שלעולם לא יתממש

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:54 
ועוד דבר
ההערכה של ערן מקובלת עלי
אם לא תתרחש כאן רעידת אדמה מדינית/כלכלית/ חברתית
הרי שמה שהיה הוא שיהיה ולפיכך אין בכלל טעם להצביע למפלגה כלשהי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
קובסטר, אתה בן אדם הזוי ואתה חי בסרט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:00 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
ערן כתב:
אם נתבסס על תקדימי העבר, זה מעולם לא הפריע להם. ב 99 הם היו הסיעה השניה בגודלה בממשלה יחד עם העבודה (ישראל אחת), מרצ ומפלגת המרכז. איך זה בדיוק שונה ממהרכב המוזכר לעיל ?
רצוי לקחת בחשבון שוישיבה בממשלה שהיא חברתית בהגדרה שלה, הרבה יותר מתאימה לאג'נדה של ש"ס מאשר ממשלת ימין לוחמנית של ביבי, ליברמן ושאר הדתיים.
בדיוק בשביל זה העבודה צריכה להבהיר שהיא לא תשב בממשלה יחד עם ביבי, ובכך גם לנסות ולסנדל את לפיד.
בהינתן מצב בו ביבי מרכיב את הממשלה, מצרף אליו את ליברמן הפאשיסט ואת כל המפלגות הדתיות שלא יסכימו לגעת בסטטוס קוו בין החילוניים לדתיים, כמה השפעה כבר תהיה לו בממשלה כזו ? עד כמה הוא יוכל לעשות משהו עם השאיפה שלו לחלוקה שווה בנטל ? מי בדיוק יסכים לשנות את שיטת הממשל ? מי בדיוק ידאג לעסקים הקטנים כמו שהוא רוצה ? ביבי ושטייניץ ?

מציע לאף אחד לא לפסול שום תרחיש. מפלגת עבודה עם מעל 20 מנדטים והתחייבות חד משמעית שלא לחבור לביבי יכולה לשנות את מה שכולם משוכנעים שהוא תסריט קבוע מראש.
מפתיע שזה מגיע מקבוצת אנשים שרק לפני כמה חודשים הפכה עולמות נגד בעל בית שהיה פחות גרוע לקבוצה שלו מאשר ביבי למדינה.

מצטער, אבל תקדימי העבר לא רלוונטיים. ב-99' אהוד ברק ניצח בבחירות ישירות לראשות הממשלה. הבחירה של ש"ס היתה בין אופוזיציה לקואליציה, לא בין ביבי לברק. כבר הסכמנו כולם שש"ס תמיד יישבו בקואליציה, אבל מה גורם לך לחשוב שהם יעדיפו קואליציה עם העבודה-לפיד-מרצ (פלוס תמיכה מבחוץ של חד"ש וערבים), על פני ליכוד-ליברמן-לפיד? אני לא באמת קונה את השטויות של "ממשלה חברתית", פשוט כי ש"ס אינה מפלגה חברתית. היא כזו רק בפוזה. בנוסף, ועוד נתון שאתה מתעלם ממנו, הוא ציבור המצביעים של ש"ס (ובמדינה בכלל), שמ-92' דרך 99' ועד שנת 2012 הקצין מאוד ימינה. זה כבר לא כמו פעם.
כמו כן, אתה מעניק יותר מדי קרדיט ליאיר לפיד. הוא רוצה להיות שר. והוא יהיה שר. גם בלי גיוס לכולם, גם עם תקציבים לחרדים. הוא יזיין את השכל על "השפעה מבפנים". כבר עכשיו הוא מודה שאין לו כוונה להיות סתם חבר כנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:21 
סמל אישי של המשתמש
ערן כתב:
kobster כתב:
ערן כתב:

מצטער, אבל תקדימי העבר לא רלוונטיים. ב-99' אהוד ברק ניצח בבחירות ישירות לראשות הממשלה. הבחירה של ש"ס היתה בין אופוזיציה לקואליציה, לא בין ביבי לברק. כבר הסכמנו כולם שש"ס תמיד יישבו בקואליציה, אבל מה גורם לך לחשוב שהם יעדיפו קואליציה עם העבודה-לפיד-מרצ (פלוס תמיכה מבחוץ של חד"ש וערבים), על פני ליכוד-ליברמן-לפיד? אני לא באמת קונה את השטויות של "ממשלה חברתית", פשוט כי ש"ס אינה מפלגה חברתית. היא כזו רק בפוזה. בנוסף, ועוד נתון שאתה מתעלם ממנו, הוא ציבור המצביעים של ש"ס (ובמדינה בכלל), שמ-92' דרך 99' ועד שנת 2012 הקצין מאוד ימינה. זה כבר לא כמו פעם.
כמו כן, אתה מעניק יותר מדי קרדיט ליאיר לפיד. הוא רוצה להיות שר. והוא יהיה שר. גם בלי גיוס לכולם, גם עם תקציבים לחרדים. הוא יזיין את השכל על "השפעה מבפנים". כבר עכשיו הוא מודה שאין לו כוונה להיות סתם חבר כנסת.

אנחנו שותפים לאותה דעה לגבי לפיד.
לפיד יהיה שר מאחר ומפלגת אינסטנט לא יכולה להרשות לעצה ישיבה באופוזיציה, קדימה התרסקה מ 29 ל חמישה מנדטים הרבה בגלל זה.
לפי איך שאני רואה את זה, אם הבחירה שלו תהיה לקחת את 15 המנדטים שלו ולשים אותם בממשלה עם ביבי,ליברמן והדתיים או לשים אותם בממשלה עם העבודה,מרצ וש"ס - הוא בחר באופציה השניה.
כדי שהאופציה הזו תהיה בכלל רלבנטית, העבודה ומרצ צריכות להגיע ל 28-30 מנדטים.
לדעתי, זה אפשרי.

לגבי ש"ס, מאחר ואני מכיר את חלק מציבור המצביעים שלהם מקרוב מאוד, אני יכול להגיד לך שזה לא הכי רלבנטי.
יש רק אדם אחד שקובע את אופיה של המפלגה והוא לבוש בחלוק סגול. אם הוא ירצה, ש"ס יהיו בממשלה הכי שמאלנית שאתה רק יכול לתאר לעצמך. השאלה היא מי לוחש על אוזנו. אתה חושב שדרעי חזר לפוליטיקה בשביל לשבת באופוזיציה ?
אם החבילה ששלי תציע לש"ס תהיה יותר מכובדת מהחבילה של ביבי, ש"ס ישבו שם כמו גדולים.
קח בחשבון גם שש"ס כנראה תהיה המפלגה השלישית בגודלה בממשלה כזו וזה שווה יותר תיקים.
בממשלה עם הליכוד הם יהיו רביעים במקרה הטוב, אחרי ליכוד,לפיד וליברמן, מה שאומר פחות תיקים.

יובל,
אתה יכול לחשוב שכיוון המחשבה שלי שגוי או לא נכון אבל לקבוע לגבי כבן אדם זו התיימרות גדולה מדי, מצטער.
אשמח להיפגש איתך לפני/אחרי המשחק הקרוב ולדבר כמו שצריך (בירה עלי).
אחרי זה אתה מוזמן לקבוע אם אני בן אדם הזוי או לא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:23 
2 סוגיות שמעניינות אותי ואשמח לקבל מידע נוסף בנוגע לעמדות המפלגות הרלבנטיות לאשכול בהן
האחת שאלת הגיוס/ שירות לאומי לכל והשניה שינוי שיטת המימשל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:38 
יש יותר סיכוי ל"ממשלה חברתית" שהטיקט שלה יהיה נגד החרדים של עבודה, לפיד, קדימה, מרצ וליברמן, מאשר לאחת כזו עם ש"ס.

לא שזה יקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: אשכול השמאלני המתלבט: (עבודה? מר"צ? חד"ש?)
הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:46 
סמל אישי של המשתמש
ליברמן כבר הודיע השבוע שהוא יישב רק ב״ממשלה לאומית״, ככה שזו אפילו לא אופציה.

קובסטר, לא נראה לי שנצליח להסכים. לדעתי פשוט אין לתסריט כזה היתכנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 18:54 
ברור שזה לא יקרה, לאו דווקא בגלל מה שליברמן הודיע, אז הודיע...

בכל מקרה, ממשלה עם מרצ והעבודה שטוענות שאחד המקורות להביא כסף הוא המגזר החרדי, וש"ס שלא תתן לגעת בו, ועוד יצטרכו להציע לה הרים וגבעות בשביל לגרור אותה פנימה, זו לא ממשלה חברתית, זו ממשלת בלוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 19:00 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
mkorman1 כתב:

למיטב זכרוני, ב92 ש"ס לא ממש קבעו מי ירכיב את הממשלה, אבל הם הצטרפו לממשלת רבין והפכו אותה מממשלת מיעוט שנסמכת על קולות "לא ציוניים" לממשלה "רגילה" (שנסמכת גם היא על קולות לא ציוניים במוצהר, אבל ניחא).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 19:11 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
ערן כתב:

בדיוק בשביל זה העבודה צריכה להבהיר שהיא לא תשב בממשלה יחד עם ביבי, ו בכך גם לנסות ולסנדל את לפיד.

הם יכולים לנסות, לא נראה לי שהם יצליחו. לפי איך שאני מבין את יאיר לפיד, חשוב לו מאוד לשווק את עצמו כמה שיותר כ"מרכז" ולא לסטות לא ימינה ולא שמאלה. הוא רוצה לאסוף את הקולות הצפים שנמצאים במרכז.
כמובן שאמירה כזאת של "לא אשב בממשלה עם ביבי" זאת שבירה חזקה שמאלה שלו ולכן קשה לי לראות אותו עושה את זה.

כמו כן, מצטרף להערכה של ערן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 19:11 
ערן כתב:

בגדול אני מסכים, אבל אני חושב שמה שיכול לשנות זה מנהיג ולא קטסטרופה כזו או אחרת.
לאנשים במדינה הזאת (לרובם לפחות) הרי אין באמת דעות, הם לא "רוצים" כלום, הם מצביעים לפי טרנד ותדמית יותר מכל דבר אחר.
ככה שאם יגיע לשמאל מישהו פופולרי סטייל דגן/אשכנזי זה יכול להיות גיים צ'יינג'ר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 20:16 
הוקיץ' כתב:
ערן כתב:

בגדול אני מסכים, אבל אני חושב שמה שיכול לשנות זה מנהיג ולא קטסטרופה כזו או אחרת.
לאנשים במדינה הזאת (לרובם לפחות) הרי אין באמת דעות, הם לא "רוצים" כלום, הם מצביעים לפי טרנד ותדמית יותר מכל דבר אחר.
ככה שאם יגיע לשמאל מישהו פופולרי סטייל דגן/אשכנזי זה יכול להיות גיים צ'יינג'ר.

זה ששני גנרלים הם התקווה של ״השמאל״ במדינה רק מראה כמה אין באמת שמאל פה , לא מדיני ולא חברתי .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 21:40 
נועם שחם כתב:
הבלונדיני עם הנעל האדומה כתב:
נועם,
מוחמד ברכה (למשל) הציע 124 חוקים בכנסת הזו.
ביניהם:
- הקמת רשות לאומית לדיור ציבורי
- חוק דיור סוציאלי
- סיוע בשכר דירה
- תוספת לסל שירותי בריאות
- תיקון לחוק זכויות התלמיד (איסור התניית זכות לימוד בתשלום)

וכו' וכו' וכו'

אתה באמת חושב שחברי הכנסת של חד"ש לא מייצגים אותך? מה יותר מייצג אותך מאשר קידום נושאים כאלה?

קודם כל, תודה שסוף סוף מישהו טורח להתייחס למה שכתבתי..

לגופו של ענין, אין ספק שמבחינת עשייה חברתית ומעורבות בהליכי חקיקה, ברכה חבר כנסת חרוץ ויסודי שעושה דברים יפים.

יחד עם זאת, אני קצת מתקשה להצביע למי שלכאורה נאמרו על ידי האמירות שלהלן (לקחתי מויקיפדיה):

ציטוט:
כחודש לאחר פרוץ אינתיפאדת אל אקצה אמר ברכה בנאום שנשא באוניברסיטת ביר זית כי "אנו מברכים ומעריכים את האינתיפאדה הזו ואנו חושבים שזו התשובה הנכונה בזמן הנכון".

ביחס למשתפי פעולה עם ישראל אמר, כי הוא "נגד גזר דין מוות בכל מקום", אבל "אין ספק שמשתפי הפעולה הם אחת המורסות הכי טעונות בחברה הפלסטינית... [העם הפלסטיני] לא יכול להשלים עם קיומם של יצורים תת-אנושיים בתוכו, שמשרתים את מי שמרעיב, מדכא וכובש".

לאחר חטיפת החיילים בהר דב אמר, כי חסן נסראללה והחזבאללה "עשו את מה שזכותם וחובתם לעשות – לפעול על מנת לגרש את הכובש הישראלי... הם נאלצו לחטוף שלושה חיילים, אחרי שהישראלים חטפו כמה מנהיגי חזבאללה, כדי להתנגד לכיבוש... ישראל חטפה את דיראני ועובייד ונהגה בכך כמאפיה ולא כמדינה... התנהגות הממסד הישראלי הולידה את חטיפת החיילים.‏[5]

להגיד לך שאני מאושר מהאמירות האלה? לא. פחות מהתוכן שלהן - בעיקר מהצורה.
האמירה הראשונה בוטה מאוד - לא רואה איתה בעיה עקרונית. להיות משת"פ בעיני זה דבר שפל.
בעניית חטיפת החיילים - נראה לי שהציטוט מטעה. החלק הראשון מתייחס לפעילות הגרילה של חיזבאללה לגירוש ישראל מדרום לבנון, החלק השני מתייחס לחטיפת החיילים כאמצעי להחזרת שבויי חיזבאללה בישראל, והטלת האחריות על מה שקרה על מי שמחזיקים את דיראני ועובייד בישראל. בלי קשר לשאלה האם התגרויות חיזבאללה בישראל נבעו מכך או לא (לדעתי התשובה באמצע) - העמדה שהביע ברכה סבירה, גם אם פרובוקטיבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 21:52 
אדום אופטימי כתב:
יש הבדל מהותי בין להצביע לחד"ש לבין להצביע לעבודה ולמרצ.
ככל שידוע לי רובם המכריע אם לא כל נציגי העבודה ומרצ אינם גיס חמישי בעוד שרוב נציגי חד"ש הם בהחלט כאלה.

פותח האשכול (בפתיח המאוזן של האשכול) מנה כמה סיבות מדוע לא להצביע לעבודה וגם לא למרצ.

בעיניו תמיכתה של יחימוביץ בחולדאי ואי תמיכתה בשביתה של העובדים הסוציאלים פוסלים אותה ובוודאי את מפלגתה.
בעינו אבו ווילן או הפילו שאול (שלא הוזכר) היא סיבה מספיקה לפסול את מרצ.

מפלגה שמשועבדת להמלצות ולדוקטרינה מוכתבת שריסקה את ברה"מ לשעבר זה בסדר.
מפלגה שלא מוציאה לפנסיה תומרך באסאד . וואלה מתבצע שם בסורייה רצח ללא רחמים. אם יהודים היו עושים זאת היה כניראה פותח האשכול כותב שנעשת שואה בסורייה. אבל כשערבים עושים זאת זאת לא שואה. אם מתנחלים היו עושים זאת זו האם אמא של השואה.
מפלגה שהפגינה בראש חוצות כאשר צה"ל יצא למבצע ההוא ברצועה. מבצע שאם אני זוכר נכון פותח האשכול תמך בו.
מפלגה שבעת מלחמת לבנון השניה לא הסתייגה מהחיזבלה והיו מחבריה שעודדו את חיזבאללה.

כמו שכתב פותח האשכול חד"ש מאכילה את בוחרייה לפעמים קש . הקש של חולדאי ואי תמיכת בהפגנה שקולים להתנהלות של גיס חמישי , והכל באיצטלה של מפלגה ערבית יהודית. אלק. מפלגה ערבית קומוניסטית.

אני החלטתי החלטה עקרונית - אני מתייחס לקול שלי בבחירות כמו השקעה (תיכף הקומוניסטים פה חוטפים שבץ). משקיעים איפה שמרוויחים - קול נוסף לחד"ש הוא בעל התשואה הגבוהה ביותר בכנסת הקרובה.
כשאתה לוקח בחשבון את זה, התשובה שלי אליך ברורה:
- הדוקטרינה שלהם לא מעניינת אותי, שידחפו אותה אתה יודע לאן. שיעלו לקבר מרקס מבחינתי, ויתפללו לאנגלס כל בוקר.
- יש שם כמה חמורי גרם רציניים (כמו מוחמד נפאע למשל), מה ההשפעה המהותית שלהם חוץ מלהגיד מדי פעם שטויות ולספק ציטוטים "מרשיעים" למי שמחפש? נפאע ימליך את אסד או יפיל אותו? מי הוא בכלל? שילך להזדיין.
- תמכתי במבצע בעזה, אני עדיין חושב שהוא היה מוצדק. לא היו ברירות במצב שנוצר עם מאות טילים על הדרום. לצערי הוא לא נפסק בזמן, למרות שהיו הזדמנויות בשפע, ומחיר הדמים בצד השני היה כבד ומיותר. אני לא מצפה שהמפלגה שאני מצביע לה תייצג אותי בכל תחום ותחום - זה לא ריאלי. בעיקר חשוב לי שתהיה לה השפעה אפקטיבית בתחומים החשובים לי, ושלא תהיה לה השפעה אפקטיבית בתחומים שבהם אני חולק עליה. זה המצב במקרה של חד"ש.
בלי קשר: זכותה המלאה של מפלגה בישראל להתנגד למלחמה. במקרה של מלחמת לבנון הראשונה ההתנגדות היתה מוצדקת ביותר, אגב. לכן ההערה שלך בנושא מיותרת בעיני, ולא דמוקרטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 22:35 
אני מסכים עם ערן שהדרך היחידה שביבי לא יהיה ראש ממשלה אחרי הבחירות היא אם גוש המרכז-שמאל, כולל לפיד, קדימה והמפלגות הערביות, יהיו עם לפחות 60 מנדטים. אני לא משוכנע שאין לזה שום סיכוי. אם היום הסקרים חוזים לגוש הזה 55-57 מנדטים אז אני לא הייתי פוסל לחלוטין את האפשרות שבחודשים הקרובים יקרה משהו שיעביר עוד כמה מנדטים מכאן לשם. לא שזה התרחיש הסביר ביותר אבל זה נשמע אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 22:42 
סמל אישי של המשתמש
הדרך היחידה בה ביבי לא יהיה ראש הממשלה אחרי הבחירות היא אם הימין הקיצוני יחסל אותו קודם (לא יודע למה להם בכלל, אני לא ממש מבין אותם, אבל הם בכל זאת הרוצחים היחידים בפוליטיקה שלנו).

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 23:18 
סמל אישי של המשתמש
אפילו אם גוש השמאל מרכז משיג 69 מנדטים זה לא משנה. כי לימין יש 51 מנדטים, ולשמאל יש 11 מנדטים שלא ישבו לעולם בממשלה + 10 מנדטים לפחות (לפיד) שישבו בכל ממשלה.
אני לא אומר שצריך לוותר מראש, אבל לא צריך לחיות באשליות. בשביל לנצח את הבחירות האלו העבודה צריכה לשבור את הכח של הליכוד. ולעבור אותו בהפרש גדול (נניח 5 מנדטים). רק אז אולי מרוב בושה ש"ס תהיה מוכנה להצטרף לממשלה בראשות העבודה.
לאור האיחוד אצל המפדלניקים + חזרת המשיח השחור הגנב +פרישת כחלון זה לא הזוי. אבל זה גם לא בעל סיכויים גבוהים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 23:19 
מה זה משנה אם 11 המנדטים לא יושבים בממשלה? הם צריכים לתמוך בה בכנסת. זה מה שחשוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 23:24 
סמל אישי של המשתמש
אולי זה נשמע יופי טופי בתיאוריה.
במציאות אף ראש ממשלה ממפלגה גדולה לא יקים ממשלה בלי רוב כשהוא מסתמך על טוב לבם של 11 ח"כים לא ציוניים/ערבים בהצבעות אי אמון ומקווה לטוב בכל שאר ההצבעות.
כולנו יודעים את זה. אפילו בתור תרגיל מחשבתי תיאורטי זה נשמע לא רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 23:30 
סמל אישי של המשתמש
השמאל לא יחזור בחיים על ממשלה שלא נתמכת ע"י רוב יהודי.
חבל על הזמן, אנחנו לא ב-92, לא עם ניצחון סוחף לעבודה בראשות רבין ומפלה לליכוד.
נגמרו הימים האלה.
הליכוד והגוש שלו חזקים מאי פעם וימשיכו לשלוט פה, וככל שיעבור הזמן כוחם אף יגדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוקטובר 2012, 23:35 
סמל אישי של המשתמש
הפועל כתב:
אולי זה נשמע יופי טופי בתיאוריה.
במציאות אף ראש ממשלה ממפלגה גדולה לא יקים ממשלה בלי רוב כשהוא מסתמך על טוב לבם של 11 ח"כים לא ציוניים/ערבים בהצבעות אי אמון ומקווה לטוב בכל שאר ההצבעות.
כולנו יודעים את זה. אפילו בתור תרגיל מחשבתי תיאורטי זה נשמע לא רציני.

מ-2003 הצעת אי אמון צריכה לכלול גם חבר כנסת שיחליף את ראש הממשלה, אז החלק של הצעת אי אמון לא רלוונטי.
בכל אופן שני העמודים האחרונים הם טחינת מים כי תוצאות הבחירות האלה ידועות מראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 173 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 8 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: