ערן כתב:
kobster כתב:
ערן כתב:
אין שום קונסטלציה פרקטית שבה קמה ממשלת מרכז-שמאל. הבחירות קרובות מדי, כמה מנדטים שיזוזו מהליכוד לכיוון המרכז לא יהפכו את הגושים ואין סרט שהדתיים (גם לא דרעי בש"ס) יילכו עם ממשלת יחימוביץ'-לפיד-מרצ, שנשענת על הקולות מבחוץ של חד"ש, רע"ם-תע"ל ובל"ד.
יש שני תסריטים ריאליים: ממשלת ימין כמו הנוכחית או ממשלת ימין-מרכז (עם לפיד ו/או עבודה). זהו. וככה זה יהיה בשנים הקרובות, אלא אם כן תתרחש קטסטרופה לאומית גדולה מאוד שתהפוך את המדינה למשהו אחר לגמרי, וגם אז לא בטוח שמרכז-שמאל ישלוט פה. אם כבר להפך.
זו המדינה, זה מה שהאזרחים שלה רוצים (גם אם לשיטתכם הם לא מבינים שהם פוגעים בעצמם), וזה מה שיהיה.
תחיו עם זה, או תעזבו ולא תצטרכו.
מצטער, אבל אני חולק עליך.
על סמך מה קבעת בכזו נחרצות שש"ס לא ישבו בממשלה עם עבודה-לפיד-קדימה-מרצ ?
אם נתבסס על תקדימי העבר, זה מעולם לא הפריע להם. ב 99 הם היו הסיעה השניה בגודלה בממשלה יחד עם העבודה (ישראל אחת), מרצ ומפלגת המרכז. איך זה בדיוק שונה ממהרכב המוזכר לעיל ?
רצוי לקחת בחשבון שוישיבה בממשלה שהיא חברתית בהגדרה שלה, הרבה יותר מתאימה לאג'נדה של ש"ס מאשר ממשלת ימין לוחמנית של ביבי, ליברמן ושאר הדתיים.
בדיוק בשביל זה העבודה צריכה להבהיר שהיא לא תשב בממשלה יחד עם ביבי, ובכך גם לנסות ולסנדל את לפיד.
בהינתן מצב בו ביבי מרכיב את הממשלה, מצרף אליו את ליברמן הפאשיסט ואת כל המפלגות הדתיות שלא יסכימו לגעת בסטטוס קוו בין החילוניים לדתיים, כמה השפעה כבר תהיה לו בממשלה כזו ? עד כמה הוא יוכל לעשות משהו עם השאיפה שלו לחלוקה שווה בנטל ? מי בדיוק יסכים לשנות את שיטת הממשל ? מי בדיוק ידאג לעסקים הקטנים כמו שהוא רוצה ? ביבי ושטייניץ ?
מציע לאף אחד לא לפסול שום תרחיש. מפלגת עבודה עם מעל 20 מנדטים והתחייבות חד משמעית שלא לחבור לביבי יכולה לשנות את מה שכולם משוכנעים שהוא תסריט קבוע מראש.
אם למישהו בא להוריד את הראש ולחכות שהמצב רק ימשיך וידרדר, בכיף שיהיה.
מפתיע שזה מגיע מקבוצת אנשים שרק לפני כמה חודשים הפכה עולמות נגד בעל בית שהיה פחות גרוע לקבוצה שלו מאשר ביבי למדינה.
מצטער, אבל תקדימי העבר לא רלוונטיים. ב-99' אהוד ברק ניצח בבחירות ישירות לראשות הממשלה. הבחירה של ש"ס היתה בין אופוזיציה לקואליציה, לא בין ביבי לברק. כבר הסכמנו כולם שש"ס תמיד יישבו בקואליציה, אבל מה גורם לך לחשוב שהם יעדיפו קואליציה עם העבודה-לפיד-מרצ (פלוס תמיכה מבחוץ של חד"ש וערבים), על פני ליכוד-ליברמן-לפיד? אני לא באמת קונה את השטויות של "ממשלה חברתית", פשוט כי ש"ס אינה מפלגה חברתית. היא כזו רק בפוזה. בנוסף, ועוד נתון שאתה מתעלם ממנו, הוא ציבור המצביעים של ש"ס (ובמדינה בכלל), שמ-92' דרך 99' ועד שנת 2012 הקצין מאוד ימינה. זה כבר לא כמו פעם.
כמו כן, אתה מעניק יותר מדי קרדיט ליאיר לפיד. הוא רוצה להיות שר. והוא יהיה שר. גם בלי גיוס לכולם, גם עם תקציבים לחרדים. הוא יזיין את השכל על "השפעה מבפנים". כבר עכשיו הוא מודה שאין לו כוונה להיות סתם חבר כנסת.
אנחנו שותפים לאותה דעה לגבי לפיד.
לפיד יהיה שר מאחר ומפלגת אינסטנט לא יכולה להרשות לעצה ישיבה באופוזיציה, קדימה התרסקה מ 29 ל חמישה מנדטים הרבה בגלל זה.
לפי איך שאני רואה את זה, אם הבחירה שלו תהיה לקחת את 15 המנדטים שלו ולשים אותם בממשלה עם ביבי,ליברמן והדתיים או לשים אותם בממשלה עם העבודה,מרצ וש"ס - הוא בחר באופציה השניה.
כדי שהאופציה הזו תהיה בכלל רלבנטית, העבודה ומרצ צריכות להגיע ל 28-30 מנדטים.
לדעתי, זה אפשרי.
לגבי ש"ס, מאחר ואני מכיר את חלק מציבור המצביעים שלהם מקרוב מאוד, אני יכול להגיד לך שזה לא הכי רלבנטי.
יש רק אדם אחד שקובע את אופיה של המפלגה והוא לבוש בחלוק סגול. אם הוא ירצה, ש"ס יהיו בממשלה הכי שמאלנית שאתה רק יכול לתאר לעצמך. השאלה היא מי לוחש על אוזנו. אתה חושב שדרעי חזר לפוליטיקה בשביל לשבת באופוזיציה ?
אם החבילה ששלי תציע לש"ס תהיה יותר מכובדת מהחבילה של ביבי, ש"ס ישבו שם כמו גדולים.
קח בחשבון גם שש"ס כנראה תהיה המפלגה השלישית בגודלה בממשלה כזו וזה שווה יותר תיקים.
בממשלה עם הליכוד הם יהיו רביעים במקרה הטוב, אחרי ליכוד,לפיד וליברמן, מה שאומר פחות תיקים.
יובל,
אתה יכול לחשוב שכיוון המחשבה שלי שגוי או לא נכון אבל לקבוע לגבי כבן אדם זו התיימרות גדולה מדי, מצטער.
אשמח להיפגש איתך לפני/אחרי המשחק הקרוב ולדבר כמו שצריך (בירה עלי).
אחרי זה אתה מוזמן לקבוע אם אני בן אדם הזוי או לא...