הבן אדם צריך לשלם בריבית דה ריבית על מעשיו. זה לא רק אלפי השקלים שעקץ בעורמה של שועל מדופלם,ואולי גם עשרות אלפי השקלים.יתכן ומה שאנחנו שומעים זה רק קצה הקרחון. אני מעריך שמדובר בלפחות 10,000 שקל שהוא הצליח להרים רק מאוהדי הפועל,ורק על סמך העדויות כאן,באשכול הקודם ואחד מקורבנותיו שאני בקשר איתו שנעקץ בלמעלה מ-700 שקל. אז עכשיו כל אחד מבין ש״פה 10 שקלים״ ו״פה 50 שקלים״ זה ממש לא הסיפור במקרה הזה,וכשמדובר בהמון מקרים ובסכומי כסף אדירים,וכל ניסיון לגבות את הכסף עולה בתוהו,אז נדרשת כאן התערבות של גורמי חוק,עם כל הצער שבדבר. כשאני אומר ״ריבית דה ריבית״ אני מדבר בין השאר על כל ״המשא ומתן״ שניהל החלאה המטונפת רועי בן ארויה עם הקורבנות שלו.זה לא רק 500 שקל פה,700 שקל שם.זה ההבטחות,השקרים,לקבוע במקום ולהבריז.זה זמן,טרטורים ועוגמת נפש כפולה ומכופלת על סיפורי אלף לילה ולילה,זה דלק שהולך לפח. זה אבא לילד שעוזב הכל ונוסע ממרכז הארץ לכלא ״אשל״ בבאר שבע,בידיעה ובמחשבה נאיבית שהוא בא לקבל את הכסף בחזרה,ושומע על ״אבא שנפצע בתאונת אופנוע״,״אח שמת״,או ״נסיעת עסקים לקפריסין״ באדיבות עוד אחת מהזונות התורניות שעוד נדבקות ליצור הנאלח והדוחה הזה. הבן אדם חייב לשלם על כל המעשים שלו בריבית דה ריבית,ולהצטער על כל שקל שגנב,כל ילד ששלח הביתה בוכה ומתוסכל,כל שקר שהמציא וכל אדם שטירטר לשווא בנסיעות בכל רחבי הארץ,ובהבטחות שווא. בנוסף אפשר להבין שהכתובת היתה על הקיר כבר מזמן.לא שאני מופתע,אבל לא ברור איך בן אדם שעקץ אנשים בבסיס ביל״ו יצא מכל הסיפור הזה כמו טפלון. הוא לא הראשון שזקוק לכסף,הוא לא הראשון שגדל בשכונה לא משהו.וזה עדיין לא נותן לו שום לגיטימציה למעשיו,ושום לגיטמציה לרחמים מצד מישהו מהקוראים פה,ולאט לאט אפשר גם לראות שלפני שנמצא פה מישהו שבאמת מרחם על הבן אדם הזה,נמצא פה נפט שיוצא מהאדמה כמו בסצינת הסיום של ״גבעת חלפון״. אני מקווה שיהיה מה לספר אחרי החג ולקראת שבוע הבא,על איך הסיפור הזה ממשיך להתגלגל,ושוב אני קורא לכל מי שנעקץ בסכום רציני ולא הצליח לגבות את החוב בחזרה בדרכי נועם,לפנות אלי לפרטי.מאוד יכול להיות שאני יכול לעזור לו,גם אם זה לא יקרה מהיום למחר. יש מי שפועל מאחורי הקלעים,יש מי שרוצה ובעיקר יכול לעזור לכל מי שנפגע. אין ממה לחשוש,אין ממה לפחד.
_________________ החמאס ספג מכה קשה מאוד.
|