תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 10:37

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גזענות בפייסבוק
הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 11:50 
מתנחל אדום כתב:
כל מי שרוצה מוזמן לשים את המשפט בחתימה שלו, אני רק אסביר למה הכוונה.

אם היהדות הייתה נעלמת מן העולם, ובעוד כמה מאות/אלפי שנים מישהו היה רוצה לשחזר את היהדות כמו שהייתה בזמן שנכחדה, וכל זאת בעזרת ספר אחד- הספר המדובר ללא ספק בכלל לא היה התנ"ך.

אפשר את זה באחוזים? כמה אחוז מהיהדות אתה מייחס לתנ"ך?
ומה הנקודה שלך למען השם? עדיין איך זה סותר את מה שהחתול אמר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 12:19 
apu כתב:
מתנחל אדום כתב:
כל מי שרוצה מוזמן לשים את המשפט בחתימה שלו, אני רק אסביר למה הכוונה.

אם היהדות הייתה נעלמת מן העולם, ובעוד כמה מאות/אלפי שנים מישהו היה רוצה לשחזר את היהדות כמו שהייתה בזמן שנכחדה, וכל זאת בעזרת ספר אחד- הספר המדובר ללא ספק בכלל לא היה התנ"ך.

אפשר את זה באחוזים? כמה אחוז מהיהדות אתה מייחס לתנ"ך?
ומה הנקודה שלך למען השם? עדיין איך זה סותר את מה שהחתול אמר?

לא עקרוני "כמה אחוזים". הנקודה היא שגם אם הייתה כיום אופציה לדתיים לעשות רצח עם הם לא היו עושים את זה.
כל היהדות היא דיון מתמשכים של שנים על גבי שנים שלעולם לא נפסקו. דיונים שהביאו את היהדות לאיפה שהיא כיום.
אולי אין הסכמה לגבי ה'מוסריות' של היהדות כיום. אבל זו מסגרת שללא ספק משמרת הרבה יותר טוב את מה שנראה טוב בעיניה ואין דרך שפתאום היהדות תעשה 180 מעלות ותהיה משהו הפוך ממה שהיא- הכל מלווה בדיונים מתמשכים ולמידה מההיסטוריה, לטוב ולרע.

מי שלא זוכר את ההיסטוריה, סופו לחזור עליה.
אתם כאן בפורום משכילים הרבה מעל לממוצע הישראלי. כאן בפורום רוב החילונים יודעים את ההיסטוריה היהודית ומכירים את סיפורי התנ"ך ברמה כזו או אחרת ויודעים באופן כללי מה היא הדת היהודית, ומכל זה בוחרים מה אתם רוצים/לא רוצים להיות.
רוב הנוער החילוני כיום בארץ חסר כל מושג לגבי ההיסטוריה היהודית שהיא לא מה100 שנים האחרונות לכן מה שנראה לכם מוסרי, יכול מאוד להיות שלילדים שלכם יראה קצת פחות. קשה מאוד להגיד לאנשים לפעול לפי ה"מצפון" שלהם ולצפות שיהיה כאן עולם טוב יותר.

תשמעו, אני אגיד את האמת- אני לא חותר להגיע לשום מקום עם הדיון הזה, אני סתם אוהב לטעון דברים ולשמוע תגובות שמחלקן אני משכיל (למרות שתמיד אפשר להמשיך אם רוצים..).

חתימה טובה לכולם :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
דבר עם היטלר לגבי זה.

לא הבנתי.
היטלר הוא סמכות מוסרית?
היטלר הוא המפרש הרשמי של המילה "הומניזם"?
היטלר זה דוגמה למשהו נורמלי?
למה אני צריך לשאול את היטלר, ולמה אתה מגיע למצב שאתה מסתמך על תפיסתו (כמו שאתה מבין אותה)?

נעבור צעד צעד.
הומניזם שם את האדם (humankind) במרכז.
כמו שאמרנו, יש שלושה זרמים להומניזם.
יש הסתכלות שהעולם המערבי אימץ שאומרת שלכל אדם באשר הוא יש זכויות מעצם היותו בן אדם. יש הסתכלות שאומרת שכל בני האדם שווים (או לפחות כל האזרחים של אותה מדינה) וזה צריך לבוא מעל כל זכות אינדיבידואלית של כל אדם כזה או אחר. יש כאלו שאומרים שהישרדות הגזע מגיעה לפני הכל.
או בקיצור, שלושת הפירושים לhumankind: א) האינדיבידואל ב) החברה ג) הגזע.

הנאצים החליטו שגזע האדם מגיע לפני כל זכות וכל שיוויון כזה או אחר. ומה שהם עשו בעקבות זה, זה למחוק את כל מי ש"מפריע" לגזע האדם להתפתח ולהגיע לאדם העל שהוא אמור להיות.

כמובן שכל התורה שלהם מבוססת על שקר שאומר שהארים הם ההתפחות של האדם, אבל באופן עקרוני הם הומניסטים (ה-Humankind הוא במרכז).

באיזו שפה בדיוק humankind מתייחס לגזע במובן של תורת הגזע? אם ראית באיזה מקום את התרגום "הגזע האנושי" אז הכוונה לאנושות בכללותה, לא לגזע כמו "הגזע הארי".

אתה משחק אותה קשה בכוונה..?
Humankind זה לגבי המין האנושי (בכללותו, למקרה שתהית).
הנאצים פעלו לפי תורה שאומרת שהם פועלים למען ההישרדות של המין האנושי. תורה שאומרת שהארים הם העתיד של המין האנושי, וכל שאר בני האדם הם 'טפילים' שמטמאים את הגזע הארי ופוגעים במין האנושי. לכן לפעול להשמדה של כל האנושות חוץ מהארים=להציל את האדם ולדאוג שהוא יתקדם לאן שהוא 'אמור'.
עכשיו זה מובן?

זה היה מובן גם קודם. השאלה שלי היא ממתי הטיעון הנאצי של "טובת הגזע הארי שקולה לטובת המין האנושי כיוון שכל השאר הם תת אדם" הפך ללגיטימי, או לכזה שמביאים כאסמכתא בוויכוח.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 13:52 
כמובן במקרה הזה ה'הומניזם' של הנאצים פשוט מבוסס על נתונים לא נכונים.
אבל אם כן יהיה מוכח שגזע מסוים הוא התפתחות של האדם, ויפעלו להשמדה של שאר הגזעים, זה מה שייקרא 'הומניזם אבולוציוני'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
אבל אם כן יהיה מוכח שגזע מסוים הוא התפתחות של האדם, ויפעלו להשמדה של שאר הגזעים, זה מה שייקרא 'הומניזם אבולוציוני'.

אפשר לקרוא לזה גם "אלטרואיזם", "אהבת הזולת", "אגליטריאניזם" ועוד.
כמו "הומניזם", גם השמות האלה פשוט לא מתאימים לתפיסה שגורסת שיש להשמיד את רוב האנושות, והשימוש בהם כדי לתאר תפיסה כזו הוא טעות במקרה הטוב וניסיון הטעייה במקרה המרושע.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 13:58 
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:

כמו "הומניזם", גם השמות האלה פשוט לא מתאימים לתפיסה שגורסת שיש להשמיד את רוב האנושות, והשימוש בהם כדי לתאר תפיסה כזו הוא טעות במקרה הטוב וניסיון הטעייה במקרה המרושע.

הבנת מה אני אומר, ולמה אפשר לקרוא לזה 'הומניזם' לפי ההגדרה בעיקרון. אנחנו לא נגיע רחוק יותר מזה.
שתהיה חתימה טובה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2012, 14:06 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:

הבנת מה אני אומר, ולמה אפשר לקרוא לזה 'הומניזם' לפי ההגדרה בעיקרון. אנחנו לא נגיע רחוק יותר מזה.
שתהיה חתימה טובה :ROSE:

הבנתי את הלהטוט שיש פה. לא הבנתי למה אתה מתעקש לעשות אותו, ומה יש לך נגד המילה "הומניזם".
אגב, איך דיון על גזענות הפך בסוף לדיון על הומניזם?

שיהיה לך צום קל. אל תענה את נפשך יותר מדי.
:ROSE:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: