apu כתב:
מתנחל אדום כתב:
כל מי שרוצה מוזמן לשים את המשפט בחתימה שלו, אני רק אסביר למה הכוונה.
אם היהדות הייתה נעלמת מן העולם, ובעוד כמה מאות/אלפי שנים מישהו היה רוצה לשחזר את היהדות כמו שהייתה בזמן שנכחדה, וכל זאת בעזרת ספר אחד- הספר המדובר ללא ספק בכלל לא היה התנ"ך.
אפשר את זה באחוזים? כמה אחוז מהיהדות אתה מייחס לתנ"ך?
ומה הנקודה שלך למען השם? עדיין איך זה סותר את מה שהחתול אמר?
לא עקרוני "כמה אחוזים". הנקודה היא שגם אם הייתה כיום אופציה לדתיים לעשות רצח עם הם לא היו עושים את זה.
כל היהדות היא דיון מתמשכים של שנים על גבי שנים שלעולם לא נפסקו. דיונים שהביאו את היהדות לאיפה שהיא כיום.
אולי אין הסכמה לגבי ה'מוסריות' של היהדות כיום. אבל זו מסגרת שללא ספק משמרת הרבה יותר טוב את מה שנראה טוב בעיניה ואין דרך שפתאום היהדות תעשה 180 מעלות ותהיה משהו הפוך ממה שהיא- הכל מלווה בדיונים מתמשכים ולמידה מההיסטוריה, לטוב ולרע.
מי שלא זוכר את ההיסטוריה, סופו לחזור עליה.
אתם כאן בפורום משכילים הרבה מעל לממוצע הישראלי. כאן בפורום רוב החילונים יודעים את ההיסטוריה היהודית ומכירים את סיפורי התנ"ך ברמה כזו או אחרת ויודעים באופן כללי מה היא הדת היהודית, ומכל זה בוחרים מה אתם רוצים/לא רוצים להיות.
רוב הנוער החילוני כיום בארץ חסר כל מושג לגבי ההיסטוריה היהודית שהיא לא מה100 שנים האחרונות לכן מה שנראה לכם מוסרי, יכול מאוד להיות שלילדים שלכם יראה קצת פחות. קשה מאוד להגיד לאנשים לפעול לפי ה"מצפון" שלהם ולצפות שיהיה כאן עולם טוב יותר.
תשמעו, אני אגיד את האמת- אני לא חותר להגיע לשום מקום עם הדיון הזה, אני סתם אוהב לטעון דברים ולשמוע תגובות שמחלקן אני משכיל (למרות שתמיד אפשר להמשיך אם רוצים..).
חתימה טובה לכולם