teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
1. כשאומרים טובת האדם מדברים על המין האנושי? החברה האנושית? או האינדיבידואל האנושי? רוצה לקרוא לזה פלפולים של גמרא. שיהיה לבריאות.
נאציזם לא מתיישב עם אף אחד מהנ"ל.
תלוי את מי שואלים

תסביר בבקשה איך נאציזם מתיישב עם הגדרת ההומניזם.
יש לי הרגשה שלא מעט אנשים בעולם הרחב יכולים להיעלב ממה שכתבת.
למען הסר ספק, "תלוי את מי שואלים :סמיילי מעשן:" זה לא הסבר. ציטוט:
למרות שלא נהוג לראות אידאולוגיות גזעניות כהומניסטיות, יש בהן אלמנטים ברורים של הערצת האדם. בניגוד לזרמים האחרים של ההומניזם, זרם זה שולל את הזכות לשוויון של בני האדם וגורס כי ישנם בני אדם נעלים מול בני אדם נחותים. זרם הדרוויניזם החברתי הוא היחיד שלא קיבל את השראתו רק מן הדת אלא גם מעיוות של המדע, ובעיקר מעיוות של האנתרופולוגיה ומדעי החיים (מדענים מתייחסים לדרוויניזם החברתי כאל פסבדו-מדע). תומכי הזרם רואים במין האנושי מין שמצוי בתהליכי אבולוציה בלתי פוסקת, כמו שאר המינים שבטבע ולפיכך נתון המין האנושי בכל עת במלחמת קיום על משאבים, שבה רק החזקים ביותר ישרדו, לאחר שיביסו את החלשים (בביולוגיה אבולוציונית המתאים שורד, לא בהכרח החזק, ולא באמצעות כוח מכוון). הדרוויניזם החברתי החל להתבסס במחצית המאה ה-19, ועד מהרה השפיע על חלקים מהאליטות, כגון תומכי הקולוניאליזם של המעצמות הימיות, חלק מהתנועה הפרוגרסיבית בארצות הברית [דרוש מקור] ובמיוחד עמד בבסיס האידאולוגיה הנאצית בגרמניה. כך, שאיפתה של התנועה הנאצית הייתה להשביח את המין האנושי על ידי טיהור אתני, השארת הגזע הארי והכחדת הגזעים הנחותים (לטענתם), כגון היהודים, הצוענים והשחורים, שסיכנו לדעתם, את חוסנו של המין האנושי בכלל ושל הגזע הארי בפרט. הזרם ספג מהלומה קשה לאחר תבוסת גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, אך הדים לקיומו המשיכו להתקיים לאחריה, כגון במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה ובתנועות גזעניות ונאו-נאציות ברחבי העולם. בשנים האחרונות, עם התפתחות מדעי הגנטיקה והרפואה, ניתן למצוא הדים של דמיון לדרוויניזם החברתי, אם כי לא באופן גזעני, אצל אנשים שמשתמשים בבדיקות גנטיות ולעתים גם בהפלת עוברים בעלי מומים קשים, כדי לתכנן את משפחתם. כל זאת, כדי למנוע מהם, מבני משפחתם, ומהחברה בכלל, את הסבל שעלול להיגרם כתוצאה מלידת תינוק שצפויים לו חיים קצרים ו/או מלאי ייסורים. ישנם אנשים ששואפים לפתח את תחום הגנטיקה כדי לאפשר להורים לבחור עבור צאצאיהם תכונות כגון צבע שיער, צבע עיניים, יכולות אתלטיות, יכולות שכליות וכיוצא באלה. ראו גם אאוגניקה.
על אותו עקרון גם סטלין הומניסט, וגם ג'פרי דאהמר.
לא נראה לי שאידאולוגיה שעיקרה השמדת האחר והשונה עולה בקנה אחד עם טובת המין האנושי, החברה האנושית או האינדיבידואל האנושי (אלא אם במילה "אנושי" הכוונה היא לקולקטיב מדומיין כלשהו כמו למשל "גרמנים", "ארים" וכדומה, ואז לטעמי זה שיבוש שלא לומר עיקר של המילה מעצם מהותה).