תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 27 יוני 2025, 12:23

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: גזענות בפייסבוק
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2012, 16:16 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
:LOL2:
דבר איתי כשתגלה מאיפה ה"מוסר החילוני" הזה שלכם מגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2012, 19:15 
לירן כהן כתב:

עצום, איך אנשים כל כך גזעניים עוד מעיזים לבכות על אפליה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2012, 19:58 
אני מאוד מקווה שהפייסבוק הזה מפוברק, כי אם לא צריך לטפל בזה.
http://www.facebook.com/prof.akunis

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2012, 20:28 
סמל אישי של המשתמש
במבה אדומה כתב:
אני מאוד מקווה שהפייסבוק הזה מפוברק, כי אם לא צריך לטפל בזה.
http://www.facebook.com/prof.akunis

נו, ברור שמפוברק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 00:56 
ציטוט:
לגבי הטענה שלך שהדתיים מתנדבים יותר ומתגייסים יותר-יש לך נתונים סטטיסטיים לגבות את זה? זה נשמע לי די מופרך בעיקר בהתחשב בזה שהחוק היחיד שפטר אוכלוסיה שלמה מלהתגייס פטר רק דתיים.

כשאני אומר דתיים אתה מבין שאני מתכוון למגזר שלי (כיפות סרוגות) ולא לחרדים, כן?
ויש סטטיסטיקה שמגבה את זה. אפילו רוב החילונים בפורום מודעים לזה אני מאמין (פשוט שחלק בוחרים לעצום את העיניים ולהמשיך לצעוק כמה שאנחנו גרועים לעומת המגזר הנאור והנפלא שלכם).

ואני יודע שלא עניתי לך על השאר. חזרתי עכשיו מהמשחק ואני עייף ומדוכדך, אז אני כבר אענה לך בהזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 01:25 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
ציטוט:
לגבי הטענה שלך שהדתיים מתנדבים יותר ומתגייסים יותר-יש לך נתונים סטטיסטיים לגבות את זה? זה נשמע לי די מופרך בעיקר בהתחשב בזה שהחוק היחיד שפטר אוכלוסיה שלמה מלהתגייס פטר רק דתיים.

ויש סטטיסטיקה שמגבה את זה. אפילו רוב החילונים בפורום מודעים לזה אני מאמין (פשוט שחלק בוחרים לעצום את העיניים ולהמשיך לצעוק כמה שאנחנו גרועים לעומת המגזר הנאור והנפלא שלכם).

ואני יודע שלא עניתי לך על השאר. חזרתי עכשיו מהמשחק ואני עייף ומדוכדך, אז אני כבר אענה לך בהזדמנות.

אז מתנחלים משרתים יותר בצבא, שזה די הגיוני בהתחשב בזה שרוב השירות הצבאי מסתדר בצורה כמעט מושלמת עם האידיאולוגיה שלהם(פרט לתוכנית ההתנתקות, וגם אז רוב המתנחלים שנשלחו מהצבא לפנות סרבו פקודה), ולמעשה לא ממש שונה ממה שהרבה מהם עושים ביום-יום(לא שזה מפריע לחלקם לפעול במכוון נגד אותם בסיסים ששם בעיקר בשביל להגן עליהם, למרות שזה לא הנושא כרגע).
יכול ליהיות שהנתון הזה נכון, אבל גם אם כן זה ממש לא אומר שהם מתנדבים יותר באופן כללי, למרות שטענת כך.
ואשמח לראות אותך עונה לכל השאר.
אגב, נחמד שכשאתה אומר "דתיים" אתה מתעלם מחלק ממש לא זניח מהדתיים פשוט בגלל שלא נח לך להגן עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 02:03 
החתול של שרדינגר כתב:
מתנחל אדום כתב:
ציטוט:

אז מתנחלים משרתים יותר בצבא, שזה די הגיוני בהתחשב בזה שרוב השירות הצבאי מסתדר בצורה כמעט מושלמת עם האידיאולוגיה שלהם(פרט לתוכנית ההתנתקות, וגם אז רוב המתנחלים שנשלחו מהצבא לפנות סרבו פקודה), ולמעשה לא ממש שונה ממה שהרבה מהם עושים ביום-יום(לא שזה מפריע לחלקם לפעול במכוון נגד אותם בסיסים ששם בעיקר בשביל להגן עליהם, למרות שזה לא הנושא כרגע).
יכול ליהיות שהנתון הזה נכון, אבל גם אם כן זה ממש לא אומר שהם מתנדבים יותר באופן כללי, למרות שטענת כך.
ואשמח לראות אותך עונה לכל השאר.
אגב, נחמד שכשאתה אומר "דתיים" אתה מתעלם מחלק ממש לא זניח מהדתיים פשוט בגלל שלא נח לך להגן עליו.

כשאומרים דתיים בארץ לרוב מדובר על הכיפות הסרוגות (לעומת חרדים), לא אני המצאתי את הגלגל.
ואם נוצר בלבול אז אני מצטער- דיברתי על הדתיים הלאומיים.

מצחיק שחילונים מקימים את מאהל הפרייארים וצועקים על זה שחרדים לא מתגייסים ואז עוד יכולים להגיד ש"זה די הגיוני שיהיו יותר דתיים בצבא". וההתנתקות? באמת? רוב הדתיים ניסו להימנע מפינוי דבר ראשון ע"י בקשה מהמפקד, ואם זה לא הלך כי מפקדים היו אטומים, לרוב החיילים הוציאו גימלים או דברים בסגנון. מה גם שמלכתחילה זה בכלל לא תפקיד הצבא לעשות את הפעולות האלה.
ודווקא תורה וחיי משפחה מתיישבים קצת יותר טוב עם האידיאולגיה שלנו מאשר צבא. אם לא היינו צריכים צבא אני מבטיח לך שלא היה מוכרז אצלנו יום אבל.

ואני מודה שכרגע אין לי את המקור להביא לך נתונים כאלה ואחרים בקשר להתנדבות, אבל אתה פשוט מוזמן לפתוח את העיניים ולהסתכל סביבך כמה האדם החילוני הממוצע חושב ועושה למען האחר (ואפילו אומר לצערנו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 08:18 
סמל אישי של המשתמש
מתנחלים לא משרתים יותר בצבא, זה בולשיט.
קומוניסים טען את זה פה בפורום, וכשגילה את העובדות הנכונות חזר בו.
אם באמת יש שם פחות התחמקות משירות צבאי, הרי שזה בין השאר בגלל מסלול בני הישיבות שהוא בית זונות אחד קטן (הייתי כותב "בית זונות אחד גדול" אבל מדובר בשנה וחודשיים).
אחרי שירות צבאי "מלא" של 14 חודשים המתנחלים עוברים לשרת במילואים, רק שהם עושים את זה במסגרות של הגמ"ר במקום מגוריהם (שהם משתתפים בשמירה עליו גם כשהם לא ב"מילואים", רק שאז המדינה לא משלמת להם משכורת על זה).
תן לאנשי רמת אביב ג' לשלוח את ילדיהם לשירות של 14 חודש שאחריו מילואים בהג"א בשכונה, ותראה מה זה אחוזי גיוס.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 08:38 
teknoboy כתב:
אם באמת יש שם פחות התחמקות משירות צבאי, הרי שזה בין השאר בגלל מסלול בני הישיבות שהוא בית זונות אחד קטן (הייתי כותב "בית זונות אחד גדול" אבל מדובר בשנה וחודשיים).
אחרי שירות צבאי "מלא" של 14 חודשים המתנחלים עוברים לשרת במילואים, רק שהם עושים את זה במסגרות של הגמ"ר במקום מגוריהם (שהם משתתפים בשמירה עליו גם כשהם לא ב"מילואים", רק שאז המדינה לא משלמת להם משכורת על זה).
תן לאנשי רמת אביב ג' לשלוח את ילדיהם לשירות של 14 חודש שאחריו מילואים בהג"א בשכונה, ותראה מה זה אחוזי גיוס.

הם כן משרתים יותר בצבא, (לעומת מי שאינם "מתנחלים", ביחס לגדלם היחסי), יותר ביחידות מובחרות - בהחלט כן.
מה שחזרתי בי (אתר וואיינט חזר בו) זה מגודל הפער , הנתונים שהוצגו בכתבה ראשונה היו שגויים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 08:40 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:

הם כן משרתים יותר בצבא, (לעומת מי שאינם "מתנחלים", ביחס לגדלם היחסי), יותר ביחידות מובחרות - בהחלט כן.
מה שחזרתי בי (אתר וואיינט חזר בו) זה מגודל הפער , הנתונים שהוצגו בכתבה ראשונה היו שגויים.

כאמור, אין הרבה ישראלים שיסרבו לדיל שבו הם משרתים 14 חודשים בצבא ומקבלים תיוג של "מובחרים" בתמורה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 11:35 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
אם באמת יש שם פחות התחמקות משירות צבאי, הרי שזה בין השאר בגלל מסלול בני הישיבות שהוא בית זונות אחד קטן (הייתי כותב "בית זונות אחד גדול" אבל מדובר בשנה ו4 ).

כאמור, אין הרבה ישראלים שיסרבו לדיל שבו הם משרתים 14 חודשים בצבא ומקבלים תיוג של "מובחרים" בתמורה.

א. לא מדובר במסלול של 16* חודשים. מדובר במסלול של 5 שנים שמתוכו עושים שנה ו4 בצבא. באמת מאמין שאנשי
רמת אביב ג' היו שולחים את ילדיהם ל5 שנים ש"לא ייתנו להם מקצוע בחיים"? אני בספק.
ב. חלקם הגדול של הביינישים נשאר לעשות שירות מלא.
ג. אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים שלך לגבי המילואים..
ד. רק תשימו לב שאני כל פעם אומר 'דתיים', ואתם הופכים אותם למתנחלים. כל זה כשאני די בטוח שרוב הדתיים הם לא
מתנחלים בכלל.
ה. רוב הדתיים הם לא ביינישים.
ו. הביינישים כאן לא מקבלים שום תיוג מ"מובחר" יותר מאשר כל אחד כזה או אחר שעשה צבא.
ז. אז הטענה בעצם היא שאם נעזוב את כל ההתנחלויות ונחזור לגבולות 67' אז נתוני הגיוס של החילונים ייקפצו? הצחקת אותי.

נ.ב.
בית זונות? תקרא למה שהולך עם נתוני הגיוס במגזר שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
אני עדיין מחכה שתענה ליתר ההודעה שלי שהבטח אתמול לענות עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
אם באמת יש שם פחות התחמקות משירות צבאי, הרי שזה בין השאר בגלל מסלול בני הישיבות שהוא בית זונות אחד קטן (הייתי כותב "בית זונות אחד גדול" אבל מדובר בשנה ו4 ).

א. לא מדובר במסלול של 16* חודשים. מדובר במסלול של 5 שנים שמתוכו עושים שנה ו4 בצבא. באמת מאמין שאנשי
רמת אביב ג' היו שולחים את ילדיהם ל5 שנים ש"לא ייתנו להם מקצוע בחיים"? אני בספק.
ג. אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים שלך לגבי המילואים..
ד. רק תשימו לב שאני כל פעם אומר 'דתיים', ואתם הופכים אותם למתנחלים. כל זה כשאני די בטוח שרוב הדתיים הם לא
מתנחלים בכלל.
ה. רוב הדתיים הם לא ביינישים.
ו. הביינישים כאן לא מקבלים שום תיוג מ"מובחר" יותר מאשר כל אחד כזה או אחר שעשה צבא.
ז. אז הטענה בעצם היא שאם נעזוב את כל ההתנחלויות ונחזור לגבולות 67' אז נתוני הגיוס של החילונים ייקפצו? הצחקת אותי.

נ.ב.
בית זונות? תקרא למה שהולך עם נתוני הגיוס במגזר שלך.

א+ב: כפרה, איך שלא תהפוך את זה - שירות של 16 חודשים במדים הוא בית זונות. בבית זונות של החילונים, הנח"ל, גם משרתים ארבע שנים (כך לפחות זה היה בגרעין שאני יצאתי אליו), רק שמתוכן שנתיים וחצי במדים, כקרבי. גם זה כמובן לא "נותן מקצוע". אין בייניש שעושה דבר כזה (יש מהם שעוברים לשרת שירות מלא, אבל הם לא העניין פה, אלא הצ'ופר המגזרי שנקרא "מסלול בני ישיבות").
ג: רלוונטי רק למתנחלים, נעזוב את זה.
ד: מקבל את התיקון.
ה: מן הסתם.
ן: הם מקבלים תיוג של לוחמים, אף שבפועל הם משרתים פחות מהבנות שעושות קפה שנה ושמונה.
ז: מאיפה בדיוק הבאת את הקפיצה הלוגית המרתקת הזאת?
נ"ב: איזה מגזר אני מייצג בתחרות המגזרים? את מגזרי חובבי הטקנו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 12:52 
החתול של שרדינגר כתב:

צודק.

אז ככה:
ה"מצפון" הזה שהבחור בסרטון מדבר עליו, איך הוא לא כיוון את כל האנשים עד היום (כולל כיום)? למה למרות שהיהדות הסתמכה במרוצת הדורות על "ספר וחוקים ברבריים ופרימיטיבים" היא כמעט תמיד הייתה המשטר הכי מוסרי באיזור? השואה היא הדוגמה הכי טובה לאנשים שנתנו למוסר האנושי שלהם להוביל אותם. הומניזם במיטבו.

נכון, כל התורה היא לא בגדר טקסט אידיאלי, אלא משיכה לכיוון מוסרי יותר מאשר המצב באותה תקופה (כי מה לעשות, באותה תקופה לאסור לחלוטין עבדות לדוגמה, היה גורם שיקחו את הספר ויזרקו לפח). די ברור לאיזה כיוון התורה מושכת.
ולכן בדיוק יש את התורה שבעל פה. לכן היהדות לא נשארה היהדות המקראית והפכה למה שהיא כיום.
שים לב שהבחור בסרטון מדבר על הנוצרים.
כל מה שחוקק ביהדות קרה בעקבות דיונים כאלו ואחרים מכאן ועד הודעה חדשה.
וכיום, זה לא ש"לוקחים מה שרוצים", אלא התנגשות בין ערכים יהודים מסויימים, שחלק מהרבים ייפסקו שיש עדיפות לערך אחד, בעוד שחלק נוסף יכול לפסוק בדיוק להפך.

אם יש משהו נוסף שלא הגבתי עליו אתה מוזמן להסב את תשומת ליבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
מה נפלתם על רמת אביב ג'? הלוואי שבכל הארץ יהיה אחוזי גיוס כמו שם ובכלל כמו בתל אביב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 14:55 
מתנחל אדום כתב:

:LOL2: :LOL2: :LOL2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: גזענות בפייסבוק
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 14:57 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:

צודק.

אז ככה:
ה"מצפון" הזה שהבחור בסרטון מדבר עליו, איך הוא לא כיוון את כל האנשים עד היום (כולל כיום)? למה למרות שהיהדות הסתמכה במרוצת הדורות על "ספר וחוקים ברבריים ופרימיטיבים" היא כמעט תמיד הייתה המשטר הכי מוסרי באיזור? השואה היא הדוגמה הכי טובה לאנשים שנתנו למוסר האנושי שלהם להוביל אותם. הומניזם במיטבו.

נכון, כל התורה היא לא בגדר טקסט אידיאלי, אלא משיכה לכיוון מוסרי יותר מאשר המצב באותה תקופה (כי מה לעשות, באותה תקופה לאסור לחלוטין עבדות לדוגמה, היה גורם שיקחו את הספר ויזרקו לפח). די ברור לאיזה כיוון התורה מושכת.
ולכן בדיוק יש את התורה שבעל פה. לכן היהדות לא נשארה היהדות המקראית והפכה למה שהיא כיום.
וכיום, זה לא ש"לוקחים מה שרוצים", אלא התנגשות בין ערכים יהודים מסויימים, שחלק מהרבים ייפסקו שיש עדיפות לערך אחד, בעוד שחלק נוסף יכול לפסוק בדיוק להפך.

בעבר אנשים היו חסרי מצפון ומוסר. היום רוב האנשים מחונכים עם מצפון ומוסר, ובדורות האחרונים רובנו מחונכים למוסר גבוה בהרבה מזה שיש לדת.
רוב העמים שהיו באותה תקופה הסתמכו על חוקים פרימיטיביים וברברים, ואני לא יודע כמה אפשר לומר שהיהודים היו הכי מוסריים שבהם בהתחשב בזה שהם השמידו 7 עמים אחרים, ושאין לנו בדיוק גרסא של העמים האחרים שמתארת את היהודים כעם מוסרי, אלא רק המקורות היהודים טוענים שהם צריכים ליהיות כאלה.
מה לעזאזל הקשר בין השואה למוסר הומניסטי? העקרונות שהובילו את השואה הם לאומנות, גזענות ועליונות הגזע הארי(not to be confused with העם הנבחר).
זה כבר לא פרשנויות לסתירות, זה גם פרשנויות לפרשנויות, ופרשנויות לפרשנויות של פרשויות וכך הלאה. אם אתה תגדיר את כל הדרכים שאפשר לפרש את הכתובים כערכים של היהדות, היא ריקה מתוכן. הערכים שכן אפשר לייחס לה חד משמעית הם גזענות, שנאת זרים, רדיפת זרים, הפליית זרים, הפליית נשים וכיו"ב, שיש עשרות אם לא מאות מצוות חוקים והלכות שתומכות בכך, ושום פרשנות של פרשנות לפרשנות לא תשנה את זה.
לא התייחסת למצוות האנטי מוסריות שהבאתי, ולזה שאת היחס ההוגן יחסית שציינת שמקבלים נוכרים שמקיימים 7 מצוות בני נח לא מקבלים כל אלה שמאמינים בדת אחרת, כיוון שמצוות בני נח הראשונה היא איסור עבודה זרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 15:28 
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:

אממ משהו מצחיק?

החתול של שרדינגר כתב:
מתנחל אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:

צודק.

אז ככה:

בעבר אנשים היו חסרי מצפון ומוסר. היום רוב האנשים מחונכים עם מצפון ומוסר, ובדורות האחרונים רובנו מחונכים למוסר גבוה בהרבה מזה שיש לדת.
רוב העמים שהיו באותה תקופה הסתמכו על חוקים פרימיטיביים וברברים, ואני לא יודע כמה אפשר לומר שהיהודים היו הכי מוסריים שבהם בהתחשב בזה שהם השמידו 7 עמים אחרים, ושאין לנו בדיוק גרסא של העמים האחרים שמתארת את היהודים כעם מוסרי, אלא רק המקורות היהודים טוענים שהם צריכים ליהיות כאלה.
מה לעזאזל הקשר בין השואה למוסר הומניסטי? העקרונות שהובילו את השואה הם לאומנות, גזענות ועליונות הגזע הארי(not to be confused with העם הנבחר).
זה כבר לא פרשנויות לסתירות, זה גם פרשנויות לפרשנויות, ופרשנויות לפרשנויות של פרשויות וכך הלאה. אם אתה תגדיר את כל הדרכים שאפשר לפרש את הכתובים כערכים של היהדות, היא ריקה מתוכן. הערכים שכן אפשר לייחס לה חד משמעית הם גזענות, שנאת זרים, רדיפת זרים, הפליית זרים, הפליית נשים וכיו"ב, שיש עשרות אם לא מאות מצוות חוקים והלכות שתומכות בכך, ושום פרשנות של פרשנות לפרשנות לא תשנה את זה.
לא התייחסת למצוות האנטי מוסריות שהבאתי, ולזה שאת היחס ההוגן יחסית שציינת שמקבלים נוכרים שמקיימים 7 מצוות בני נח לא מקבלים כל אלה שמאמינים בדת אחרת, כיוון שמצוות בני נח הראשונה היא איסור עבודה זרה.

פתאום צמח מצופן לכולם? אנחנו מחונכים למוסר גבוה יותר מזה של הדת? תגיד, הסתכלת על העולם שבחוץ כיום?

אין לי כח להסביר למה הנאצים הם "הומניסטים", אבל בסופו של יום יש בעצם שלושה סוגי הומניזם, כשאחד מהם הוא 'הומניזם אבולוציוני' לכם בעצם הנאצים היו הומניסטים.
אם אתה מבלבל בין תורת הגזע הנאצית לבין "העם הנבחר" אז אין לך מושג או בתורת הגזע או במשמעות של "העם הנבחר". גם הנוצרים וגם המוסלמים מכירים בזה שאנחנו "העם הנבחר". מבחינתי זה שנבחרנו לא אומר שאנחנו טובים יותר מעצם זה שנבחרנו, אלא עצם זה שנבחרנו מחייב אותנו להיות טובים יותר.

אתה יכול להביא כמה מצוות אנטי מוסריות שאתה רק רוצה. אני מסתכל על המציאות כיום במגזר שלי וסך הכל אני חושב שמצבנו לא רע כל כך.
נכון, המון חוקים ביהדות נועדו בשביל להפריד אותנו מהגוים, אני לא אשקר לגבי זה.
אבל מבחינת מעמד האישה לדוגמה, מצבנו טוב בהרבה משל המגזרים האחרים לפי דעתי (כשגם אצלנו זה עדיין לא מושלם).

אגב, האיסלאם לדוגמא הוא לא עבודה זרה, ויש כאלה שיגידו שגם הנצרות לא (אני לא אחד מהם).
ויש כמובן את כל חסרי הדת למיניהם, וכך קיבלת רוב עולם שהוא סך הכל בסדר.
ובכל מקרה, אף פעם לא ראיתי אדם דתי שיוצא לרצח עם של בודהיסטים..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 15:35 
סמל אישי של המשתמש
1. אתה יכול לקרוא לנאצים הומניסטים עד מחר, זה לא יעשה אותך צודק.
2. עצם המחשבה בקטגוריות של עמים היא בעייתית, לדרג אותם זה עוד יותר בעייתי, ולשים את עצמך בראש הסולם זה בכלל בעייתי.
לא שזה שקול לתורת גזע במלוא מובן המילה, אבל הריח לא משהו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
מחזק את דבריו של טקנו, ובנוסף:
לא, לא "פתאום" צמח המוסר. הדתות השונות אכן סייעו לבנות את היסודות שלו, כמו גם ההבנה הגלובלית שדברים כמו האינקוויזיציה, השואה, ציד המכשפות, ומאוחר יותר גם גזענות ושובניזם(שאלו היו באמצעות הוגי דיעות שרובם ככולם לא היו יהודים וגם אם כן לא פעלו בשם היהדות או מתוכה), ובעתיד אני מניח שרוב האנשים יתמכו גם בשיוויון וחופש מירבי לכולם, שאלו העקרונות המרכזיים של ההומניזם.
המגזר שלכם אמנם סבבה לעומת האסלאם הקיצוני והחרדים, אבל זהו פחות או יותר. זה עדיין לא המוסר היהודי או "הרוח היהודית" שנאוניסים אמר קהאישה הזאת סותרת, שכן ביהדות יש חד משמעית חוקי ומצוות להתעלל בזרים עובדי עבודה זרה ואף לרצוח אותם במקרים מסויימים. זה שאתם מגדירים את עצמכם יהודים ואתם בוחרים לא לפעול לפי המצוות הללו לא גורם להן להפסיק ליהיות מצוות יהודיות, אלא גורם למוסר שלכם ליהיות גבוה מהמוסר היהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 15:52 
מתנחל אדום כתב:
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:

אממ משהו מצחיק?

כן, מה שכתבת.
אלא אם כן יש לך נתונים מספריים לבסס את הטענה שלך, ואז אני אתנצל.
עד אז, אני אשאר עם המספרים שאני מכיר, שאומרים שמתוך פלוגת הבני"שים שהייתי בה, אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הבני"שים שנשארו לעשות שירות מלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 15:56 
סמל אישי של המשתמש
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:

אממ משהו מצחיק?

כן, מה שכתבת.
עד אז, אני אשאר עם המספרים שאני מכיר, שאומרים שמתוך פלוגת הבני"שים שהייתי בה, אני יכול לספור על כף יד אחת את מספר הבני"שים שנשארו לעשות שירות מלא.

+1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 16:20 
Amit כתב:
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:
Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:

אממ משהו מצחיק?

כן, מה שכתבת.

+1

תלוי בישיבה.
יש ישיבות שבהן יותר מחצי נשארים בצבא ויש ישיבות שבהחלט לא.
אבל עדיין ביינישים במספרים גדולים נשארים בצבא.
אם אני אמצא מקום עם הנתונים אני אפרסם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 16:34 
teknoboy כתב:
2. עצם המחשבה בקטגוריות של עמים היא בעייתית, לדרג אותם זה עוד יותר בעייתי, ולשים את עצמך בראש הסולם זה בכלל בעייתי.

1. תגדיר הומניזם (אם תתן את ההגדרה האמיתית של הומניזם תראה שאני צודק).
2. לא חושב שיש בעיה עם עמים. בסופו של יום תמיד יהיו קבוצות כאלה ואחרות וזה לא משנה אם נקרא להן 'עמים'. אני אפסיק להגיב בנושא רק כי מעצבנת אותי ההקבלה לתורת הגזע. מצטער.
החתול של שרדינגר כתב:
מחזק את דבריו של טקנו, ובנוסף:
לא, לא "פתאום" צמח המוסר. הדתות השונות אכן סייעו לבנות את היסודות שלו, כמו גם ההבנה הגלובלית שדברים כמו האינקוויזיציה, השואה, ציד המכשפות, ומאוחר יותר גם גזענות ושובניזם(שאלו היו באמצעות הוגי דיעות שרובם ככולם לא היו יהודים וגם אם כן לא פעלו בשם היהדות או מתוכה), ובעתיד אני מניח שרוב האנשים יתמכו גם בשיוויון וחופש מירבי לכולם, שאלו העקרונות המרכזיים של ההומניזם.
המגזר שלכם אמנם סבבה לעומת האסלאם הקיצוני והחרדים, אבל זהו פחות או יותר. זה עדיין לא המוסר היהודי או "הרוח היהודית" שנאוניסים אמר קהאישה הזאת סותרת, שכן ביהדות יש חד משמעית חוקי ומצוות להתעלל בזרים עובדי עבודה זרה ואף לרצוח אותם במקרים מסויימים. זה שאתם מגדירים את עצמכם יהודים ואתם בוחרים לא לפעול לפי המצוות הללו לא גורם להן להפסיק ליהיות מצוות יהודיות, אלא גורם למוסר שלכם ליהיות גבוה מהמוסר היהודי.

אז פשוט נקווה שכולם בעתיד יהיו הומניסטים..

ועוד פעם, אנחנו לא 'מחליטים' לפעול רק לפי מצוות מסוימות, אנחנו מתבססים על רוח התורה וההלכה ומקדמים אותה לימינו.
אתה תגיד שלא, אני אגיד שכן, ושתהיה שנה טובה :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:

2. לא חושב שיש בעיה עם עמים. בסופו של יום תמיד יהיו קבוצות כאלה ואחרות וזה לא משנה אם נקרא להן 'עמים'. אני אפסיק להגיב בנושא רק כי מעצבנת אותי ההקבלה לתורת הגזע. מצטער.

1. "זרם חברתי, המאמין כי האדם בעל אופי ייחודי, נשגב, מקודש, ושונה באופן מהותי מטבעם של יתר בעל החיים בעולם ויתר התופעות ביקום, ולפיכך, הטוב העליון אליו יש לשאוף הוא טובת האדם"? אגב, כשחיפשתי הגדרה בויקיפדיה העברית ראיתי שגם יש את השטות על הנאציזם כהומניזם (אני קורא לזה שטות כי די ברור שהמפלגה הנאצית לא עומדת בקריטריון המצוטט לעיל, אלא אם מתפלפלים איתו פלפולים סטייל הגמרא). אני מניח שזה נסמך על כתביו של היידגר, שהוא כנרא האדם ביחיד בעולם שחושב שנאציזם זה הומאני, וכנראה אחד האחרונים שזיהו את טובת המין האנושי עם טובת העם הגרמני.
2. תמרון התחמקות מצוין, הוא עובד כבר עשרות שנים. באמת שאין סיבה להחליף.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 17:49 
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:

1. "זרם חברתי, המאמין כי האדם בעל אופי ייחודי, נשגב, מקודש, ושונה באופן מהותי מטבעם של יתר בעל החיים בעולם ויתר התופעות ביקום, ולפיכך, הטוב העליון אליו יש לשאוף הוא טובת האדם"? אגב, כשחיפשתי הגדרה בויקיפדיה העברית ראיתי שגם יש את השטות על הנאציזם כהומניזם (אני קורא לזה שטות כי די ברור שהמפלגה הנאצית לא עומדת בקריטריון המצוטט לעיל, אלא אם מתפלפלים איתו פלפולים סטייל הגמרא). אני מניח שזה נסמך על כתביו של היידגר, שהוא כנרא האדם ביחיד בעולם שחושב שנאציזם זה הומאני, וכנראה אחד האחרונים שזיהו את טובת המין האנושי עם טובת העם הגרמני.
2. תמרון התחמקות מצוין, הוא עובד כבר עשרות שנים. באמת שאין סיבה להחליף.

1. כשאומרים טובת האדם מדברים על המין האנושי? החברה האנושית? או האינדיבידואל האנושי? רוצה לקרוא לזה פלפולים של גמרא. שיהיה לבריאות.
2. איזה תמרון? העמים? או זה שמעצבנת אותי ההקבלה של היהדות לנאציזם? אם מדובר בראשון אז אני אדבוק בו. אם מדובר בשני אז מה לעשות, באמת שקשה לי עם ההקבלה לנאציזם כשבשבילי היהדות היא הכל חוץ מזה.. בטח כשזה מגיע מאדם יהודי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 18:19 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
1. כשאומרים טובת האדם מדברים על המין האנושי? החברה האנושית? או האינדיבידואל האנושי? רוצה לקרוא לזה פלפולים של גמרא. שיהיה לבריאות.

נאציזם לא מתיישב עם אף אחד מהנ"ל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 18:49 
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:

תלוי את מי שואלים :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 19:37 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:

תסביר בבקשה איך נאציזם מתיישב עם הגדרת ההומניזם.
יש לי הרגשה שלא מעט אנשים בעולם הרחב יכולים להיעלב ממה שכתבת.

למען הסר ספק, "תלוי את מי שואלים :סמיילי מעשן:" זה לא הסבר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2012, 19:48 
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:

תסביר בבקשה איך נאציזם מתיישב עם הגדרת ההומניזם.
יש לי הרגשה שלא מעט אנשים בעולם הרחב יכולים להיעלב ממה שכתבת.

למען הסר ספק, "תלוי את מי שואלים :סמיילי מעשן:" זה לא הסבר.

ציטוט:
למרות שלא נהוג לראות אידאולוגיות גזעניות כהומניסטיות, יש בהן אלמנטים ברורים של הערצת האדם. בניגוד לזרמים האחרים של ההומניזם, זרם זה שולל את הזכות לשוויון של בני האדם וגורס כי ישנם בני אדם נעלים מול בני אדם נחותים. זרם הדרוויניזם החברתי הוא היחיד שלא קיבל את השראתו רק מן הדת אלא גם מעיוות של המדע, ובעיקר מעיוות של האנתרופולוגיה ומדעי החיים (מדענים מתייחסים לדרוויניזם החברתי כאל פסבדו-מדע). תומכי הזרם רואים במין האנושי מין שמצוי בתהליכי אבולוציה בלתי פוסקת, כמו שאר המינים שבטבע ולפיכך נתון המין האנושי בכל עת במלחמת קיום על משאבים, שבה רק החזקים ביותר ישרדו, לאחר שיביסו את החלשים (בביולוגיה אבולוציונית המתאים שורד, לא בהכרח החזק, ולא באמצעות כוח מכוון). הדרוויניזם החברתי החל להתבסס במחצית המאה ה-19, ועד מהרה השפיע על חלקים מהאליטות, כגון תומכי הקולוניאליזם של המעצמות הימיות, חלק מהתנועה הפרוגרסיבית בארצות הברית [דרוש מקור] ובמיוחד עמד בבסיס האידאולוגיה הנאצית בגרמניה. כך, שאיפתה של התנועה הנאצית הייתה להשביח את המין האנושי על ידי טיהור אתני, השארת הגזע הארי והכחדת הגזעים הנחותים (לטענתם), כגון היהודים, הצוענים והשחורים, שסיכנו לדעתם, את חוסנו של המין האנושי בכלל ושל הגזע הארי בפרט. הזרם ספג מהלומה קשה לאחר תבוסת גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, אך הדים לקיומו המשיכו להתקיים לאחריה, כגון במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה ובתנועות גזעניות ונאו-נאציות ברחבי העולם. בשנים האחרונות, עם התפתחות מדעי הגנטיקה והרפואה, ניתן למצוא הדים של דמיון לדרוויניזם החברתי, אם כי לא באופן גזעני, אצל אנשים שמשתמשים בבדיקות גנטיות ולעתים גם בהפלת עוברים בעלי מומים קשים, כדי לתכנן את משפחתם. כל זאת, כדי למנוע מהם, מבני משפחתם, ומהחברה בכלל, את הסבל שעלול להיגרם כתוצאה מלידת תינוק שצפויים לו חיים קצרים ו/או מלאי ייסורים. ישנם אנשים ששואפים לפתח את תחום הגנטיקה כדי לאפשר להורים לבחור עבור צאצאיהם תכונות כגון צבע שיער, צבע עיניים, יכולות אתלטיות, יכולות שכליות וכיוצא באלה. ראו גם אאוגניקה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 127 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 9 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: