Kyahs כתב:
מתנחל אדום כתב:
ב. חלקם הגדול של הביינישים נשאר לעשות שירות מלא.

אממ משהו מצחיק?
החתול של שרדינגר כתב:
מתנחל אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
אני עדיין מחכה שתענה ליתר ההודעה שלי שהבטח אתמול לענות עליה.
צודק.
אז ככה:
ה"מצפון" הזה שהבחור בסרטון מדבר עליו, איך הוא לא כיוון את כל האנשים עד היום (כולל כיום)? למה למרות שהיהדות הסתמכה במרוצת הדורות על "ספר וחוקים ברבריים ופרימיטיבים" היא כמעט תמיד הייתה המשטר הכי מוסרי באיזור? השואה היא הדוגמה הכי טובה לאנשים שנתנו למוסר האנושי שלהם להוביל אותם. הומניזם במיטבו.
נכון, כל התורה היא לא בגדר טקסט אידיאלי, אלא משיכה לכיוון מוסרי יותר מאשר המצב באותה תקופה (כי מה לעשות, באותה תקופה לאסור לחלוטין עבדות לדוגמה, היה גורם שיקחו את הספר ויזרקו לפח). די ברור לאיזה כיוון התורה מושכת.
ולכן בדיוק יש את התורה שבעל פה. לכן היהדות לא נשארה היהדות המקראית והפכה למה שהיא כיום.
שים לב שהבחור בסרטון מדבר על הנוצרים.
כל מה שחוקק ביהדות קרה בעקבות דיונים כאלו ואחרים מכאן ועד הודעה חדשה.
וכיום, זה לא ש"לוקחים מה שרוצים", אלא התנגשות בין ערכים יהודים מסויימים, שחלק מהרבים ייפסקו שיש עדיפות לערך אחד, בעוד שחלק נוסף יכול לפסוק בדיוק להפך.
אם יש משהו נוסף שלא הגבתי עליו אתה מוזמן להסב את תשומת ליבי.
בעבר אנשים היו חסרי מצפון ומוסר. היום רוב האנשים מחונכים עם מצפון ומוסר, ובדורות האחרונים רובנו מחונכים למוסר גבוה בהרבה מזה שיש לדת.
רוב העמים שהיו באותה תקופה הסתמכו על חוקים פרימיטיביים וברברים, ואני לא יודע כמה אפשר לומר שהיהודים היו הכי מוסריים שבהם בהתחשב בזה שהם השמידו 7 עמים אחרים, ושאין לנו בדיוק גרסא של העמים האחרים שמתארת את היהודים כעם מוסרי, אלא רק המקורות היהודים טוענים שהם צריכים ליהיות כאלה.
מה לעזאזל הקשר בין השואה למוסר הומניסטי? העקרונות שהובילו את השואה הם לאומנות, גזענות ועליונות הגזע הארי(not to be confused with העם הנבחר).
זה כבר לא פרשנויות לסתירות, זה גם פרשנויות לפרשנויות, ופרשנויות לפרשנויות של פרשויות וכך הלאה. אם אתה תגדיר את כל הדרכים שאפשר לפרש את הכתובים כערכים של היהדות, היא ריקה מתוכן. הערכים שכן אפשר לייחס לה חד משמעית הם גזענות, שנאת זרים, רדיפת זרים, הפליית זרים, הפליית נשים וכיו"ב, שיש עשרות אם לא מאות מצוות חוקים והלכות שתומכות בכך, ושום פרשנות של פרשנות לפרשנות לא תשנה את זה.
לא התייחסת למצוות האנטי מוסריות שהבאתי, ולזה שאת היחס ההוגן יחסית שציינת שמקבלים נוכרים שמקיימים 7 מצוות בני נח לא מקבלים כל אלה שמאמינים בדת אחרת, כיוון שמצוות בני נח הראשונה היא איסור עבודה זרה.
פתאום צמח מצופן לכולם? אנחנו מחונכים למוסר גבוה יותר מזה של הדת? תגיד, הסתכלת על העולם שבחוץ כיום?
אין לי כח להסביר למה הנאצים הם "הומניסטים", אבל בסופו של יום יש בעצם שלושה סוגי הומניזם, כשאחד מהם הוא 'הומניזם אבולוציוני' לכם בעצם הנאצים היו הומניסטים.
אם אתה מבלבל בין תורת הגזע הנאצית לבין "העם הנבחר" אז אין לך מושג או בתורת הגזע או במשמעות של "העם הנבחר". גם הנוצרים וגם המוסלמים מכירים בזה שאנחנו "העם הנבחר". מבחינתי זה שנבחרנו לא אומר שאנחנו טובים יותר מעצם זה שנבחרנו, אלא עצם זה שנבחרנו מחייב אותנו להיות טובים יותר.
אתה יכול להביא כמה מצוות אנטי מוסריות שאתה רק רוצה. אני מסתכל על המציאות כיום במגזר שלי וסך הכל אני חושב שמצבנו לא רע כל כך.
נכון, המון חוקים ביהדות נועדו בשביל להפריד אותנו מהגוים, אני לא אשקר לגבי זה.
אבל מבחינת מעמד האישה לדוגמה, מצבנו טוב בהרבה משל המגזרים האחרים לפי דעתי (כשגם אצלנו זה עדיין לא מושלם).
אגב, האיסלאם לדוגמא הוא לא עבודה זרה, ויש כאלה שיגידו שגם הנצרות לא (אני לא אחד מהם).
ויש כמובן את כל חסרי הדת למיניהם, וכך קיבלת רוב עולם שהוא סך הכל בסדר.
ובכל מקרה, אף פעם לא ראיתי אדם דתי שיוצא לרצח עם של בודהיסטים..