villa crespo כתב:
MENTELCASE כתב:
כל מי שמתלונן שבשבע לא מעודדים, מוזמן לבוא ולהרים את העידוד.
זה ממש לא בעיה לשיר כשכולם מסביבך שרים.
נראה אותכם מתחילים את השירה וגוררים אחריכם את שאר היציע.
שלא לדבר על העובדה שחלק גדול משער 5 גם לא מעודד,
או שהרבה פעמים הם עסוקים לעודד את עצמם עם שירים שאף אחד לא מכיר או אוהב.
יושבי שער שבע הרעידו את בלומפילד כשאתם הרעדתם את החיתול.
חוצפנים
זה נכון שהרבה יותר קשה לעודד כשלא מעודדים סביבך, אבל מה הקשר?
אם שער 7 לא מעודד כמעט, מסיבותיו הוא, אז לפחות שלא יתלונן על בחירת השירים.
ואתה יודע, בשנות ה- 80 כבר היו מצלמות. אני חייב לראות את בלומפילד רועד. הייתי במשחקים בבלומפילד עם 20 אלף אוהדים. עידוד ורעד לא היו בו יותר מדי עד שהתחילה כאן התארגנות בכל מה שקשור לעידוד.
ויובל, אף אחד כאן לא אומר שאסור להעביר ביקורת, אבל תנו פיתרון. אני גם מסכים איתך שחשוב לשיר לשופט לא פחות ואפילו יותר מלעודד. אבל הנה, זו שוב הבעיה. אם קהל שלהם היה שורק בוז, אז לא היית מתייחס ל- 100 איש שמעודדים באותו רגע, אבל הבעיה היא שיש 100 אוהדים שמעודדים עוד חלק שמעודדים לפעמים ורוב מוחלט שמקסימום צועק יש בגולים. וזאת הבעיה. גם אם העידוד יתבצע בצורה אידיאלית לתפיסתך.
ואני חוזר לעניין השירים. יש 5 להיטים (שגם הם כולם כבר שחוקים). מה אתם מציעים לעשות בשאר הזמן? לשתוק? אז מנסים שירים חדשים, בתקווה שחלק יתפסו. וכן, יש שירים שתפסו רק בגלל רגע מומנטום במשחק שגרם לאחרים להצטרף. וזו ההוכחה הכי גדולה לכך שאנחנו צודקים. כי כששרים, זה אשכרה עובד.
את החלק השני והחדש יותר של "כשאת עולה למגרש" ניסו בקומץ העליון במשך תקופה ארוכה, עד שפתאום במשחק אחד בפ"ת כולם הצטרפו והוא הפך ללהיט.
יש פה שלושה נושאים שונים:
1. הקטע של הלחץ על השופט. אני כמובן מסכים איתך, כולם אשמים. אלה ששותקים וממשיכים לשתוק, ואלה ששרים וממשיכים לשיר. אבל תסכים איתי שיותר מתבקש שמי שגם ככה פותח את הפה, ולקח על עצמו להיות אקטיבי במשך כל המשחק, יתפנה לרגע מעידוד ויקלל את השופט? והאמת שאני פחות מצפה לשינוי ממי שמעודד ויותר ממי שמכתיב את העידוד בזמן המשחק. הם שולטים לבד על כמה מאות אוהדים ובמקום להיות עם היד על הדופק בהקשר של השופט עסוקים יותר בשיר ובעידוד.
ושוב, אם יש 8000 אוהדים במשחק ורק 100 מקללים את השופט, אז כל ה-7900 אחרים אשמים באותה מידה.
2. הכנסת שירים ליציע. לא אמרתי בשום מקום שלא צריך להכניס שירים חדשים. יש לי הערכה עצומה כלפי כל מי שאחראי על הנושא הזה בקהל, וכמות הלהיטים שנכנסו בקהל של הפועל הוא גבוה יותר מבכל שאר הקהלים ביחד. יש לי רק בעיה עם התופעה שהתחילה בעונה שעברה, שבה שירים חדשים מוכנסים בכוח. בכוח זה אומר ששרים אותם למעלה מ-20 דקות במשחק, ברגעי מפתח שבהם הקבוצה זקוקה לדחיפה מהקהל כשאת זה אפשר להשיג רק דרך הלהיטים, במשחקים חשובים. מה לעשות, שיר חדש לא ישירו אוהדים מחוץ לקומץ. ובנוסף, ואני יכול לומר את זה בתור אחד שנמצא מחוץ לקומץ, זה גורם לאנטגוניזם מצד שאר הקהל ופוגע בעידוד גם לטווח הארוך. שוב אני אתן לך את אותן שלוש דוגמאות (ראפיד בבית, עכו בחוץ, רמה"ש), תגיד לי אם הייתה הצדקה לדבר כזה. אי אפשר היה להכניס את אותם שירים בלי קידום כזה אגרסיבי וחסר פרופורציות? הרי עד העונה שעברה נכנסו המון שירים גם בלי המנהג הזה.
3. החידוש ל"הפועל עולה". באמת, זה לדעתי הלהיט הכי גדול אי פעם בישראל, וזה השיר מספר אחד שלנו. רואים את התגובות ביציע ובפורום לשינוי הזה. צריך להחזיר אותו בתור השיר בעלייה למגרש ואחרי שערים. בתור השיר שחותם את המחצית (שזה נחשב בזמן משחק) חשבתי מזמן שהוא מיותר.