אינפקציה כתב:
שלום עכשיו היא תנועה ציונית,שממש לא עושה דה לגיטימציה לישראל.
היא עושה דה לגיטימציה לשטחים,שהרי הם לא ישראל.
אפשר להתווכח על עניין הדה לגיטימציה ש'שלום עכשיו' עושה לישראל (גם אם בהודעה שלך אתה אומר/תגיד שאי אפשר).
בכל מקרה מדובר כאן בתנועה שמסתמכת על משוואת קסמים שלא קיימת: אין התנחלויות=יש שלום=יש מלא מלא כסף למדינה.
נעזוב את זה שחזרה לגבולות 67' תיצור מצב של מיליוני פלסטינים שוחרי שלום ואוהבי אדם (ובעיקר אותנו!) שנמצאים קילומטרים ספורים מהמרכז בעמדת גובה (ולא שצריך, אבל ליתר בטחון אני מקווה שיוציאו 'כיפת ברזל' משופרת ו'מעיל רוח' למטוסים מנתב"ג).
אני אוהב את עניין הכספים.
כבר יצאו אינספור דוחות שבין אם מסבירים את התקצוב להתנחלויות, ובין אם מראים שיש יישובים בתוך שטח המדינה שמקבלים לא פחות. אבל כל מה שאני יכול לעשות זה להעיד על החיים שלנו כאן באופן אישי:
לאור העובדה שגרתי גם אצלי בהתנחלות וגם בירושלים אני יכול להגיד שהדבר היחיד שאנחנו באמת מקבלים עליו סבסוד מהמדינה אלו מחירי הנסיעה בתחבורה ציבורית (שאני מבטיח לכם שלא בדיוק מדובר בהון עתק, ומה גם שלמרות שאני גר ביישוב המונה כ-10,000 תושבים יש לנו מכאן אוטובוס רק פעם בשעה במקרה הטוב).
אבל כמובן שאף אחד לא יציין את מאות השקלים שאנו משלמים באופן קבוע בשביל תקציב 'שמירה' ("כי אתם גרים איפה שאתם לא אמורים"- ומה אם היינו מתפנים? קו הגבול לא היה מגיע לירושלים/למרכז? ואחרים לא היו צריכים לשלם?).
לפי מיטב הבנתי 'שלום עכשיו' מקדמת פינוי משטחי יו"ש.
אז לא נעסוק כרגע בפן ההיסטורי והרגש הסנטימטלי שיש ללא מעט אנשים לשטחים האלה. וכמובן שלא נעסוק חס וחלילה בפן המוסרי של גירוש אנשים מבתיהם, כי הרי ערבים זה פשע לגרש מהבתים (ובצדק), אבל 300,000 יהודים שהמדינה שלחה ליהודה ושומרון זה בסדר גמור לגרש.
אני באופן כללי מנסה להבין איך מדינה שלא הסתדרה עד היום עם קליטה של פחות מ
10,000 איש אמורה לקלוט מעל ל
300,000 איש?
אשמח לפיתרון הקסמים של 'שלום עכשיו'.