יובל כתב:
redrony כתב:
סו אלן כתב:
יובל כתב:
רק אותי מרתיח שאת ידין מושיבים ביציע (או מאיימים בכך), ואדל שנהג באותה צורה, לא רק שלא עשו לו כלום אלא גם קיבל כפרס את סרט הקפטן?
כן.
אם אני זוכר ומבין נכון, אדל, להבדיל מידין, לא מדבר בכל תחילת עונה שהוא רוצה לעזוב את הקבוצה, לא עושה שביתות איטלקיות פעם בעונה ולדעתי (ועל זה אני לא סגור), הגיע בהעברה חופשית והפועל לא שמו עליו שקל חוץ ממשכורת.
אני לא בטוח שאני בעד הטקטיקה של להושיב שחקנים ביציע אם הם לא מתיישרים לפי המועדון כל עוד יש להם חוזה, אבל אל תשוו בין ידין לאדל.
אדל שחקן כדורגל מקצוען. אביחי ידין משחק בקקה כבר שנתיים.
איך זה רלוונטי כמה שילמו עליו? הרבה יותר רלוונטי, למשל, כמה השחקן מרוויח. לאדל יש את השכר הכי גבוה במועדון, שכר מנופח וחסר פרופורציות, ובכל זאת הוא לא היה מוכן לדבר בכלל על חוזה מוארך ומקוצץ. לידין יש חוזה הרבה יותר סביר.
חוץ מזה שידין נתן "קצת" יותר להפועל מאשר אדל, ואם יש מישהו שצריך לנהוג בו ביד רכה יותר, זה ידין.
רלוונטי מאוד. שאתה משלם על שחקן כסף שאתה מביא אותו, אתה מצפה להחזיר מתישהו את ההשקעה. אני מתכוון כרעיון של מודל לטווח ארוך.
למה שאדל יקצץ דולר? זו הפרנסה שלו, חתמו איתו חוזה, שיעמדו בו (אני כבר לא מדבר על זה שהוא תופס מקום של זר מבחינה מקצועית).
הפועל לא מתנערים מהחוזה של ידין. הם ישלמו כל שקל.
הויכוח היחידי פה הוא מוסרי. האם קבוצה יכולה לעשות נזק כזה גדול לשחקן בדמות חיסול שנה מהקריירה שלו?
פה אני לא חד משמעי. גם אם לשחקן יש סעיף בחוזה שמכריח את הקבוצה לשלב אותו באימונים, אף אחד לא יכול להכריח את המאמן לשלב אותו בסגל. לכן, כמו שקבוצות לא מחזיקות שחקנים בכח אפילו שהם לא סיימו חוזה כי הן רוצות להיות חכמות ויודעות שלא ימקסמו את הפוטנציאל של השחקן במקרה הזה, גם השחקנים צריכים להתנהג בחוכמה מבחינת הקריירה שלהם.
אני כן חושב שחשוב ששחקן יידע שגם לו יש מה להפסיד, מצד שני, אז בעצם תוקף של חוזה הוא לא רלוונטי אם בשנה האחרונה מכריחים אותך לעבור בשביל לעשות עליך כסף או להאריך את החוזה.
הבעיה עם ידין היא אחרת. למה בעצם הוא לא רוצה לחתום על חוזה חדש? הרי הפועל לא מונעים ממנו להתקדם. אם הוא היה מביא קבוצה באירופה הוא היה משתחרר ואם הוא יחתום על חוזה חדש ותהיה קבוצה עוד שנה הוא גם יוכל ללכת (סעיף שחרור מסויים אני מניח). אין לו קבוצה כזו והוא בכל זאת לא מוכן לחתום על חוזה יפה מאוד (לפי הפירסומים) שהפועל מציעים לו.
תעשו אחד ועוד אחד ותבינו ש:
1. הבן אדם תאב בצע בצורה לא הגיונית
2. לא רוצה יותר לשחק בהפועל ומוכן לגמור את העונה הזו וללכת
3. מחזיק בהצעה גדולה יותר מקבוצה ישראלית שאנחנו מבינים שזו לא עירוני רמה"ש וכנראה גם לא אשדוד.
בהנחה שהתיאוריה המבריקה שלי נכונה, עדיין יש לך אליו סמפטיה?