אוגוסטוס היל כתב:
לא דומה ל 2008.
ובכלל, הקבלות זה כזה ניינטיז
הקבלות אף פעם לא רלבנטיות אחד לאחד אבל זה כן נותן פרספקטיבה על כל הציפיות שלנו בתחילת עונה ועל חוסר הודאות שיש במצבים כמו השנה (כשאתה מביא למעשה 4 זרים חדשים + 5 ישראלים חדשים ברוטציה).
בתחילת עונה הפנטזיות נוטות להשתלט על רובנו ומיד אנחנו מדמיינים במוחנו את דג'מבה שכבר הוכתר פה לקשר האחורי הכי טוב שהיה בישראל אחרי משחק אחד, חנן ממן "היורש של גילי" (פחח), טב"ח "הכישרון הכי גדול בליגה", דנין "המגן הישראלי הטוב בליגה", ויקטור שחזר חלוץ ממפ"ת, חיימוביץ' שנדמה לי שאני אמרתי שתמיד הזכיר לי את גרשון (ובינתיים נראה שמור שושן מקדים אותו ברוטציה) וכו'.
ויותר מזה, אנחנו ממהרים בכל פגרה לספר שבעצם התחזקנו ולעשות השוואות לא תמיד מבוססות. לקחת שחקנים סופר חשובים בהפועל שעזבו ולהגיד שלא נחלשנו כי הבאנו במקומם X זה בדרך כלל לא תופס.
לפחות עבורי ה-"הקבלות" האלה (או סתם לימוד מהעבר) כן מכניסות את הדברים לפרופורציה. מתוך 4 זרים חדשים (ולצורך העניין פנטסיל מגיע כזר חדש) הסיכוי שלך להצליח עם רובם/כולם הוא נמוך עד אפסי. גם עם הישראלים ההיסטוריה מלמדת שהסיכוי שלך להחליף שחקנים כמו טוטו-אביחי-קנדה בשחקנים ברמתם הוא לא גבוה במיוחד.
אגב, ב-2008 למשל אנשים עד איזה מחזור 5-6 חשבו שאנחנו קבוצה מצוינת שפשוט לא התחברה. או שצריך לשים את אבדג'י בעמדה אחרת (אחרי כל משחק דיון של עשרה עמודים על העמדה של אבדג'י) וכל מיני עניינים כאלה ואז הכל יסתדר.
כדי להסתכל על ההווה בביקורתיות חייבים לזכור את העבר.