הפועל כתב:
היחידים שמסתכלים פה בהגזמה זה אנשי העירייה שבגלל תאונה אחת אחרי שנים ארוכות מגיבים בחוסר פרופורציה.
בוא ננסה לחשוב על דוגמה מקבילה. נניח שמחר בסניף שופרסל אחד בתל אביב קורית תאונה נוראה, ואיזו זקנה מידרדרת עם העגלה ונחבלת קשות. ומתברר שזה בגלל שהגלגלים את העגלה לא עמדו באיזה תקן ישראלי חדש כלשהו.
שופרסל מודיעה בתגובה על הפסקת השימוש בכל העגלות בסניפים בתל אביב עד להחלפתן בעגלות שעומדות בתקן החדש. הלקוחות יכולים בינתיים לסחוב שקיות לבד, לא נורא.
מה נשמע יותר לא הגיוני -
שרק העגלות בתל אביב לא בסדר?
או שבגלל תאונה אחת בעגלה אחת אחרי שמשתמשים באותן עגלות עשרות שנים יפסיקו בבת אחת את השימוש בעגלות במשך חודשים עד שיגיעו חדשות?
אני לא אומר שהם לא היו עושים את זה. אני רק אומר שזה כסת"ח ברור בשביל התקשורת.
אני אשפר לך את הדוגמא:
אם היו מגלים שהדבר המתקפל הזה שילדים יושבים בו בעגלת הסופרמרקט, פעם בכמה שנים זה נשבר בגלל שזה לא עומד ב"תקן חדש כלשהו" (או במילים אחרות, לא בנוי מספיק טוב או חזק), והתינוק נופל ונפצע קשה או מת, אז מה היו עושים? לא מפרקים את הדבר הזה או מחליפים את כל העגלות? עוצרים את השימוש בהן? או שרק היו מזהירים אנשים "אל תשימו את הילד" ואם במקרה מישהו שם כי לא שמע את ההזהרה, או כי זלזל, והתינוק מת, אז לא נורא, סטטיסטיקה?
בקיצור, התקן פה זה לא העניין. התקן נועד למנוע תאונות שניתן למנוע. העניין הוא שסל שיש סיכוי שלא יעמוד בהטבעה, ויפול העמוד, עם אפשרות פגיעה קשה בכל מי שמטביע, חייבים לפרק אותו כדי שלא תקרה הטרגדיה הזאת, גם אם הסיכוי הוא נמוך יחסית.