תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:22

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: עוד בושה מטעם משרד החינוך
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 17:56 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
לא נהנה להיות פרקליטו של השטן, אבל כשפגזי הקלישאות נרגעים (למשל, הודעה בלי "החרדים מקבליםםםם!!!11 או "זה לא נעים לראות גן סגור") אני לא ממש מוצא מקום בלב לרחם על בית הספר אולי היקר בארץ שהחליט לקום באיזור מגורים של עשירים ונועד לשרת עשירים.

אגב, להשוות את תקציב משרד החינוך כולו שלמיטב ידיעתי 94% ממנו תקוע על משכורות, למימון שאתם מבקשים זה קצת דמגוגיה. זה מה שמלמדים בבי"ס למנהיגות?

אתה בכלל יודע משהו על הבית ספר ? שאתה ככה מדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 18:05 
זה ה"בשדרות כבר היית" שלכם?
כתבתי משהו לא נכון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 18:08 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
כתבתי משהו לא נכון?

מלא,

"אולי הכי עשיר בארץ" שטויות, בבית ספר יש ילדים מכל הארץ ומכל הסוגים, אין שום הזכור לכסף לא בהרשמה ולא בכלום.
בית ספר מדהים,חינוך מדהים, אנשים שמנהלים אותו הם אנשים מדהימים שעושים עבודה נהדרת.

דרך אגב רוב האנשים במשרד החינוך היו בעד לשלם לנו אבל השר שעומד בראש כנראה נכנס לאיזה משהו שאף אחד לא מבין.
בכל מקרה אני מתפלל שעד יום חמישי ייאספו את הכסף בשביל שאני וחבריי נוכל להמשיך ללמוד בבמקום המדהים הזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
red in blood כתב:
ניחוש פרוע - לא יכול להיות מצב בו ל-100% מהתלמידים יש מלגה.
דהיינו, לילדים עם כסף יש יתרון בקבלה.

וזה בא ממשהו שלמד בהדרים :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 19:06 
iHapoelist כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
כתבתי משהו לא נכון?

מלא,

"אולי הכי עשיר בארץ" שטויות, בבית ספר יש ילדים מכל הארץ ומכל הסוגים, אין שום הזכור לכסף לא בהרשמה ולא בכלום.
בית ספר מדהים,חינוך מדהים, אנשים שמנהלים אותו הם אנשים מדהימים שעושים עבודה נהדרת.

דרך אגב רוב האנשים במשרד החינוך היו בעד לשלם לנו אבל השר שעומד בראש כנראה נכנס לאיזה משהו שאף אחד לא מבין.
בכל מקרה אני מתפלל שעד יום חמישי ייאספו את הכסף בשביל שאני וחבריי נוכל להמשיך ללמוד בבמקום המדהים הזה

מתוך ה'מלא' יצא רק חצי משפט שגם אותו לא הצלחת לצטט. אני מתחיל לחשוב שאולי הגיע הזמן שתעבור לבי"ס אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 19:21 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
iHapoelist כתב:
לא תתפוס אותי כתב:
כתבתי משהו לא נכון?

מלא,

מתוך ה'מלא' יצא רק חצי משפט שגם אותו לא הצלחת לצטט. אני מתחיל לחשוב שאולי הגיע הזמן שתעבור לבי"ס אחר.

חחח אתה רציני, הסברתי לך בתוך ההודעה את הטעויות שלך.
אני מתחיל לחשוב שכדאי לך לקרוא הודעות כמה פעמים.
אני לא מבין איך אתה קובע דברים אם אתה לא לומד בבית הספר, זה כמו שאני יגיד לך שלדעתי חנן ממן שחקן גרוע מבלי לראות משחק אחד שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 20:50 
במקום להקשיב או ךהסביר אתה מבלבל את המוח. לא כתבתי שזה הית הספר הכי עשיר בארץ אלא "אולי הכי יקר בארץ". עכשיו תעשה עם זה מה שאתה רוצה, ותשתדל לא לנפנף ב5%(ביום הכי טוב) שלומדים תחת מלגה בכל הזדמנות שיש לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 20:57 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
במקום להקשיב או ךהסביר אתה מבלבל את המוח. לא כתבתי שזה הית הספר הכי עשיר בארץ אלא "אולי הכי יקר בארץ". עכשיו תעשה עם זה מה שאתה רוצה, ותשתדל לא לנפנף ב5%(ביום הכי טוב) שלומדים תחת מלגה בכל הזדמנות שיש לך.

אתה מדבר בתור מנהל בית הספר שיודע את האחוזים ? הייתי מבין אם היית תלמיד או משהו שיודע משהו מבית הספר אבל ככה אתה קובע דברים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 21:01 
זה טיעון של גנון, למה את נועם שחם לא שאלת אם הוא לומד בבית הספר? כי הוא היה בצד שלך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 21:03 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
זה טיעון של גנון, למה את נועם שחם לא שאלת אם הוא לומד בבית הספר? כי הוא היה בצד שלך?

כי הוא אמר משהו לגביי כל הבתי ספר הפרטיים, אתה קובע על פי אחד ואומר כל מיני דברים שהם לא נכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 21:17 
אז אתה תךמיד של בית הספר - כמה תלמידים נמצאים על מלגה מלאה? האם הכסף שמבקשים הוא עבור מלגות בלבד או עבור ילדי העשירים מכפר שמריהו שלומדים שם?

כמה תלמידים מדרום לרמלה לומדים שם? מצפון לחדרה? למה שכספי המסים שלהם יממנו אותך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 21:28 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:
אז אתה תךמיד של בית הספר - כמה תלמידים נמצאים על מלגה מלאה? האם הכסף שמבקשים הוא עבור מלגות בלבד או עבור ילדי העשירים מכפר שמריהו שלומדים שם?

כמה תלמידים מדרום לרמלה לומדים שם? מצפון לחדרה? למה שכספי המסים שלהם יממנו אותך?

אני לא חושב שיש ילדים בכספר שמריהו, אתה כנראה חושב שמדובר באיזה משהו של מליונרים אבל לא.
ואני בכלל לא עשיר ממש ממש לא, פשוט הלכתי להרשמה נורא אהבתי את הבית ספר,התקבלתי ואחריי זה עשיתי את המאמצים הנוספים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 23:23 
לת"א, לא הבנתי, אתה מכיר את בית הספר ואת נושא שכר הלימוד שם? (אל תשכח, אגב, שזה גם פונקציה של תקצוב ממשלתי. אם משרד החינוך לא מעביר כסף ההורים משלמים יותר מכיסם).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 23:54 
סמל אישי של המשתמש
iHapoelist כתב:
red in blood כתב:

ממש לא נכון,
יש תהליך הרשמה ארוך מאוד, יש התנסות בבית ספר, מבחנים וכו'.
שום קשר לכסף בהרשמה.

ודרך אגב אני לא מבין זה שמעליי מה הקטע שלך, בית משפט עליון קבע שמרד החינוך צריך לשלם, משרד החינוך עובר על החוק בורח.
ומדובר שמשרד חינוך צריך לשלם 2 מליון מה37 מליארד תקציב שלו.(לישיבות הם בטח מביאים פי 50)

שוב, יכול להיות מצב בו 100% מהתלמידים יהיו עם מלגה?
אם התשובה היא לא, לילדים עם כסף יש יתרון.

בוא ננסח את זה אחרת - שכר הלימוד הוא 35 אלף ש"ח לשנה (תקן אותי אם אני טועה).
כמות האנשים שיכולה להרשות לעצמה את זה היא אולי 10% מהאוכלוסיה.
לפי חישוב זה, אמורים להיות בבית הספר שלך 90% תלמידים על מלגה, כשרובם על מלגה מלאה.
אני מניח שזה לא המצב (ושוב, תקן אותי אם אני טועה).

נערך לאחרונה על ידי red in blood בתאריך 22 אוגוסט 2012, 00:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 23:56 
לא התעמקתי, קראתי לפניכמה שנים כתבה או שתיים. אם זה בית הספר של הבן של שולה אלוני, אז הם לוקחים שלושים אלף לשנה ולא במקרה הקימו אותו באיזור השרון. לא בקיא במספרי המלגות אבל ברור לי שזה בלוף. אין אפילו קריטריון כתוב באתר.
אתה חושב שהכסף מהממשלה בא לממן מלגות בלבד? אתה חושב שבששת אחוזי התקציב שנשארו למשרד החינוך הוא צריך לחלק את העוגה עם בי'ס פרטי יקר מאוד שלא הוקם באיזור עדיפות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2012, 23:57 
סמל אישי של המשתמש
ירדן כתב:
red in blood כתב:

וזה בא ממשהו שלמד בהדרים :D

בית ספר ציבורי לחלוטין.
האוכלוסיה עשירה (וכעת הרבה יותר ממה שהיה כשלמדתי שם), אבל הבית ספר ציבורי ואין יתרון בקבלה לשום תלמיד בהתאם לכסף שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 00:02 
סמל אישי של המשתמש
נועם שחם כתב:
red in blood כתב:
כמו שאמרתי, זה הדיון על הפרטה.

במצב שאתה אמרת בעיקרון המדינה פותרת את עצמה ע"י הפנייה לבתי ספר פרטיים.
אם יש וואקום (ויש) המדינה צריכה להציע פתרונות מבפנים, לא מבחוץ.
מי שזה לא מספיק לו, יש לו זכות בחירה לחינוך פרטי, אבל שלא יצפה לתמיכת המדינה.

אבל המדינה לא פותרת. אז מה לעשות, לחכות שיפתרו? למה לא לצפות לתמיכת המדינה? אני לא משלם מיסים כמו כל אחד אחר?

לפי אותו הגיון, אם יש לי ביטוח בריאות פרטי אז אסור לי להשתמש בשירותי קופת חולים.

מה המדינה בדיוק תרוויח מהתפיסה שלך? אז לא יהיו בתי ספר פרטיים, אז מערכת החינוך העמוסה בלאו הכי תהיה עוד יותר עמוסה, ועוד ועוד תלמידים ילכו לאיבוד בתוך המערכת הזו. העיקר שלא תהיה "הפרטה".

הפרטה אגב, זה כשנותנים לגוף פרטי שליטה בשירות ציבורי. פה אנחנו לא מדברים על העברת בתי הספר לידיים פרטיות אלא על מתן אפשרות לחינוך פרטי לצמוח בצד החינוך הממלכתי. מי נפגע פה?

החברה נפגעת, כי אתה מגדיל פערים.
אם המערכת הציבורית לא נותנת לך פתרון, אתה תוכל להצליח רק אם יש לך כסף.
ולמערכת הציבורית אין שום אינטרס לפתח פתרון שכזה, שכן היא במילא מממנת אחד כזה.

תלך לקופות חולים, בכיף.
אבל אל תלך למרפאות פרטיות ותצפה שהמדינה תשלם על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 06:41 
אז אתה בעצם אומר לי שאני כהורה חייב להסתפק בבינוניות או במה שהמדינה מציעה (שזה בערך המינימום שבמינימום), ואם חלילה אני רוצה לנסות ולתת לילד שלי חינוך טוב יותר, אני חייב לממן 100% מכיסי? אתה בעצם מציע לפגוע כלכלית במי שרוצה חינוך שלא דרך המערכת הממלכתית. זו גישה אנכרוניסטית שבעצם כופה על ההורים את המסגרת שהמדינה קובעת, ומקצצת את הכנפיים לכל מי שמעוניין בגישות חינוכיות אחרות.

גם הטענה שזה "מגדיל פערים", היא בעיני טענה פופוליסטית ולא יותר. כמו שציינתי קודם - החינוך הפרטי עוזר למערכת החינוך, כי קודם כל הוא מוריד ממנה עומס, דבר שני הוא מחייב את המערכת הזו "להתחרות" על התלמידים. ככה שבעצם מי שבחינוך הממלכתי נהנה ומרוויח מכך שיש חינוך פרטי.

דבר שלישי, אם המדינה לא מתקצבת בתי ספר פרטיים, אז היא מגדילה את הנטל הכלכלי על ההורים. מה זה אומר? שרק העשירים יכולו ללכת לבי"ס פרטי. אם המדינה מסבסדת, אז גם מי שיש לו פחות אמצעים יכול ללכת לבי"ס פרטי.

דוגמא מעולה לזה אלו בתי הספר בכפר הירוק. בית ספר "דרך הילד", שהוא בי"ס בשיטת מונטסורי עם כיתות רב גילאיות (בני 6-8 לומדים יחד ובני 9-12), עולה 2,500 ש"ח לחודש כי אין סבסוד ל משרד החינוך.

לידו יש את בי"ס "אורים", שהוא בי"ס אנתרופוסופי שכן מתוקצב, ושכר הלימוד שם הוא 1,200 ש"ח לחודש (שזה בערך זהה למה שעולה בי"ס רגיל + צהרון). זה אומר שבבי"ס אורים שהוא בי"ס פרטי ואליטיסטי, כביכול, עולה בדיוק כמו ללכת לבי"ס ממלכתי (בי"ס הוא עד 16:00 אז חוסכים עלות צהרון של כ-1,000 ש"ח לחודש, וביה"ס גם נותן את כל עזרי הלימוד, שעולים עוד 500-800 ש"ח לשנה).

בקיצור - צאו מהחשיבה הקלישאתית והמסרסת הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 08:47 
עם כל הכבוד, זה שבתוך 4 קמ"ר בכפר הירוק יש יותר בתי ספר פרטיים משיש מיבנה עד אילת (להוציא את אנקורי) - מראה שאין שום סיבה שכספי המיסים ילכו על זה. שיבוא מהארנונה שלכם.

אגב, לא ממש מסכים עם ההשוואות שלך. זה יותר דומה לדרישה מהמדינה לסבסד ליד הלחם האחיד גם לחם ללא-גלוטן לאנשים ששינו את הדיאטה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 09:31 
סמל אישי של המשתמש
לא תתפוס אותי כתב:

לפי האתר של בית הספר 40% מהתלמידים בו לומדים עם מלגה (מלאה או חלקית).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 09:45 
ראיתי את זה גם, עוד לפני שכתבתי את התגובה. זה לא אומר כלום כי הם לא מספרים כמה לומדים על מלגה מלאה (או מה הקריטריון).

אני לא רואה סיבה שהמדינה תסבסד אופנה עירונית במקרה הרע או איזורית במקרה הטוב, כשהיא לא מתפזרת באופן זהה בכל הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:04 
לא תתפוס אותי כתב:
עם כל הכבוד, זה שבתוך 4 קמ"ר בכפר הירוק יש יותר בתי ספר פרטיים משיש מיבנה עד אילת (להוציא את אנקורי) - מראה שאין שום סיבה שכספי המיסים ילכו על זה. שיבוא מהארנונה שלכם.

אגב, לא ממש מסכים עם ההשוואות שלך. זה יותר דומה לדרישה מהמדינה לסבסד ליד הלחם האחיד גם לחם ללא-גלוטן לאנשים ששינו את הדיאטה שלהם.

איך זה קשור לארנונה? זה בית ספר של העירייה? אלו בתי ספר שמופעלים ע"י עמותות פרטיות בלי שום קשר לעירייה.

לגבי הדוגמא של הלחם, לא רואה שום רלוונטיות לענין. נתתי לך פה טיעון עם התייחסות עניינית ועובדתית לטענות שהצגתם, חבל שאתה לא מתייחס אליו.

אני לא מכיר את פריסת בתי הספר הפרטיים ברחבי הארץ, אבל מטבע הדברים באזור גוש דן יהיו יותר. אגב, בתי הספר האלו הם קטנים יחסית ואין להם את היכולת להחזיק כמויות גדולות של תלמידים. בבי"ס אורים למשל יש רק כיתה אחת בכל שכבה.

עדין לא הבנתי למה אתה מתייחס לזה כאל תופעה שלילית או למשהו שעומד בניגוד לאינטרס הציבורי, ואת הבסיס לנקודת המוצא הזו עדין לא הבנתי (אני מבין מאיפה הוא בא אבל הסיבות נראות לי יותר פופוליסטיות מאשר עמדה מגובשת ומבוססת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
צריך לסגור את כל בתי הספר הפרטיים כולל את האלה של החרדים.
אני לא רוצה שמדינת ישראל תגיע למצב של ארה"ב שרק העשירים זוכים לקבל חינוך טוב, נראה שלשם אנחנו הולכים

ואם כל זה אני מסתייג ואומר שאם בג"ץ חייב אותם לשלם שישלמו.
אבל משרד החינוך מממן כל כך הרבה דברים רעים כמו את הישיבה הבזויה ביצהר. ומדינת ישראל מממנת בעקיפין את אירגון להב"ה, אלה שהוציאו ברושורים לערבים לא להסתובב במרכז ירושלים ולהתחיל עם בנות ישראל הכשרות ושלא יתפלאו אם הם עוברים לינץ' אחרי זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:07 
לא תתפוס אותי כתב:
ראיתי את זה גם, עוד לפני שכתבתי את התגובה. זה לא אומר כלום כי הם לא מספרים כמה לומדים על מלגה מלאה (או מה הקריטריון).

אני לא רואה סיבה שהמדינה תסבסד אופנה עירונית במקרה הרע או איזורית במקרה הטוב, כשהיא לא מתפזרת באופן זהה בכל הארץ.

המדינה מסבסדת חינוך. המדינה צריכה לעודד חינוך. החינוך הפרטי מאפשר לאנשים לבטא את עצמם ולממש את עצמם בתוך מערכות שמנותקות מהחינוך הממלכתי. למה זה כל כך רע בעיניך?

למה למנוע מאנשים את החופש לבחור מוסד שמתאים לתפיסת העולם שלהם, או להקים כזה? בטח ובטח כשמנגד יש לך פה מערכות חינוך תורניות שנהנות מתקציבי עתק. למה להן מותר ולי או לך אסור?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:08 
אחד אדום כתב:
צריך לסגור את כל בתי הספר הפרטיים כולל את האלה של החרדים.
אני לא רוצה שמדינת ישראל תגיע למצב של ארה"ב שרק העשירים זוכים לקבל חינוך טוב, נראה שלשם אנחנו הולכים

ואם כל זה אני מסתייג ואומר שאם בג"ץ חייב אותם לשלם שישלמו.
אבל משרד החינוך מממן כל כך הרבה דברים רעים כמו את הישיבה הבזויה ביצהר. ומדינת ישראל מממנת בעקיפין את אירגון להב"ה, אלה שהוציאו ברושורים לערבים לא להסתובב במרכז ירושלים ולהתחיל עם בנות ישראל הכשרות ושלא יתפלאו אם הם עוברים לינץ' אחרי זה

שוב מפציצים קלישאות. מי אמר שחינוך פרטי עולה יותר מחינוך ממלכתי? אתם מנהלים פה דיון כאילו זו אקסיומה, בעוד שנתתי לך דוגמה שמראה לך את ההיפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: עוד בושה מטעם משרד החינוך
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:26 
נועם שחם כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

המדינה מסבסדת חינוך. המדינה צריכה לעודד חינוך. החינוך הפרטי מאפשר לאנשים לבטא את עצמם ולממש את עצמם בתוך מערכות שמנותקות מהחינוך הממלכתי. למה זה כל כך רע בעיניך?

למה למנוע מאנשים את החופש לבחור מוסד שמתאים לתפיסת העולם שלהם, או להקים כזה? בטח ובטח כשמנגד יש לך פה מערכות חינוך תורניות שנהנות מתקציבי עתק. למה להן מותר ולי או לך אסור?

הבעיה בחינוך הפרטי בדומה לבריאות הפרטית היא מאוד פשוטה ומאוד הרסנית, לפחות לדעתי.
השירותים הפרטיים עושים כמה דברים-
הם מאפשרים למדינה להסיר אחריות ומורידים את הסטנדרט המקובל באצטלה של "לאפשר לכל אחד בלה בלה"
הם מורידים את מפלס הלחץ הציבורי הפוטנציאלי (שהרי אנשים בעלי יכולת באים על סיפוקם)
ובעיקר הם מנציחים ומגדילים פערים חברתיים.
הבעיה היא שכל אחד דואג לעצמו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: עוד בושה מטעם משרד החינוך
הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:37 
אוגוסטוס היל כתב:
נועם שחם כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

הבעיה בחינוך הפרטי בדומה לבריאות הפרטית היא מאוד פשוטה ומאוד הרסנית, לפחות לדעתי.
השירותים הפרטיים עושים כמה דברים-
הם מאפשרים למדינה להסיר אחריות ומורידים את הסטנדרט המקובל באצטלה של "לאפשר לכל אחד בלה בלה"
הם מורידים את מפלס הלחץ הציבורי הפוטנציאלי (שהרי אנשים בעלי יכולת באים על סיפוקם)
ובעיקר הם מנציחים ומגדילים פערים חברתיים.
הבעיה היא שכל אחד דואג לעצמו

א. המדינה הסירה אחריות מזמן.

ב. המדינה לא יכולה ולא צריכה לתת מענה לאנשים שרוצים חינוך בגישות שונות. המדינה יכולה לתת את החינוך הממחכתי. בי"ס לאומנויות, בי"ס אנתרופוסופי, בי"ס דמוקרטי וכו', המדינה לא בנויה לתת.

ג. אני לא חושב שזה מפחית לחץ, להיפך, זה מחייב את המדינה ובתי הספר להיות תחרותיים ורואים את זה בבתי הספר הקיימים.

ד. בדיוק בגלל זה צריך לתקצב גם בתי ספר פרטיים. כדי שכל אחד יוכל ללכת אליהם ולא רק אלו שיש להם יותר. בבתי הספר שהמדינה לא מסבסדת, שכר הלימוד הרבה יותר גבוה. אני למשל נמנעתי מלרשום את הבת שלי לבי"ס כזה, שהוא בי"ס מצויין, כי לא נראה לי נכון לשלם 2,500 ש"ח לחודש לבי"ס.

ה. בתי הספר האלו הם דווקא מן הסוג שפחות מקדש את התחרותיות והקפיטליזם. אלו לא בתי הספר שבאו לגדל סטראט אפיסטים או מנהלי בנקים. אלו בתי ספר שבד"כ הרבה יותר נותנים דגש לערכים דמוקרטיים, לעזרה לזולת, לאהבת טבע, לאמנות וכו'. משם יצאו אולי הרקדנים של בת שבע אנשי רוח ותאטרון, לא היורשים של האחים עופר.

אני מרגיש שכל ההסתכלות הביקורתית פה נגועה בהרבה דעות קדומות ביחס לענין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:44 
סמל אישי של המשתמש
נועם אתה זורק פה כל מיני דברים שבמקרה הטוב הם אוסף של לוגיקות נכונות שאינן מחוברות למציאות,אבל אתה לא היחידי
החינוך ה]פרטי מגדיל את הפערים וזה נבדק במחקרים גם בארה"ב וגם בישראל.
החינוך הפרטי אינו מעודד תחרות ולמעשה במקרים רבים התחרות הזיקה לבתי הספר הציבורים והפכה אותם למעין אוסף ש אוכלוסיו ת מוחלשות
בארץ ישנה קורלציה כמעט מלאה בין מימון ציבורי למימון פרטי. כלומר ככל שהמדינה תשקיע פחות בחינוך ההורים משקיעים יותר ולהיפך.לכן ככל שהורים ישקיעו יותר כך המדינה תשקיע פחות

אין היום הרבה אנשי חינוך או כלכלני חינוך שיסכימו עם תורתו של פרידמן לגבי העובדה שיש לחלק שוברים להורים והם יבחרו את החינוך המתאים להם(שיטה שכשלה בארה"ב) אבל נראה כאילו אתה מעונין בשיטה כזו.

לגבי כל השאר
אין בעולם אפילו מערכת חינוך אחת שהיא פרטית באופן מלא(מימון,בעלות,ניהול ופיקוח)
ובארץ רוב מוחלט(95%) מבתי ההספר התיכונים הם פרטיים למחצה. לכן הגיע הזמן שהמדינה תחזור לקחת אחריות על בתי הספר אבל זה לא יקרה כי זה לא משתלם למדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
אני בעד שיום אחד תבואו לבית הספר, ותבינו שכל מה שאתם אומרים זה טעויות.
בהתחלה לפניי שבאתי ליום הפתוח של הבית ספר, ההורים שלי אמרו שאולי זה רק למחוננים ואולי זה יהיה יקר מדי, ואז שאתה בא לבית ספר אתה פשוט חושב אחרת אתה רואה כמה כולם שווים שם וכמה הבית ספר פשוט מדהים.

אתם אשכרה לא מבינים, יש תהליך הרשמה ארוך מאוד שכולל מבחנים וראיונות. אפילו הילד הכי עשיר בעולם יכול שלא להתקבל.

אני ממליץ לכם לבוא לבתי הספר האלה לראות מה באמת קורה, לשאול ילדים לראות את השיעורים, ולא לקבוע סתם דברים לפניי שראיתם והייתם בבית הספר.[

שפתחתי פה את האשכול זה היה למטרה שיבואו אנשים ויעזרו כי נשאר לנו יומיים להשיג את הכסף אחרת הבית ספר ייסגר ומלא תלמידים יהיו בבעייה,
כרגע העובדה היא שמרד החינוך עובר על החוק.

נערך לאחרונה על ידי iHapoelist בתאריך 22 אוגוסט 2012, 10:58, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 10:57 
נועם שחם כתב:
לא תתפוס אותי כתב:

יש עוגה אחת שצריך לחלק, ולכן צריך להתייחס גם לסדר העדיפות.
אני לא רואה סיבה להשקיע כספים נוספים בבתי ספר נוספים ומיוחדים שמוקמים באותם האיזורים שוב ושוב. כל שקל שילך לבי"ס המצוין ומלא האידיאולוגיה שהחליטו להקים במקרה באיזור עשיר לא ילך למטרות אחרות, שעיקרן צריך להיות באיזורים אחרים כיוון שגם ככה החינוך (הציבורי, יענו, המתוקצב מהציבור) במרכז יותר טוב משמעותית.

בנוגע לארנונה - אני חושב שאם מה שהציבור רוצה זה בתי"ס פרטיים צריך להוריד את מסי המדינה ולהוסיף מס בי"ס מקומי. אם אני לא טועה זו גם השיטה בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: