פוסט שילדה מהבית ספר רשמה בפייסבוק האישי שלה :
ציטוט:
זה לא כל כך נעים לראות בית ספר סגור.
ותכלס,אם לא יקרה משהו,משהו גדול באמת בכמה ימים הקרובים זה מה שייקרה.אני אראה בית ספר סגור.
אני שירי,אני עתידה לעלות לכיתה י'ב,אני לומדת בחברותא,כבר 3 שנים, מאז שבית הספר נפתח. מאז פתיחת בית הספר נתקלנו בקשיים שהערים משרד החינוך. לא קיבלנו אישור לבית הספר,אז הבלגנו,ועשינו בגרויות אקסטרניות בלית ברירה. לא קיבלנו מימון, למרות שבית הספר עומד בתקנים שקבע משרד החינוך ,אז הסתדרנו, מצאנו תורמים נדיבים שתמכו בחברותא וברעיון שעומד מאחוריו.
אז מה עומד מאחורי חברותא? חברותא הוא בית ספר למנהיגות ולתרבות. האג'נדה היא לחנך תלמידים למנהיגות חיובית ולהשפיע על החברה הישראלית לטובה בכל תחום,גם בתחום החינוך.
אני אישית, גדלתי ביחד עם חברותא. למדתי לקחת אחריות,להגדיל ראש,לעמוד על שלי ולהתעקש אבל גם לוותר כשצריך, למדתי לקבל דעות שונות, אבל לא לשכוח לגבש דעות משלי, למדתי לנסות להשפיע לטובה בכל מקום אליו אני הולכת, למדתי לכבד ולמדתי לאהוב. למדתי המון, השתניתי ופרחתי-אין מילה אחרת שתוכל לתאר את זה . והכל , בזכות בית הספר שבחרתי.
משרד החינוך מנהל מולנו מלחמת התשה מהרגע הראשון.. בית המשפט פסק שוב ושוב לטובתינו ובכל זאת, משרד החינוך לא מוכן להעביר אלינו כספים שמגיעים לנו.. התרומות כבר לא מספיקות . בית הספר צבר חוב כספי גדול מאוד ואנחנו צריכים את כל העזרה שנוכל לקבל. אנחנו צריכים כסף . מהר, והרבה , אחרת לא נוכל לפתוח את שנת הלימודים הקרובה והיוזמה המדהימה הזאת שנקראת חברותא תיגנז.
אז מה ? אתם בטח אומרים לעצמכם.. זה כולה בית ספר אחד , מה הסיפור? אבל, זה לא נכון. הסגירה של חברותא עלולה להשפיע (ודעתי האישית היא שהיא תשפיע) על כל יוזמות החינוך שקמו או יקומו בישראל. כי אם בית ספר, שהופיע בכותרות יחסית הרבה הולך להיסגר, אנשים חדשים שרוצים ליזום ולשפר את החינוך בישראל וודאי יחשבו לעצמם שזה "גדול עליהם" ואין שום טעם לנסות.
אז אני מבקשת, תעזרו לי להציל את בית הספר שנתן לי ולחברים שלי כל כך הרבה ותעזרו לכולנו - גם לכם, לשפר את החינוך בישראל.
הפציצו את משרד החינוך במכתבים מיילים או פקסים, פנו לנבחרי ציבור ופוליטיקאים שונים, ותנסו לחשוב אם אולי, אתם יכולים לתרום או שאתם מכירים אדם או ארגון שיכול לתרום