http://www.one.co.il/Article/204465.htmlדג'מבה דג'מבה: היכולת הזו לא תספיק לאירופה
קשר הפועל שערך בכורה ב-0:2 על בני יהודה: "אני ב-70 אחוז יכולת, עוד תראו ממני יותר". אבוטבול, תמוז וידין לא ימריאו ללוקסמבורג.
מאת שירי אלג'ם 19/08/2012 08:12
בהפועל תל אביב יכולים סוף סוף לחייך לאחר ה-0:2 על בני יהודה בגביע הטוטו, שהיווה את ניצחון הבכורה של האדומים העונה. אמנם היכולת שהציגו חניכיו של ניצן שירזי הייתה בינונית ואף חלשה במחצית הראשונה, אולם במועדון האדום שבעי רצון מהתוצאה, שתחזיר את הביטחון לשחקנים לקראת המשחק מול דודלאנג' במסגרת הפלייאוף של הליגה האירופית שיתקיים ביום חמישי.
חמשת שחקני הרכש החדשים - חנן ממן, אלירן דנין, ג'ון פנטסיל, אריק דג'מבה דג'מבה וברונו קוטיניו ערכו את הופעת הבכורה באדום, הציגו יכולת טובה ולמרות שהם עדיין לא בכושר מלא, הצוות המקצועי היה מרוצה מהם.
גם שחקנים בקבוצה שמחים על הצטרפותם של החמישה: "מדובר בשחקנים ברמה גבוהה מאוד, הם הוכיחו את זה כבר במשחק הראשון שלהם והם ישדרגו אותנו. אנחנו שמחים שהם הגיעו למועדון". על המשחק אמרו בקבוצה: "הראש כבר באירופה. למרות שלא הצגנו יכולת טובה במיוחד, העיקר שניצחנו, זה ייתן לנו ביטחון לקראת צמד המשחקים מול דודלאנג' וזה מאוד חשוב. היכולת הזאת לא תספיק לאירופה אבל ביום חמישי ניראה טוב יותר".
הקשר הקמרוני, אריק דג'מבה דג'מבה התייחס למשחק הבכורה שלו: "ההתחלה בשבילי הייתה קצת קשה כי שלושה שבועות לא התאמנתי. ציפיתי לשחק 45 דקות, המאמן רצה שאשחק קצת יותר אבל הרגשתי נהדר. מאוד שמח שניצחנו, זה היה חשוב מאוד לקראת המשחק באירופה".
"כרגע אני ב-70 אחוז יכולת, ב-100% יראו ממני יותר. היה לי קצת קשה אבל לאט לאט אחזור לכושר. ניצחון זו הדרך הטובה ביותר להתחיל במשחק בכורה".
הקשר החדש גם התייחס למשחק מול דודלאנג' בפלייאוף הליגה האירופית: "היכולת הזאת לא תספיק באירופה, אני כבר ארבע שנים משחק באירופה וזו מסגרת מאוד קשה. אנחנו צריכים לעבוד קשה. הפועל גם היו בשנים האחרונות בשלב הבתים אז אנחנו יודעים מה צריך לעשות בשביל לעבור".
אבוטבול החליט לעבור את הניתוח
בעניין אחר. שי אבוטבול החליט לעבור את הניתוח בברכו בעקבות השבר בפיקת הברך שנגרם לו במשחק חצי גמר גביע המדינה בעונה שעברה ומאז לא התאחה. הקשר ימריא ביום שלישי לבלגיה וביום חמישי יעבור את הניתוח אצל פרופ' מרטנס. למרות שמדובר בניתוח שגרתי ולא מסובך, תקופת ההחלמה צפויה להימשך מספר חודשים ואין ספק כי מדובר במכה לא פשוטה עבור האדומים. עוד מי שלא ימריאו עם הקבוצה ללוקסמבורג הם אביחי ידין וטוטו תמוז, שעתידם במועדון לא ברור.