שחר כתב:
הפועל כתב:
מועצת הפועלים לא המציאה כלום. והם עשו את זה לא רע בכלל אגב במשך כמה עשרות שנים.
גם ניהלו שם מפעלים. גם את זה צריך להפסיק לעשות? כל מה שהם עשו ולא עשו תמיד הכי טוב שיש נהפך למוקצה?
ושוב, אם זה כ"כ מגוחך ו"חלף מן העולם" איך מאות מועדונים, כולל כמה מהגדולים והמפוארים בעולם, מתנהלים באותה שיטה גם היום?
לדוגמה - רק לאחרונה באיירן מינכן החליטה לחדש את ההשקעה שלה במחלקת הכדורסל, במטרה להחזיר אותה מהליגות הנמוכות ולהפוך אותה לקבוצה מספר 1 גם בכדורסל הגרמני. הם כבר חזרו לליגה הראשונה, ומשקיעים בזה מיליוני יורו בשנה .מחדשים את האולם, שנה שעברה תקציב 4 מיליון יורו, שהשנה אמור להיות מוכפל. אין לי מושג כמה מתוכו מתוך המועדון, וכמה מגיע מספונסרים וכרטיסים. אבל אני בטוח שלפחות חלק מההשקעה מגיעה מהמועדון. מה לדעתך חברי מועדון באיירן מינכן חושבים על זה? כולם מתעניינים בכדורסל?
יש לי הרגשה שגם המשחקים של מחלקות השחמט, פינג פונג והבאולינג שלהם לא בדיוק משוחקים באליאנץ ארינה. ובכל זאת יש מחלקות כאלה, וכולן תחת אותו מועדון.
אז אנחנו לא צריכים לקפוץ ישר למצב הזה של ניהול עשרות מחלקות.
אבל יש לנו שתי מחלקות בכירות שיכולות להחזיק קבוצה בליגה הראשונה. אני מתקשה להבין איך מצב שבו שתיהן יהיו תחת גג אחד נחשב ל"מגוחך", במקום למובן מאליו וסינרגיה שרק יכולה להקפיץ את שתי המחלקות, ובמקרה הרע תפגע קלות באחת מהן.
מה זה לא רע.. כל כך טוב עד שהקבוצה התפרקה וירדה ליגה, שלא לדבר על הכדורסל.
ההשוואה עם באיירן היא מופרכת, קודם כל סדרי הגודל שם והתקציבים הם הרבה, הרבה ,הרבה יותר גדולים מהכדורגל בארץ , בעוד שההשקעה בכדורסל היא קטנה ומתאימה לסדר גודל של מדינות כמו ישראל, חוץ מזה, לא דובר על עמותה שתנהל במשותף את 2 הענפים, אלא השקעה מסויימת שנועדה לקדם את הענף שהוא זניח מאוד ואני אפילו מצטט את הנס נשיא המועדון ", אנחנו מעוניינים שהפרויקט יצליח לעוף לבד, בלי סבסוד מההכנסות של הכדורגל"."
כיניתי מגוחך את הרעיון שעמותת האוהדים של הפועל תנהל את כל ענפי הספורט של הפועל תל אביב וכל פעם שאני כותב את זה מחדש זה נשמע לי הזוי ומגוחך..הרעיון של עמותה משותפת לכדורסל ולכדורגל הוא בעיניי ולדעתי סתם רעיון גרוע שבסופו של יום יפגע ב2 הענפים. אני לא כל כך מבין גם מה זה מובן מאליו...מובן מאליו שרוב אוהדי הכדורגל מעוניינים לתרום כסף לקבוצת הכדורסל? זה לא ממש מובן מאליו כי אם הוא כן היה מובן מאליו הם היו עושים את זה מזמן.
שחר, לא מתאים לך להיות שטחי ולהוציא מהקשר.
לא אמרתי שזה עבד טוב כל הזמן. אמרתי שזה עבד טוב כמה עשרות שנים. שזה נכון. הרי הקבוצה כמעט ירדה מאז שעברה לבעלות פרטית ליגה כבר פעמיים לפחות. אז מה? המודל נכשל? עוד פעם קופצים למסקנות ממקרים מבודדים?
ההשוואה עם באיירן היא לא מופרכת, כי לא השוויתי לבאיירן. הבאתי דוגמה. כמו באיירן יש כאמור עוד מאות מועדונים כאלו בעולם.
אתה יודע הרי שזו לא בעיה למצוא עוד מועדונים עם כמה מחלקות חזקות. אתה מוזמן להסתכל כאן, אני בטוח שתמצא כמה דוגמאות בסדר הגודל שלנו. אף אחד פה לא המציא את הגלגל.
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:M ... by_countryאני לא יודע מאיפה הציטוט הנ"ל של אולי הנס. בכל מקרה אני בטוח שהמטרה שלו זה לא שהמחלקה תצא מתחת כנפיו של המועדון, ותתנהל בצורה עצמאית לחלוטין, כולל חוסר עזרה מהמועדון כשהיא בצרות, וחוסר חלוקה ברווחים כשהיא מצליחה.
בינתיים הם בדרך כבר לזרוק עשרות מיליוני יורו על מחלקת כדורסל שדי ברור שלא מעניינת את מרבית האוהדים שם, וזה במקביל לתחזוקת כמה וכמה מחלקות אחרות. זאת עובדה שאי אפשר לשנות.
ואתה יודע בדיוק כמוני שאם תחפש בנ"ל תמצא לא מעט מחלקות שלא יכולות להתקיים בלי חסות מועדון האב, ובכל זאת לא מבטלים אותן.
זה לא המצב בכולן, אבל סביר מאד להניח שבלא מעט מהן.
המצב הזה לא מובן מאליו לך אולי (אם כי כאמור הוא היה מובן מאליו לכל אוהדי הפועל עד לפני 25 שנה). זה מובן מאליו להרבה אוהדי הפועל. ומובן מאליו לעשרות ומאות מיליוני אוהדים בעולם.
גם לאוהדי מכבי במידה רבה כמו שפלפל אדום ציין, שם נבחר מודל מאד גמיש. אבל עדיין מודל שבו כל המחלקות תחת אגודה אחת. אצלהם למשל יש כל מיני מצבים משונים שהאגודה עוזרת למחלקות מסויימות מכספים שעל פי השכל הישר היו צריכים ללכת למחלקות אחרות, וכו'.