טוב, אז ככה:
ראשית, הטיסות הפנימיות עם חברות הלואו-קוסט (easyjet, ryanair וכו') יביאו אתכם לכל מקום באי הבריטי במחירים שהם פחות מרכבת.
כלומר, אתם לא מוגבלים במרחק.
לגבי יעדים, אירלנד בהחלט שווה לדעתי שבוע וקצת. רוב האנשים מחליטים לוותר משום מה על צפון אירלנד, אבל היא הרבה יותר מרתקת (ולדעתי יפה, אבל זה כבר טעון ויכוח) מאירלנד. לכן הייתי ממליץ לנחות בבפלאסט, להעביר שם יום-יומיים (לא לוותר על הסיור בשכונות הקתוליות והפרוטסנטיות, עם ציורי הקיר המדהימים), ואז לצאת לנסיעה בכביש החוף לאורך כל החוף הצפוני. אפשר באוטובוס ומומלץ עם רכב. עצירות כדאיות בדרך:
Giant's Causeway, אחד מאתרי השימור של אונסק"ו - אפשר לשלב עם לינת לילה באחד הכפרים שקרובים לשם. למחרת אפשר להמשיך לעיירה בושמילס ולסיור נחמד במבשלת הוויסקי, ולהגיע גם לעיר הנמל הקטנה פורטראש או להמשיך ישר לדרי (לונדונדרי). בכל מקרה לא לוותר על לונדונדרי, העיר שבה התרחש טבח בלאדי סאנדיי (מה שאדום אופטימי היה קורא לו "תגרה אלימה"). חוץ ממוזיאון בלאדי סאנדיי, אסור לוותר על סיור במקום המהומות ועל טיול רגלי קצר בשכונות הפרוטסנטיות שמעבר לנהר (שוב ציורי קיר מדהימים). יש בעיר גם אחלה פאבים ואווירה טובה. את כל זה אתם יכולים לעשות בשלושה-ארבעה ימים.
משם אפשר לרדת לאירלנד עצמה. כיוון שאתם קצרים בזמן, תיאלצו לוותר על דונגאל וסלייגו החביבות ולהגיע ישר לגלאוויי, עיר נהדרת (מלא צעירים בגלל האוניברסיטאות שיש שם) עם מלא פאבים, שממנה אפשר לצאת לטיולי יום (מאורגנים או ברכב) בשני אזורים - קונאמרה (מצפון לעיר) והבארן (מדרום לעיר, כולל צוקי מוהר המפורסמים). העיר כולל הטיולים ממנה שווה שלושה ימים.
משם אפשר לרדת לכיוון העיירה דינגל ושם לטייל ברינג אוף קרי היפהפה (באופניים, בטיול מאורגן או ברכב), משם לקורק (עיר די סתמית לדעתי), קילקני (עיר מימי הביניים ומקור הבירה קילקני), עיר החוף הדרומית ווקספורד, וויקלו (כולל ביקור בפארק הלאומי הסמוך) - ולסיים ביום-יומיים בדאבלין, שהיא לדעתי משעממת וסתמית ומתוירת מדי. חוזרים בטיסת לואו-קוסט לאנגליה.
באדינבורו הייתי בחודש שעבר, עיר חמודה מאוד, המבצר המשקיף על העיירה מרשים ביותר ונחמד להסתובב בעיר העתיקה. בכל מקרה לא שווה יותר משלושה ימים.
באנגליה עצמה, אזור האגמים היפה שווה טיול אם אתם עם רכב. העיר מנצ'סטר נהדרת לדעתי לשלושה ימים (הרבה תרבות ומוזיאונים ומורשת מוזיקלית שאין לה תחרות) ואפשר לשלב אותה עם יומיים בליברפול (שבה לא הייתי אבל אמרו לי שהיא התחדשה לגמרי ויש המון מה לראות).
אוקספורד יפה ונעימה, שווה יומיים. אפשר לשלב (לפני או אחרי) עם עיר המרחצאות באת' ועם סטונהנג'.