תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:26

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סקוטלנד/אירלנד/אנגליה שהיא לא לונדון
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2012, 18:30 
סמל אישי של המשתמש
שלום לכולם,
למישהו יצא לטייל ביעדים הנ"ל ויש לו המלצות כלליות?
אנחנו שלושה-ארבעה חברים בני 20+ שעוברים ללונדון, ויש לנו במקרה 10 ימים פנויים עד לתחילת הסמסטר ככה שחשבנו לטייל באזור.

תודה, ובתאונת מטוס קלה וכו'.

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סקוטלנד/אירלנד/אנגליה שהיא לא לונדון
הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2012, 18:44 
סמל אישי של המשתמש
באופן אישי לא הייתי מבזבז זמן על אנגליה מחוץ ללונדון (בהנחה שכדורגל לא מעורב בזה).
ואדינבורו היא אחלה של עיר.

עשיתי טיולים בצפון סקטולנד, יש שם כמה מקומות די יפים, אבל בגדול, אני לא יודע אם זה משהו שאני ממש יכול להמליץ עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2012, 18:48 
סמל אישי של המשתמש
הייתי באירלנד חודשיים לפני כמה שנים ובחלקים באנגליה שהם לא לונדון כמה פעמים בשנים האחרונות.

אני דווקא לא מסכים עם אמיר, יש כמה מקומות באי הבריטי ששווים קפיצה ליום-יומיים ואולי לקצת יותר.

אני צריך ללכת אבל אכתוב בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 17 אוגוסט 2012, 19:45 
אירלנד די משעממת פרט לאוכלוסיה שלה שהיא הכי נחמדה עלי אדמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2012, 00:06 
סמל אישי של המשתמש
טוב, אז ככה:
ראשית, הטיסות הפנימיות עם חברות הלואו-קוסט (easyjet, ryanair וכו') יביאו אתכם לכל מקום באי הבריטי במחירים שהם פחות מרכבת.
כלומר, אתם לא מוגבלים במרחק.

לגבי יעדים, אירלנד בהחלט שווה לדעתי שבוע וקצת. רוב האנשים מחליטים לוותר משום מה על צפון אירלנד, אבל היא הרבה יותר מרתקת (ולדעתי יפה, אבל זה כבר טעון ויכוח) מאירלנד. לכן הייתי ממליץ לנחות בבפלאסט, להעביר שם יום-יומיים (לא לוותר על הסיור בשכונות הקתוליות והפרוטסנטיות, עם ציורי הקיר המדהימים), ואז לצאת לנסיעה בכביש החוף לאורך כל החוף הצפוני. אפשר באוטובוס ומומלץ עם רכב. עצירות כדאיות בדרך: Giant's Causeway, אחד מאתרי השימור של אונסק"ו - אפשר לשלב עם לינת לילה באחד הכפרים שקרובים לשם. למחרת אפשר להמשיך לעיירה בושמילס ולסיור נחמד במבשלת הוויסקי, ולהגיע גם לעיר הנמל הקטנה פורטראש או להמשיך ישר לדרי (לונדונדרי). בכל מקרה לא לוותר על לונדונדרי, העיר שבה התרחש טבח בלאדי סאנדיי (מה שאדום אופטימי היה קורא לו "תגרה אלימה"). חוץ ממוזיאון בלאדי סאנדיי, אסור לוותר על סיור במקום המהומות ועל טיול רגלי קצר בשכונות הפרוטסנטיות שמעבר לנהר (שוב ציורי קיר מדהימים). יש בעיר גם אחלה פאבים ואווירה טובה. את כל זה אתם יכולים לעשות בשלושה-ארבעה ימים.
משם אפשר לרדת לאירלנד עצמה. כיוון שאתם קצרים בזמן, תיאלצו לוותר על דונגאל וסלייגו החביבות ולהגיע ישר לגלאוויי, עיר נהדרת (מלא צעירים בגלל האוניברסיטאות שיש שם) עם מלא פאבים, שממנה אפשר לצאת לטיולי יום (מאורגנים או ברכב) בשני אזורים - קונאמרה (מצפון לעיר) והבארן (מדרום לעיר, כולל צוקי מוהר המפורסמים). העיר כולל הטיולים ממנה שווה שלושה ימים.
משם אפשר לרדת לכיוון העיירה דינגל ושם לטייל ברינג אוף קרי היפהפה (באופניים, בטיול מאורגן או ברכב), משם לקורק (עיר די סתמית לדעתי), קילקני (עיר מימי הביניים ומקור הבירה קילקני), עיר החוף הדרומית ווקספורד, וויקלו (כולל ביקור בפארק הלאומי הסמוך) - ולסיים ביום-יומיים בדאבלין, שהיא לדעתי משעממת וסתמית ומתוירת מדי. חוזרים בטיסת לואו-קוסט לאנגליה.

באדינבורו הייתי בחודש שעבר, עיר חמודה מאוד, המבצר המשקיף על העיירה מרשים ביותר ונחמד להסתובב בעיר העתיקה. בכל מקרה לא שווה יותר משלושה ימים.

באנגליה עצמה, אזור האגמים היפה שווה טיול אם אתם עם רכב. העיר מנצ'סטר נהדרת לדעתי לשלושה ימים (הרבה תרבות ומוזיאונים ומורשת מוזיקלית שאין לה תחרות) ואפשר לשלב אותה עם יומיים בליברפול (שבה לא הייתי אבל אמרו לי שהיא התחדשה לגמרי ויש המון מה לראות).
אוקספורד יפה ונעימה, שווה יומיים. אפשר לשלב (לפני או אחרי) עם עיר המרחצאות באת' ועם סטונהנג'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 18 אוגוסט 2012, 08:56 
סע לליברפול, לא תתחרט. לגבי אירלנד, גאלווי וקילרני נחמדות מאוד לשהייה קצרה של יומיים שלושה. תמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 00:43 
סמל אישי של המשתמש
תודה לכולם, ובמיוחד לערן על ההשקעה!

Indeed I tremble for my country when reflect that God is just: that his justice cannot sleep for ever.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: סקוטלנד/אירלנד/אנגליה שהיא לא לונדון
הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 02:07 
סמל אישי של המשתמש
ליברפול כן, מנצ׳סטר לא. עיר אפורה ברמות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 06:36 
שבתאי יחבס כתב:
ליברפול כן, מנצ׳סטר לא. עיר אפורה ברמות

שתיהן אפורות ומשעממות
לולא האיצטדיונים המרגשים אין מה לעשות שם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 07:34 
סע לצ'סטר אם אתה בליברפול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: