תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:38

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עוד צעד במלחמה נגד העישון
הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 09:46 
http://www.bbc.co.uk/news/business-19264245
ראו במיוחד 0:17

בית המשפט העליון באוסטרליה אישר את התקנה לפיה סיגריות יימכרו באריזות מכוערות במיוחד, ללא לוגו או חומר שיווקי, ועם אזהרות חריפות וגרפיות

ראו גם http://www.google.co.il/search?q=austra ... 91&bih=609

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: עוד צעד במלחמה נגד העישון
הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 09:55 
סמל אישי של המשתמש
מעולה. טעות היסטורית שיש למגר. שנים ששיווקו את זה, בין השאר לבני נוער מבולבלים, כדבר מדליק ומגניב. הגיע הזמן להראות את זה כמה שזה באמת. מקווה שבעתיד זה בכלל ימוגר.

"למשחק מול מכבי הוד השרון חובה על הקבוצה להופיע עם הרכב משני שיאפשר להוד השרון לנצח ... ניצחון לא צפוי, יגדיל, באופן לא ספורטיבי, את סיכויי ההישארות שלה, על חשבון עירוני נהריה" בן קפלן, מבעלי הפועל אוסישקין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 11:12 
סמל אישי של המשתמש
לא מספיק.
אבל סבבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 11:19 
שישימו עליכם כבר תלאי צהוב וזהו
מה כואב לאנשים שבן אדם מעשן,מה?
הסברה?סבבה.לעלות מחיר?סבבה.
מי שפוגע לעצמו בבריאות,שיפגע.מה אכפת לכם למען השם.כשאנחנו שותים קולה(רעל לא פחות גדול)מישהו אומר לנו משהו??
קנסות(1000 שקל!!!1000!!!על סיגרה מסריחה במועדון),מלשינים חארות שמסתובבים ומלשינים על מקומות שמעשנים בהם,תאים פצפונים סגורים בשדות תעופה..
מה כזה אכפת לכולם?
*אני לא מעשן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 11:27 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
מי שפוגע לעצמו בבריאות,שיפגע.מה אכפת לכם למען השם.כשאנחנו שותים קולה(רעל לא פחות גדול)מישהו אומר לנו משהו??
קנסות(1000 שקל!!!1000!!!על סיגרה מסריחה במועדון),מלשינים חארות שמסתובבים ומלשינים על מקומות שמעשנים בהם,תאים פצפונים סגורים בשדות תעופה..
מה כזה אכפת לכולם?
*אני לא מעשן

בבית לאף אחד אין בעיה שתעשן חופשי כמה שבא לך (לא אתה עצמך, אתה לא מעשן). מצידנו שבנאדם ישרוף לעצמו את הריאות בבית שלו.

אבל בחוץ, אתה כופה על אנשים סביבך (במועדון, בבר, בבית קפה, באיצטדיון) לעשן את החרא שלך גם. דיברת על קולה? זה ממש כאילו היית מקיא לי את הקולה ששתית ישר לגרון. ככה אני מקבל את העשן הרעיל שלך ישר לגרון, מהגרון שלך.

ועוד אף מילה על זה שזה פשוט מפריע. אגב, לא רק ללא מעשנים - גם למעשנים אחרים שבאותו רגע לא מדליקים סיגריה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 11:30 
ועל המצפון שלך לתת לבן אדם כזה,אזרח ממוצע מהשורה,1000 שקל קנס על סיגריה?כי אתה נושם טיפה את העשן שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 11:46 
סמל אישי של המשתמש
JR12 כתב:
ועל המצפון שלך לתת לבן אדם כזה,אזרח ממוצע מהשורה,1000 שקל קנס על סיגריה?כי אתה נושם טיפה את העשן שלו?

כן.

ומה לגבי המצפון שלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 12:15 
JR12 כתב:

לא כל כך מבין מה השאלה. יש חוק, הבן אדם מוציא מכיסו קופסת סיגריות, שולף אחת, יודע שאם יצית אותה הוא צפוי לקנס של 1000 שח, ומחליט שהוא הולך על זה, לוקח את הסיכון. מה הבעיה עם זה? ומה הקשר למצפון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
פרנק, אם אתה חושב שמלחמה במעשנים תנצח את תופעת העישון אז יש לך טעות מרה.
אם אתה רוצה למגר את התופעה אתה צריך להילחם בה עצמה (למשל להטיל מס היסטרי עוד יותר על מוצרי טבק, מס מיוחד על רווחי חברות טבק וכדומה), ולא בצרכנים, שהם החוליה הכי חלשה ומסכנה בשרשרת העישון (והם גם אלה שמקבלים בסוף סרטן).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 13:08 
לא לשנות את הנושא.
בידיעה יש מלחמה נגד העישון ולא נגד המעשנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
לא לשנות את הנושא.
בידיעה יש מלחמה נגד העישון ולא נגד המעשנים

שם הם אינטיליגנטים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 14:45 
teknoboy כתב:
אם אתה רוצה למגר את התופעה אתה צריך להילחם בה עצמה (למשל להטיל מס היסטרי עוד יותר על מוצרי טבק, מס מיוחד על רווחי חברות טבק וכדומה), ולא בצרכנים, שהם החוליה הכי חלשה ומסכנה בשרשרת העישון (והם גם אלה שמקבלים בסוף סרטן).

נו, ונניח שתטיל מס היסטרי על מוצרי טבק ורווחי חברות טבק. מה אתה חושב שיקרה?
איך אתה נלחם ככה בעישון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
Frank Serpico כתב:
JR12 כתב:
מה כזה אכפת לכולם?
*אני לא מעשן

בבית לאף אחד אין בעיה שתעשן חופשי כמה שבא לך (לא אתה עצמך, אתה לא מעשן). מצידנו שבנאדם ישרוף לעצמו את הריאות בבית שלו.

אבל בחוץ, אתה כופה על אנשים סביבך (במועדון, בבר, בבית קפה, באיצטדיון) לעשן את החרא שלך גם. דיברת על קולה? זה ממש כאילו היית מקיא לי את הקולה ששתית ישר לגרון. ככה אני מקבל את העשן הרעיל שלך ישר לגרון, מהגרון שלך.

ועוד אף מילה על זה שזה פשוט מפריע. אגב, לא רק ללא מעשנים - גם למעשנים אחרים שבאותו רגע לא מדליקים סיגריה.

ואל נא תשכח את הקטע שאתה חוזר ממסיבה בבר/פאב/דאנס בר ומריח כמו מאפרה מכף רגל ועד ראש +כל הבגדים שלך מסריחים+ שהריח נדבק למושב ברכב וזה די מפריע למי שלא מעשן
תן לי לצאת לבלות בכיף שלי למה אני צריך לסבול את כל החרא הזה שאתה הורס לעצמך את הריאות? רוצה להרוס לעצמך את הריאות בבקשה ממך אל תערב אותי בזה,תודה.

*הכותב אינו מלשין על מעשנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 15:09 
teknoboy כתב:

ראשית, ההבחנה שאתה עושה בין מלחמה בתופעה ומלחמה במעשנים היא די דקה. שנית, אם כאמור הבעיה העיקרית עם העישון היא לא הנזק למעשנים אלא הנזק לאחרים (ואני חושב שזאת אכן הבעייה העיקרית) אז זה לא הגון ולא יעיל לרכז את כל המאמצים בצעדים שפוגעים גם באלו שמעשנים בפרטיות ביתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 16:11 
סמל אישי של המשתמש
הרכבים שאתם נוסעים בהם עושים הרבה יותר נזק
המפעלים שאתם עובדים בהם עושים הרבה יותר נזק
אפילו בתי החולים שמטפלים בכם עושים הרבה יותר נזק
אבל הרבה יותר פופליסטי לטפל במעשנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 16:38 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
teknoboy כתב:

ראשית, ההבחנה שאתה עושה בין מלחמה בתופעה ומלחמה במעשנים היא די דקה. שנית, אם כאמור הבעיה העיקרית עם העישון היא לא הנזק למעשנים אלא הנזק לאחרים (ואני חושב שזאת אכן הבעייה העיקרית) אז זה לא הגון ולא יעיל לרכז את כל המאמצים בצעדים שפוגעים גם באלו שמעשנים בפרטיות ביתם.

נראה לי שהרציונל של מה שעושים באוסטרליה הוא להילחם בעישון ולא בעישון פאסיבי.

אני גם לא מבין מה ההיגיון של איסור עישון במרחב הציבורי או מלחמה בעישון פאסיבי. עישון זה כל כך מסוכן שאי אפשר לתת לבנאדם לעשן ליד אחרים? אז תאסרו על זה! יש כל כך הרבה חומרים אסורים, תוסיפו עוד אחד לרשימה. הרי מטבק ומוצריו מתים פי כמה עשרות אלפים אנשים בשנה מאשר בגלל אקסטזי, וזה יישאר ככה גם אם המדינה תחייב כל אחד לאכול אקסטה פעם בשבוע. למה לא לאסור את זה לגמרי וגמרנו?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 17:35 
אני מניח שהסיבה העיקרית שהעישון הוא חוקי בכל מדינה שאני מכיר היא פוליטית. אבל מעבר לפן הפוליטי אם אדם מבוגר וכשיר מעשן בביתו ואחרים לא שואפים את העשן המסרטן שלו, זה לא מובן בעיני בכלל שהמדינה צריכה להתערב בזה. היא לא צריכה לעודד את זה אבל פטרנליזם נוקשה הוא קצת מוגזם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 17:59 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אם כאמור הבעיה העיקרית עם העישון היא לא הנזק למעשנים אלא הנזק לאחרים (ואני חושב שזאת אכן הבעייה העיקרית) אז זה לא הגון ולא יעיל לרכז את כל המאמצים בצעדים שפוגעים גם באלו שמעשנים בפרטיות ביתם.

זו לא הבעיה האמיתית שמניעה את כל התנועה הזו.
תמצא לי מחקר אחד שמראה שיש איזשהו סכנה אמיתית מעישון פאסיבי בפארקים או מגרשי כדורגל.

עזוב, זה מגיע משני מקומות, אנשים שלא אוהבים את הריח ואנשים שחושבים שסיגריות צריכות להיות בלתי חוקיות בגלל שהם לא בריאות.
לדעתי, שתי הסיבות האלו לא קרובות ללהיות מספיק טובות.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 15 אוגוסט 2012, 19:01, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 18:10 
סמל אישי של המשתמש
דובראש כתב:

שלושת הדברים הראשונים הכרחיים לקיום היום יומי שלנו.
וזה לא רק בגלל שננשום את העשן של הסיגריה, זה גם הריח המסריח שנדבק לך לבגדים ולא עוזב אותך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 18:47 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אני מניח שהסיבה העיקרית שהעישון הוא חוקי בכל מדינה שאני מכיר היא פוליטית. אבל מעבר לפן הפוליטי אם אדם מבוגר וכשיר מעשן בביתו ואחרים לא שואפים את העשן המסרטן שלו, זה לא מובן בעיני בכלל שהמדינה צריכה להתערב בזה. היא לא צריכה לעודד את זה אבל פטרנליזם נוקשה הוא קצת מוגזם.

אם זה טוב להירואין זה טוב גם לניקוטין.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 19:42 
teknoboy כתב:
גיא האדום כתב:

ממש לא אותו דבר.
בנאדם שלוקח הירואין מהר מאוד מידרדר באופן כזה שהוא לא מסוגל לעבוד, הופך לנטל על החברה ומידרדר לפשע.
בנאדם שמעשן ממשיך לעבוד, לשלם מיסים, לשרת בצבא ולתרום. ובתור בונוס, הוא חי פחות שנים ואז הוא מקבל הרבה-הרבה פחות פנסיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 19:42 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
גיא האדום כתב:

ממש לא אותו דבר.
בנאדם שלוקח הירואין מהר מאוד מידרדר באופן כזה שהוא לא מסוגל לעבוד, הופך לנטל על החברה ומידרדר לפשע.
בנאדם שמעשן ממשיך לעבוד, לשלם מיסים, לשרת בצבא ולתרום. ובתור בונוס, הוא חי פחות שנים ואז הוא מקבל הרבה-הרבה פחות פנסיה.

אם הירואין היה חוקי (או אם ניקוטין לא היה חוקי) כל ההבדלים האלה לא היו קיימים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 19:56 
סמל אישי של המשתמש
אתה מוכן להסביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:04 
אמיר כתב:
גיא האדום כתב:
אם כאמור הבעיה העיקרית עם העישון היא לא הנזק למעשנים אלא הנזק לאחרים (ואני חושב שזאת אכן הבעייה העיקרית) אז זה לא הגון ולא יעיל לרכז את כל המאמצים בצעדים שפוגעים גם באלו שמעשנים בפרטיות ביתם.

זו לא הבעיה האמיתית שמניעה את כל התנועה הזו.
תמצא לי מחקר אחד שמראה שיש איזשהו סכנה אמיתית מעישון פאסיבי בפארקים או מגרשי כדורגל.

עזוב, זה מגיע משני מקומות, אנשים שלא אוהבים את הריח ואנשים שחושבים שסיגריות צריכות להיות בלתי חוקיות בגלל שהם לא בריאות.
לדעתי, שתי הסיבות האלו לא קרובות ללהיות מספיק טובות.

אתה מכיר מחקר שקבע שזה טוב לבריאות? בכל מקרה, אתה יודע שאין ממש הגדרה של מה היא "סכנה אמיתית" (ואני גם בספק אם נעשה מחקר ספציפי על מגרשי כדורגל הממוקמים ביפו), אבל פחות או יותר כל רופא יגיד לך שבכל כמות וגם בשטח פתוח זה מזיק לבריאות. לאנשים בריאים הנזק הוא קטן ולאנשים פחות בריאים (והכוונה לא לאנשים שחלילה על ערש דווי או הלוקים בליקוי נדיר אלא למשל לכל אסמתי) הנזק יותר משמעותי. בין אם הנזק הוא קטן או גדול (ואיך אתה מגדיר בכלל נזק קטן או גדול?), בעיני רבים אין לו שום הצדקה. עישון היא פעולה לא הכרחית ולא מועילה ולכן היא לא יכולה להצדיק אפילו פגיעה שהיא פחות מנוראית בבריאות.

מעבר לזה, במידה מסויימת אני יכול להסכים עם חלק מהטיעון שלך (למרות שלא באופן מלא) אבל קשה לי לראות איך זה ישנה מהותית את המסקנות.
סוגיית הריח היא בטח חלק מהעניין. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שמפיצה עשן כמו סיגריה רגילה, שמסריחה כמו סיגריה רגילה, יוצרת את אותה תחושה לא נעימה בגרון אצל לא מעשנים, אבל שלא מעלה את הסיכון לסרטן ושרעליה יוצאים מהגוף תוך יום, עדיין הייתה סיבה טובה מאוד למחוקק להגביל מאוד את השימוש הציבורי בה. לגיטימי למחוקק להגביל מזיקים ומטרדים גם אם הם לא גורמים לסרטן.
לגבי סוגיית הבריאות והחוקיות אני לא מסכים ואני חושב שרוב המתנגדים לסיגריות לא מגיעים משם. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שלא מפיצה עשן או ריח אבל גורמת נזקים בריאותיים דומים למעשן אני מוכן להעריך שההגבלות המשפטיות עליה יהיו קטנות ודי זניחות ובצדק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:35 
teknoboy כתב:

איך אתה יכול להגיד דבר כזה? אתה משווה את הנזק שהירואין גורם לגוף האדם, לנזק של הניקוטין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

איך אתה יכול להגיד דבר כזה? אתה משווה את הנזק שהירואין גורם לגוף האדם, לנזק של הניקוטין?

אני משווה את הנזק של הירואין נקי לזה של עישון סיגריות, כן. לדעתי יש מצב שסיגריות גורמות יותר נזק.
אם ההירואין היה חוקי לא היו מוהלים אותו בכל כך הרבה רעלים והוא היה הרבה פחות מזיק לגוף.

אבל אני מודה שיש בעיה עם ההירואין שלא כל כך קיימת בעישון והיא שהחל מרמת שימוש מסוימת הוא מפריע לתפקד.
אלכוהול דומה להירואין הרבה יותר (חוץ מה שגם הוא יותר מזיק) ומשום מה הוא עדיין חוקי והירואין לא.
לא שאני בעד לשנות את זה, סתם נקודה למחשבה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:39 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
אתה מכיר מחקר שקבע שזה טוב לבריאות?

אז עכשיו כל מה שלא נוכל להוכיח שהוא טוב לבריאות נהפוך ללא חוקי?
בחייך, זה לא רציני.
גיא האדום כתב:

בכל מקרה, אתה יודע שאין ממש הגדרה של מה היא "סכנה אמיתית" (ואני גם בספק אם נעשה מחקר ספציפי על מגרשי כדורגל הממוקמים ביפו), אבל פחות או יותר כל רופא יגיד לך שבכל כמות וגם בשטח פתוח זה מזיק לבריאות. לאנשים בריאים הנזק הוא קטן ולאנשים פחות בריאים (והכוונה לא לאנשים שחלילה על ערש דווי או הלוקים בליקוי נדיר אלא למשל לכל אסמתי) הנזק יותר משמעותי. בין אם הנזק הוא קטן או גדול (ואיך אתה מגדיר בכלל נזק קטן או גדול?), בעיני רבים אין לו שום הצדקה. עישון היא פעולה לא הכרחית ולא מועילה ולכן היא לא יכולה להצדיק אפילו פגיעה שהיא פחות מנוראית בבריאות.
יש ערמות של הגדות, הן מטקוסיקולוגיה והן מאפידמיולוגיה.
רבאק, יש כמות של ציאניד שמותרת במזון, אבל איכשהו ניקוטין הוא החומר היחיד בעולם שאפילו אטום אחד ממנו הוא בלתי מתקבל על הדעת.

גיא האדום כתב:

מעבר לזה, במידה מסויימת אני יכול להסכים עם חלק מהטיעון שלך (למרות שלא באופן מלא) אבל קשה לי לראות איך זה ישנה מהותית את המסקנות.
סוגיית הריח היא בטח חלק מהעניין. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שמפיצה עשן כמו סיגריה רגילה, שמסריחה כמו סיגריה רגילה, יוצרת את אותה תחושה לא נעימה בגרון אצל לא מעשנים, אבל שלא מעלה את הסיכון לסרטן ושרעליה יוצאים מהגוף תוך יום, עדיין הייתה סיבה טובה מאוד למחוקק להגביל מאוד את השימוש הציבורי בה. לגיטימי למחוקק להגביל מזיקים ומטרדים גם אם הם לא גורמים לסרטן.
לגבי סוגיית הבריאות והחוקיות אני לא מסכים ואני חושב שרוב המתנגדים לסיגריות לא מגיעים משם. במילים אחרות, אם מחר מישהו היה ממציא סיגריה שלא מפיצה עשן או ריח אבל גורמת נזקים בריאותיים דומים למעשן אני מוכן להעריך שההגבלות המשפטיות עליה יהיו קטנות ודי זניחות ובצדק.
אני אישית לא חושב שריח זו סיבה מספיק טובה למחוקק להדרש לנקודה הזו, והיא גם יוצרת תקדים די בעייתי.
והבעיה היא שמתנהל פה דיון לא בידיים נקיות.
וזה רלוונטי לדיון, כי אם הם הטענה היתה של הריח בלבד, אני מנחש שהם לא היו מקבלים תמיכה כזו בציבור או בכנסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:42 
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

אני משווה את הנזק של הירואין נקי לזה של עישון סיגריות, כן. לדעתי יש מצב שסיגריות גורמות יותר נזק.
אם ההירואין היה חוקי לא היו מוהלים אותו בכל כך הרבה רעלים והוא היה הרבה פחות מזיק לגוף.

אבל אני מודה שיש בעיה עם ההירואין שלא כל כך קיימת בעישון והיא שהחל מרמת שימוש מסוימת הוא מפריע לתפקד.
אלכוהול דומה להירואין הרבה יותר (חוץ מה שגם הוא יותר מזיק) ומשום מה הוא עדיין חוקי והירואין לא.

לפי דעתי אין פה שום נקודה למחשבה.
99% מהמעשנים עובדים, משלמים מיסים, והם אזרחים למופת.
99% מהאנשים ששותים אלכוהול עובדים, משלמים מיסים, והם אזרחים למופת.
מהו אחוז האנשים שמשתמשים בהירואין והם עובדים, משלמים מיסים ומהווים אזרחים למופת? לא יודע, אבל אני בטוח שהוא הרבה פחות מ-50%.
ואני לא יודע במה מוהלים את ההירואין, אני מדבר על ההירואין כפי שהוא היום. אם מישהו מחר ימציא הירואין שלא מזיק לבריאות - נדבר.

חוץ מזה, אתה תמיד נהנה להביא דוגמאות מ-"מדינות מתקדמות בצפון אירופה". אז בכל המדינות בעולם, ללא יוצאת מן הכלל וכולל כל מדינות אירופה, סיגריות חוקיות, אלכוהול חוקי, והירואין לא.
איך אתה מסביר את זה? טקנובוי יותר חכם מכל המחוקקים של שוודיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד והולנד?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 20:44 
סמל אישי של המשתמש
דובראש כתב:

:ROSE:

כאילו זה מינימום אפידמיה ברמה של 28 ימים אחר כך.

לא מעשן ולא מתכוון לעשן*

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 15 אוגוסט 2012, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
teknoboy כתב:

לפי דעתי אין פה שום נקודה למחשבה.
99% מהמעשנים עובדים, משלמים מיסים, והם אזרחים למופת.
99% מהאנשים ששותים אלכוהול עובדים, משלמים מיסים, והם אזרחים למופת.
מהו אחוז האנשים שמשתמשים בהירואין והם עובדים, משלמים מיסים ומהווים אזרחים למופת? לא יודע, אבל אני בטוח שהוא הרבה פחות מ-50%.
ואני לא יודע במה מוהלים את ההירואין, אני מדבר על ההירואין כפי שהוא היום. אם מישהו מחר ימציא הירואין שלא מזיק לבריאות - נדבר.

חוץ מזה, אתה תמיד נהנה להביא דוגמאות מ-"מדינות מתקדמות בצפון אירופה". אז בכל המדינות בעולם, ללא יוצאת מן הכלל וכולל כל מדינות אירופה, סיגריות חוקיות, אלכוהול חוקי, והירואין לא.
איך אתה מסביר את זה? טקנובוי יותר חכם מכל המחוקקים של שוודיה, נורווגיה, דנמרק, פינלנד והולנד?

כתבתי במפורש שאני לא רוצה לשנות את המצב. איך הגעת מזה לזה שאני רוצה להפוך את ההירואין לחוקי?
למען הסר ספק, אני גם לא בעד הוצאת האלכוהול מחוץ לחוק.

בכל זאת, קשה לי להתאפק: נראה לי שחלק מזה שאין קבוצה גדולה של משתמשי הירואין מתפקדים זה בגלל שהירואין אינו חוקי, כך שאין ממש אופציה חברתית להיות משתמש ונורמטיבי גם יחד. (סתם, בקטע תיאורטי. בקטע מעשי, וגם בקטע אידיאולוגי-עקרוני, אין לי רצון לשנות את המצב יותר מדי).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 12 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: