חברים, אפשר לומר שעלינו מדרגה.
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/242807 ח"כים קוראים: לא לשכ"ד לקראוילותחברי כנסת מכלל הסיעות ממשיכים להביע תמיכה בדרישה לביטול דרישת שכר הדירה מעקורי גוש קטיף על הקראווילות. בין המצטרפים לשורת התומכים ניתן למצוא את חברי הכנסת חיים כץ, לוין, הרצוג, כבל ואחרים.נזכיר כי בימים האחרונים פנה אליהו ניסים, תושב המרכז, לכלל חברי הכנסת בבקשה להצטרף למהלך שיביא לביטול הדרישה לתשלום שכר דירה על הקראווילות, דרישה שהועברה באחרונה לעקורי גוש קטיף.
כזכור, אתמול הבאנו כאן בערוץ 7 את ראשוני המצדדים בעמדתו של ניסים, ובהם גם חברת הכנסת זהבה גלאון שהבטיחה לפעול נגד הדרישה התמוהה. במרוצת השעות האחרונות מצטרפים חברי כנסת נוספים ומשיבים איש איש בדרכו לבקשה.
יו"ר הכנסת רובי ריבלין השיב לפנייה בשיחת טלפון בה הודיע "אפעל ככל יכולתי כדי לבטל מיידית את ההחלטה הזאת". שר התחבורה ישראל כץ השיב בתמיכה למהלך וכתב: "תומך בעמדתכם. הבעתי עמדתי זו בעת ביקור בניצן".
מלשכתה של סגנית השר לאזרחים ותיקים, חברת הכנסת לאה נס נמסר כי "תושבי ניצן חוו על בשרם לא מעט נזק וכאב עם פינויים מגוש קטיף, ולכן אני סבורה כי אין מקום לגבות מהם תשלום נוסף על מגורים בקרוואילות".
חברת הכנסת ציפי חוטובלי השיבה גם היא וכתבה: "כמובן שאני מתנגדת באופן חריף, זה לא יעלה על הדעת".
סגן השר חבר הכנסת איוב קרא מחריף את תגובתו וכותב: "אני בוש ונכלם לשמוע על הכוונה לגבות שכר דירה ממגורשי גוש קטיף. זו קנוניה ושערורייה. בזמנו דיווחו בוועדות הכנסת שכל המגורשים מסודרים כדי להוציא את ההתנתקות אל הפועל. יצא איפוא שהכל היה סרט הזוי פרי יצירתם של משפחת שרון ועל כך שלמו ומשלמים. אתנגד בכל דרך לפגוע במפונים ואף אדרוש לפצותם על הרשלנות של כל הגורמים שטפלו ומטפלים בעניינם".
חבר הכנסת יצחק בוז'י הרצוג, איש מפלגת העבודה מביע תמיכתו בדרישת הביטול בקצרה ומודיע כי "אני תומך בעמדתך", כלשונו. ח"כ חיים כץ, איש הליכוד, קובע גם הוא בקצרה: "אני תומך בבקשתכם".
ח"כ יריב לוין מגיב לדברים ואומר כי "מדובר בהחלטה מבישה שהיא המשך ישיר לעוול הגירוש ולכישלון בטיפול במגורשים. הדרישה כי מגורש ישלם למדינה עבור קרון אליו נאלץ לעבור בשל גירושו היא אבסורד מוחלט. אני קורא לראש הממשלה להתערב בנושא ולהבטיח כי ההוראה בדבר גביית התשלום תבוטל".
חבר הכנסת דני דנון כותב לניסים כי עצם הדרישה היא בגדר "תעודת עניות למדינת ישראל". לדבריו "ההתנתקות אשר מהווה את הטעות הגדולה ביותר של ממשלות ישראל מאז הסכמי אוסלו, חוזרת להכות באילו שנפגעו ממנה יותר מכל - העקורים".
בלשכתו מציינים כי דנון פנה לרה"מ נתניהו בבקשה להתערב באופן אישי ולמנוע את הגזירה: "על הליכוד לפעול למזער את העוול שנגרם לעקורי ההתנתקות על ידי ביטול הגזירה".
סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת אופיר אקוניס, השיב גם הוא בתמיכה וכתב: "כמובן שמצטרף ומתנגד לצעד השגוי וחסר רגישות".
ח"כ ד"ר בן ארי מגיב גם הוא לפנייה ואומר כי "על כגון זה נאמר ההחרבת, עקרת, גרשת וגם עשקת? כל עוד ממשלת ישראל לא מילאה את הבטחתה: פיתרון לכל מתיישב! אין לה כל זכות לבוא בתביעות לאנשים שהיא אמללה במו ידיה. כדי ליישם את פשע הגירוש ידעה המדינה לבזבז הון עתק, עכשיו מבקשים מהנשדד לשלם לשודד הוצאות- על זה נאמר מעשה סדום!".
יו"ר האיחוד הלאומי, חברת הכנסת יעקב כץ, כצל'ה, מבקש ליצור קשר אישי עם ניסים עצמו על מנת לפעול בדחיפות בעניין. חבר הכנסת משה גפני, איש יהדות התורה, מוסר במייל חוזר כי יבדוק את הסוגיה וישתדל לסייע. חברת הכנסת מרינה סולודקין מזמינה את ניסים למפגש בינה לבין הנוגעים בדבר על מנת לפעול נגד המהלך. חבר הכנסת זאב בילסקי, איש 'קדימה' מבקש שיועבר ללשכתו העתק של הפנייה בכתב ממנהלת תנופה, ובעקבותיה יוכל הוא לברר את הסוגיה ולפעול.
חבר הכנסת אורי אורבך מביע אופטימיות במייל חוזר ומודיע לניסים כי "הנושא מטופל על ידי הרבה ח"כים, הוא בבירור ובע"ה יהיה בסדר". חבר הכנסת איתן כבל, איש מפלגת העבודה, התקשר לאליהו ניסים, יוזם המהלך, באופן אישי ומסר: "אני תומך בביטול החלטת מנהלת תנופה ואוציא להם מכתב על כך". מלשכותיהם של חברת הכנסת אורית זוארץ והשר דן מרידור התקבלה הודעת אישור על קבלת הפנייה והעברתה לעיונם.
נזכיר את נוסח מכתבו של ניסים לח"כים כפי שפורסם אמש בערוץ 7: "בחודשיים האחרונים קיבלו תושבי ניצן המתגוררים ב"קראווילות" (אליהם הועברו לפני שבע שנים מביתם בגוש קטיף במסגרת מה שכונה אז "תוכנית ההתנתקות"), דרישה בכתב מאת מנהלת "תנופה" לתשלום שכ"ד בסך מוערך של 1500-2000 ₪ עבור השהות במבנים. התשלום, כך על פי ההודעה, יקוזז מתשלום הפיצויים שאמור להיות מועבר למשפחות. לדעתנו מדובר בהחלטה מזעזעת ושלילית בכל מובן ובכל קנה מידה".
"לא ארחיב כעת על עצם המהלך שהוביל אותם להתגורר שם- גירושם מביתם, ומבלי להתייחס כרגע להפקרתם ולהזנחתם בידי המדינה משך כל התקופה מאז, שבע שנים ארוכות- ומבלי לפרט בעניין התנאים המחפירים בהם הם מתגוררים מאז באותם מבנים, אבקשך לפנות בכתב לראש הממשלה ולבקש ממנו לפעול באופן מיידי ודחוף לביטול ההחלטה המביכה הזו".
"מיותר לציין כי תשלום שכ"ד עבור השהות במבנים הארעיים תרחיק את התושבים מיכולת כלכלית לעבור סוף כל סוף לבתי קבע", הוא כותב וחותם בבקשה לחברי הכנסת מקבלי המכתב: "אנא הצטרף לח"כים רבים מכל קצוות הקשת הפוליטית שהביעו התנגדות להחלטה הזו".
מסתבר שגם כאשר הכנסת בפגרה ניתן לפעול בזירה הפוליטית, וגם אם אתה אזרח מהשורה.