תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מאבקי בנושא דרישת מנהלת "תנופה" לגביית שכ"ד עבור הקראווילות
הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 20:44 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.
מסכים איתך שלא תומכים פה במי שצריך עזרה.

איך זה מוריד ממה שכתבתי קודם?

כי באת בקטע של "הם לא יודעים להסתדר" כשמי יודע אם אני ואתה או כל אחד אחר היה מסתדר. לא צריך לשפוט. שהמדינה הזאת תתחיל לקחת אחריות ולעזור לאזרחים שלה, מינימום שבמינימום באלה שהיא עצמה פגעה.

אתה ליצן? אם אתה תפנה אותי מהבית שלי אבל תתן לי את שווי השוק שלו (ולמען האמת - הרבה הרבה מעבר לשווי השוק שלו) פלוס דיור זמני, כמה זמן אתה חושב שאני אשאר בדיוק הזמני הזה לפני שאני אקנה במליונים האלו בית משלי? תשאל את השאלה הזאת 100 ישראלים ן99 יתנו לך תשובה של פחות מחצי שנה. גם אם לחלקן זה ייקח יותר, אנשים בחיים האמיתיים (בין אם זה בתל-אביב, חיפה, או באר שבע) חיים את החיים האמיתיים שלהם עם המשאבים שלהם. הם לא משאירים מליונים בבנק וחיים בתנאי עוני בעודם בוכים על מר גורלם.

אתה ליצן אם אתה ממין למה שכתבת פה, אם היה מדובר על משפחה אחת או שניים מילא. מאות משפחות לא יחיו בתנאי עוני בזמן שיש להם מליונים בבנק. איך אתה אומר דבר כזה בבטחון כ"כ מוחלט?
העובדה היא שיש מעטים שלא הצליחו להשתקם ולעשות את השינוי הזה, אתה לא חושב שהדבר האחרון שצריך לעשות זה להתחיל לגבות מהם שכ"ד עבור השהות בקראוונים האלה? תשים את הפוליטיקה בצד ותראה מה קורה פה. אתה רק תרחיק אותם מלעשות את הצעד הזה, כך שגם אם נניח לרגע שאתה צודק- חכם אתה וודאי שלא.

מהכתבה שהתלהבת ממנה עולה שלמשפחות האלה יש סכומים יפים בבנק.
אם עכשיו אתה טוען אחרת תביא מספרים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 20:57 
לפי מה שלימדו אותי בשנה האחרונה מדובר במחאה של מפונקים, שרק רוצים לשבת על התחת כל היום ולבחור איפה הם יגורו, ובכלל המטרה שלהם היא פוליטית ולא הדיור עצמו.

איך? עברתי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 21:12 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:
לפי מה שלימדו אותי בשנה האחרונה מדובר במחאה של מפונקים, שרק רוצים לשבת על התחת כל היום ולבחור איפה הם יגורו, ובכלל המטרה שלהם היא פוליטית ולא הדיור עצמו.

איך? עברתי?

:BOW:

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 22:30 
קומוניסים כתב:
גיא האדום כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.
מסכים איתך שלא תומכים פה במי שצריך עזרה.

איך זה מוריד ממה שכתבתי קודם?

כי באת בקטע של "הם לא יודעים להסתדר" כשמי יודע אם אני ואתה או כל אחד אחר היה מסתדר. לא צריך לשפוט. שהמדינה הזאת תתחיל לקחת אחריות ולעזור לאזרחים שלה, מינימום שבמינימום באלה שהיא עצמה פגעה.

אתה ליצן? אם אתה תפנה אותי מהבית שלי אבל תתן לי את שווי השוק שלו (ולמען האמת - הרבה הרבה מעבר לשווי השוק שלו) פלוס דיור זמני, כמה זמן אתה חושב שאני אשאר בדיוק הזמני הזה לפני שאני אקנה במליונים האלו בית משלי? תשאל את השאלה הזאת 100 ישראלים ן99 יתנו לך תשובה של פחות מחצי שנה. גם אם לחלקן זה ייקח יותר, אנשים בחיים האמיתיים (בין אם זה בתל-אביב, חיפה, או באר שבע) חיים את החיים האמיתיים שלהם עם המשאבים שלהם. הם לא משאירים מליונים בבנק וחיים בתנאי עוני בעודם בוכים על מר גורלם.

אתה ליצן אם אתה ממין למה שכתבת פה, אם היה מדובר על משפחה אחת או שניים מילא. מאות משפחות לא יחיו בתנאי עוני בזמן שיש להם מליונים בבנק. איך אתה אומר דבר כזה בבטחון כ"כ מוחלט?
העובדה היא שיש מעטים שלא הצליחו להשתקם ולעשות את השינוי הזה, אתה לא חושב שהדבר האחרון שצריך לעשות זה להתחיל לגבות מהם שכ"ד עבור השהות בקראוונים האלה? תשים את הפוליטיקה בצד ותראה מה קורה פה. אתה רק תרחיק אותם מלעשות את הצעד הזה, כך שגם אם נניח לרגע שאתה צודק- חכם אתה וודאי שלא.
ארבעה עמודים אתה מבזבז לסרבר של הפורום ועדיין לא הסברת איך התאור הזה לא נכון. האנשים האלו לא קיבלו את הפיצויים שלהם? ואם הם קיבלו, איפה הכסף הזה עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 07:31 
19 כתב:

איך? עברתי?

אוייייש כזה צפוי, חיכיתי לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 08:12 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
19 כתב:

איך? עברתי?

בטח שזה צפוי, כי זה מתבקש מרוב שזה נכון.
יש לי רק שני דברים להגיד על זה: א'- כל הפוסל במומו פוסל, וזה לא צחוק. ב'- כנראה שצביעות ומוסר כפול זה אחד מיסודות העולם בנאו-יהדות המשיחיסטית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מאבקי בנושא דרישת מנהלת "תנופה" לגביית שכ"ד עבור הקראווי
הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 09:04 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
אחד אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
כמה אחוזים ממפוני גוש קטיף בכלל עדיין גרים בקרווילות? כמה מתוכם היו חיים במאחזים לא חוקיים? וכמה פיצויים הם קיבלו שגם אחרי 7 שנים הם לא הצליחו להתארגן על פתרון קבוע?
חוץ מזה, האם יש אחידות בנושא הפיצויים בעקבות פינוי מאחזים לא חוקיים? כלומר-האם תושבי ההתנחלויות הלא חוקיות שפונו מעזה ומפונים מאזור יהודה ושומרון מקבלים פיצויים זהים לאלה שקיבלו מפוני מאחז יקום?

למיטב זכרוני ברצועה לא היו מאחזים בלתי חוקיים

אתה מתכוון כמובן להגיד שליישובים שם היו אישורים ממשרדי ממשלת ישראל הרלוונטיים :SMOKE:
בכל מקרה, מה שנקרא "מאחזים" לא היה שם.

זה מה שעלה לי בראש ישר אחרי שכתבתי את זה, אין באמת התנחלות חוקית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 15:46 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
19 כתב:

איך? עברתי?

בטח שזה צפוי, כי זה מתבקש מרוב שזה נכון.
יש לי רק שני דברים להגיד על זה: א'- כל הפוסל במומו פוסל, וזה לא צחוק. ב'- כנראה שצביעות ומוסר כפול זה אחד מיסודות העולם בנאו-יהדות המשיחיסטית.

Kמה זה צביעות? האם שמעת ממני מתיישהו, אפילו ברמז את הטענה שהמחאה היא של מפונקים וכיוצא בזה? אני בדיוק כמו אחרים מעמד ביניים שלא סוגר את החודש, אל תגיד סתם דברים.

ההנהגה הצעירה האיחוד הלאומי החלה לפעול בעניין הפניה שלי אליה, זה הדיווח שנלקח מרדיו קול חי:

חלם: המגורשים התבקשו לשלם שכ"ד על הקרווילות

15:18 | כ״ו באב תשע״ב / 14/08/2012 |

תושבי גוש קטיף המתגוררים במבנים זמניים בניצן, אליהם הועברו לפני שבע שנים לאחר תוכנית ההתנתקות, נדרשו לאחרונה לשלם שכר דירה בסך אלף וחמש מאות שקלים לפחות עבור השהות במבנים הזמניים.
במינהלת תנופה אמרו לתושבים כי התשלום יקוזז מכספי הפיצויים של התושבים.
בעקבות תלונות התושבים פנתה ההנהגה הצעירה של תנועת האיחוד הלאומי למינהלת ולראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לבטל את דרישת התשלום המבישה כלשונם.
בפנייה נאמר כי מדובר בהחלטה מבישה, מזעזעת ולא צודקת הגוזלת את "כבשת הרש", הכסף המועט שעוד נותר למגורשי גוש קטיף. "

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 16:06 
זה בסדר, זה לא כוון אליך.
אני חושב שהמדינה צריכה לדאוג לכל מי שיש לו בעיית דיור(אני לא בקי מספיק בשביל לדעת אם היא כבר עזרה והם בזבזו את העזרה הזו, אז אני אתן להם להנות מהספק), כולל האנשים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: מאבקי בנושא דרישת מנהלת
הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 16:35 
19 כתב:
זה בסדר, זה לא כוון אליך.
אני חושב שהמדינה צריכה לדאוג לכל מי שיש לו בעיית דיור(אני לא בקי מספיק בשביל לדעת אם היא כבר עזרה והם בזבזו את העזרה הזו, אז אני אתן להם להנות מהספק), כולל האנשים האלה.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 17:28 
סמל אישי של המשתמש
למה צביעות?
קח את חברי הכנסת ואישי הציבור שתומכים ביוזמה שלך ותבדוק מה הם אמרו ואומרים על המחאה החברתית, ומה הם אומרים על החבר'ה האלה מניצן. אחר כך תחזור לשאול למה צביעות.
ואם יש לך כוח, תבדוק אם יש מתאם בין היות הח"כ ימני\דתי\מתנחל להיותו צבוע.

לי זכורים כמה מנציגי המתנחלים שהתבטאו בצורה ש19 ציטט, ודומני שהם לא מדברים כך על החברים שלהם מניצן.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 20:11 
teknoboy כתב:
למה צביעות?
קח את חברי הכנסת ואישי הציבור שתומכים ביוזמה שלך ותבדוק מה הם אמרו ואומרים על המחאה החברתית, ומה הם אומרים על החבר'ה האלה מניצן. אחר כך תחזור לשאול למה צביעות.
ואם יש לך כוח, תבדוק אם יש מתאם בין היות הח"כ ימני\דתי\מתנחל להיותו צבוע.

לי זכורים כמה מנציגי המתנחלים שהתבטאו בצורה ש19 ציטט, ודומני שהם לא מדברים כך על החברים שלהם מניצן.

יכול להיות שהם אכן צבועים אבל אני לא מייצג אף אחד מלבד עצמי!
אתה יודע שיש לי ביקורת על ההתנהלות של המדינה במישור החברתי מפה ועד לסין הרחוקה וחזרה.

אופיר אקוניס, סגן יו"ר הכנסת:

"ערב טוב. כמובן שמצטרף ומתנגד לצעד השגוי וחסר רגישות."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
אל תדאג, אני עדיין לא משיב אותך לאחראי על כל תחלואי הימין המשיחי הניאו-יהודי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 20:30 
עזוב טקנו, זה לא עניין של ימין ושמאל. גם ממשלות שמאל "למהדרין" ציפצפו על האזרח הקטן וחלבו ממנו כל מה שאפשר ואי אפשר.
הבעיה והאחריות היא בכל אחד ואחד מאיתנו, שרואה עוולות וחוסר צדק ושותק, שנותן להם לעשות בנו כרצונם, הציבור שרוטן על הון-שלטון ועל שחיתות אבל יצביע שוב ושוב לאותם חבורת ריקניים חסרי עמוד שדרה והבנה שהם עובדים אצלנו ולא להיפך. האשמה היא של כולנו, אנחנו אלה שנותנים להם את הכוח לעשות את כל הדברים האלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 21:13 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
עזוב טקנו, זה לא עניין של ימין ושמאל. גם ממשלות שמאל "למהדרין" ציפצפו על האזרח הקטן וחלבו ממנו כל מה שאפשר ואי אפשר.
הבעיה והאחריות היא בכל אחד ואחד מאיתנו, שרואה עוולות וחוסר צדק ושותק, שנותן להם לעשות בנו כרצונם, הציבור שרוטן על הון-שלטון ועל שחיתות אבל יצביע שוב ושוב לאותם חבורת ריקניים חסרי עמוד שדרה והבנה שהם עובדים אצלנו ולא להיפך. האשמה היא של כולנו, אנחנו אלה שנותנים להם את הכוח לעשות את כל הדברים האלה.

יש כמה עוולות יותר גרועות, וכמה מקומות שבהם חלבו את האזרח הקטן יותר מאשר זה שביקשו מכמה משפחות שכ"ד סמלי אחרי שפיצו אותם במיליונים על שפינו אותם מהבתים שהם קיבלו כמעט בחינם ומהעסקים שהם הפעילו במימון המדינה במשך עשורים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 21:19 
סמל אישי של המשתמש
להגיד שהמדינה חלבה כסף ממתנחלים זה מעט מופרך.
אני לא רוצה להכנס לויכוחים פילוסופיים של תרומה ערכית ורוחנית, אבל במונחים של כסף, הם לקחו הרבה יותר מהמדינה ממה שהם החזירו.

ועוד פעם, אני יותר ממסכים שהמדינה צריכה לעשות הרבה יותר למען האזרחים שלה, אבל זה כלל האזרחים שלה, לא רק ה-400 האלו, שאני באמת לא מבין איך המקרה שלהם יותר קשה משל סתם אזרח מהשורה במצוקת דיור.

אם תציע פתרון כללי שגם עוזר לאנשים הנ"ל, אני משכונע שרוב מכריע של סמולני הפורום יתמכו בך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 21:22 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

יש כמה עוולות יותר גרועות, וכמה מקומות שבהם חלבו את האזרח הקטן יותר מאשר זה שביקשו מכמה משפחות שכ"ד סמלי אחרי שפיצו אותם במיליונים על שפינו אותם מהבתים שהם קיבלו כמעט בחינם ומהעסקים שהם הפעילו במימון המדינה במשך עשורים.

וודאי שיש עוולות יותר גרועות. אנחנו מדברים על מדינה שמממנת מחבלים ומשפחות של מחבלים בסכומי עתק, מדינה שמעבירה מליונים לאוייבים שלה.
לא אמרתי שזה העוולת הכי חמורה של המדינה אי פעם, אבל זה גם עוול ולא נעשה פה תחרויות עוולות.
אגב, זה שהמדינה מתעדפת אזרים מסויימים בפריפריה שהיא רוצה שיתאכלסו ע"י תמיכה בעסקים למשל זה דבר שבשגרה וקיים גם היום בנגב ובגליל למשל, רק שלך יש בעיה עם ההתיישבות ב"שטחים שנכבשו רק ב1967" ואת זה אנחנו יודעים לא מהיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:

וודאי שיש עוולות יותר גרועות. אנחנו מדברים על מדינה שמממנת מחבלים ומשפחות של מחבלים בסכומי עתק, מדינה שמעבירה מליונים לאוייבים שלה.
לא אמרתי שזה העוולת הכי חמורה של המדינה אי פעם, אבל זה גם עוול ולא נעשה פה תחרויות עוולות.
אגב, זה שהמדינה מתעדפת אזרים מסויימים בפריפריה שהיא רוצה שיתאכלסו ע"י תמיכה בעסקים למשל זה דבר שבשגרה וקיים גם היום בנגב ובגליל למשל, רק שלך יש בעיה עם ההתיישבות ב"שטחים שנכבשו רק ב1967" ואת זה אנחנו יודעים לא מהיום.

זה פשוט לא נכון לטעון שחקלאים בשטחי ישראל מקבלים אותה תמיכה כמו שקיבלו חקלאי גוש קטיף.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2012, 21:47 
אמיר כתב:
להגיד שהמדינה חלבה כסף ממתנחלים זה מעט מופרך.
אני לא רוצה להכנס לויכוחים פילוסופיים של תרומה ערכית ורוחנית, אבל במונחים של כסף, הם לקחו הרבה יותר מהמדינה ממה שהם החזירו.

ועוד פעם, אני יותר ממסכים שהמדינה צריכה לעשות הרבה יותר למען האזרחים שלה, אבל זה כלל האזרחים שלה, לא רק ה-400 האלו, שאני באמת לא מבין איך המקרה שלהם יותר קשה משל סתם אזרח מהשורה במצוקת דיור.

אם תציע פתרון כללי שגם עוזר לאנשים הנ"ל, אני משכונע שרוב מכריע של סמולני הפורום יתמכו בך.

זה יותר מכך. אפילו ונניח ומדינת ישראל הייתה מציעה דיור ציבורי מעולה לאזרחיה החלשים, אתה חושב שאנשים שיש להם מליונים בבנק (ועדיין לא שמעתי הסבר למה בדיוק הגורל של המליונים האלו) היו ראויים לתמיכה ממשלתית שכזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 08:50 
כל מי שסרב להתפנות מרצון חבל שקיבל שקל בכלל
חבורה של חלאות שקוראים נאצים לאנשים שנהרגו בשבילם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2012, 10:35 
אליהו שלום,

אשמח לקבל מספר טלפון שלך ולשוחח עימך בנושא. כמו כן אשמח למסמך או כל דבר אחר המעיד על דרישתם לתשלום שכר דירה.

תודה

רועי גבאי

ע"פ חה"כ משה מוץ מטלון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 20:39 
חברים, אפשר לומר שעלינו מדרגה.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/242807

ח"כים קוראים: לא לשכ"ד לקראוילות

חברי כנסת מכלל הסיעות ממשיכים להביע תמיכה בדרישה לביטול דרישת שכר הדירה מעקורי גוש קטיף על הקראווילות. בין המצטרפים לשורת התומכים ניתן למצוא את חברי הכנסת חיים כץ, לוין, הרצוג, כבל ואחרים.

נזכיר כי בימים האחרונים פנה אליהו ניסים, תושב המרכז, לכלל חברי הכנסת בבקשה להצטרף למהלך שיביא לביטול הדרישה לתשלום שכר דירה על הקראווילות, דרישה שהועברה באחרונה לעקורי גוש קטיף.

כזכור, אתמול הבאנו כאן בערוץ 7 את ראשוני המצדדים בעמדתו של ניסים, ובהם גם חברת הכנסת זהבה גלאון שהבטיחה לפעול נגד הדרישה התמוהה. במרוצת השעות האחרונות מצטרפים חברי כנסת נוספים ומשיבים איש איש בדרכו לבקשה.

יו"ר הכנסת רובי ריבלין השיב לפנייה בשיחת טלפון בה הודיע "אפעל ככל יכולתי כדי לבטל מיידית את ההחלטה הזאת". שר התחבורה ישראל כץ השיב בתמיכה למהלך וכתב: "תומך בעמדתכם. הבעתי עמדתי זו בעת ביקור בניצן".

מלשכתה של סגנית השר לאזרחים ותיקים, חברת הכנסת לאה נס נמסר כי "תושבי ניצן חוו על בשרם לא מעט נזק וכאב עם פינויים מגוש קטיף, ולכן אני סבורה כי אין מקום לגבות מהם תשלום נוסף על מגורים בקרוואילות".

חברת הכנסת ציפי חוטובלי השיבה גם היא וכתבה: "כמובן שאני מתנגדת באופן חריף, זה לא יעלה על הדעת".

סגן השר חבר הכנסת איוב קרא מחריף את תגובתו וכותב: "אני בוש ונכלם לשמוע על הכוונה לגבות שכר דירה ממגורשי גוש קטיף. זו קנוניה ושערורייה. בזמנו דיווחו בוועדות הכנסת שכל המגורשים מסודרים כדי להוציא את ההתנתקות אל הפועל. יצא איפוא שהכל היה סרט הזוי פרי יצירתם של משפחת שרון ועל כך שלמו ומשלמים. אתנגד בכל דרך לפגוע במפונים ואף אדרוש לפצותם על הרשלנות של כל הגורמים שטפלו ומטפלים בעניינם".

חבר הכנסת יצחק בוז'י הרצוג, איש מפלגת העבודה מביע תמיכתו בדרישת הביטול בקצרה ומודיע כי "אני תומך בעמדתך", כלשונו. ח"כ חיים כץ, איש הליכוד, קובע גם הוא בקצרה: "אני תומך בבקשתכם".

ח"כ יריב לוין מגיב לדברים ואומר כי "מדובר בהחלטה מבישה שהיא המשך ישיר לעוול הגירוש ולכישלון בטיפול במגורשים. הדרישה כי מגורש ישלם למדינה עבור קרון אליו נאלץ לעבור בשל גירושו היא אבסורד מוחלט. אני קורא לראש הממשלה להתערב בנושא ולהבטיח כי ההוראה בדבר גביית התשלום תבוטל".

חבר הכנסת דני דנון כותב לניסים כי עצם הדרישה היא בגדר "תעודת עניות למדינת ישראל". לדבריו "ההתנתקות אשר מהווה את הטעות הגדולה ביותר של ממשלות ישראל מאז הסכמי אוסלו, חוזרת להכות באילו שנפגעו ממנה יותר מכל - העקורים".

בלשכתו מציינים כי דנון פנה לרה"מ נתניהו בבקשה להתערב באופן אישי ולמנוע את הגזירה: "על הליכוד לפעול למזער את העוול שנגרם לעקורי ההתנתקות על ידי ביטול הגזירה".

סגן יו"ר הכנסת, חבר הכנסת אופיר אקוניס, השיב גם הוא בתמיכה וכתב: "כמובן שמצטרף ומתנגד לצעד השגוי וחסר רגישות".

ח"כ ד"ר בן ארי מגיב גם הוא לפנייה ואומר כי "על כגון זה נאמר ההחרבת, עקרת, גרשת וגם עשקת? כל עוד ממשלת ישראל לא מילאה את הבטחתה: פיתרון לכל מתיישב! אין לה כל זכות לבוא בתביעות לאנשים שהיא אמללה במו ידיה. כדי ליישם את פשע הגירוש ידעה המדינה לבזבז הון עתק, עכשיו מבקשים מהנשדד לשלם לשודד הוצאות- על זה נאמר מעשה סדום!".

יו"ר האיחוד הלאומי, חברת הכנסת יעקב כץ, כצל'ה, מבקש ליצור קשר אישי עם ניסים עצמו על מנת לפעול בדחיפות בעניין. חבר הכנסת משה גפני, איש יהדות התורה, מוסר במייל חוזר כי יבדוק את הסוגיה וישתדל לסייע. חברת הכנסת מרינה סולודקין מזמינה את ניסים למפגש בינה לבין הנוגעים בדבר על מנת לפעול נגד המהלך. חבר הכנסת זאב בילסקי, איש 'קדימה' מבקש שיועבר ללשכתו העתק של הפנייה בכתב ממנהלת תנופה, ובעקבותיה יוכל הוא לברר את הסוגיה ולפעול.

חבר הכנסת אורי אורבך מביע אופטימיות במייל חוזר ומודיע לניסים כי "הנושא מטופל על ידי הרבה ח"כים, הוא בבירור ובע"ה יהיה בסדר". חבר הכנסת איתן כבל, איש מפלגת העבודה, התקשר לאליהו ניסים, יוזם המהלך, באופן אישי ומסר: "אני תומך בביטול החלטת מנהלת תנופה ואוציא להם מכתב על כך". מלשכותיהם של חברת הכנסת אורית זוארץ והשר דן מרידור התקבלה הודעת אישור על קבלת הפנייה והעברתה לעיונם.

נזכיר את נוסח מכתבו של ניסים לח"כים כפי שפורסם אמש בערוץ 7: "בחודשיים האחרונים קיבלו תושבי ניצן המתגוררים ב"קראווילות" (אליהם הועברו לפני שבע שנים מביתם בגוש קטיף במסגרת מה שכונה אז "תוכנית ההתנתקות"), דרישה בכתב מאת מנהלת "תנופה" לתשלום שכ"ד בסך מוערך של 1500-2000 ₪ עבור השהות במבנים. התשלום, כך על פי ההודעה, יקוזז מתשלום הפיצויים שאמור להיות מועבר למשפחות. לדעתנו מדובר בהחלטה מזעזעת ושלילית בכל מובן ובכל קנה מידה".

"לא ארחיב כעת על עצם המהלך שהוביל אותם להתגורר שם- גירושם מביתם, ומבלי להתייחס כרגע להפקרתם ולהזנחתם בידי המדינה משך כל התקופה מאז, שבע שנים ארוכות- ומבלי לפרט בעניין התנאים המחפירים בהם הם מתגוררים מאז באותם מבנים, אבקשך לפנות בכתב לראש הממשלה ולבקש ממנו לפעול באופן מיידי ודחוף לביטול ההחלטה המביכה הזו".

"מיותר לציין כי תשלום שכ"ד עבור השהות במבנים הארעיים תרחיק את התושבים מיכולת כלכלית לעבור סוף כל סוף לבתי קבע", הוא כותב וחותם בבקשה לחברי הכנסת מקבלי המכתב: "אנא הצטרף לח"כים רבים מכל קצוות הקשת הפוליטית שהביעו התנגדות להחלטה הזו".

מסתבר שגם כאשר הכנסת בפגרה ניתן לפעול בזירה הפוליטית, וגם אם אתה אזרח מהשורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 19 אוגוסט 2012, 21:46 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
מסתבר שגם כאשר הכנסת בפגרה ניתן לפעול בזירה הפוליטית, וגם אם אתה אזרח מהשורה.

אך ורק אם הפעילות הזו נועדה לעזור לסקטורים המיוחסים שממילא זוכים ליחס חיובי לפנים משורת הדין של שאר האזרחים (קרי מתנחלים, חרדים, עשירים).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 16:07 
ניצחון.

http://www.inn.co.il/News/News.aspx/243004

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 16:08 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ניצחון.

הידד?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 22 אוגוסט 2012, 16:17 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
ניצחון.

הידד?

האח הידד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: