תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 10:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מאבקי בנושא דרישת מנהלת "תנופה" לגביית שכ"ד עבור הקראווילות
הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2012, 09:16 
סמל אישי של המשתמש
יש לי סימפטיה לאנשים שממשלת ימין (ליכוד) מובהקת פינתה אותם מבתיהם.
אני לא בקיא בנתונים לגבי הפיצויים שהם קיבלו ואיך הם שיקמו או לא שיקמו את חייהם, אני חושב שזה רלבנטי ולכן צריך לבדוק כל מקרה לגופו לגבי תשלום שכר הדירה.
אני מקווה שיעשה בירור מתאים
וחוץ מזה זהבה גלאון :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2012, 17:17 
אחד אדום כתב:

וחוץ מזה זהבה גלאון :HEART2:

אין ספק שהיא הפתיעה לטובה..
אגב, אם יש למישהו פה אמצעי ישיר ליצירת קשר עם ח"כים מהעבודה אני אשמח לקבל בפרטי,

יום נפלא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2012, 17:19 
סמל אישי של המשתמש
נדמה לי שהיה פה מישהו מהמטה של שלי יחימוביץ'.
אני גם מניח שהיא תשמח להירתם לנושא.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2012, 17:23 
teknoboy כתב:
נדמה לי שהיה פה מישהו מהמטה של שלי יחימוביץ'.
אני גם מניח שהיא תשמח להירתם לנושא.

הלוואי. אני מנסה לארגן מכתב לרוה"מ ויו"ר מנהלת "תנופה".
אני חושב שנציגים של כל המפלגות זה לגמרי מכובד. (המיוחד אם זה יו"ר סיעה או יו"ר מפלגה).
אולי אנסה לצרף גם את ריבלין.
הלוואי והיא תצטרף.
אם מישהו קורא את זה ויש לו קשר איתה- אני אשמח לקבל פרטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוגוסט 2012, 19:43 
סמל אישי של המשתמש
אני באמת לא מבין, אתה חושב שהמדינה צריכה לממן להם שכר דירה לכל החיים?
על מה ולמה?

אני מסכים שהמדינה צריכה לעזור למובטלים ועניים יותר, אבל אני לא מבין למה הם צריכים לקבל קדימות (ועוד מעבר ל - 7 שנות שכר הדירה שהם קיבלו) כשיש לך אנשים ששורפים את עצמם ברחובות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 07:30 
אמיר כתב:
אני באמת לא מבין, אתה חושב שהמדינה צריכה לממן להם שכר דירה לכל החיים?
על מה ולמה?

אני מסכים שהמדינה צריכה לעזור למובטלים ועניים יותר, אבל אני לא מבין למה הם צריכים לקבל קדימות (ועוד מעבר ל - 7 שנות שכר הדירה שהם קיבלו) כשיש לך אנשים ששורפים את עצמם ברחובות.

רק כדי לחדד את השאלה אני חושב שכדאי לדייק בפרטים, אתה יודע מה אומרים על חצאי אמיתות..
לא מדובר על תשלום של המדינה לבעלים פרטיים (אנשים/חברות) המחזיקים בנכס שהמדינה מממנת את זה.
לא מדובר בהוצאת כספים בכלל מתקציב המדינה. מדובר על כאן על זה שהמדינה רוצה להתחיל לגבות שכ"ד עבור קראוונים שהיו אמורים להיות פיתרון זמני למגורשים, מזמן הם היו צריכים כבר להיות בבתי קבע, ויש פה הרבה מאוד התרשלות של המדינה בטיפול בהם ועל כך קצרה היריעה מלפרט, אני חושב שהיו כבר מי שקראו לוועדת חקירה ואפילו שמבקר המדינה התייחס לזה.
(עריכה: מצאתי. "המבקר: "המדינה לא דאגה למפוני גוש קטיף" http://news.walla.co.il/?w=/9/1413133 )

אגב, אני לא חושב שהם צריכים לקבל את האפשרות לחיות בקראוונים המסכנים האלה לכל החיים. התושבים הם גם האחרונים שרוצים בכך. הבעיה שחלק מהם נמצאים במצוקות כלכליות כאלה ואחרות שכרגע מונעות מהם מעבר לבתי קבע, וגביית שכ"ד מהם בשיעור של 2000 ש"ח בחודש (מילא היה משהו סמלי) צפוי לעכב את מעברים לבית קבע.

יש מבין?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 07:37 
סמל אישי של המשתמש
1. גם לאחזקת הקראוונים ולזה שלא משתמשים בהם לצרכים אחרים יש מחיר, על כן שכ"ד.
2. השאלה היא למה הם לא גרים בבתי קבע, ואחרי שנדע את התשובה נוכל להתייחס לעניין.
3. אני מתפלא עליך שאתה לא יודע את זה (דומני שכתבת בעבר שאתה עוסק בתחום הנדל"ן) אבל 2000 ש"ח זה די סמלי בתור שכ"ד למשפחה בישראל של ימינו.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מאבקי בנושא דרישת מנהלת "תנופה" לגביית שכ"ד עבור הקראווי
הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 09:41 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
כמה אחוזים ממפוני גוש קטיף בכלל עדיין גרים בקרווילות? כמה מתוכם היו חיים במאחזים לא חוקיים? וכמה פיצויים הם קיבלו שגם אחרי 7 שנים הם לא הצליחו להתארגן על פתרון קבוע?
חוץ מזה, האם יש אחידות בנושא הפיצויים בעקבות פינוי מאחזים לא חוקיים? כלומר-האם תושבי ההתנחלויות הלא חוקיות שפונו מעזה ומפונים מאזור יהודה ושומרון מקבלים פיצויים זהים לאלה שקיבלו מפוני מאחז יקום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
החתול של שרדינגר כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
כמה אחוזים ממפוני גוש קטיף בכלל עדיין גרים בקרווילות? כמה מתוכם היו חיים במאחזים לא חוקיים? וכמה פיצויים הם קיבלו שגם אחרי 7 שנים הם לא הצליחו להתארגן על פתרון קבוע?
חוץ מזה, האם יש אחידות בנושא הפיצויים בעקבות פינוי מאחזים לא חוקיים? כלומר-האם תושבי ההתנחלויות הלא חוקיות שפונו מעזה ומפונים מאזור יהודה ושומרון מקבלים פיצויים זהים לאלה שקיבלו מפוני מאחז יקום?

למיטב זכרוני ברצועה לא היו מאחזים בלתי חוקיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 12:49 
סמל אישי של המשתמש
אחד אדום כתב:
החתול של שרדינגר כתב:
החתול של שרדינגר כתב:

למיטב זכרוני ברצועה לא היו מאחזים בלתי חוקיים

אתה מתכוון כמובן להגיד שליישובים שם היו אישורים ממשרדי ממשלת ישראל הרלוונטיים :SMOKE:
בכל מקרה, מה שנקרא "מאחזים" לא היה שם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 14:08 
סלחו לי, אבל כמה בממוצע קיבל כל מתנחל מפונה שנזרק לניצן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:06 
מר ניסים שלום,

הופתעתי מהדרישה לשכר דירה. שוחחתי עם הרב ד"ר אופיר כהן , ראש מנהלת "תנופה" והצעתי לו להמשיך מאמצי ההדברות עם כל משפחה על מנת להגיע למתווה של פתרון מוסכם.

אני מקווה שכך אומנם ייעשה.

בברכה,

ח"כ זבולון אורלב

חברים, יש כאן כל מיני שאלות ראוייות שבהחלט שוות בדיקה והתעמקות בנושא היחס למגורשים אך אני בדיוק כמוכם אני מניח, לא מכיר אף אחד משם באופן אישי וכל מה שאני יודע ולומד זה בעצם מפרסומים שונים בתקשורת.
הכתבות שהבאתי בהודעה הפותחת עולה שיש כאן עוול נורא. לדעתי אחרי הגירוש היה על המדינה לעשות הכל כדי למזער את הנזקים עבור המשפחות. ואומר לכם מה שאמרתי קודם לעוזרו של ח"כ יעקב כ"ץ, אפילו אם יש בהחלטה הזו כדי לפגוע במשפחה אחת בלבד, ולהרחיק אותה אפילו יום אחד ממעבר לבית של יציבות וקבע, הרי שהיא צריכה להיפסל על הסף. זו דעתי ולשמחתי אני מקבל תמיכה מכל קצוות הקשת הפוליטית, אך עדיין כל זה לא שווה כלום כלום אם לא יהיה שינוי בהחלטה המקוממת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:10 
בהמשך לדבררי, ציטוט מתוך הכתבה במעריב:

"שבע שנים לאחר שעמדו בעין הסערה כשפונו מבתיהם בחבל עזה, ניצבים אלפי מפונים מהיישוב ניצן במרכזה של סערה נוספת הנוגעת למקום מגוריהם. הפעם מדובר בדרישת מנהלת "תנופה", האמונה על הטיפול במפונים, לתשלום שכר דירה עבור הקראווילות שבהן שוכנו.

תושבי ניצן מחזיקים בעצומה לביטול הדרישה לשכר דירה צילום: אדי ישראללאחר ביצוע ההתנתקות בשנת 2005 הועברו לניצן יותר מאלף משפחות שנותרו ללא בית. כל משפחה שוכנה במבנה זמני שזכה לכינוי "קראווילה", ועל פי התוכנית, בתוך כשנתיים היו אמורות מרבית המשפחות לבנות לעצמה בית קבע.

עם זאת, בשל בעיות ביורוקרטיות ומצוקות כספיות שאליהן נקלעו משפחות רבות, בין היתר בשל המעבר שנכפה עליהן, במתחם עדיין מתגוררות כיום כ-500 משפחות. (חתול, לשאלתך)

לפני כחודשיים נחשף במעריב כי מנהלת תנופה שלחה מכתבים לעשרות משפחות ממתחם הקראווילות, ובו נכתב כי מסוף הקיץ הן ישלמו שכר דירה על המגורים. התושבים התקוממו על ההחלטה, אולם בשבוע האחרון קיבלו עוד מאות משפחות את אותו מכתב.

בין היתר, נכתב בהודעה כי התשלום ייגבה באמצעות קיזוז כספי הפיצויים של המשפחות. על פי ההערכות, גובה שכר הדירה ינוע בין 1,500 ל-2,000 שקל בחודש.

כולם רוצים לעזוב את ניצן

בימים האחרונים הקימו התושבים מטה מאבק נגד ההחלטה, הדפיסו עשרות שלטי מחאה, שלחו מכתבים בעניין לחברי כנסת והחתימו עצומה נגד הכוונה לגבות שכר דירה.

"אם מישהו חושב שכיף לנו לחיות כאן - הוא טועה", אמרה גלית מרגלית, תושבת הישוב שחתמה על העצומה. "החום בקראווילה בלתי נסבל, וחשבונות החשמל שלנו מגיעים ל-2,000 שקל . כולם רוצים לעזוב את ניצן לבתי קבע, אבל ההחלטה לגבות שכר דירה רק מרחיקה אותנו מהמעבר אליהם".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:18 
בהארץ הסיפור דומה דומה:

-400 מתושבי ניצן חתמו בשבוע שעבר על עצומה נגד מנהלת תנופה, ששלחה בימים האחרונים מכתב למאות מפונים בו היא דורשת מהם דמי שכירות עבור המגורים בקראווילות. המפונים הקימו מטה מאבק והודיעו שאינם מתכוונים לוותר עד שמנהלת תנופה תבטל את הגזירה.

כ-200 תושבי ניצן שפונו בתקופת ההתנתקות ולא התחילו עדיין לבנות את בתי הקבע שלהם, קיבלו בשבוע האחרון מכתבים ממנהלת תנופה. "מדינת ישראל אפשרה למשפחות המפונים הזכאיות לכך מגורים זמניים באתרי הדיור הזמניים", נכתב במכתב, "בהחלטות הממשלה נקבעה תקופת מגורים ללא תשלום בדיור הזמני למשך 18 חודשים מהמועד בו קיבלתם את המגרש המפותח לידכם".

"במכתב תגובה ששיגרו תושבי ניצן למנהלת תנופה הם כתבו: "בושו לכם על אוזלת ידכם. בושו לכם על ניצול האמצעים הנתונים בידכם, על מה ולמה תיגבו מאיתנו כספים, מכתב זה הינו לעג לרש".

מנתוני ועד מפוני גוש קטיף עולה כי כ-500 משפחות, כ-35% מהמפונים, עזבו את הקראווילות ועברו להתגורר בבתי קבע. כ-200 משפחות שפונו נקלעו לקשיים כלכליים ומתקשות לבנות בית. עוד עולה מהנתונים כי שיעור האבטלה בקרב המפונים עומד על 16%, לעומת 4% בלבד לפני הפינוי.

גלית אידל מויאל מתגוררת עם בעלה מאיר וארבעת ילדיהם בקראווילה של שניים וחצי חדרים בניצן כבר שבע שנים. "החמישי בדרך", היא אומרת כשהיא מנפנפת במכתב דרישת התשלום עבור הדיור, "זאת זוועת עולם. קיבלתי מכתב לפני שבוע, שעלינו לשלם כסף עבור הדירה הזאת. מאיפה אני אביא את הכסף, אין לי כסף לבנות בית, אני לא מבינה מה הם רוצים ממני", אומרת מויאל בכעס."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:21 
סמל אישי של המשתמש
סתם כי בא לי אדום כתב:

לפי הכתבה הזאת הם קיבלו בין חצי מיליון שקל לשישה מיליון שקלים, תלוי בשווי הבית והעסק שהיה להם בגוש קטיף. לפני שנה תיקנו את הסכומים כלפי מעלה אחרי מאבק ממושך.

אגב, משעשע לקרוא את דברי המתנחלים שמגלים פתאום את המציאות בישראל, ומתפלאים על זה שצריך לשלם שכר דירה או משכנתא, למצוא עבודה וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:33 
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

לפי הכתבה הזאת הם קיבלו בין חצי מיליון שקל לשישה מיליון שקלים, תלוי בשווי הבית והעסק שהיה להם בגוש קטיף. לפני שנה תיקנו את הסכומים כלפי מעלה אחרי מאבק ממושך.

אגב, משעשע לקרוא את דברי המתנחלים שמגלים פתאום את המציאות בישראל, ומתפלאים על זה שצריך לשלם שכר דירה או משכנתא, למצוא עבודה וכו'.

אין לי מילים להודות לך שהבאת את הכתבה הזאת, שבעצם מספרת את כל הסיפור. את האיוולת, את הזעקה. את כל הבעיה. פדיחה שלי שלא מצאתי את זה לבד. חשוב לקרוא גם את הטקסט ובעיקר כתבת הווידאו ולא להסתפק בכותרת.
יש גם צילום של המכתב שם.
תודה רבה רבה אחי. זה יעזור לי מאוד.
וזה נתן לי הרבה כוח להמשיך במאבק, על אף הקוצר בזמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:34 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

אין לי מילים להודות לך שהבאת את הכתבה הזאת, שבעצם מספרת את כל הסיפור. את האיוולת, את הזעקה. את כל הבעיה. פדיחה שלי שלא מצאתי את זה לבד. חשוב לקרוא גם את הטקסט ובעיקר כתבת הווידאו ולא להסתפק בכותרת.
יש גם צילום של המכתב שם.

בשמחה. מוזר שזה לא מופץ בקרב המגזר שלכם. כתבה מאוד אוהדת למפונים, ומציגה יפה את הצד הקשה של הפינוי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:40 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

יש גם צילום של המכתב שם.

בשמחה. מוזר שזה לא מופץ בקרב המגזר שלכם. כתבה מאוד אוהדת למפונים, ומציגה יפה את הצד הקשה של הפינוי.

לא רק שזה לא מופיע. בערוץ 7 בחרו להציג את החלטת תנופה הייתי אומר כמעט באופן חיובי.
אני חייב להודות שזו לא הפעם הראשונה בתקופה האחרונה שבאתר הארץ אני רואה כתבות הוגנות ומאוזנות.
שוב תודה רבה לך, לא תארתי לעצמי שהמצב כה חמור כפי שתיארו אותו התושבים בווידאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 17:57 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:

רק כדי לחדד את השאלה אני חושב שכדאי לדייק בפרטים, אתה יודע מה אומרים על חצאי אמיתות..
לא מדובר על תשלום של המדינה לבעלים פרטיים (אנשים/חברות) המחזיקים בנכס שהמדינה מממנת את זה.
לא מדובר ב הוצאת כספים בכלל מתקציב המדינה. מדובר על כאן על זה שהמדינה רוצה להתחיל לגבות שכ"ד עבור קראוונים שהיו אמורים להיות פיתרון זמני למגורשים, מזמן הם היו צריכים כבר להיות בבתי קבע, ויש פה הרבה מאוד התרשלות של המדינה בטיפול בהם ועל כך קצרה היריעה מלפרט, אני חושב שהיו כבר מי שקראו לוועדת חקירה ואפילו שמבקר המדינה התייחס לזה.
(עריכה: מצאתי. "המבקר: "המדינה לא דאגה למפוני גוש קטיף" http://news.walla.co.il/?w=/9/1413133 )

אגב, אני לא חושב שהם צריכים לקבל את האפשרות לחיות בקראוונים המסכנים האלה לכל החיים. התושבים הם גם האחרונים שרוצים בכך. הבעיה שחלק מהם נמצאים במצוקות כלכליות כאלה ואחרות שכרגע מונעות מהם מעבר לבתי קבע, וגביית שכ"ד מהם בשיעור של 2000 ש"ח בחודש (מילא היה משהו סמלי) צפוי לעכב את מעברים לבית קבע.

יש מבין?

יש פה שתי שאלות נפרדות, הראשונה היא שילמו להם מספיק פיצויים.
והאמת, אין לי מושג, זו שאלה טכנית שיש לה תשובה טכנית.
הנקודה השניה היא מידת האחריות של המדינה לאנשים האלו מעבר לפיצויים.
עכשיו אני מאמין שמדינה צירכה לדאוג לתושבים שלה הרבה יותר מישראל, אבל זו בעיה כללית של המדינה, ואני לא לגמרי מבין למה צריך לתת פתרונות נוקדתיים למתנחלים לשעבר.

יש מלא אנשים שצריכים עזרה, למה החברה האלו צריכים להמצא בראש התור?
אתה יודע כמה אנשים מתים לדיור ציבורי ואין להם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:04 
אמיר כתב:
קומוניסים כתב:

לא מדובר ב הוצאת כספים בכלל מתקציב המדינה. מדובר על כאן על זה שהמדינה רוצה להתחיל לגבות שכ"ד עבור קראוונים שהיו אמורים להיות פיתרון זמני למגורשים, מזמן הם היו צריכים כבר להיות בבתי קבע, ויש פה הרבה מאוד התרשלות של המדינה בטיפול בהם ועל כך קצרה היריעה מלפרט, אני חושב שהיו כבר מי שקראו לוועדת חקירה ואפילו שמבקר המדינה התייחס לזה.

יש מבין?

יש פה שתי שאלות נפרדות, הראשונה היא שילמו להם מספיק פיצויים.
והאמת, אין לי מושג, זו שאלה טכנית שיש לה תשובה טכנית.
הנקודה השניה היא מידת האחריות של המדינה לאנשים האלו מעבר לפיצויים.
עכשיו אני מאמין שמדינה צירכה לדאוג לתושבים שלה הרבה יותר מישראל, אבל זו בעיה כללית של המדינה, ואני לא לגמרי מבין למה צריך לתת פתרונות נוקדתיים למתנחלים לשעבר.

יש מלא אנשים שצריכים עזרה, למה החברה האלו צריכים להמצא בראש התור?
אתה יודע כמה אנשים מתים לדיור ציבורי ואין להם?

בקשר לשאלה הראשונה אני חושב שיש שאלה מקדימה וזו מה הפיצויים שנכון לתת. אבל לשאלה שלך אין לי תשובה חד משמעית. אני שומע טענות על פיצויים חלקיים, אבל לא שמעתי שום דבר ממקור ראשון כי אני לא מכיר אף מגורש ולא ראיתי גם שום הוכחה מוחצת לטענות האלה.

בקשר לנקודה השניה, אני חושב שאמור להיות ברור שהאחריות של המדינה כלפי המגורשים חייבת להיות מעבר לאיזשהו סכום כסף, יש כאן גם חובה ללוותם ולתת להם יחס אישי מיוחד, אני מדבר בעיקר על תמיכה נפשית והכוונה (או אימון ..) לאיך יוצאים מהמשבר הזה הלאה וממשיכים. זה חייב להיות פיתרון נקודתי אישי או לפחות משפחתי..
המצב הקשה שחלקם נקלעו אליו נובע ישירות מהחלטת המדינה ומהלך הגירוש ולכן לדעתי יש כאן חובה מוסרית אנושית שלנו כחברה לוודא שהמדינה לא פוגעת בהם ומוסיפה חטא על פשע.
והיא מוסיפה חטא על פשע על חטא על פשע. אני לא פוטר את התושבים מאחריות לגורליהם, ואני מבין שחלקם עשו טעויות והתנהלו בצורה לא נכונה, אבל לעניות דעתי אחרי משבר כ"כ גדול, ופגיעה כ"כ חמורה (האם אפשר לדמיין מהו כאבו של אדם שקבר בנו חולל והועתק? האם ניתן להבין את כאבו של אדם שפרנסתו נפסקת פתאום ביום אחד (ע"ע רמת האבטלה שלהם מהגירוש ועד היום) אפשר רק לדמיין. אני לא חושב שאני ואתה יכולים להבין כאב כזה ואני לא מאחל לנו שנדע.. המשך ערב נפלא אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:07 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

יש גם צילום של המכתב שם.

רוח הדברים של הכתבה הזאת מעלה את האפשרות שבאמת מדובר באנשים שצריכים טיפול של שרותי הנפש.
מקריאה שטחית לא הצלחתי למצוא שם סיפור שמסביר איפה המליונים שהאנשים האלו קיבלו. ייתכן מאוד שאדם שחי במבנים חלודים ועזובים ושלידו נחשים ושבכל הזמן הזה יש לו בבנק מליונים שהמדינה שילמה לו ובמקום לקחת את המליונים האלו ולקחת אחריות לגורלו הוא ממתין למדינה שתסעד אותו כקטין או קשיש, צריך טיפול מקצועי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:14 
סמל אישי של המשתמש
גיא האדום כתב:
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
סתם כי בא לי אדום כתב:

יש גם צילום של המכתב שם.

רוח הדברים של הכתבה הזאת מעלה את האפשרות שבאמת מדובר באנשים שצריכים טיפול של שרותי הנפש.
מקריאה שטחית לא הצלחתי למצוא שם סיפור שמסביר איפה המליונים שהאנשים האלו קיבלו. ייתכן מאוד שאדם שחי במבנים חלודים ועזובים ושלידו נחשים ושבכל הזמן הזה יש לו בבנק מליונים שהמדינה שילמה לו ובמקום לקחת את המליונים האלו ולקחת אחריות לגורלו הוא ממתין למדינה שתסעד אותו כקטין או קשיש, צריך טיפול מקצועי.

זה בדיוק מה שאני אומר מתחילת האשכול.
עשורים של שנים על חשבון המדינה, בסיועה ובתמיכתה ניוונו את האנשים האלה עד כדי כך שהם לא מסוגלים למצוא עבודה, להסתדר על דיור או בכלל לחיות באופן עצמאי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:15 
סמל אישי של המשתמש
תכלס, הפרשה הזאת חושפת את השקר הגדול כאילו המתנחלים הם מלח הארץ, אליטות וכדומה.
להסתדר לבד מסתבר שהם לא יכולים.
בניהם משרתים שירות צבאי של 14 חודשים. בנותיהן משרתות שירות לאומי של שנה בקהילתן שלהן.
רובם ככולם עובדים בשירות המדינה (כלומר הם האיש השמן במשל של נתניהו).

תשים אותם בתל אביב* לבד חודשיים - כולם מתים מרעב.

*או בעפולה, או ווטאבר

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:42 
טוב אני רואה שיש כאן כאלה שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם, כמו שטקנו אוהב לומר.
(סתם נתון שעולה לי לראש, כמה הם מתוך הסך הכל של המגורשים מן הסתם אחוזים מעטים, זה לא מפריע לכם לדבר על הכלל על אף שהם כן לקחו אחריות ומנסים לשקם את חייהם וכן עברו לבית קבע)
אם ניגש להתעמק בדיון על מה המדינה עשתה איתם מיום הגירוש ועד ליום הזה אני בטוח שזה לא יהיה נעים לאף אחד.
לפי מה שאני מבין מדובר בהפקרה והזנחה של ממש. בריחה מאחריות משוועת.
פשוט לא רציתי להיכנס לנושא הזה שהוא ארוך ומורכב.
הכי קל להכפיש ולזרוק רפש.

וגם אתה טקנובוי. מישהו מתיימר להיות אליטה? בטח לא הציבור שאני שואב ממנו השראה.
חלק מהם מלח הארץ בוודאי , לא פחות מהרבה אחרים שיכולים לגור גם בכפר שמריהו. בכלל ההכלות שלך על "בניהם" ו"ובנותיהן" פשוט לא לעניין.
למה צריך לשפוט אחרים כל הזמן? בחיים לא חשבתי על אף אחד בכיוון של למה הוא לא עובד מספיק, למה הוא לא משרת מספיק וכו'. הכי קל זה לבוא לעני ולהאשים אותו בזה שאין לו.
אבל דווקא אתה, לאור כמה דיונים שהיו פה, אמור להבין טוב יותר מכל אחד איזה מערכת שלטון רקובה יש פה ואיזה החלטות מטופשות היא יכולה לקבל, במובן החברתי-כלכלי או המדיני בטחוני היינו הך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:44 
סמל אישי של המשתמש
מסכים שהשלטון פה רקוב.
מסכים איתך שלא תומכים פה במי שצריך עזרה.

איך זה מוריד ממה שכתבתי קודם?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:47 
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.

כי באת בקטע של "הם לא יודעים להסתדר" כשמי יודע אם אני ואתה או כל אחד אחר היה מסתדר. לא צריך לשפוט. שהמדינה הזאת תתחיל לקחת אחריות ולעזור לאזרחים שלה, מינימום שבמינימום באלה שהיא עצמה פגעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.

כי באת בקטע של "הם לא יודעים להסתדר" כשמי יודע אם אני ואתה או כל אחד אחר היה מסתדר. לא צריך לשפוט. שהמדינה הזאת תתחיל לקחת אחריות ולעזור לאזרחים שלה, מינימום שבמינימום באלה שהיא עצמה פגעה.

כתבתי שהם לא יודעים להסתדר כי הם מעידים על עצמם הם לא מסוגלים להסתדר כבר שנים ארוכות.
לא שפטתי אותם, בטח שלא לכף חובה. אדרבא, הסברתי איך אורח חייהם, שהיה שלוב יד ביד עם מדיניות הממשלה, הביא למצבם הנוכחי.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 20:20 
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.

אתה ליצן? אם אתה תפנה אותי מהבית שלי אבל תתן לי את שווי השוק שלו (ולמען האמת - הרבה הרבה מעבר לשווי השוק שלו) פלוס דיור זמני, כמה זמן אתה חושב שאני אשאר בדיוק הזמני הזה לפני שאני אקנה במליונים האלו בית משלי? תשאל את השאלה הזאת 100 ישראלים ן99 יתנו לך תשובה של פחות מחצי שנה. גם אם לחלקן זה ייקח יותר, אנשים בחיים האמיתיים (בין אם זה בתל-אביב, חיפה, או באר שבע) חיים את החיים האמיתיים שלהם עם המשאבים שלהם. הם לא משאירים מליונים בבנק וחיים בתנאי עוני בעודם בוכים על מר גורלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 20:35 
teknoboy כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.

כתבתי שהם לא יודעים להסתדר כי הם מעידים על עצמם הם לא מסוגלים להסתדר כבר שנים ארוכות.
לא שפטתי אותם, בטח שלא לכף חובה. אדרבא, הסברתי איך אורח חייהם, שהיה שלוב יד ביד עם מדיניות הממשלה, הביא למצבם הנוכחי.

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוגוסט 2012, 20:40 
גיא האדום כתב:
קומוניסים כתב:
teknoboy כתב:
מסכים שהשלטון פה רקוב.

אתה ליצן? אם אתה תפנה אותי מהבית שלי אבל תתן לי את שווי השוק שלו (ולמען האמת - הרבה הרבה מעבר לשווי השוק שלו) פלוס דיור זמני, כמה זמן אתה חושב שאני אשאר בדיוק הזמני הזה לפני שאני אקנה במליונים האלו בית משלי? תשאל את השאלה הזאת 100 ישראלים ן99 יתנו לך תשובה של פחות מחצי שנה. גם אם לחלקן זה ייקח יותר, אנשים בחיים האמיתיים (בין אם זה בתל-אביב, חיפה, או באר שבע) חיים את החיים האמיתיים שלהם עם המשאבים שלהם. הם לא משאירים מליונים בבנק וחיים בתנאי עוני בעודם בוכים על מר גורלם.

אתה ליצן אם אתה ממין למה שכתבת פה, אם היה מדובר על משפחה אחת או שניים מילא. מאות משפחות לא יחיו בתנאי עוני בזמן שיש להם מליונים בבנק. איך אתה אומר דבר כזה בבטחון כ"כ מוחלט?
העובדה היא שיש מעטים שלא הצליחו להשתקם ולעשות את השינוי הזה, אתה לא חושב שהדבר האחרון שצריך לעשות זה להתחיל לגבות מהם שכ"ד עבור השהות בקראוונים האלה? תשים את הפוליטיקה בצד ותראה מה קורה פה. אתה רק תרחיק אותם מלעשות את הצעד הזה, כך שגם אם נניח לרגע שאתה צודק- חכם אתה וודאי שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 116 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: