אמיר כתב:
קומוניסים כתב:
רק כדי לחדד את השאלה אני חושב שכדאי לדייק בפרטים, אתה יודע מה אומרים על חצאי אמיתות..
לא מדובר על תשלום של המדינה לבעלים פרטיים (אנשים/חברות) המחזיקים בנכס שהמדינה מממנת את זה.
לא מדובר ב
הוצאת כספים בכלל מתקציב המדינה. מדובר על כאן על זה שהמדינה רוצה להתחיל לגבות שכ"ד עבור קראוונים שהיו אמורים להיות פיתרון זמני למגורשים, מזמן הם היו צריכים כבר להיות בבתי קבע, ויש פה הרבה מאוד התרשלות של המדינה בטיפול בהם ועל כך קצרה היריעה מלפרט, אני חושב שהיו כבר מי שקראו לוועדת חקירה ואפילו שמבקר המדינה התייחס לזה.
(עריכה: מצאתי. "המבקר: "המדינה לא דאגה למפוני גוש קטיף"
http://news.walla.co.il/?w=/9/1413133 )
אגב, אני לא חושב שהם צריכים לקבל את האפשרות לחיות בקראוונים המסכנים האלה לכל החיים. התושבים הם גם האחרונים שרוצים בכך. הבעיה שחלק מהם נמצאים במצוקות כלכליות כאלה ואחרות שכרגע מונעות מהם מעבר לבתי קבע, וגביית שכ"ד מהם בשיעור של 2000 ש"ח בחודש (מילא היה משהו סמלי) צפוי לעכב את מעברים לבית קבע.
יש מבין?
יש פה שתי שאלות נפרדות, הראשונה היא שילמו להם מספיק פיצויים.
והאמת, אין לי מושג, זו שאלה טכנית שיש לה תשובה טכנית.
הנקודה השניה היא מידת האחריות של המדינה לאנשים האלו מעבר לפיצויים.
עכשיו אני מאמין שמדינה צירכה לדאוג לתושבים שלה הרבה יותר מישראל, אבל זו בעיה כללית של המדינה, ואני לא לגמרי מבין למה צריך לתת פתרונות נוקדתיים למתנחלים לשעבר.
יש מלא אנשים שצריכים עזרה, למה החברה האלו צריכים להמצא בראש התור?
אתה יודע כמה אנשים מתים לדיור ציבורי ואין להם?
בקשר לשאלה הראשונה אני חושב שיש שאלה מקדימה וזו מה הפיצויים שנכון לתת. אבל לשאלה שלך אין לי תשובה חד משמעית. אני שומע טענות על פיצויים חלקיים, אבל לא שמעתי שום דבר ממקור ראשון כי אני לא מכיר אף מגורש ולא ראיתי גם שום הוכחה מוחצת לטענות האלה.
בקשר לנקודה השניה, אני חושב שאמור להיות ברור שהאחריות של המדינה כלפי המגורשים חייבת להיות מעבר לאיזשהו סכום כסף, יש כאן גם חובה ללוותם ולתת להם יחס אישי מיוחד, אני מדבר בעיקר על תמיכה נפשית והכוונה (או אימון ..) לאיך יוצאים מהמשבר הזה הלאה וממשיכים. זה חייב להיות פיתרון נקודתי אישי או לפחות משפחתי..
המצב הקשה שחלקם נקלעו אליו נובע ישירות מהחלטת המדינה ומהלך הגירוש ולכן לדעתי יש כאן חובה מוסרית אנושית שלנו כחברה לוודא שהמדינה לא פוגעת בהם ומוסיפה חטא על פשע.
והיא מוסיפה חטא על פשע על חטא על פשע. אני לא פוטר את התושבים מאחריות לגורליהם, ואני מבין שחלקם עשו טעויות והתנהלו בצורה לא נכונה, אבל לעניות דעתי אחרי משבר כ"כ גדול, ופגיעה כ"כ חמורה (האם אפשר לדמיין מהו כאבו של אדם שקבר בנו חולל והועתק? האם ניתן להבין את כאבו של אדם שפרנסתו נפסקת פתאום ביום אחד (ע"ע רמת האבטלה שלהם מהגירוש ועד היום) אפשר רק לדמיין. אני לא חושב שאני ואתה יכולים להבין כאב כזה ואני לא מאחל לנו שנדע.. המשך ערב נפלא אחי