קומוניסים כתב:
טורקי, זכותו של טקנובוי לחשוב אחרת, הפורום הזה הוא של כולנו האוהדים, ואנחנו כאן בשביל לדבר, לא בהכרח כולם מסכימים עם כולם וזה בסדר גמור.
אני לא מאחל לטקנובוי שיגורש מביתו, יאבד את פרנסתו, יחווה משבר אישי נפשי טראומטי כ"כ כשהוא הוא צריך לפרנס משפחה, אם חלילה היה בנעליהם אני בטוח שהוא לא היה רואה בזה בכיינות או תאוות בצע. ברור לי שאין דבר שהם רוצים יותר מלהחיזר יציבות לייהם בין השאר ע"ע מעבר לבית קבע שהוא לא קראוון קטן ומחניק.
אם מחר יבואו וייקחו אותך, או כל אדם ממוצע
אחר , מביתו, יהרסו את פרנסתו ויזרקו אותו חסר כל לרחוב (אוקיי, נניח עם פיצוי לא מספק) - הייתי הראשון להגן עליך, גם אם הבית הנ"ל היה במקום שאינו חביב עליי.
אבל כשמישהו שחי על חשבון כולנו עשרות שנים,
גם אני ואתה חיים על חשבון כולנו. כולנו חיים על חשבון כולנו, אנחנו משלמים מיסים, המדינה מתקצבת כיכרות גם בערים שכף רגלי לא דרכה בהם. לאורכן הוא טוען שוב ושוב (וביתר שאת לקראת הפינוי) שהוא שם בפקודה,
האם מדינת ישראל לא פיתחה, הקימה, איכלסה,תיקצבה, את הישובים? לא עודדה את האנשים להתיישב שם? מפונה מביתו ומהעסק שלו
מגורש בכפיה. הנתונים מראים שאחוזי האבטלה נכון להיות 7 שנים אחרי עומדים על פי ארבע. אנשים התאבדו בדרך, רבים נשארו נכים בנפש ומטופלים. מעניין שכתבת כאן ב4 מילים בעצם את כל הסיפור, יכלת להרחיב הרבה יותר אבל העדפת לתמצת את זה למינימום. מפונה מביתו ומהעסק שלו. איזה רענון שהמדינה עזרה לו לעדות בסטטוס של מקום העבודה והמגורים, כמעט עניין טכני לחלוטין. תוך שהוא מקבל פיצוי נוסף (נוסף!!!) על הסבסוד אותו קיבל כל השנים, ומדובר בפיצוי מספק ולגיטימי בהחלט ולא איזה מס שפתיים (אליהו, תקן אותי בבקשה אם אני טועה, אני מודה שאני ניזון פה מהתקשורת) - אז קצת יותר קשה לי להזדהות איתו (מה לעשות, המדינה אף פעם לא סיבסדה אותי, לא תמכה לי בעסק, לא נתנה לי הנחות במיסים או על רכישת קרקע, חיילים לא שמרו לי על הבית מפני פושעים וכו' וכו') [/b] אם תלך לגור איפה שהמדינה רוצה שתגור אתה תראה איך היא כן עוזרת לך בכל התחומים האלה, מתוך האינטרס שלה כמובן. לך תראה מה היא מציע לעסקים ופרטיים שיעברו לנגב ולגליל- יש משרד ושר בממשלה שאחרים על פיתוח הנגב והגלילי ומציעים הטבות מרחיקות לכת, זה לא זר לך המושג איזה מועדף. בכל אופן הפיצויים לא מספקים בכלל, בשום קנה מידה אבל זה מה נתנו וזה מה יש, לא קראתי פה להגדיל את הפיצויים, נכון? קראתי פה לא להוריד להם שכ"ד עבור הקראווילות מדמי הפיצויים שזה משהו אחר לגמרי. יש משפחות שנקלעו למצוקה כלכלית קשה וההחלטה הזאת עשויה למנוע מהם להגיע סוף סוף לבית קבע ולנסות לשקם את חייהם. אגב, מצטער שלא מצאתי את הזמן אתמול כמו שהבטחתי, אבל אתה בטח יודע שאני לא בורח משום דבר...[b]