משהו שעלה באשכול על אניימה מצד כמה משתמשים, לדוגמה:
joshsoos כתב:
שום דבר שהתקרב לדומיננטיות של שביט בשנים הגדולות.
אני לא מתכוון להיכנס פה להשוואות של שביט עם אניימה, קרמנס, בז'רנו או חודרוב. שביט ספציפית, אוקיי? אה, וגם בלי להיכנס לדרך שבה הוא עזב/הועזב, או שהסכים להגיע תחת טביב (בסדר, המשתמש סימרוטיץ?).
אני ממש לא זוכר - כלומר, אני זוכר, אבל ממש לא מסכים - לגבי שני דברים מהותיים: "דומיננטיות" ו"שנים גדולות".
ראשית, שביט לא היה שוער דומיננטי. היה לו משחק קו טוב מאוד (שנחלש בצורה קיצונית עם השנים - בערך מעונת 03/04 כל בעיטה חופשית טובה למסגרת היתה גול). היה לו משחק גובה סביר. ביציאות מהשער לחלוצים הוא היה לא משהו וכמעט לא לקח כדורים באחד על אחד. כן, הוא היה שוער פנדלים מדהים. אבל הוא לא היה אימת ההתקפה ב-90 (או ב-120 הדקות) שלפני. הוא לא היה שוער ליגה שמביא נקודות (מה שדוידוביץ' היה בלא מעט עונות). וצריך לזכור כמובן - גם אם לא לזקוף לגנותו - את ההגנה ששיחקה לפניו בעונות 97/98 עד 2001/02: שמעון גרשון, אסי דומב וישראל כהן בשיאם, וקישור הגנתי מופלא של אבוקסיס, הולמאי ואונישנקו.
לגבי שנים גדולות, אני חושב שמדובר בעיקר על 97/98, 99/00 והקמפיין האירופי ב-01/02. בין לבין הוא היה שוער טוב, עם רמה יציבה ברוב הזמן אבל לא הרבה יותר מזה. אני לא חובב גדול של פרמטר הזימון לנבחרת, אבל אצל שוער זה הרבה יותר פשוט משחקנים אחרים. גם שם, חוץ מכמה הופעות ספורדיות, הועדפו אוואט ודוידוביץ'. וכמו שציינתי קודם, כבר בגיל 32-31 החלה אצלו נסיגה גדולה מאוד ביכולת עד לסיום קריירה די מביך מקצועית (שוב, מתבקשת ההשוואה לשוערי ליגה ישראלים אחרים שהחזיקו יותר).
שוער טוב? אפילו מצוין. אגדה? אני ממש לא חושב.