אדום-עולה בבלומפילד כתב:
joshsoos כתב:
אתה מבין את ההבדל של לקחת אחוז ממי מרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7000? מבין שעבור מי שמרוויח מיליון אחוז מע"מ לא מזיז ועבור מי שמרוויח 7000 זה עליה של אחוז נטו כי הוא צורך את כל הכנסתו? ואתה מתגאה בכך שחמשת העשירונים התחתונים לא משלמים מס? אתה יודע למה זה? זה כי הם מרוויחים מתחת ל5500 בערך, והפער רק גדל באדיבות החבר ביבי.
מס חברות צריך להעלות, הוא ירד מספיק בשנים האחרונות וזה לא מה שיעודד את הפעילות. הורדת פטורים זה מה שאינטל וטבע וכל החברות הגדולות לא משלמות. ולא יקרה כלום אם יעלו מס מעסיקים, אי אפשר לקחת רק מהאזרח.
ומה הקשר לראשי ממשלה אחרים? אני מצטט את ראש הממשלה ביביהו מהשבוע "אין ארוחות חינם". נדמה לי שגם אתה תסכים שהכלל הזה אומר שהראשונים להיפגע אמורים להיות החרדים. זה הוא אמר, לא אני.
1. אני מבין מצוין את ההבדל בין לקחת אחוז ממי שמרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7,000. בדיוק בגלל זה, האדם שמרוויח מיליון משלם מס הכנסה בגובה 50% כמעט, וזה שמרוויח 7,000 כמעט ולא משלם כלום. כמעט כל מס ההכנסה בישראל, משולם ע"י 2 העשירונים העליונים. כך שאני לא מבין מה הטענה שלך.
2. הפערים החברתיים לא גדלים בגלל ביבי. הם גדלים בגלל שיש פה אוכלוסיות שלמות שלא עובדות ועושות 10 ילדים למשפחה. כל משפחה כזאת מייצרת 12 עניים. האוכלוסיות שעובדות עושות 2 ילדים, ולכן האחוז של העניים באוכלוסיה גדל. זה לא קשור לביבי, זה תהליך שהיה פה תמיד וזה גם ימשיך ויחמיר עד שהחרדים לא יתחילו לעבוד ויפסיקו להשריץ בקצב של עכברי מעבדה.
3. העלאה של מס מעסיקים לא תפגע רק במעסיקים, היא תפגע גם בעובדים, כי המעסיק לא יספוג את כל המס אלא ישית חלק ממנו על העובד דרך הפחתות שכר, פגיעה בתנאים ופיטורים.
4. מסכים איתך שהראשונים שצריכים לקחת מהם זה החרדים, וגם כתבתי את זה קודם. שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע למפלגה היחידה שדרשה את זה, ומי מבין שנינו התנגד לה מהרגע הראשון ושמח כשהיא נפלה? שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע מגיל 18 ועד הבחירות האחרונות למפלגה הזו, ומי הצביע תמיד למפלגות שהסכימו לשבת עם חרדים בממשלה?
זה שיש, פה מיסוי דיפרנציאלי לא הופך את המערכת לצודקת או נכונה.
זה שיש הטייה בנתונים העוני בגלל משפחות ממגזרים מסויימים לא הופך את הפערים לקטנים.
בכלל, ההסתכלות המאקרו כלכלית על המציאות משכיחה לעתים את המטרה הבסיסית. שלאנשים יהיה טוב.
אפשר להסתכל על זה בכלל מיני דרכים אבל קח אדם שמרוויח נניח 15 אלף ש"ח לחודש. שכר מכובד של מעמד ביניים. עכשיו בוא נעריך כמה מתוך זה הוא מחזיר לקופה המשותפת. אני בנייד ולא יכול עכשיו להכנס למחשבון מס, אבל אני מנחש שמס הכנסה פלוס ביטוח לאומי זה בין 4,000-5,000₪. נשארנו עם 11. אותו מר ישראלי משלם כלום 1200₪בחודש על דלק שזה אומר עוד 600 לקופה. סך הצריכה הביתית שלו הוא נניח 6000₪ שמתוכם כ1000 חוזרים לקופה באמצעות מעמ.
אם יש גנים ילדים זה עולה עוד הרבה. נשארנו עם 9,000. וזה תוסיף אגרות שונות, ארנונה, רישיון רכב, השתתפות בבריאות, חינוך ציבורי למי שצורך, ועוד ועוד.
יוצא שאותו מר ישראלי נותן כמעט שקל לקופה הציבורית על כל שקל שהוא מרוויח.
עכשיו תעזוב רגע את ההשוואות למי שמרוויח הרבה (שזה עולם שלם של קומבינות ומשחקי מיסוי שלפעמים יוצרים פער גדול בין התאוריה למציאות) ובוא נשאל מה אותו מר ישראלי מקבל תמורת ההשתתפות המכובדת בהוצאות ניהול המדינה. על זה כל הסיפור.
בקיבוץ של פעם בשבוע אדם היה מכניס את כל השכר שלו לקופה הציבורית, אבל תמורת זה קיבל תמורה שנתפסה כראויה בזמנו. הרי אם נקבל חינוך טוב, שירותי בריאות טובים, מגורים במחירים סבירים וכו, תחושת חוסר הצדק תפחת גם אם המיסוי יהיה גבוה יותר. בוא נבין רק שחוסר הצדק הוא בפשטות הפער הנתפס בין מה שאתה נותן ולמה שאתה מקבל
אגב, גם אדם שמרוויח 4000ש"ח משלם מיסים, ובעיקר מע"מ ובלו שיכולים להגיע לאחוז ניכר מההכנסה שלו. הוא בד"כ גם מעשן יותר ושותה יותר והאדם החינוכיים כנראה לא יגרמו לו לוותר על מרככי הייאוש שלום ממעלה עוד את ההשתתפות שלו בעלויות הניהול של המדינה המפוארת שלנו.
אז כשגם ככה המסים העקיפים לא פרפורציונים לישירים מה עושה ביביהו? נכון, מעלה מעמ ומיסים על סיגריות ומעלה את מס ההכנסה בצורה שמפחיתה את ה דיפרנציאליות שלו.
אליל.