תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 28 יוני 2025, 14:01

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הגזירות נמשכות: מס ההכנסה יגדל ב-1%
הודעהפורסם: 27 יולי 2012, 20:40 
אני לא מבין למה:

1. הממשלה עדיין לא עושה מס דיפרנציאלי בכל הנוגע למע''מ. ככה שאם כבר לייקר דברים, לייקר יותר מותרות ופחות מוצרים בסיסיים.
2. למה המדינה לא פותחת את השווקים לתחרות. התחילו עם הסלולר, ומשום מה עצרו.
3. ביצוע רפורמות רוחביות בכל משרדי הממשלה ובמתקנים של הממשלה(טוב פה זה כבר אינטרסים פוליטיים). ועל הדרך לקצץ בקצבאות ילדים, בישיבות, בהתנחלויות וכן הלאה.
4. גביית מס אפקטיבי מחברות הפועלות בישראל על החלק היחסי הפועל בישראל. ככה שמקלטי המס לא יהיו רלוונטיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 יולי 2012, 21:55 
joshsoos כתב:
אתה מבין את ההבדל של לקחת אחוז ממי מרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7000? מבין שעבור מי שמרוויח מיליון אחוז מע"מ לא מזיז ועבור מי שמרוויח 7000 זה עליה של אחוז נטו כי הוא צורך את כל הכנסתו? ואתה מתגאה בכך שחמשת העשירונים התחתונים לא משלמים מס? אתה יודע למה זה? זה כי הם מרוויחים מתחת ל5500 בערך, והפער רק גדל באדיבות החבר ביבי.
מס חברות צריך להעלות, הוא ירד מספיק בשנים האחרונות וזה לא מה שיעודד את הפעילות. הורדת פטורים זה מה שאינטל וטבע וכל החברות הגדולות לא משלמות. ולא יקרה כלום אם יעלו מס מעסיקים, אי אפשר לקחת רק מהאזרח.
ומה הקשר לראשי ממשלה אחרים? אני מצטט את ראש הממשלה ביביהו מהשבוע "אין ארוחות חינם". נדמה לי שגם אתה תסכים שהכלל הזה אומר שהראשונים להיפגע אמורים להיות החרדים. זה הוא אמר, לא אני.

1. אני מבין מצוין את ההבדל בין לקחת אחוז ממי שמרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7,000. בדיוק בגלל זה, האדם שמרוויח מיליון משלם מס הכנסה בגובה 50% כמעט, וזה שמרוויח 7,000 כמעט ולא משלם כלום. כמעט כל מס ההכנסה בישראל, משולם ע"י 2 העשירונים העליונים. כך שאני לא מבין מה הטענה שלך.
2. הפערים החברתיים לא גדלים בגלל ביבי. הם גדלים בגלל שיש פה אוכלוסיות שלמות שלא עובדות ועושות 10 ילדים למשפחה. כל משפחה כזאת מייצרת 12 עניים. האוכלוסיות שעובדות עושות 2 ילדים, ולכן האחוז של העניים באוכלוסיה גדל. זה לא קשור לביבי, זה תהליך שהיה פה תמיד וזה גם ימשיך ויחמיר עד שהחרדים לא יתחילו לעבוד ויפסיקו להשריץ בקצב של עכברי מעבדה.
3. העלאה של מס מעסיקים לא תפגע רק במעסיקים, היא תפגע גם בעובדים, כי המעסיק לא יספוג את כל המס אלא ישית חלק ממנו על העובד דרך הפחתות שכר, פגיעה בתנאים ופיטורים.
4. מסכים איתך שהראשונים שצריכים לקחת מהם זה החרדים, וגם כתבתי את זה קודם. שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע למפלגה היחידה שדרשה את זה, ומי מבין שנינו התנגד לה מהרגע הראשון ושמח כשהיא נפלה? שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע מגיל 18 ועד הבחירות האחרונות למפלגה הזו, ומי הצביע תמיד למפלגות שהסכימו לשבת עם חרדים בממשלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 18:16 
סמל אישי של המשתמש
הגאון לא מפסיק

תמונה

בעוד ש

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:
יקירי,
אולי יש לו ביצים או שלחילופין הוא מטומטם או גם וגם.
הכי קל זה לא להתמודד עם הבראה של הוצאות הממשלה. בשביל זה באמת צריך בייצים גדולות וחוכמה. מי שגרם לכך שישראל עד כה לא הצטרפה להידרדרות הכלכלית באירופה ובהרה"ב הוא לא ביבי גאון הכלכלה אלה סטנלי פישר שהלוואי וישאר בתפקידו עוד הרבה שנים.
לפי מה שהספקתי לשמוע ממנו בימים האחרונים ( לא קראתי את התיחסותו להעלת מס ההכנסה ) הוא לא כל כך מרוצה מההתנהלות הכללית של הממשלה בשנה האחרונה. עבורי סטנלי פישר הוא אורים ותומים ואם היה מעמיד עצמו לבחירה הייתי מצביע עבורו ללא כל קשר להשקפתו הפוליטית ולהשקפתו הכללית.

יפה שאתה כל כך מעריך את סטנלי פישר. אני חושב כמוך.
ומי הביא לפה את סטנלי פישר?

ביבי,
אבל מה זה קשור לנושא בו אנו דנים.
אני בושנה מרוב הכותבים בפורום לא כותב שכל מה שביבי עושה הוא גרוע.
מציע שתתייחס נקודתית ולא סתם בסיסמא מהסוג " ומי הביא את פישר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 18:50 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:
יקירי,
הכי קל זה לא להתמודד עם הבראה של הוצאות הממשלה. בשביל זה באמת צריך בייצים גדולות וחוכמה. מי שגרם לכך שישראל עד כה לא הצטרפה להידרדרות הכלכלית באירופה ובהרה"ב הוא לא ביבי גאון הכלכלה אלה סטנלי פישר שהלוואי וישאר בתפקידו עוד הרבה שנים.
לפי מה שהספקתי לשמוע ממנו בימים האחרונים ( לא קראתי את התיחסותו להעלת מס ההכנסה ) הוא לא כל כך מרוצה מההתנהלות הכללית של הממשלה בשנה האחרונה. עבורי סטנלי פישר הוא אורים ותומים ואם היה מעמיד עצמו לבחירה הייתי מצביע עבורו ללא כל קשר להשקפתו הפוליטית ולהשקפתו הכללית.

ביבי,

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 19:02 
אדום אופטימי כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
אדום אופטימי כתב:
יקירי,

ביבי,

אין בעיה, אני אתייחס נקודתית.
ציטוט של פישר מאתמול:

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000769513

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 19:09 
סמל אישי של המשתמש
יקירי,

פישר אינו תומך בצעדיהם של ביני ושר האוצר.
הוא טוען שהם אמיצים.
הוא מרוצה שהם מצאו פיתרון לצמצם את הגרעון התקציבי שהם יוצרים במו ידיהם.

אם תחבר את מה שאמר לפני כמה שבועות כשהוחלט להגדיל את הגרעון , והביקורת החזקה שהעביר על הגדלת הגרעון תיראה שהוא עכשיו התרכך כי ביבי מצא לו מקורות לפריצה התקציבית ושהן מהמע"מ וממס הכנסה.

יש לי תחושה שגם אתה יודע שפישר היה מעדיף שיקוצץ תקציב הממשלה , ולא תהיה פריצה תקציבית ואז לא יהיה גרעון ולא יצטרכו למצוא לו מקורות מהסוג שמצאו לו.

או במילים אחרות כשמטומטם או טיפש זורק אבן לבאר , צריך....
ביבי ושר האוצר שלנו לא מוכנים לטפל בבעיה האמיתית שלנו, הוצאות הממשלה ולכן בכל היזדמנות מטילים על שכבות הביניים עול נוסף והופכים יותר ויותר שכבות ביניים לעניים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 יולי 2012, 19:10 
סמל אישי של המשתמש
יקירי,

פישר אינו תומך בצעדיהם של ביבי ושר האוצר.
הוא טוען שהם אמיצים.
הוא מרוצה שהם מצאו פיתרון לצמצם את הגרעון התקציבי שהם יוצרים במו ידיהם.

אם תחבר את מה שאמר לפני כמה שבועות כשהוחלט להגדיל את הגרעון , והביקורת החזקה שהעביר על הגדלת הגרעון תיראה שהוא עכשיו התרכך כי ביבי מצא לו מקורות לפריצה התקציבית ושהן מהמע"מ וממס הכנסה.

יש לי תחושה שגם אתה יודע שפישר היה מעדיף שיקוצץ תקציב הממשלה , ולא תהיה פריצה תקציבית ואז לא יהיה גרעון ולא יצטרכו למצוא לו מקורות מהסוג שמצאו לו.

או במילים אחרות כשמטומטם או טיפש זורק אבן לבאר , צריך....
ביבי ושר האוצר שלנו לא מוכנים לטפל בבעיה האמיתית שלנו, הוצאות הממשלה ולכן בכל היזדמנות מטילים על שכבות הביניים עול נוסף והופכים יותר ויותר שכבות ביניים לעניים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 16:32 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:

יש דבר אחד שאני תומך בביבי: המדיניות הכלכלית שלו. הוא אחראי, הוא מקפיד על העקרון של לא להוציא יותר ממה שיש, הוא שומר על הכלכלה שלנו מלהידרדר כמו שקרה ביוון, אירלנד, ספרד ואיטליה. ולעשות את זה, כש-99% מהאנשים פה הם חבורת פופוליסטים שרק מחפשים ליילל על כל העלאת מיסים וקיצוצים תקציביים, ועוד בשנת בחירות - זה קשה מאוד.
ועל כך מגיע לו כל הכבוד.

אחראי עלק, לא מוציא יותר ממה שיש, נו באמת, הייתי בטוח שאתה לא תקנה את השקרים האלה

http://goliath3.wordpress.com/2012/07/2 ... B%D7%9C-2/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 17:47 
כחלון ש"ס וסיעת העצמאות הצביעו נגד הקיצוץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 18:09 
אין מה לעשות
מישהו חייב לממן דברים כאלה

http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1789350

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 20:18 
סמל אישי של המשתמש
מדובר במנהיג אמיץ ואחראי

בדיקת "כלכליסט": הוצאות תחזוקת הבית של ראש הממשלה: 60 אלף שקל בחודש על ניקיון הבית
יותר מ־2 מיליון שקל בשנה יוצאים מקופת המדינה על תחזוקת בית ראש הממשלה הרשמי בירושלים. פי 14 יותר מהוצאה ממוצעת של משק בית בישראל

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 46,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 22:08 
אם זה לא יגמר כמו ממשלת אולמרט אני לא הולך להצביע יותר באף בחירות, פחות קול.
אני מאמין שכמוני יש עוד לפחות מיליון איש אם לא יותר, פשוט צוחקים עלינו כל פעם מחדש.
עושים למיליוני אנשים את תרגיל "איפה הכסף" והם שותקים.. אני לא חושב שהיתה אי פעם מדינה כזאת אפאתית כמו מדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 22:37 
סמל אישי של המשתמש
Redfan כתב:
אני מאמין שכמוני יש עוד לפחות מיליון איש אם לא יותר, פשוט צוחקים עלינו כל פעם מחדש.
עושים למיליוני אנשים את תרגיל "איפה הכסף" והם שותקים.. אני לא חושב שהיתה אי פעם מדינה כזאת אפאתית כמו מדינת ישראל.

הבנתי. אז אתה שכל מי שלא מרוצה מביבי ודומיו לא יצביע, וכל מי שמרוצה כן יצביע.
אחלה תוכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 22:41 
red in blood כתב:
Redfan כתב:

אחלה תוכנית.

כשאתה מוריד את "דומיו" לא נשאר למי להצביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 22:46 
סמל אישי של המשתמש
בני12 כתב:
red in blood כתב:
Redfan כתב:

אחלה תוכנית.

כשאתה מוריד את "דומיו" לא נשאר למי להצביע.

שטויות.
חד"ש זה ביבי?
מרצ זה ביבי?
ש"ס זה ביבי?
הבית היהודי זה ביבי?
רע"מ תע"ל זה ביבי?
עלה ירוק זה ביבי?
הירוקים זה ביבי?
מפלגת זכויות הגבר במשפחה ונהגי המוניות זה ביבי?
(וכו'...)

יש כאן גם כאלו שאני לא מסכים איתם, אפילו לא בדברים הכי קטנים. אבל הם לא ביבי, ואי אפשר להגיד שהם "ודומיו".

אתה לא מרוצה מהשלטון? תצביע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הגזירות נמשכות: מס ההכנסה יגדל ב-1%
הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 23:20 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
joshsoos כתב:
אתה מבין את ההבדל של לקחת אחוז ממי מרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7000? מבין שעבור מי שמרוויח מיליון אחוז מע"מ לא מזיז ועבור מי שמרוויח 7000 זה עליה של אחוז נטו כי הוא צורך את כל הכנסתו? ואתה מתגאה בכך שחמשת העשירונים התחתונים לא משלמים מס? אתה יודע למה זה? זה כי הם מרוויחים מתחת ל5500 בערך, והפער רק גדל באדיבות החבר ביבי.
מס חברות צריך להעלות, הוא ירד מספיק בשנים האחרונות וזה לא מה שיעודד את הפעילות. הורדת פטורים זה מה שאינטל וטבע וכל החברות הגדולות לא משלמות. ולא יקרה כלום אם יעלו מס מעסיקים, אי אפשר לקחת רק מהאזרח.
ומה הקשר לראשי ממשלה אחרים? אני מצטט את ראש הממשלה ביביהו מהשבוע "אין ארוחות חינם". נדמה לי שגם אתה תסכים שהכלל הזה אומר שהראשונים להיפגע אמורים להיות החרדים. זה הוא אמר, לא אני.

1. אני מבין מצוין את ההבדל בין לקחת אחוז ממי שמרוויח מיליון ואחוז ממי שמרוויח 7,000. בדיוק בגלל זה, האדם שמרוויח מיליון משלם מס הכנסה בגובה 50% כמעט, וזה שמרוויח 7,000 כמעט ולא משלם כלום. כמעט כל מס ההכנסה בישראל, משולם ע"י 2 העשירונים העליונים. כך שאני לא מבין מה הטענה שלך.
2. הפערים החברתיים לא גדלים בגלל ביבי. הם גדלים בגלל שיש פה אוכלוסיות שלמות שלא עובדות ועושות 10 ילדים למשפחה. כל משפחה כזאת מייצרת 12 עניים. האוכלוסיות שעובדות עושות 2 ילדים, ולכן האחוז של העניים באוכלוסיה גדל. זה לא קשור לביבי, זה תהליך שהיה פה תמיד וזה גם ימשיך ויחמיר עד שהחרדים לא יתחילו לעבוד ויפסיקו להשריץ בקצב של עכברי מעבדה.
3. העלאה של מס מעסיקים לא תפגע רק במעסיקים, היא תפגע גם בעובדים, כי המעסיק לא יספוג את כל המס אלא ישית חלק ממנו על העובד דרך הפחתות שכר, פגיעה בתנאים ופיטורים.
4. מסכים איתך שהראשונים שצריכים לקחת מהם זה החרדים, וגם כתבתי את זה קודם. שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע למפלגה היחידה שדרשה את זה, ומי מבין שנינו התנגד לה מהרגע הראשון ושמח כשהיא נפלה? שאני אזכיר לך מי מבין שנינו הצביע מגיל 18 ועד הבחירות האחרונות למפלגה הזו, ומי הצביע תמיד למפלגות שהסכימו לשבת עם חרדים בממשלה?

זה שיש, פה מיסוי דיפרנציאלי לא הופך את המערכת לצודקת או נכונה.
זה שיש הטייה בנתונים העוני בגלל משפחות ממגזרים מסויימים לא הופך את הפערים לקטנים.
בכלל, ההסתכלות המאקרו כלכלית על המציאות משכיחה לעתים את המטרה הבסיסית של עלייה הע

אפשר להסתכל על זה בכלל מיני דרכים אבל קח אדם שמרוויח נניח 15 אלף ש"ח לחודש. שכר מכובד של מעמד ביניים. עכשיו בוא נעריך כמה מתוך זה הוא מחזיר לקופה המשותפת. אני בנייד ולא יכול עכשיו להכנס למחשבון מס, אבל אני מנחש שמס הכנסה פלוס ביטוח לאומי זה בין 4,000-5,000₪. נשארנו עם 11. אותו מר ישראלי משלם כלום 1200₪בחודש על דלק שזה אומר עוד 600 לקופה. סך הצריכה הביתית שלו הוא נניח 6000₪ שמתוכם כ1000 חוזרים לקופה באמצעות מעמ.
אם יש גנים ילדים זה עולה עוד הרבה. נשארנו עם 9,000. וזה תוסיף אגרות שונות, ארנונה, רישיון רכב, השתתפות בבריאות, חינוך ציבורי למי שצורך, ועוד ועוד.
יוצא שאותו מר ישראלי נותן כמעט שקל לקופה הציבורית על כל שקל שהוא מרוויח.
עכשיו תעזוב רגע את ההשוואות למי שמרוויח הרבה (שזה עולם שלם של קומבינות ומשחקי מיסוי שלפעמים יוצרים פער גדול בין התאוריה למציאות) ובוא נשאל מה אותו מר ישראלי מקבל תמורת ההשתתפות המכובדת בהוצאות ניהול המדינה. על זה כל הסיפור.
בקיבוץ של פעם בשבוע אדם היה מכניס את כל השכר שלו לקופה הציבורית, אבל תמורת זה קיבל תמורה שנתפסה כראויה בזמנו. הרי אם נקבל חינוך טוב, שירותי בריאות טובים, מגורים במחירים סבירים וכו, תחושת חוסר הצדק תפחת גם אם המיסוי יהיה גבוה יותר. בוא נבין רק שחוסר הצדק הוא בפשטות הפער הנתפס בין מה שאתה נותן ולמה שאתה מקבל
אגב, גם אדם שמרוויח 4000ש"ח משלם מיסים, ובעיקר מע"מ ובלו שיכולים להגיע לאחוז ניכר מההכנסה שלו. הוא בד"כ גם מעשן יותר ושותה יותר והאדם החינוכיים כנראה לא יגרמו לו לוותר על מרככי הייאוש שלום ממעלה עוד את ההשתתפות שלו בעלויות הניהול של המדינה המפוארת שלנו.
אז כשגם ככה המסים העקיפים לא פרפורציונים לישירים מה עושה ביביהו? נכון, מעלה מעמ ומיסים על סיגריות ומעלה את מס ההכנסה בצורה שמפחיתה את ה דיפרנציאליות שלו.

אליל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: הגזירות נמשכות: מס ההכנסה יגדל ב-1%
הודעהפורסם: 30 יולי 2012, 23:21 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
joshsoos כתב:

זה שיש, פה מיסוי דיפרנציאלי לא הופך את המערכת לצודקת או נכונה.
זה שיש הטייה בנתונים העוני בגלל משפחות ממגזרים מסויימים לא הופך את הפערים לקטנים.
בכלל, ההסתכלות המאקרו כלכלית על המציאות משכיחה לעתים את המטרה הבסיסית. שלאנשים יהיה טוב.

אפשר להסתכל על זה בכלל מיני דרכים אבל קח אדם שמרוויח נניח 15 אלף ש"ח לחודש. שכר מכובד של מעמד ביניים. עכשיו בוא נעריך כמה מתוך זה הוא מחזיר לקופה המשותפת. אני בנייד ולא יכול עכשיו להכנס למחשבון מס, אבל אני מנחש שמס הכנסה פלוס ביטוח לאומי זה בין 4,000-5,000₪. נשארנו עם 11. אותו מר ישראלי משלם כלום 1200₪בחודש על דלק שזה אומר עוד 600 לקופה. סך הצריכה הביתית שלו הוא נניח 6000₪ שמתוכם כ1000 חוזרים לקופה באמצעות מעמ.
אם יש גנים ילדים זה עולה עוד הרבה. נשארנו עם 9,000. וזה תוסיף אגרות שונות, ארנונה, רישיון רכב, השתתפות בבריאות, חינוך ציבורי למי שצורך, ועוד ועוד.
יוצא שאותו מר ישראלי נותן כמעט שקל לקופה הציבורית על כל שקל שהוא מרוויח.
עכשיו תעזוב רגע את ההשוואות למי שמרוויח הרבה (שזה עולם שלם של קומבינות ומשחקי מיסוי שלפעמים יוצרים פער גדול בין התאוריה למציאות) ובוא נשאל מה אותו מר ישראלי מקבל תמורת ההשתתפות המכובדת בהוצאות ניהול המדינה. על זה כל הסיפור.
בקיבוץ של פעם בשבוע אדם היה מכניס את כל השכר שלו לקופה הציבורית, אבל תמורת זה קיבל תמורה שנתפסה כראויה בזמנו. הרי אם נקבל חינוך טוב, שירותי בריאות טובים, מגורים במחירים סבירים וכו, תחושת חוסר הצדק תפחת גם אם המיסוי יהיה גבוה יותר. בוא נבין רק שחוסר הצדק הוא בפשטות הפער הנתפס בין מה שאתה נותן ולמה שאתה מקבל
אגב, גם אדם שמרוויח 4000ש"ח משלם מיסים, ובעיקר מע"מ ובלו שיכולים להגיע לאחוז ניכר מההכנסה שלו. הוא בד"כ גם מעשן יותר ושותה יותר והאדם החינוכיים כנראה לא יגרמו לו לוותר על מרככי הייאוש שלום ממעלה עוד את ההשתתפות שלו בעלויות הניהול של המדינה המפוארת שלנו.
אז כשגם ככה המסים העקיפים לא פרפורציונים לישירים מה עושה ביביהו? נכון, מעלה מעמ ומיסים על סיגריות ומעלה את מס ההכנסה בצורה שמפחיתה את ה דיפרנציאליות שלו.

אליל.

נערך לאחרונה על ידי אוגוסטוס היל בתאריך 31 יולי 2012, 06:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 00:33 
סמל אישי של המשתמש
r200 כתב:
גביזון כתב:
אדום טורקי כתב:

שיש עליה במחירים גם כמחיר יחיד
אבל אני מסביר לך שעל וודקות אין(קראתי אתמול)

:bang:

גם העליה בדלק לא מפריעה לו גם ככה הוא ממלא תמיד מאה שקל

:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 07:13 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
joshsoos כתב:

זה שמרוויח 6000 ישלם הרבה יותר החל מהיום יחסית להכנסה שלו, זה הנתון שחשוב. זה שכל ההכנסה שלו מושקעת בחזרה במשק, ולא המיליונר שמתחמק מהרבה תשלומי מסים בעזרת פטורים שונים, וחלק ארי מהכסף שלו מוציא ומשקיע בחו"ל.
זה לא תהליך שתמיד היה פה. בשנות ה70 היינו המדינה הכי שיוויונית בעולם המערבי, היום אנחנו הכי פחות ( ויכוח אם ארה"ב מתחתינו או לא, לא שזה משנה כי אצלם מרוויחים יחסית הרבה יותר ). זה תהליך שהתחיל, המשיך וגדל תחת כל ממשלות הליכוד, שהשקיעו כספים בהתנחלויות, חרדים ודרדרו את המדינה עם התנהלות כלכלית לא אחראית. זה השמן והרזה של אדון ביבי. הנתונים לא בצד שלך, העוני הגדול והפערים קיימים גם בקרב משפחות עובדות אם מורידים את החרדים והערבים אז אין ממש קשר לזה. והם הולכים וגדלים עם כל צעד נוסף של ביביהו שמכביד על מעמד הביניים, ועם כל חוסר ההתמודדות שלו עם מה שקורה במדינה. ככה זה כשנבחרים כדי לשרוד, ולא כדי למשול.
סעיף 4 שלך מתייחס אלי? אני לא הצבעתי מאז 99 ( וגם אז עם כדור נגד בחילה ). אני התגדתי לה בדיוק כמו שאני מתנגד לרוב המפלגות שקיימות, אבל זה לא באמת משנה מהסיבה שלא הצבעתי מאז- והיא שיטת הממשל, לה אני מתנגד והיא הבעיה. שינוי הייתה מפלגה מיותרת בגלל המדיניות האולטרא שמרנית כלכלית של ראשיה לטעמי ( לא שזה עניין מישהו בציבור ולא על זה בחרו אותה, זה רק לטעמי ) אבל חשובה נקודתית בגלל העניין החרדי, רק שאי אפשר לרוץ על טיקט של שנאה בלבד. עכשיו, מה זה קשור לימינו? הרי לא המפלגות הם הבעיות, אלא הציבור שלא קם ודרש שינוי. והנה, זה קרה. קמפיין השיוויון בנטל בשיאו, מלווה בהחלטת בג"ץ להכריע בנושא, מעמד הביניים קורס לעבר המעמד החלש, הייתה לביבי הזדמנות פז ללכת לכיוון מה שרוב העם רוצה, בתוכם רובם של מצביעיו, ומה הוא עשה? אז מה אכפת לי מה עשו ממשלות אחרות, זו תחרות?
"אין ארוחות חינם". מי הציבור שלא נפגע בגזירות הנוכחיות? הפתעה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 10:53 
תבדיל בין 2 דברים:
1. יש את חלוקת העוגה.
2. ויש את גודל העוגה.

לגבי סעיף 1, אני מסכים שהעוגה מחולקת בצורה לא נכונה. זה נכון לא רק לגבי ביבי אלא גם לכל שאר הממשלות פה ב-30 השנים האחרונות, גם ממשלות השמאל וגם ממשלות הימין. כולם נתנו לחרדים ולמתנחלים, ביבי לא המציא את זה ולבוא אליו בטענות זה לא רציני. הרי זה היה פה הרבה לפניו, גם בתקופת רבין וגם בתקופת ברק.
אני האחרון פה שאפשר להגיד עליו שהוא תומך במתן כסף לחרדים ולמתנחלים, וההצבעות שלי בקלפי לכל אורך השנים (מרצ ב-96, אח"כ תמיד למפלגת שינוי, חוץ מהבחירות האחרונות שלא הצבעתי כי לא היה למי) מוכיחות את זה.

הטענה שלי היא שביבי צודק לגבי סעיף 2 - גודל העוגה. העיקרון צריך להיות שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים. ולכן, כשהממשלה נקלעת לגירעון צריך:
א. להעלות מיסים.
ב. להפחית הוצאות.
ביבי עשה את שני הדברים האלה, והוא עשה את זה בשנת בחירות שזה הדבר הכי קשה. לטענתי, בשנת בחירות רוב הפוליטיקאים לא היו מספיק אחראים בשביל לעשות את זה. ביבי עושה זאת למרות שהוא יודע שיהיה לזה מחיר אלקטורלי עבורו, ועל כך מגיע לו כל הכבוד. אם זה לא ייעשה, מדינת ישראל תגיע למצב של יוון וספרד (ואפילו יותר גרוע, כי לנו אין גוש יורו שיעזור לנו).
לא לחינם סטנלי פישר, מגדולי הכלכלנים בעולם, מצדיק את ביבי בנושא הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 12:09 
סמל אישי של המשתמש
אע"ב, כיוון שלא ענית לי קודם, הנה גרף שממחיש כמה ביבי אחראי, לא מנפח את התקציב וכולי וכולי

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 12:11 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הטענה שלי היא שביבי צודק לגבי סעיף 2 - גודל העוגה. העיקרון צריך להיות שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים.

זה טוב ברמה ההצהרתית, ברמה המעשית כדאי לך לראות את הגרף שהבאתי קודם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 13:40 
אחד אדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
הטענה שלי היא שביבי צודק לגבי סעיף 2 - גודל העוגה. העיקרון צריך להיות שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים.

זה טוב ברמה ההצהרתית, ברמה המעשית כדאי לך לראות את הגרף שהבאתי קודם

אני מכיר עובדות אחרות.
ובכל מקרה זה לא משנה, הויכוח הוא על העקרון. אני טוען שבמצבים כמו המצב הנוכחי, חובה על הממשלה להעלות מיסים ולקצץ בשירותים.
אתה, מרוב השינאה העיוורת שלך לביבי, מנסה רק לתקוף אותו ומפספס את הרעיון הכללי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 13:57 
העניין הוא שכבר שני עשורים מספרים לנו שחייבים לקצץ בשביל שבעתיד יהיה טוב. ובפועל העשירים מתעשרים, ויותר ויותר אנשים נשאבים לעוני.
מתי מגיע הקטע שטוב? שקרנים הביתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 14:00 
19 כתב:
העניין הוא שכבר שני עשורים מספרים לנו שחייבים לקצץ בשביל שבעתיד יהיה טוב. ובפועל העשירים מתעשרים, ויותר ויותר אנשים נשאבים לעוני.

על הכיפאק.
ב-2 העשורים האחרונים היו פה משהו כמו 7 ראשי ממשלה. למה אתם נופלים דווקא על ביבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 14:01 
כולם אשמים. עכשיו הוא בשלטון, אז הוא הביתה. לדרוש שאולמרט יילך הביתה? הוא כבר בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 14:02 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
19 כתב:

על הכיפאק.
ב-2 העשורים האחרונים היו פה משהו כמו 7 ראשי ממשלה. למה אתם נופלים דווקא על ביבי?

כי ב17 שנה האחרונות יצא בערך שנתיים במצטבר שביבי לא היה ראש ממשלה או שר האוצר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 14:22 
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
תבדיל בין 2 דברים:
1. יש את חלוקת העוגה.
2. ויש את גודל העוגה.

לגבי סעיף 1, אני מסכים שהעוגה מחולקת בצורה לא נכונה. זה נכון לא רק לגבי ביבי אלא גם לכל שאר הממשלות פה ב-30 השנים האחרונות, גם ממשלות השמאל וגם ממשלות הימין. כולם נתנו לחרדים ולמתנחלים, ביבי לא המציא את זה ולבוא אליו בטענות זה לא רציני. הרי זה היה פה הרבה לפניו, גם בתקופת רבין וגם בתקופת ברק.
אני האחרון פה שאפשר להגיד עליו שהוא תומך במתן כסף לחרדים ולמתנחלים, וההצבעות שלי בקלפי לכל אורך השנים (מרצ ב-96, אח"כ תמיד למפלגת שינוי, חוץ מהבחירות האחרונות שלא הצבעתי כי לא היה למי) מוכיחות את זה.

הטענה שלי היא שביבי צודק לגבי סעיף 2 - גודל העוגה. העיקרון צריך להיות שלא מוציאים יותר ממה שמכניסים. ולכן, כשהממשלה נקלעת לגירעון צריך:
א. להעלות מיסים.
ב. להפחית הוצאות.
ביבי עשה את שני הדברים האלה, והוא עשה את זה בשנת בחירות שזה הדבר הכי קשה. לטענתי, בשנת בחירות רוב הפוליטיקאים לא היו מספיק אחראים בשביל לעשות את זה. ביבי עושה זאת למרות שהוא יודע שיהיה לזה מחיר אלקטורלי עבורו, ועל כך מגיע לו כל הכבוד. אם זה לא ייעשה, מדינת ישראל תגיע למצב של יוון וספרד (ואפילו יותר גרוע, כי לנו אין גוש יורו שיעזור לנו).
לא לחינם סטנלי פישר, מגדולי הכלכלנים בעולם, מצדיק את ביבי בנושא הזה.

כל הממשלות? וואלה? אני זוכר ממשלת שמאל אחת בשלושים השנה האחרונות ( בבקשה לא לתת לי את ממשלת אהוד ברדק שירד עוד לפני שעלה ) שבזמנה קוצצו תקציבים להתנחלויות, ולחרדים, והוספו כספים לבריאות והחינוך, והתשתיות, והסכמי שכר שהקפיצו את עובדי המגזר הציבורי בעשרות אחוזים. ביבי היה זה שבזמנו הוגדלו קצבאות הילדים החל מהילד הרביעי כמדומני והלאה. ואני בא בטענות למי שכרגע בשלטון, ולמצב הנוכחי. ביבי קיבל מצב אידיאלי, ללא תלות בחרדים ועם רוח גבית חסרת תקדים מהעם לעשות שינויים, וראינו מה עשה עם זה. אז הטענה שלך היא זו שלא רצינית.
כן, במצבים קשים צריך להעלות מסים ולהפחית הוצאות. אבל צריך להסתכל על שני דברים: 1. מה הביא אותנו למצב הזה. 2. אלו צעדים ננקטים. בשניהם ביבי נכשל טוטאלית. המדיניות הכלכלית שלו דאגה לתקציב של שנתיים, שלא רלוונטי לחלוטין השנה והוביל לגרעון גדול, להעלאות תקציב חסרות שליטה בבטחון כי אודי חמודי מסובב אותו סביב האצבע, להמשך השקעות מיותרות בשטחים, לתשתיות שלא מתקדמות לשום מקום, למצב מדיני שלא מעודד השקעות, ואפשר להמשיך ולהמשיך. מאידך, כשהוא כבר בא לטפל, מה הוא עושה? ממשיך להפיל את הנטל על רוב העם היצרני של מעמד הביניים והחלש, ולא נוגע במי ומה שצריך.

והנגיד, זה שמגדולי הכלכלנים בעולם, התגלה כקלקלן מובחר, והוא זה שאחראי בלעדי למצב שוק הדיור בארץ, עם הורדת הריבית המופרזת והמופרכת שלו. ממש מישהו לסמוך עליו ולשמוע לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 יולי 2012, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
19 כתב:

על הכיפאק.

אני מסכים שצריך להגדיל מיסים עם רוצים לבזבז כסף. השאלה מאיפה לבזבז. במדינת ישראל המס העקיף הוא בין הגבוהים בעולם לעומת זאת המס הישיר הוא בין הנמוכים בעולם המערבי. ואז ביבי ממשיך להעלות את המס העקיף מה שמגדיל את הפערים, זה מה שמפריע לי בביבי.
זה קשור לתפיסת עולם שלי. אני חושב שבדינה שדורשת ממך ללכת לצבא, מדינה שדורשת ממך לתרום את השנים הכי יפות שלך ואולי את החיים עצמם למדינה צריך שתהיה ערבות הדדית. המסר שהחזק שורד הוא מסר פוגע שמחנך דורות של מניאקים, דורות של אנשים שלא קמים באוטובוס, דורות שדוקרים סתם ברחוב.
וזה תפיסת עולם שלי ששונה מהותית מהתפיסה של ביבי, תפיסה שכל מי שמרוויח פחות הוא טיפש ועצלן.

אני חייב לציין שאני אפגע עם מס ההכנסה יעלה, אני יכול לחיות חיים שלמים של לא אכפת לי, אבל אני לא רוצה לחיות במדינה שאנשים יכולים למות ברחוב כי אין להם ביטוח בריאות
כלומר מה שמפריע לי זה איך ביבי בחר להעלות מיסים ולא את עצם העלאת המיסים (מיסי חברות להעלות, רווחים כלואים וכולי)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: