עריכה 2: לאחר בדיקה של משרד התמ"ת אחרי שהשיפוץ בתוך האצטדיון נגמר, בלומפילד מכיל בסה"כ 14,413 מקומות נכון להיום. כולל את החור שעשו בשער 11, את היציאות המוגדלות ב6 ו-9, וכמובן הפינות מחוסרות המקומות. כל הכבוד להיכלי הספורט על עוד הקטנה מוצלחת של בלומפילד לעונה זו!
עריכה: בחברת היכלי הספורט ניסו לספק הסברים. אין שום מילה על ההרחבה הצפויה מאחורי השערים אלא על רק איך "משפרים" יותר את בלומפילד. בדיחה. תעזבו את האצטדיון הזה לנפשו כבר!!
http://www.sportpalace.co.il/shiputsבבקשה תקראו את הכל. לפני שעושים גרפיטי בחודורוב כדי לקשר בין הקבוצה לאוהדים, לפני שמגייסים 6 מיליון שקל כדי לקנות חצי מהבעלות על הקבוצה ולאחר מכן לממן אותם בהמשך, נותר אולי הדבר הכי חשוב יתום ללא כל מי שיציל אותו - וזה בלומפילד שבלעדיו הפועל זאת לא הפועל. מ-2008 החל הביזיון המתמשך שחברת היכלי הספורט הולכת וממשיכה אותו כל שנה ואתמול לאחר שמצאתי את הנתונים המתאימים בנוסף לשיפוצים הגדולים שנערכים בבלומפילד ממש בימים אלו, מסתבר שהבדיחה על חשבוננו ושכבר הגענו לקש ששבר את גב הגמל.
אני אתחיל בעובדות הידועות לכולנו. בשיפוצים הנוכחיים כל הכסאות בבלומפילד הפכו לכסאות מתקפלים (מלבד 4-5 ו-10-11) ומאצטדיון שמכיל כ-16-18 (לא זוכר את המספרים המדויקים) אלף מקומות נהיינו אצטדיון שבסופו של דבר, נכון לסוף העונה הנוכחית, לאצטדיון שמכיל 14,700 מקומות בלחץ אטומי, כשהשיפוצים מתבצעים בשלבים בכל שנה. להזכירכם, לפני שהוסיפו את הכסאות אי שם בתחילת שנות ה-2000, לבלומפילד עם אותם טריבונות הקיימות היום הייתה תכולה של כ-22 אלף מקומות.
על הנייר, אלו היו אמורים להיות השינויים: הגדלת התכולה בכ-1500 מושבים לערך בכל האצטדיון ע"י הוצאת מהמזנונים והוספת כסאות מתקפלים שתופסים פחות מקום, אקוסטיקה (תאורה במדרגות וכ'ו), שדרוג תאורת הזרקורים ועוד מגוון שיפוצים ושינויים שנעשו מתחת לשטח (בעיקר בחדרי ההלבשה) בכדי שבלומפילד יועמד בדרישות המחמירות של אופ"א, שאלו היו המטרות לשנת 2008-2010. ככה שבסה"כ ע"פ הנתונים בלומפילד היה אמור להכיל כיום כ-16-17 אלף מקומות ישיבה.
אך כמובן בישראל כמו רק בישראל, משפצים אצטדיון כדי להקטין אותו. בהתחלה גם אני לא האמנתי ולכן ניגשתי לסטטיקה, שבה חיפשתי את התכולה של האצטדיון במשחקים שבה היו זכורים לי שהוא היה מלא מאז שנגמרו השיפוצים בשנת 2010. בגלל שבליגת פח שלנו לא מתעדים דברים כאלה, הייתה לי רק את הסטטיסטיקה של המשחקים באירופה. המקור שלי לנתונים הללו היה ויקיפדיה. אלה המשחקים (כולל אחד של מכבי):
הפועל ת"א - המבורג:, שלב הבתים של הליגת האירופאית בעונת הדאבל (שער 10-11 עדיין לא היו בשיפוצים ובשערים 6 ו-9 עדיין לא היו יציאות): 15,164 אלף איש. על הנייר הכמות נראית בסדר.
הפועל ת"א - זלצבורג: כל מי שהיה במשחק הזה בטוח זוכר שבלומפילד היה מפוצץ מפה לפה והייתה לנו נציגות בכ-60% משער 10 כשהשאר היה להפרדה בינינו לבין זלצבורג: 13,348 אלף איש. מתחיל להשמע הזוי?
הפועל ת"א - ואדוז: פה מדובר בעיקר בהערכה, אך בתחילת העונה הקיבולת ב-7 וב-8 הייתה של 1000 צופים בלבד ושער 10-11 היו ריקים, ככה שניתן להעריך שאם היה מלא, היינו צריכים להוסיף עוד 5750 איש לערך. במשחק הזה היו 8,822 אלף צופים (שערים 2 ו-13 היו מלאים, כן, גם למטה). סה"כ 14,572 צופים אפשריים.
מכבי ת"א - דינמו קייב: מלבד ההפרדה שהייתה במרכז שער 5 וקרחות בשער 1 למטה, כל בלומפילד היה מפוצץ בצהבת במשחק הזה ואוהדים של קייב בשער 4 (ראיתי מסרטונים). היו בסה"כ 13,835 אלף איש.
גם במשחקינו בליגת האלופות שם העמדנו כמות קהל של 12.1 ל-12.7 אלף בכל משחק, אם זכרוני אינו מטעה אותי היו בעיקר קרחות בשער 12, 11 ואולי אולי בשער 2 ו-13 מעל העמודים ואולי מול בנפיקה קצת בשער 8. אם מוסיפים את המקומות החסרים גם מגיעים לכמות דומה של מקומות.
עוד משחק שזכור לי זה ישראל-יוון בבלומפילד שגם שם היו בסה"כ 13,100 איש. בקיצור, הבנתם את הפואנטה.
נחזור לשנה האחרונה. כמו שבוודאי שמעתם רצו להרחיב את בלומפילד בכ-3000 מקומות ע"י הוספת מקומות בשערים 4-5 ו-10-11 ובכך להפוך את בלומפילד לסימטרי ושווה (מבחינת גובה בכל היציעים), להוסיף חדרי הלבשה חדשים ולהגלות אותם משער 5, ואפילו להסיר את הגג הנוכחי ולעשות קירוי על כל האצטדיון. כמובן שהתוכנית לפני כחצי שנה נדחתה למועד לא ידוע שספק אם יבוצע מתישהו למרות שהתקציב לכך כבר אושר ממזמן. כיום, יש עוד כחודש לסיום מועד השיפוצים בבלומפילד שע"פ מיטב הבנתי נועדו כדי להוסיף כניסות אלקטרוניות ליציעים ולשפר עוד כמה תקני בטיחות של משרד התמ"ת ועל הדרך לעמוד בעוד כמה תקנים של אופ"א כדי שבלומפילד יוכל לארח את יורו 2013 כמו שאבי לוזון התחייב בהתחלה.
לי אישית לא ברור איך הקמת כניסות אלקטרוניות תקטין באופן זמני העונה את התכולה ב-2000 מקומות (http://one.co.il/Msites/Biz/InsideArtic ... 02257&bz=1) ועוד כשהמושבים יחזרו, הוא יקטן בהמשך בעוד פחות מ-400 מקומות. ובכללי,
מתי יתקיים שלב 2 של השיפוצים כשבקיץ הבא כבר היורו יחל?,
ומתי ירחיבו את השערים האחוריים כמו שהבטיחו?, ושאלת השאלות:
איך קורה ששיפוצים של אצטדיון כלשהו מקטינה את המקומות שלו בכל כך הרבה מקומות משנה לשנה?למעשה תשובה לשאלה האחרונה אפשר לקבל אם מסתכלים על החירבה שעשו ב10-11 (היציאה באמצע השער וכ'ו) והעובדה שבפינות של האצטדיון (מתחת לשערים 3,6,9,12) אין בכלל מקומות ישיבה מסיבה לא ידועה יכולה לענות לנו על חלק מהשאלה. עוד מחדל שעשו ב10-11 העונה זה שליציאה באמצע השער הוסיפו עוד גובה כדי שכבאיות יוכלו להכנס לתוך האצטדיון אם וכאשר בסיטואציה בלתי אפשרית תהיה באצטדיון שריפה, ואני בטוח כשכולנו נחזור בעוד חודש נגלה עוד כמה מחדלים. ואם כבר רוצים לעשות מושבים לנכים, במקום לתקוע אותם בפינה של השערים על האדמה שבקושי רואים משהו, על הגשר שבין 7-8 אפשר לעשות אחלה מיני יציעון של כ-50 מקומות לנכים.
בשורה התחתונה, לכל אלה ששאלו למה העונה בשער 9 היו קרחות במשחקים הגדולים (ביתר, מכבי, חיפה) אז הנה אחת הסיבות למה בנוסף למסתננים. כמות המסתננים לא משתנה, אבל כשהתכולה של האצטדיון יורדת משנה לשנה, החורים שהולכים וגוגדלים ביציעים שנוצרים כתוצאה מהמסתננים וההפרדות שעושים בין הקהלים יוצרת את זה (לא זכור לי דבר כזה שבלמופילד לא היה מלא בדרבי. בחיים.). ואם כבר דיברתם על לייצר רווחים לקבוצה שתתן לנו עוד כמה גרושים, כמובן שהמשמעות הישירה זה שימכרו פחות כרטיסים ליציעים במשחקים גדולים ואפשר להגיד שפה מדובר בהכנסה בטוחה. תעשו את החשבון לבד.
אז גם, מסתבר, שבלומפילד צריך לדאוג. הגיע הזמן שמישהו פה ירים את הכפפה כי אנחנו מאבדים את אחד הנכסים הכי גדולים שלנו אי פעם. יש פה עוד כמה משמעויות שלא ציינתי כי זה כבר נהיה מגילה, אך אני בטוח שתבינו את זה לבד. וכן, זה ביג דיל.