dreamTheater כתב:
el dudernio כתב:
לירון אני שוב שואל.
האחוזים מהקבוצה למי יהיו שייכים? למי שעוד 5 שנים ישים 500 שקל או למי ששם היום 10000?
כאשר העמותה תהיה צריכה להכניס יד לכיס, האם זה יחייב אותי "בעל זכות הצבעה" לשלם עוד?
האם יש מחק "רוכש" פוטנציאלי שמוכן להשקיע את ה 12 מליון האלה ומתחייב ל"תקציב" של 50 מליון בשנה, האם לרמון יש "זכות" למכור לו את כל הקבוצה?
האחוזים בקבוצה יהיו שייכים היום ובעוד חמש שנים לעמותה, כלומר לאוהדי הקבוצה. אני מאמין שתמיד בעמותה יהיו חברים אותם האוהדים הרלוונטיים שרואים את טובת הקבוצה לנגד עיניהם. כמובן שיכול להיות מצב שבו ישתלטו גורמים אינטרסנטיים ומושחתים על העמותה (כן, זה קורה לפעמים) אך הסיכוי שזה יקרה בעמותה בה יש לשלם דמי חבר מחדש כל שנה נמוכים מאשר בכל שיטה אחרת.
אם צריך ״להכניס יד לכיס״ מבחינת העמותה, אני מניח שמותר לה לקבל החלטה (ואני מזכיר שזה בהצבעה מסודרת של כל החברים בה) לדרוש מכל חבר בה השקעה נוספת בזמן מסויים בעקבות צורך כספי כלשהו. זה אני לא יודע זו השערה.
בנוגע לבעל הון שרוצה לקנות מרצון, רמון יהיה רשאי למכור לו את כל החלק שבהחזקתו, אך לא את מה שברשות העמותה.
אני מדבר על עכשיו, אם מגיע היום "שיח סעודי" מה ניתן למכור לו? על בסיס אילו נתונים ניתן לנהל איתו מו"מ?
כלומר אנחונו לא מדברי עלמה יקרה כאשר כי אף אחד לא יודע (אם וכמה אחוזים "נקנה" מהקבוצה) אבל לא מאפשרים
מו"מ רציני למכירה לגורם שלישי כי לא ברור כמה ומ ניתן למכור.
נגיד יש איש עסקים שרוצה לקנות 50% בתנאי שכל ה50% האחרים אצל האוהדים, מישהו יכול להבטיח לו את זה?
מישהו יכול להגיד מה יקרה עם "רק" 40 יקנו ע"י האוהדים? האם ימכרו לו 60 % באותו מחיר ? יש הרבה מאוד בעיות
אפשריות ואני לפחו לא מצליח לקבל תשובה אחת ראויה עליהן.